• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiz kardesimin heykel mi desem odun mu desem KOCASI

Anladığım kadarıyla annem.karistigi için eşim benden uzaklaştı o yüzden boşandık diyor ama adam ortada zaten gerçekten sevse evliliğine kıymet verse kimseyi umursamaz eşiyle yollarını ayırmadı kardeşiniz canının acısından bir kurban arıyor. Şimdi olmasa daha sonra başka bir sebebten ayrılırlardı bazı şeyler olmayınca olmuyor.
Anne durduk yere, her sey güllük gülistanlık iken müdahale edip aralarını bozmamış ki.. Sacma sapan durumlara ve rezilliklere dayanamayıp tepki vermis, az bile yapmis..
Narsist insanlarin ozelligi bu zaten; manipule etmek, suc bastırmak, uste cikmak ve karsidaki insana kendini tamamen suclu hissettirmek.. Yalniz hasta olan tek kisi o adam degil, kiz kardesin de bence ciddi anlamda sorunlu.. Bu sevgi filan degil, bagimlilik, takıntı, narsistin kölesi olma durumu..
Annen kesinlikle kimsenin ayagina filan kapanmasin, ne munasebet canim..
Bi bosanma olayina uzulmek ayri, bi psikopata boyun egmek ve onun yaptiklarini es gecip kendini suclamak ayri.. Olanlara üzülürken mantığı kaybetmeyin lutfen..

Aman allahim nasil bu kadar koca budalasi olunur?! Sok oldum okuduklarima. Annenize üzüldüm, hic hak etmemis böyle bir davranisi...

Yazmadan gecemeyecegım ; taş enıstem heykel enistem gibi enişte kelimesi oncesi kullandıgınız sıfatlar enıstenızı cekici buldugunuzu ve fiziksel olarak begendıgınızı gösterir. Budur yanı. Adama bak heykel gibi.yunan heykelı gibi. Veya işte aa taşmış falan gibi. Hödük odun kalas hanzo vb daha uygun yakıstırmalar olur.
Herkes soguk, ilgisiz olarak anlarken siz adamin tas gibi oldugu imasini nasil anladiniz merak ettim.

erkekleri bu hale kadınlar getiriyor maalesef. illa ki evlenmek ve başında bir koca ile yaşamak hayat felsefesi bazılarının. adamlar da bunun farkında dibine kadar kullanıyorlar her şeyi.

Oha bu adama maas kartini mi vermis? Bu kibarlik degil ki enayilik. İlk isi kartini iptal ettirmek olsun. Esek gibi calisip bi de kocadan harclik almak nedir ya cok sinir oluyorum soyle islere.

Kardeşim ne derse desin biz hep onun yanındayız. Annem tek başına yaşıyor babanı yıllar önce kaybettik.kardeşim annemle yaşamam dedi ki annemin yanına çok sık ta gitmeyiz kardeşler yakınız anneme o bizlere gelir kalır biraz evine gider.ayrı ev tuttu kızıyla yaşıyor Yeter ki kendisi iyi olsun.çok şükür kimseye muhtaçlığı da yok.annem yine de yanına gider evini temizler yemeğini yapar .
Ana işte atamaz.ne derse desin...hep yanında olucam der.

Oha bu adama maas kartini mi vermis? Bu kibarlik degil ki enayilik. İlk isi kartini iptal ettirmek olsun. Esek gibi calisip bi de kocadan harclik almak nedir ya cok sinir oluyorum soyle islere.
Boşandi canım.bize göre kurtuldu ama kendisi ben böyle yaşardım diyor.
Kardeşim toparlamaya çalışıyoruz.

