Arkadaşlar hepiniz söylediklerinizde haklısınız. Ben de işte evlenince el mi olucam diye korkuyorum. Şimdiden böyle şeyleri sıkıntı etmek istemiyorum ama lafı geçince o kadar ağırıma gidiyo ki. Abim de annem de öyle hak yiycek insanlar değil ama ne biliyim böyle şeyler konuşulunca kendimi bi kenara itilmiş gibi hissediyorum. Bir yandan evleniceğim kişiye de bunları yansıtmıyorum, ne düşünürler diye kimseyle de konuşmuyorum bu konuyu. İnşallah dediğiniz gibi beni düşünür, unutmazlar. Ben mal için kavga etmem biliyorum ama kesinlikle bende de soğukluk oluşur ümran gibi eminim. Şimdiden hiç oradan gelicek olana güvenmeyip krediyle ev almanın çarelerine bakmak daha mı mantıklı bilmiyorum. Bir yandan takılar bir yandan birikim yapıp kredi mi çekmeliyim, çocuk olursa nasıl olucak hiç bilmiyorum, kafam şimdiden allak bullak oldu. Allah hepimize yardım etsin kızlar...
İpekçim sormuşsun bu arada ev annemin üzerine.
Arkadaşlar hepiniz söylediklerinizde haklısınız. Ben de işte evlenince el mi olucam diye korkuyorum. Şimdiden böyle şeyleri sıkıntı etmek istemiyorum ama lafı geçince o kadar ağırıma gidiyo ki. Abim de annem de öyle hak yiycek insanlar değil ama ne biliyim böyle şeyler konuşulunca kendimi bi kenara itilmiş gibi hissediyorum. Bir yandan evleniceğim kişiye de bunları yansıtmıyorum, ne düşünürler diye kimseyle de konuşmuyorum bu konuyu. İnşallah dediğiniz gibi beni düşünür, unutmazlar. Ben mal için kavga etmem biliyorum ama kesinlikle bende de soğukluk oluşur ümran gibi eminim. Şimdiden hiç oradan gelicek olana güvenmeyip krediyle ev almanın çarelerine bakmak daha mı mantıklı bilmiyorum. Bir yandan takılar bir yandan birikim yapıp kredi mi çekmeliyim, çocuk olursa nasıl olucak hiç bilmiyorum, kafam şimdiden allak bullak oldu. Allah hepimize yardım etsin kızlar...
İpekçim sormuşsun bu arada ev annemin üzerine.
hiçkimse konduramıyor ailem yapmaz diyor güzelim. ben eşime evlenmeden önce derdim babam şunu diyo annem bunu diyor yaparız ederiz felan. eşimde evlenelimde görürüz diyordu sadece. evet eşim çok haklıymış. benim güzel annem yakama takılan takıları bile vermedi neymiş efendim onların yerini onalr ödeyecekelrmiş. 7 sene önce benim 800tl veripte ödediğim çamaşır makinam abime verildi sanada alırız dediler ne alan var ne soran. evlendim borç içindeydik 3 ay tam 3 ay sadece evimde çorba kaynadı ekmek alacak paramız yoktu sormadıalr bile senin herşeyin varmı diye. oysaki her hafta abimn dolabını onlar doldurur. çok ağladım bilemezsin bu kadar emekelrime yazık dedim hep. ama allahım o kadar büyükki kadroya geçtik maaşlarımız arttı ilk araba aldık şimdi evimizi ödüyoruz. yine soran yok şükürler olsun ama yinede. 5 sene önce evimize ekmek alamıyorduk şimdi kendi evimizde oturyoruz.
mevlam çok büyük sadece sabredin dua edin kimsedende bişey beklemeyin allah en büyük yardımcımız.
Güle güle oturun inşallah, Allah büyük işte..
Dur bak sana ne diycem, azıcık için ferahlar, beterin beteri varmış dersin.
Biz evlenmeden önce benim ciddi bir birikimim vardı, şehir dışında çalışıyordum ve çift maaşı alıyordum. Tam 4 sene boyunca bu şekilde çalışıp, bir ev parasına yakın para biriktirdim.
Babamın ve üvey annemin bu paradan haberi vardı.
Biz gene de kiralık ev arıyorduk, çünkü istediğimiz gibi bir ev için daha fazla biriktirmeliydik.
Derken babam aklıma girdi "Kiraya çıkmayın, bende bir 10 bin TL vereyim de ev alın" dedi.
Verdi de sağolsun, daha doğrusu ben paramı ona verdim, evi o aldı ve kendisi taşındı, tapuyu da üstüne yaptı. Rüya gibi bir çırpıda yapıverdi bunları.
O 10 bin TL'yi 6 ayda ödedik kendisine.
Hani ev baba, dedik..
Ne evi ya, emekli adamın ben, çocuk okutuyorum, evimi sana mı vericem dedi..
100 bin TL'lik evi 10 bin TL'ye aldı adam..
Ha bir de çok sonradan amcamdan öğrendim..
Evi kendi üstüne de yapmamış..
Karısının üstüne yapmış.. Oğluna kalsın diye yani..Yahu pes..
Oğlu şimdi geriniyor ortalıkta "şimdiden evim, arabam" hazır diye..
Araba nerden çıktı dersen..
Benim kızıma baktılar, para karşılığı..
O para birikti bankada, oğlu 18 yaşına gelince araba alındı..
Oyy oyy film gibi değil mi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?