Kız olarak doğmak mı mesele?

Beyaz_Kiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2011
9
0
36
İstanbul
Arkadaşlar kimseye anlatamıyorum hatta kendime bile ama yorumlarınız beni aydınlatıcak.

Sorun şu; babam vefat etti ve annem abim ben birlikte yaşıyoruz. Yakın zamanda abim de ben de evlenmeyi düşünüyoruz. Bizim ailecek çok sıkıntılarımız oldu maddi manevi çok acılar yaşadık birbirimize hep kenetlendik, ben maddi manevi hep aileme destek oldum evin geçimine yardımcı oldum bu sıkıntılı dönemlerde. Annem de der sen herşeyi hak ediyorsun diye. Dediğim gibi yakında evlenicez ve abim bazı sorunlardan dolayı evleneceği kişiyi şimdi oturduğumuz eve getiricek yani annemle beraber yaşıycaklar. Ben kiraya gidicem. Annemin evi kıymetli bir muhitte olduğu için satıldığında 2, belki cok uygun fiyata alınırsa 3 ev alınabilir. İlk başlarda, satılır 2 tane alınır diyodu annem, (birini abim birini annem alıcak tabi). Annem bana ev kirana katkıda bulunucam dedi, daha sonra beraber oturma fikri çevrenin düşünceleri filan derken ev satılırsa ben kendime küçük bir ev alıcam kalanı da size paylaştırıcam üstünü tamamlayıp alırsınız, şimdiden hiç kredi borcuna girme ben sana ev alıcam dedi. Sonra yine etrafından duyduklarıyla karar değiştirdi ben yalnız yaşayamam diye korkuyorum dedi anne dedim ben senin yanındayım yakın otururuz kafana takma diye. Şimdi yine satmıycam gibilerinden şeyler söylüyo. Biri diyo ki gelinin sana bakar hemen o yöne doğru gidiyo, biri diyo geçinemezsiniz aynı evde kız evlat bakar filan bakıyorum bana dönüyo. Yani ben ailemi çok seviyorum asla öyle düşünceler geçmedi aklımdan ama annem sürekli böyle fikir değiştirip beni içten içe düşündürüyor. Parasında değilim ama bazen kendimi kötü hissediyorum evlat ayırıyor gibi geliyor bazen, üzülüyorum. Etraftan her duyduğuyla fikri değişiyor abimi çok seviyorum o da çok sıkıntılar çekiyor. Ben kiraya gidicem beni o zaman hiç mi düşünmiycekler, biliyorum ki dediği gibi kardeş payı olmıycak bu iş. Yani içten içe düşünüyorum sıkıntı çekerken ortaktık da mutlulukta niye ayrılıyoruz. Yani satıldığında neden ben yok oluyorum, kız çocuğuyum diye mi? Ben bazen kendimi gerçekten değersiz hissediyorum. Neye inanacağımı şaşırdım.

Doğrusu nedir lütfen bir akıl verin kendime bile zor itiraf ettiğim bu duygularımda haklı mıyım haksız mıyım?

canım evladın kızı-erkeği olmaz.. sen bunu ailene maddi açıdan destek olarak ispatlamışsın.. abin evin geçimini sağlasa, senin katkın olmasa neyse.. ama ortada öyle bir durum yok bir.

ikincisi, senin evleneceğin kişi varlıklı olsa, en azından bir evi olsa neyse.. ama öyle bir durum da yok.. kiraya gideceksin..

bence bu durumda şu yapılması, annenin evi satılıp, annene bir ev, kalan da ikiniz arasında eşit bölünür.. sizin peşinatlarınız olur.. kira öder gibi kredi borcunuzu ödersiniz..

bir de bu tür şeyler için şu aşamadan bu kadar canını sıkma.. o günlere gelindiğinde annen de abin de sana destek olacaklar emin ol..

abin evlenmeden ev satılsın bence abin içinde otururken biraz zor olur. ve kendininmiş gibi hissedebilir.

aslında annene de ev alınsa iyi olur. ne olursa olsun ev ev üstüne olmuyor işte. bence ev satılıp

3 e bölünmesi gerekiyor ve ister annen bu parayı abine verir ister kendine ev alır artık ona kalmış,

ölüm hak miras helal. sonuçta abin almadı o evi..