Anneniz icten ice bu kizi büyütüp bu hale getirdim nerede yanlis yaptim da böyle oldu diye düsünüp üzülüyor olmasin bir yandan da
Cünkü kardesiniz duygusal anlamda eksik, baya da ezik gözüküyor.
Ben de gencken böyle bir bagimlilik yasamistim bir dallamaya ama psikolojik anlamda sorunlarim varmis, konu Adam falan degil. Simdi bir yerlerimle gülüyorum
Takintiliydim, rahatsizlik ama bunlar yani. Kardesiniz de zamanla düzelecektir
Gencligi nasildi, normal insan tepkileri degil cünkü bunlar

Anneniz icten ice bu kizi büyütüp bu hale getirdim nerede yanlis yaptim da böyle oldu diye düsünüp üzülüyor olmasin bir yandan da
Cünkü kardesiniz duygusal anlamda eksik, baya da ezik gözüküyor.
Ben de gencken böyle bir bagimlilik yasamistim bir dallamaya ama psikolojik anlamda sorunlarim varmis, konu Adam falan degil. Simdi bir yerlerimle gülüyorum
Takintiliydim, rahatsizlik ama bunlar yani. Kardesiniz de zamanla düzelecektir
Gencligi nasildi, normal insan tepkileri degil cünkü bunlar
Çok önemli bir yerlere dokunmuşsun evet.kardeşim 6aylıkken babasız kaldı.bende 6 yaşındaydım tabii..
En küçüğümüz doğal olarak eziklerek büyüdü bizlerde öyle kendini hep değersiz gördü.bazen bize söyler beni hiç önemsemediniz diye...
Ben hatırlamıyorum ama zorlayınca evet..hepimiz küçük olunca...çok güvendiği adamda hiç sebeb yokken bırakınca....tahmin edersin

Çok önemli bir yerlere dokunmuşsun evet.kardeşim 6aylıkken babasız kaldı.bende 6 yaşındaydım tabii..
En küçüğümüz doğal olarak eziklerek büyüdü bizlerde öyle kendini hep değersiz gördü.bazen bize söyler beni hiç önemsemediniz diye...
Ben hatırlamıyorum ama zorlayınca evet..hepimiz küçük olunca...çok güvendiği adamda hiç sebeb yokken bırakınca....tahmin edersin

O zaman sorun cok belli
Sonuc bu olmus sadece, saglikli bir iliski yasayamaz bu psikolojide
Aglar mi cok, o insandan baskasiyla asla beraber olamayacagini, kimsenin onun ayni sekilde sevemeyecegine falan da inaniyor mu
Aslinda uzun bir terapi almasi gerekiyor, bu belayi basindan atti ama bunu göremiyor
Kendini degersiz hissediyor, kocasinin iskencesini bile nimetten sayiyor
Bagimlilik olmus iste evi köyü yakacak kadar
Normal bir insan dayanamaz bu duruma ama o ist ediyor
Iyi bir doktora görünün, alinmayin ins da saglikli düsünemiyor
Kimse kendine bu hayati reva görmez cünkü
Yardima ihtiyaci var, durumunu Kabul etmesi lazim

Bırak maaş kartı vermeyi nankor adama dağ devirsen boş iside varmış boşasın gitsin hiç ardına dusmesin sogumusmus kardeşinde bende senden sogudum desin

Heykel mi desem odun mu desem demiş
Adamın kızkardeşine olan tepkisizliğinden dem vurmuş yani
Çarpıtmaya gerek yok
O anlamlara çekilebilir demek istemiş galiba.. birini beğenince taş gibi deriz ya.. çevresinde öyle anlayabilirler diye uyarmak istemiş ben oyle anladim

Taş gibi:Türkçede bir deyim. Yaygın olarak 2 anlamda kullanılır.
1_düzgün fizik, düzgün duruş, güzellik anlamında.
2_sert duruş, acımasızlık veya ruhsuzluk anlamında.

Anadili türkçe olanlar (ya da anadili gibi türkçe bilenler) cümlenin ya da konunun gidişatına göre hangi anlamında kullanıldığını anlayabilirler. Bu sebeple deyim tek başına kullanılamaz.

Ve hakeza heykel gibi ifadesi de taş gibi sert, soğuk,ruhsuz ve duygusuz anlamlarında kullanılmıştır. Yani "taş" ifadesine atıfta bulunulmuştur.

Konudaki yaklaşık 250 yorumdan sadece siz taş gibi deyimini yukarıdaki maddelerden 1.olarak anladığınıza göre sorun kimde olabilir.

