• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sebepsizce soğuk davranan arkadaş

Nişanlısı kızıyor olabilir. Bekarlığınız falan birlikte geçmiş. Adam takıntılı aşırı kıskanç bi tipse, eskiden olan bi olayını falan öğrendiyse sizden bilmiş olup izin vermiyor olabilir.

Benim bekarken çok takıldığımız en yakın arkadaşlarımdan biri evlenince eşi, eskiye dair arkadaşımın beni soktuğu ortamlardan bile beni suçlu bulmuştu. Mesafemi koydum akıllandılar.

Ben dogup buyudugum kardesim dedigim arkadasimla evlendim yine iyiyim iyi olmasina ama bir sure konusmadim bazi problemlerimden dolayi aramadim ilgilenmedim bozuk olan morslimi yansitmak istemeyisimdendi. Moralim duzelince bizzat duzelttim arayi arkadasiniza haksizlik ediyor olabilirsiniz sizi cok seviyorsa ki nisanlilik sureci berbat bir surectir bazi problemleri olabilir ve yansitmak istemiyor olabilir. Nisanlilarda genelde erkeklerde ssabiplenip daraltma bunaltma olaylari cok sk rastlaniyor kizi daraltiyor olabilir ve daha bir cok sey olabilir. Bir kere ara hal hatir sor bidaha o arayana kadar arama sayet dedigim gibiyse depresyon hallwrindn cikinca o seni arar

İş o boyutu çoktannn aştı. Ben ona gerçekten çok zaman verdim.

Nişanlısı kızıyor olabilir. Bekarlığınız falan birlikte geçmiş. Adam takıntılı aşırı kıskanç bi tipse, eskiden olan bi olayını falan öğrendiyse sizden bilmiş olup izin vermiyor olabilir.

Benim bekarken çok takıldığımız en yakın arkadaşlarımdan biri evlenince eşi, eskiye dair arkadaşımın beni soktuğu ortamlardan bile beni suçlu bulmuştu. Mesafemi koydum akıllandılar.

Öyleyse neden bir ortamda karşılaştığımızda arkadaşım benle değil de eşimle daha ilgili? Eşimle oturup resmen arkadaş gibi muhabbet etmesini biliyor. Nişanlısı buna kızmıyor mu?

+Ben onun nişanlısına benden büyük olduğu için resmiyetten de ötürü x abi diyorum. Ama benim arkadaş benim kocama yaşıtı gibi adıyla sesleniyor. Bu da garip. Nişanlısı bunlara kızmıyor mu? Sözde bir de çok kıskançtı.

İş o boyutu çoktannn aştı. Ben ona gerçekten çok zaman verdim.
O zaman kocayi gordumu totosu kalkanlardan kendine yeni arkadasliklar edin. Bak yakinda cocugun olcak sanirim cocugun oldumu daha aklina bile gelmez o sende aliskanlik yapmis aliskanliklari birakmak zordur bilirim ama imkansiz degildir yasadiginiz paylastiginiz tatli gunleri guzel anilar olarak gor ve bu defteri kapat. Sana esinle ve bebeginle cok cok mutluluklar.

Öyleyse neden bir ortamda karşılaştığımızda arkadaşım benle değil de eşimle daha ilgili? Eşimle oturup resmen arkadaş gibi muhabbet etmesini biliyor. Nişanlısı buna kızmıyor mu?

+Ben onun nişanlısına benden büyük olduğu için resmiyetten de ötürü x abi diyorum. Ama benim arkadaş benim kocama yaşıtı gibi adıyla sesleniyor. Bu da garip. Nişanlısı bunlara kızmıyor mu? Sözde bir de çok kıskançtı.

Baştan söylesene, sen neden bu gevşek için kafanı yoruyorsun. Üzme kendini bu saatten sonra girişimde bulunma. Onun adım atmasını da çok önemseme. Ben iyi niyetli sezmedim bu kadını.

Baştan söylesene, sen neden bu gevşek için kafanı yoruyorsun. Üzme kendini bu saatten sonra girişimde bulunma. Onun adım atmasını da çok önemseme. Ben iyi niyetli sezmedim bu kadını.