ev satılsın aynı binada 3 daire alın sizlerde katın para ne var bunda. aynı evde sende rahat edemezsin gelinde. ama aynı binada olursanız ihtiyacı olduğunda yanında olursunuz. valla aileleri bende anlamıyorum. biz 3 katlı ev yaptık ailem hep 1. daire senin diyor ama kirasını alıp yiyorlar bana 1 kuruş vermiyorlar. abim ise dairesinde oturuyor ama ona maddi olarakda yardımcı oluyorlar. sen sakın karışma boşver sadece annene ne istiyorsan öyle yapalım ama başkalarının lafıyla harelet etme demelisin

ah canım paranın yüzü sıcaktır ben bunu öğrendim yıllarca çalıştım verdim kuruş kendime ayımadım ozamanlar ümranın emeği büyük bu evi birlikte aldık kızım yaptığını unutamam diyen annem şimdi o evler benim ben yaptım ben çalıştım ben olmasam sen nerden iş bulacaktın diyo ev kaba inşaat bize sat içini biz yapalım oturalım dedik nişanlımla bana senin nişanlın eve göz koyuyo o eve 90,000 verdim kabadanmı satıcam size dedi zarar ederim ev alana kadar oturun sonra evinize çıkın dedi kabul etmem evlenince el oluyomuşsun ben onu öğrendim soğudum ailemden emeklerime yazık başka bişey değil nişanlımı el görüyolar benide onları sömürücü sanki çalışmıyomuşum gibi abinde ben erkeğimder eve konar yüksek ihtimal annende onlarla yaşar sen nişanlınla ev almaya bak kendine

Konu içeriği nedeniyle "Kendi ailesiyle ilgili sorun yaşayanlar" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Arkadaşlar hepiniz söylediklerinizde haklısınız. Ben de işte evlenince el mi olucam diye korkuyorum. Şimdiden böyle şeyleri sıkıntı etmek istemiyorum ama lafı geçince o kadar ağırıma gidiyo ki. Abim de annem de öyle hak yiycek insanlar değil ama ne biliyim böyle şeyler konuşulunca kendimi bi kenara itilmiş gibi hissediyorum. Bir yandan evleniceğim kişiye de bunları yansıtmıyorum, ne düşünürler diye kimseyle de konuşmuyorum bu konuyu. İnşallah dediğiniz gibi beni düşünür, unutmazlar. Ben mal için kavga etmem biliyorum ama kesinlikle bende de soğukluk oluşur ümran gibi eminim. Şimdiden hiç oradan gelicek olana güvenmeyip krediyle ev almanın çarelerine bakmak daha mı mantıklı bilmiyorum. Bir yandan takılar bir yandan birikim yapıp kredi mi çekmeliyim, çocuk olursa nasıl olucak hiç bilmiyorum, kafam şimdiden allak bullak oldu. Allah hepimize yardım etsin kızlar...

İpekçim sormuşsun bu arada ev annemin üzerine.

Son düzenleme:

çok istedim çok dua ettim ama ev alamadım maaşım ailemde herşeyi nişanlım yaptı tüm beyaz eşya mobilya elektronik eşye halı falan işte tüm para gitti çocukta takılar var kredi çekelim dedik ee çocuk ne olacak dedik senin gibi nasıl ödenecek ben çalışamayınca alamadık evimizi kiralık ev tuttuk kimse üzülmüyo umursamıyo benim durumumu hala ver ver ver tek bildikleri bu ümranın maaşı gidecek ne yapıcaz diyolar kimseden fayda beklemiyorum ben artık hak yemezler dedim güvendim neoldu kendi başının çaresine bak

Çok üzüldüm ümran... İnan insan böyle şeylere girişmeden önce ihtimal dahi vermiyo bazı şeylere olmaz, benim ailem yapmaz diyosun ama konusu bile açıldığında şaşırıyorsun, çakılıp kalıyorsun olduğun yere. Benim böyle bir ihtimal yüzünden kafam karışıyor, senin durumunu düşünemiyorum bile. Allah böyle şeyleri kimseye göstermesin. Dışarıdan bakınca mal için gibi görünüyor ama öyle değil, insan değer görmek istiyor, önemli olduğunu, ailesinin bir parçası olduğunu, sevildiğini bilmek istiyor insan...

Annenize Allah sağlıklı ömürler versin öncelikle...

Ölüm hak, miras helalmiş...

Anneniz yanlış düşünüyor, ama suç annenizin değil, genel toplum bilinci, yetiştirilme tarzı, ataerkil toplum...

Ne oluyor yani, kız çocuğu olmak suç mu?