Elbette size. Ama üzülmeyin. Bolca Kitap okuyarak "okuduğunuzu anlama" seviyesine gelebilirsiniz.

Ve fakat tek başına kitap okumak yetmez. Zihninizi iğrenç düşüncelerden uzak tutmak, fesatlığı kalbinizden sökmek, konu sahiplerine sataşma ve konu sahiplerini kırma hobilerinizi de size fayda saglayacak hobiler ile değiştirmek "okuduğunuzu doğru anlamada" size çok yardımcı olacak çalışmalardır.

Sizin gibi okuduğunu anlamayan ya da okuduğunu kendi zihnindeki ve kalbindeki çirkin şeylerle anlayan insanları ne hayatımda ve ne de bu platformda görmeyi kesinlikle istemediğim için sizi derhal engelliyorum.

Sizin gibi düşman zihinlerden Allah cümlemizi korusun.

Cevapyazma zahmetine katlanmamanızı rica ediyorum. Çünkü;

1_okuduğunu anlamayan alıntı yapmasın.

2_engelinizi derhal koyduğum için zaten göremeyeceğim.

@Mune abla. Beni banlayabilirsin. Ama bu güzelim platformu her konuda sataşan, kalp kıran, konu sahibini gömme sendromuna yakalanmış bazı üyeleri banlamanız bu platformun selameti acısından daha isabet olacaktir.
Siz bu aralar gergınsınız herhalde. Bıkac nedenı olabılır aklıma gelen.. Neyse.taş gibi heykel gibi yakıstırmaların ilk akla gelen anlamı bence bu. Ben de fikrimi soyledim.neden gömme olsun.siz kımsınız kı sizi gomeyim. Cidden hayatınız bu forumlardan falan ibaret sanırım. Mune abla diye aglıyorsun bir de. Bos vaktımde konuları okurken canım yazmak istediginde fikrimi yazıyorum. Sanalda bu kadar gergınsenız gercek hayatta cidden cekilmezsiniz. Bence.
Bu arafa konu sahıbını sapık ılan etmedim kullandıgı kelımeler bence bu anlama gelıyor dedim. Benım zihnimi de hastalıklı sapık falan ilan etmişsiniz. Ne komik tiplersiniz. Su her gun sevişen boleyn mısınız benzer niclte baskası mı bilmıyorum ama oysanız kımın zıhnı sadece cinsellıkte bellı. Degilsenız yorumu gormezden gelin. Eğer becerebılırsebız cunku sanmıyorum hayatta en ciddiye alındıgınız mecra burası olabılır.

Herkes soguk, ilgisiz olarak anlarken siz adamin tas gibi oldugu imasini nasil anladiniz merak ettim.
Uni de yunan roma imparator heykellerını ıncelerdik. Hepsı de taş gibiydi. Zaten bırı yakısıklıysa yunan heykelı gibi bi tabır kullanılır mesela.Bir de yanı bırıne guxelse yakısıklıysa vs taş denilebılmesi , tavırlarından kaynaklanan taş yakıstırmasına gore daha olapan bence.

Heykel mi desem odun mu desem demiş
Adamın kızkardeşine olan tepkisizliğinden dem vurmuş yani
Çarpıtmaya gerek yok
Ya carpıtmıyorum arkadaşlsr. Oyle anlasılor dıyorum konu sahıbıne. Yanı sen enıstene asıksın demıyorum.bence bıyle anlasılır diyorum. Cıldırmayın

Konunun içeriğine bile bakmadan başlıktan kastettiği şeyin adamın soğukluğu olduğunu anladım
nasıl bi düşünce yapınız var ki böyle bişe aklınıza geldi çok şaşırdım
Heykel taş vs bu kelımeler bunu cagrıstırır.benım fıkrım. Yazdıgım yorum benım genel dusunce yapımı analız etmenize yetecek bı dıne vermıyor size. Buu benım fıkrımdı. Beynımın zıhnımın işleyıs seklının ozeti degil.buradakı herkes cıldırmıs cok basit ve duz ınsanlsr bu yorumdan ancak rahatsız olur.

Back