Kıskanıyor olabilir mi? Hiç konduramadım ama aklıma da gelmedi değil... Evlenmeyi çok isteyen biri kendisi. Resmen ailesinden kurtulabilmek için hemen evlenmek istiyordu. Nasip... Benim ondan önce evlenip ondan önce hamile kalacağım aklımın ucundan geçmezdi. Nişanlandı etti ama duyumlarıma göre sürekli düğün tarihi erteleniyor. Annesi anneme anlatıyor oğlan tarafı çok pasifmiş çeyize meyize yardım etmemek için düğünü erteleyip duruyorlarmış. Kıskanıyor mu beni sence?

+Bunlar ben evlenmeden nişanlanmadan çooookkk önce tanıştılar. Hatta onlar tanıştığında nişanlandığında biz eşimle yeni tanışmıştık. O kadar uzun süredir evlenemiyorlar anlayacağın.

Kıskanıyor olabilir mi? Hiç konduramadım ama aklıma da gelmedi değil... Evlenmeyi çok isteyen biri kendisi. Resmen ailesinden kurtulabilmek için hemen evlenmek istiyordu. Nasip... Benim ondan önce evlenip ondan önce hamile kalacağım aklımın ucundan geçmezdi. Nişanlandı etti ama duyumlarıma göre sürekli düğün tarihi erteleniyor. Annesi anneme anlatıyor oğlan tarafı çok pasifmiş çeyize meyize yardım etmemek için düğünü erteleyip duruyorlarmış. Kıskanıyor mu beni sence?

+Bunlar ben evlenmeden nişanlanmadan çooookkk önce tanıştılar. Hatta onlar tanıştığında nişanlandığında biz eşimle yeni tanışmıştık. O kadar uzun süredir evlenemiyorlar anlayacağın.

Kesin bişey diyemiyorum ama senle samimi olmayı kesip eşinle kakara kikiri yapmaya çalışan kız modelini iyi bilirim. Gözümde bile canlandı yani. Benim için evlenmek matah bişey olmadığı için kıskanma sebebi değildir. Çok evlenme meraklısıysa kim bilir içinden kuruyorsa o zaman olabilir. Ki insan bu kadar yakın arkadaşına "ya yuuna, ben biraz sıkıntıdayım bu ara malum böyle böyle sonra rahata çıkınca döneyim" vs diyebilmeliydi. Ben iyi elektrik almadım arkadaşından. Yani sadece eşinle muhabbet etmesi açısından değil, belki onda kötü niyet yok ama arkadaşından sebepsiz uzaklaşması benim için yeterli bi sebep.

Kafanda netleştirmek için eski anılarınızı oturt. Tekrar gözden geçir kıskanma var mı yok mu diye.

Eşimle aralarında kötü bir şey geçmesine imkân yok. Aksine eşim arkadaşımı ve nişanlısını hiç sevmediği halde hep benim hatrıma güler yüzlü davrandı sıcak kanlı oldu. Arkadaşım da bir ortamda denk geldiğimizde mutlaka eşimi sorar nasıl ne yapıyor falan gibi. Eşimle problemi yok hatta seviyor gibi. Bu da ayrı bir cins olay bana soğuk ama eşime normal. Yani anlayamıyorum. Onun nişanlısı beni sevmiyor ve uzaklaşmasını istiyorsa eşime neden daha ılıman bana daha soğuk? Ben onun nişanlısına benden yaşça büyük olduğu için x abi diye hitab ediyorum. Benim eşim de arkadaşımdan büyük ama ismiyle hitab ediyor.

Sen nişanlısına abi hitabını kaldır bence. Senin arkadaşının kocası / nişanlısı senden 30 yaş büyük olsa da ismiyle hitap etmen lazım.

