• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem

Çok ama çok geçmiş olsun...
Allah büyük sakın umutsuzluğa kapılmayan, çok zor biliyorum teşhis konulmuş, yine de lütfen kendinizi salmayın.

Moral moral moral!

Tedavi süreci iyi işler inşallah, anneniz ve tüm hastalara acil şifa diliyorum.
Hayırlı haberler alın inşallah.

zaman zaman geyik zaman zaman siyasette tartışma için girdiğim siteye 1,5 sene sonra bu şekilde döneceğim aklıma gelmezdi. Maalesef annem hastalandı hala tetkikler devam ediyor ama adını bile söylemek istemeyeceğimiz o hastalık söylenmeye başladı artık. Kaç gündür sigara ve suyla yaşıyorum sayılır. Bugün tam iyi şeyler düşüneceğim dedim yine kötü bir haber daha. Akşam söylediğim yemek kaldı öyle. Hep onun yanında olmak istiyorum ama ödenmesi gereken kredileri var üstelik bu süreçte paraya ihtiyacımız olabilir diye çalışmak zorunda da hissediyorum. Ama işyerinde de kafamı toplayamıyorum hata üstüne hata yapıyorum. Ha diyince de yanına gidemiyorum 7 saat uzak bir şehirde. İşten çıkıp onun çok sevdiği ve çok güzel zamanlar geçirdiğimiz o eski evin önünden geçiyorum. İşyerindehatta metroda falan sürekli ağlıyorum bazen hiç tanımadığım insanlar teselli ediyor. Kalbimin üstünde bi ağırlık sürekli tüm kaslarım gergin ve ağrıyor. Bir yandan da bizim farketmediğimiz durumu başkalarının farketmesi 'ne kadar zayıflamış' 'kötü bir durum mu var' lafları ve benim bunlara yok canım ne kötü durumu diye cevap verdiğimi hatırlamam...
Geçen sene çok işim çok yoğundu çok stresli projelerde çalıştım, ayrıca ödediğim bir kredi vardı ve beni çok geriyordu. Hep 2016 bi gitsin hayat başlasın diyordum. Paso gezecektim hesapta. Nasıl da birkaç gün içinde tüm hayatlarımız allak bullak oldu. Eski sıkıcı stresli hiç sevmediğim zamanları o kadar özlüyorum ki. Sadece annemin eskisi gibi olmasını istiyorum şu an, bir de yanında olmak.
Tanı şu an kesin değil belki son anda yok değilmiş derler. Ama bir de şunu düşünüyorum annem 60 yaşında şimdi değil 10 sene sonra olsa dayanabilir miyim.. benim annem babam abim yengem ve yeğenimden başka kimsem yok. Herşeyim onlar. Evli değilim çocuğum yok. Konu annem olunca kendimi hiç olmadığım kadar çocuk gibi hissediyorum. Sadece içimi dökmek istedim .
Canım çok geçmiş olsun rabbim şifa versin
Aynı dönemlerden geçiyoruz
Daha bir ay oldu babam ağır ameliyatlar geçirdi
Kapısında beklerken dayanamıyor insan haliyle ağladık hepimiz
Annem bize dediki
Sizler babanızın canısınız
Sizin için ömrünü verdi
Her dakika iyilermi bana ihtiyaçları varmı diye düşündü
Şimdi sizler ağlayacakmısınız
Babanızın sizin enerjinize umudunuza duanıza ihtiyacı var
Allahtan ümit kesilmez hemen neden ümidiniz kesiyorsunuz
İlk defa size ihtiyacı var güçlü olun dedi
O kadar doğru söylediki
Biliyorum çok zor ama maddi manevi desteğine güçlü olmana ihtiyacı var
Şimdi sıra sende
Lütfen güçlü ol ve bol bol dua et

Patoloji süreci ölüm gibi uzun ve acı.
Annem de sırt ağrısıyla başladığımız doktor serüveni pankreas kanseri sonucuyla bizi mahvetti.
Çok zorlu bir süreç ruhen bedenen insanı mahvediyor, inşallah sizde kanser teşhisi olmaz.
Ayrıca tedavi edilebilir kanser çeşidiyse korkmayın.
Bende annemi on yıl yirmi yıl sonra bile ölmüş düşünemezken 11 ayda onu kaybettim.11 aya herşeyi sığdırmaya çalıştık tatilden döndükten 4 gün sonra onu kaybettim.
En kötüsüde olsa her anınızda anı resim video sesini biriktirin.
Aslında hayatımızın her anında tüm sevdiklerimiz için bunu yapmalıyız ancak hayatın telaşı bunu bize unutturuyor.
Eğer hayatınızda biri varsa evlenin, benim en büyük üzüntüm bu annemin beni gelinlikle görememiş olması.
Moral bozmak için yazmadım bunları herşey yolundada gitse ölüm her an bizlerle ve bizim planımıza uymuyor biz onun planına uyuyoruz.
Allah kimseye anne baba ve sevdiklerinin acısını erkenden göstermesin.