Erkeği bizden üstün kılan ne? İnan bende anlamıyorum...

Ama merak etme, artık kanunlar çok değişti, hiçbirşeyi es geçmiyorlar artık...

Annen seni unutsa devlet unutmuyor, çocuklar arasında eşit dağılım yapılıyor...

hiçkimse konduramıyor ailem yapmaz diyor güzelim. ben eşime evlenmeden önce derdim babam şunu diyo annem bunu diyor yaparız ederiz felan. eşimde evlenelimde görürüz diyordu sadece. evet eşim çok haklıymış. benim güzel annem yakama takılan takıları bile vermedi neymiş efendim onların yerini onalr ödeyecekelrmiş. 7 sene önce benim 800tl veripte ödediğim çamaşır makinam abime verildi sanada alırız dediler ne alan var ne soran. evlendim borç içindeydik 3 ay tam 3 ay sadece evimde çorba kaynadı ekmek alacak paramız yoktu sormadıalr bile senin herşeyin varmı diye. oysaki her hafta abimn dolabını onlar doldurur. çok ağladım bilemezsin bu kadar emekelrime yazık dedim hep. ama allahım o kadar büyükki kadroya geçtik maaşlarımız arttı ilk araba aldık şimdi evimizi ödüyoruz. yine soran yok şükürler olsun ama yinede. 5 sene önce evimize ekmek alamıyorduk şimdi kendi evimizde oturyoruz.
mevlam çok büyük sadece sabredin dua edin kimsedende bişey beklemeyin allah en büyük yardımcımız.

Canım, ev babanın üzerine olsaydı, gönlünü ferak tut diyecektim.
Ne olursa olsun senin rıza göstermediğin bir satış işlemini yapamazlardı o zaman.
Ama ev annenin üstüneyse eğer, çok fazla hareket alanın yok açıkçası.
Annen inşallah adaletli davranır.

Güle güle oturun inşallah, Allah büyük işte..
Dur bak sana ne diycem, azıcık için ferahlar, beterin beteri varmış dersin.
Biz evlenmeden önce benim ciddi bir birikimim vardı, şehir dışında çalışıyordum ve çift maaşı alıyordum. Tam 4 sene boyunca bu şekilde çalışıp, bir ev parasına yakın para biriktirdim.
Babamın ve üvey annemin bu paradan haberi vardı.
Biz gene de kiralık ev arıyorduk, çünkü istediğimiz gibi bir ev için daha fazla biriktirmeliydik.
Derken babam aklıma girdi "Kiraya çıkmayın, bende bir 10 bin TL vereyim de ev alın" dedi.
Verdi de sağolsun, daha doğrusu ben paramı ona verdim, evi o aldı ve kendisi taşındı, tapuyu da üstüne yaptı. Rüya gibi bir çırpıda yapıverdi bunları.
O 10 bin TL'yi 6 ayda ödedik kendisine.
Hani ev baba, dedik..
Ne evi ya, emekli adamın ben, çocuk okutuyorum, evimi sana mı vericem dedi..
100 bin TL'lik evi 10 bin TL'ye aldı adam..
Ha bir de çok sonradan amcamdan öğrendim..
Evi kendi üstüne de yapmamış..
Karısının üstüne yapmış.. Oğluna kalsın diye yani..Yahu pes..
Oğlu şimdi geriniyor ortalıkta "şimdiden evim, arabam" hazır diye..
Araba nerden çıktı dersen..
Benim kızıma baktılar, para karşılığı..
O para birikti bankada, oğlu 18 yaşına gelince araba alındı..
Oyy oyy film gibi değil mi..

İnanamıyorum bunu bir baba yapabilirmi öz kızına Allahım daha neler duyacagız babanıza kaptırdıgınız evin 10 misline sahip olursunuz insallah

Balımnur gerçekten çok üzüldüm yaşadıklarına, gerçekten insan ailesine konduramıyor, şu an ben de konduramıyorum o yüzden de korktuğum başıma gelir diye korkuyorum. İnsanın açmısın tokmusun diye ailesi tarafından ilgi görememesi herhalde çok ağır birşeydir ama çok şükür ki durumun düzelmiş, Allah kimseye muhtaç etmesin.

İpekçim senin anlattıklarına gerçekten ağzım açık kaldı bu feci birşey. Allah böyle şeylerle imtihan etmesin çok ama çok zor.

Allah hepimize yardım etsin kızlar, malesef günümüzde bayan olmak zor iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…