Sen de biraz mesafe koymayı düşünebilirsin bence arkadaşına. Kız kardeş kadar yakın ve sevdiğin biri seninle doğru düzgün sebep belirtmeden aranızdaki ilişkiyi soğutuyor. Gerçekten çok kırıcı ve üzücü bir durum. Üzüldüm açıkçası. Yazdıklarından sebebin nişanlısı olduğu belli. Evlenince muhtemelen daha da açılacak aranız. Nişanlısı seni sevmemiş sen de onu sevmemişsin. Karşılıklı bir haz etmeme durumu var bence. Sen ya bu adamın sana gıcıklığını görmezden gelip bunun huyuna gideceksin. Ya da aynen devam edeceksin arkadaşınla mesafeler açılacak.

Eski nişanlısı ile ilgili çok şey bildiğin için falan seninle arayı soğuttunuz hiç sanmıyorum bu arada.

Olur da ayrılırsa seninle eski dostluğuna geri dönmek ister. O zaman da sen iyi bir düşünürsün.

Kafanda netleştirmek için eski anılarınızı oturt. Tekrar gözden geçir kıskanma var mı yok mu diye.

Belki... Olabilir gibi geliyor. Belki maddi anlamda bile zaman zaman destek olurken içten içe benim düzgün aile yapımı ve iyi derecede olan maddi durumumuzu kıskanmış olabilir. Ben arkadaşımla gezerken hiç bir mağazaya geçip kıyafet falan almadım. Çünkü bunlardan mahrumdu. Aldığım bir bluzu bile arkadaşım varken hemen giymezdim ki üzülmesin. Her konuda böyle davrandım. Ve kişisel eşyalarımda bile paylaşımcı oldum. Ben annemle babamla ne kadar arkadaş gibiysem her zaman bana desteklerse onun ailesi tam tersiydi. Zaten o dönemler annesiyle bacısıyla bozuşup bozuşup bana gelip ağlıyordu. Ailesi çok ilgisiz. Belki bunları kıskanmış olabilir. Bilmiyorum bunu düşünmek de istemiyorum çünkü haketmedim bende olanlar içine batmasın onu üzmesin diye kendimi mahrum ettiğim bile oldu.

Sen nişanlısına abi hitabını kaldır bence. Senin arkadaşının kocası / nişanlısı senden 30 yaş büyük olsa da ismiyle hitap etmen lazım.

Sen de biraz mesafe koymayı düşünebilirsin bence arkadaşına. Kız kardeş kadar yakın ve sevdiğin biri seninle doğru düzgün sebep belirtmeden aranızdaki ilişkiyi soğutuyor. Gerçekten çok kırıcı ve üzücü bir durum. Üzüldüm açıkçası. Yazdıklarından sebebin nişanlısı olduğu belli. Evlenince muhtemelen daha da açılacak aranız. Nişanlısı seni sevmemiş sen de onu sevmemişsin. Karşılıklı bir haz etmeme durumu var bence. Sen ya bu adamın sana gıcıklığını görmezden gelip bunun huyuna gideceksin. Ya da aynen devam edeceksin arkadaşınla mesafeler açılacak.

Eski nişanlısı ile ilgili çok şey bildiğin için falan seninle arayı soğuttunuz hiç sanmıyorum bu arada.

Olur da ayrılırsa seninle eski dostluğuna geri dönmek ister. O zaman da sen iyi bir düşünürsün.

Vallahi şu saatten sonra suçun tamamını onda aramaya başlayınca beni çekemiyor olabileceğiyle ilgili bir sürü ihtimal geldi aklıma. Bekârlığımdan evliliğime hatta karnımdaki bebeğime kadar kıskanmış olabilir. Ki ben davranışlarına başka bir açıklama bulamıyorum kafamda oturmaya başladı düşündükçe. Durum böyleyken artık aramızda bir arkadaşlık söz konusu değil artık kendi ne kadar isterse istesin. Belki gözünüze çok şüpheci ön yargılı biri gibi göründüm ama yaşadıklarımızı ayrıntısına kadar bilseydiniz bu ihtimali bence siz de düşünürsünüz.

nişanlandığı için öyle olmuştur.bazi erkekler de kıskanç oluyo nisanlilarini en yakın arkadaşlarından koparmaya çalışıyo. bende yaşadım.birinin nişanlısı kıskandı ,diğeri evlenince yazmamaya başladı o yuzden şaşırmıyorum artk.. herkesi kendi haline bırakın

egul1989 egul1989 Bence bizim durum biraz farklı. Devamında yazdığım yorumlara bakarsanız anlarsınız kaldı ki ben onu zaten kendi haline bırakalı çok oldu. Sadece neden bu muamele onun sebebini arıyorum. Arkadaşlık kalmadı artık zaten.

Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır yakın arkadaşımla ilgili kafama takılan şeyler var. Ailemden sonra en yakınım olur kendisi. Bu zamana kadar kendisine bir çok konuda destek oldum evimi açtım yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. Tabii ben evlenene ve o da nişanlanana kadar. Hâlâ görüşüyoruz aslında ama eskisi gibi yakın davranmıyor. Mesela bana artık hiçbir şeyini anlatmıyor. Mesaj atıp halimi hatrımı sormuyor. Ayda yılda bir belki görüşme şansım oluyor. Neden böyle arayı soğuttuğunu uzun zamandır düşünüyorum. Ne hata yaptım diyorum ama yok. Gerçekten bir şey yapmadım.

Şu an memleketteyim normalde Ankara'da yaşıyorum. Mesela 3 aydır buradayım evlerimizin arasında 5 dk mesafe var ama gidip bir göreyim demiyor. 3 aydır ben 3 kere gittim kendisi 1 kere geldi o da annemle beraber sipariş verebilmek içindi. (amway yapıyorlar.) En son 1 ay önce görüştük onda da apandis ameliyatı olmuştu hasta ziyareti kısa olur diye 15 dk oturdum kalktım. Bir hafta önce aradım görüşmek istedim. Annesi gille yolda olduğunu bir yere gittiğini söyledi. Yarın müsait misin dedim hastane randevum var dedi. Israr etmedim tamam o zaman canım dedim yüzsüz değilim sonuçta. Ben seni ararım haberleşiriz dedi ama her zamanki gibi tık yok bizim arkadaştan. Eskiden böyle değildi. Ben bekârken bize gelirdi bir hafta kalırdı her şeyimi onunla paylaşırdım benim kız kardeşim yok. Olmasını çok isterdim ve onu kız kardeşim yerine koydum. Başı her derde girdiğinde elimden geldiğince koştum maddi manevi. Yatağımı paylaştım üniv hazırlanıyorduk durumu yoktu dershaneye vs gidemiyordu ben hazırladım onu sınava üstelik kendi çalışma saatlerimden kısarak. Kendimden hep ödün verdim. Yaptığım fedakarlıkların haddi hesabı yok. Ne yaptım da böyle muamele görüyorum sizce?
Gerçekten üzülüyorum yapışkan, sürekli arayıp meşgul eden çat kapı gidip bunaltan yüzsüz biri de değilim. Neden benden böylesine kaçıyor?

Arkadaşınız istediği bölümü, üniversiteyi kazandı mı?
Siz daha iyisini mi kazandınız yoksa?
Sizin daha önce evlenmenizi, çocuğunuzu dert edecek tipte biri mi?
Ona göre siz hep daha iyisini mi yaptınız?
Nişanlısından memnun mu? Yoksa sizin eşinizle kıyaslayacak yapıda mı?

Arkadaşınız istediği bölümü, üniversiteyi kazandı mı?
Siz daha iyisini mi kazandınız yoksa?
Sizin daha önce evlenmenizi, çocuğunuzu dert edecek tipte biri mi?
Ona göre siz hep daha iyisini mi yaptınız?
Nişanlısından memnun mu? Yoksa sizin eşinizle kıyaslayacak yapıda mı?