Annem de sırt ağrısıyla başladığımız doktor serüveni pankreas kanseri sonucuyla bizi mahvetti.
Çok zorlu bir süreç ruhen bedenen insanı mahvediyor, inşallah sizde kanser teşhisi olmaz.
Bende annemi on yıl yirmi yıl sonra bile ölmüş düşünemezken 11 ayda onu kaybettim.11 aya herşeyi sığdırmaya çalıştık tatilden döndükten 4 gün sonra onu kaybettim.
Aslında hayatımızın her anında tüm sevdiklerimiz için bunu yapmalıyız ancak hayatın telaşı bunu bize unutturuyor.
Eğer hayatınızda biri varsa evlenin, benim en büyük üzüntüm bu annemin beni gelinlikle görememiş olması.
Moral bozmak için yazmadım bunları herşey yolundada gitse ölüm her an bizlerle ve bizim planımıza uymuyor biz onun planına uyuyoruz.
Ben çocukken babam bi kamera almıştı hep o görüntüleri izliyorum 1992 den başlıyor. Çocukluğum, annem, tatiller bayramlar... o kadar kıymetli ki onlar.
İşten ayrılacağım sanırım. Bunu duyunca bana kızacak biliyorum ama böyle yapamıyorum, gelecek hafta kemoya başlıyor.
Maalesef hayatımda kimse yok beni gelinlikle göremeyecek, çok isterdi biliyorum, keşke evlenebilseydim zamanında. En büyük pişmanlığım bu. Ama geçmiş günleri düşünüyorum ergenken falan arada bir yaptığım tavırlar dışında onu hiç üzmedim ben. Hasta depilken de söylerdi hep geçen gün de söyledi. Bi de 2 sene falan beraber oturmuştuk. Hasta olmadan önce onu da söylemişti hayatımın en güzel günleriydi diye. Benim de öyleydi.
Şu an sadece onun üzülmemesini ve acı çekmemesini istiyorum, bir de yanında olmak.

Başınız sağolsun, annelerimiz hep bizimle olacakmış gibi geliyor. Bazen sanki kötü bir rüyaymış da uyanıverecekmişim gibi geliyor.

Kemoterapiye başlandı, yalnız ben bu kemoterapiyi 2-3 saat sürecek bir şey zannediyordum. 48 saat sürecekmiş, hiç böyle birşey duymamıştım, bu konuda bilgisi olan var mı?

Merak ettim sizi.
Nasıl durumu annenizin?
Maalesef kemo terapi hakkında bir bilgim yok.

Merak ettim sizi.
Nasıl durumu annenizin?
Maalesef kemo terapi hakkında bir bilgim yok.
Geçen hafta aldı 3 günboyunca ama enfeksiyon kapmış günlerdir hastanede bugün kan vereceklermiş. Çok ağır geliyor sanırım ilaç. Kemo alanların deneyimlerini okuyorum genelde hasanede yatmadan alıyorlar o gün geziyolar falan. Bir de ilki çok vurmuyormuş insanları 3.,4.de en çok zorlanıyorlarmış. Biz daha ilkinde bu hale geldik ne yapacağız hiç bilmiyorum.
İlginiz için teşekkürler.

Geçen hafta aldı 3 günboyunca ama enfeksiyon kapmış günlerdir hastanede bugün kan vereceklermiş. Çok ağır geliyor sanırım ilaç. Kemo alanların deneyimlerini okuyorum genelde hasanede yatmadan alıyorlar o gün geziyolar falan. Bir de ilki çok vurmuyormuş insanları 3.,4.de en çok zorlanıyorlarmış. Biz daha ilkinde bu hale geldik ne yapacağız hiç bilmiyorum.

Geçecek inşallah bu günler, kemo terapiye her bünye farklı tepki veriyor.
Hiç moralinizi bozmayın, ilki sonu diye ayırt etmeyin kemo terapi başlı başına yoğun ve sancılı bir tedavi.

Tekrardan çok çok geçmiş olsun, ilaçlar için annenize dayanma gücü diliyorum.

Merhaba, çok geçmiş olsun. Küba'yı araştırdınız mı hiç? Çoğu kanser hastası oraya gidiyor tedavi için. Aslında bir araştırın isterseniz?

Ahh sizi öyle iyi anlıyorumki inanın. Aynı hisleri duyguları bende yaşadım. Bende annemle farklı şehirlerdeydim.çocuklarımın okuluda olduğu için hep yanında olamadım ama çok sık gidip geldim. İmkanınız varsa kesinlikle gidin ayrılmayın annenizin yanından. Benim annemde karaciğerde başlayıp birçok yerde yayılım vardı. Umarım anneniz şifa bulur. Rabbim ailece hepinize sabır ve güç versin. Çok zor süreçler gerçekten.

Canım benim çok geçmiş olsun anneciğine şimdi gördüm okudum.
Şu anda nasıl durumu,umarım bir an önce sağlığına kavuşur.

Back