Açıkçası emin olamıyorum. Yakıştıramıyorum. Onu ben çalıştırdığım halde beraber deneme çözerken sonuçları benden çok çok iyi çıkardı. Ama barajı bile aşamadı çok şaşırdım. Ben %50 burslu okul kazanmıştım kıskandığını bu zamana kadar düşünmemiştim. Ama olabilir mi? Olabilir gibi geliyor. Sadece mesafe koymak istediyse bir ortamda karşılaşınca hiç bakmasın yüzümüze eşime neden daha sıcak davranıyor. Mesela bir keresinde bizi dışarda gördü ilk eşime selam verdi sanki ben yabancısıyım eşim tanıdık. Garip hareketleri var çözemiyorum. Haliyle aklıma gelen tek şey kıskanması oluyor.

+Bence çevreye rol oynuyor nişanlısından memnunmuş gibi. Zaten neredeyse hiç görüşmüyoruz en son görüştüğümüzde de nasıl gidiyor diye sordum düz bir şekilde iyi güzel deyip geçiştirdi. Annelerimiz yakın arkadaş. Annesi anneme anlatıyor. Sürekli araları sürtüşmeli düğün tarihi sürekli erteleniyor sürekli aralarında bir gerilim. Geçtiğimiz yaz evleniyorlardı sözde. Artık inanmıyorum tarih konulduğu zaman o kadar cılkı çıktı. Nasıl memnun olabilir ki bu durumda?

Son düzenleme:
R riccinus %50 burslu okul tutturmak da marifet değil gerçi çok vasat kıskanılacak bir başarı değildi hiç iddalı da olmadım zaten ama ailemin durumu vardı yolladı. O kazansa göndermezdi ailesi belki bu açıdan kıskanmış olabilir.

Nişanlısı görüşmenizi istemiyordur. Bazı hemcinslerimizde buldumcuk durumu nasıl varsa aynı şey bazı erkeklerde de var. Nişanlandığı gibi hemen kızın üzerinde bir hakimiyet kurma sevdasına kapılıyorlar. Onunla görüşmeni istemiyorum, şuraya gitmeni istemiyorum, bana sormadan bir yere gitme; artık sen benimsin ben ne dersem o olur tavırları sergiliyorlar. Bu ne ki ben "Annenle alışverişe çıkmanı istemiyorum" diyenine bile şahit olmuştum.

Ayni durumu yasadim.

Lise arkadasim yedigimiz ictigimiz ayniydi birbirimizin her sirrini bilirdik.

O benden once nisanlandi. Her daim yaninda oldum. Sozune gittim kinasina gittim dugunune gittim. Evlendikten sonra baska sehirde olmasina ragmen otobusle evini gormeye gittim. Her seferinde de ayri ayri hediyelerle gittim.

Sonra ben nisanlandim. Bu hamile kaldi. Ne aradi ne sordu. Hazirliklar nasil gidiyor bile demedi. Ailesinin oldugu sehirde evlenmeme ragmen tatilini benim dugunume ayarlamaya tenezzul etmedi. Ne kinama ne dugunume hicbir seye gelmedi. Gelmedigi gibi arayip kusura bakma da demedi.

Annesine geldigi zaman bir borcam almis evime geldi. Soguk davrandim. Iyi agirladim ama samimi davranmadim. Sonra da ne aradi ne sordu bende onu aramadim. Cok kirilmistim.

O nisanliyken durmadan her adimini bana anlatirdi. Salonu tuttuk gelinligi aldik vs vs. Ama ben nisanlaninca gelmedigi gibi aramadi bile.

Sonuc simdi sadece telefonu duruyor bende uzun suredir gorusmuyoruz.

Sizde bos verin. Arayip sormayin. Bazi insanlar gercekten nankor.

R riccinus %50 burslu okul tutturmak da marifet değil gerçi çok vasat kıskanılacak bir başarı değildi hiç iddalı da olmadım zaten ama ailemin durumu vardı yolladı. O kazansa göndermezdi ailesi belki bu açıdan kıskanmış olabilir.

Hayır ben zaten mükemmel olduğunuzu kastetmiyorum. Belki arkadaşınızdan iyisinizdir, o yüzden rahatsız oluyordur.
Başıma geldi. Ben de mükemmel değilim ama en yakın arkadasım rahatsız oldu konuşmuyor Benimle, size normal gelen karşı tarafa mükemmel gelebilir. Bilemezsiniz.

Back