• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Büyük eltiler hep mi böyle?

amaaan cidden takmaya değmez...herkesin başka başka sorunları var emin ol... benim eltim de cinstir, zamanda bunla ilgili konu açmışlığım da var ama sonra o konuda beni kıskanç ilan ettiler :D boşver hiç kafana takma, hele ki senede bir görüyorsan ve ayrı ülkelerdeyseniz sallama bile...

senede çok az defa gördüğünüz insanı amma takıntı yapmışsınız. bence eltiniz değil siz garipsiniz. devamlı sizin ne kadar hoşgörülü bi insan olduğunuzdan filan bahsetmişsiniz. var sizin gibi insanlar, görüyorum ben de. herkes beni mükemmel bilsin insanları... haha. hiç hoşlanmadım sizden zira kimse mükemmel olamaz.

Çünkü cuma günü izine gidiyoruz ve yien aynı şeylere maruz kalacağımı düşündüğüm için konu açıp buradaki diğer üyeler gibi dertleşmek istedim hepsi bu. Evet bunların üzerine beni arasın sorsun demiyorum ama eşim onların kardeşi bari ona normak davransalar çokmu diyorun.

Herkes farkli karakter. Onlara gore bu belki iyi davranmaktir. Kurcalayip dert etmeyin. Dert etmesi gereken tek kisi esiniz. Esiniz de bu duruma uzuldugunde gaza getirmek yerine bosvermeye ikna edin. Evet hos durumlar degil ama her ailede bu tipler var. Gormezden gelip yok sayiyoruz bizdem

Büyük eltinizi iyi takıntı haline getirmissiniz. Sünnete hayırlı olsun denemesi disinda herhangi bir art niyet sezmedim. Benim kocam alıyor,benim kocam yapıyor diyerek bizim de gözümüze gözümüze durrtunuz. Ben eltinizde kıskançlık fesatlık falan sezmedim sizin kuruntunuzdan ibaret. çünkü öyle olmasını istiyorsunuz.

Bende benim eltiye kıdemli gelin geldi,çekil kenara diyorum oda bana hadi len ordan diyor : (. O benden 9 yaş büyük, ama ben 8, o 5 senelik evli ne o beni, ne ben onu kiskaniyoz.

Çook kafanıza takmışsınız boşverin .Kıskanırsa kıskansın aranıza bir duvar örün herkesle iyi anlaşmak zorunda değilsiniz.
Not: bütün büyük eltiler öyle değil. :D Ben büyük eltiyim valla eltimi senede bir görüyorum arada bir telde konusuyoruz o da hamile olduğu için bişeyler soruyor ..Ne kadar uzak o kadar iyi.

Eltiler arasında kıskançlık'ı aradan çıkarsanız, geriye hiçbir ilişki kalmıyor, bu bir gerçek.. En iyisi kıskançlık'ı normal bir ilişki türü olarak kabul edelim aramızda.

Bence takmaya gerek yok sürekli iç içe değilsiniz sonuçta. İzinde bir kaç gün her halükarda geçer gider.
Ama konu başlığına ithafen, hayır bütün büyük eltiler böyle değil. Sizinki sadece gıcık bir insan. Eltilikle alakası yok bence. Benim büyük eltim elinden gelse çıkarıp canını verir bana. Farklı ülkelerde yaşıyoruz beş senelik evliyim bu ene ilk defa yanına gelip evinde kaldım bir hafta on gün kadar. Başkalarına karşı nasıldır bilemem ama bana karşı dünyanın en melek insanı. Dolaşırken bir şeylere bakıp yanlışlıkla beğendiğimi söylesem hemen arkamdan onu bana ses etmeden alır eşyalarımın yanına koyar. (Ki kaynım kendisine doğru düzgün para vermiyor, çalışmasına da izin vermiyor, gizli gizli bir iki saat çalışıp kazandığı paralarla bunlar) Mutfakta ne kadar yardım etmeye çalıştıysam yok ben hallederim hadi sen kitabını oku, dersine çalış dedi durdu. Her gün gezmeye ayrı bir yere götürdü yaşadığı yer küçük olmasına rağmen. Bizde memlekete izne gidince o mutfaktan çıkmayan çalışan gelin bense köşede oturup kitap okuyan gelinim. Asla rahatsız değil bundan. Yapma sen sanki yapsan iyi mi oluyorsun ben de kimseyi görmeyeyim diye kendimi mutfağa kapatıyorum der. (Ve arkasından şu işi yapmadı diye benim yanımda konuşabiliyorlar yine de)
İyi insan var kötü insan var. Eltilikle alakası yok.

Hepsini okumadim afakanlar bastı okurken de, bence siz kendinizi çok önemsiyorsunuz. Ben de büyük eltiyim.

Evlendiğimiz zaman bana maddi hicbir şey yapilmadi, altınlarimi aldılar falan. Ben bunun acısını eltimde çıkardım. Bana yapmadınız ona 10 yapacaksınız bana yapmadiklarinizi da ona yapacaksınız diye baskı yaptım. Onlara ev aldılar ben tenezzül bile etmedim. Çok şükür kendi yağımda kavrulurum minnet de etmem karakter meselesi.

Ayrıca esim bana hediye aldıysa ben de eltime alırım küçük bir şey olursa o da ister diye.

Bence siz eltinizi kıskanıyorsunuz

Merhaba kızlar, aranıza bende yeni katılıyorum:KK15:
Üye olmadan önce buraya arada bakınır ve farklı bakış açılarını okurdum, umarim şu kardeşinize de el atarsınız.gece gece biraz efkarlandım örnekleriyle uzun yazacagim umarim sıkılmazsınız.

Ben avusturyada yaşıyorum. Eşimin ailesi türkiyede kalıyor. Hepsiyle iyi anlaşıyorum diyebilirim, arada duymazdan görmezden geldiğim konular oluyor ama büyütülecek şeyler olmuyor. Yapı itibari ile cabuk iletişim kuran samimi bir insanım. Görümcem ve eltimle yaşıtız ama görümcemden ne kadar samimiyetimin yansımasını görsemde eltimde bulamıyorum.
He dert değil, hayatım şükür yolunda gittikten sonra elti melti dıs kapının mandalıdir yeri geldiğinde ama hareketleri garip işte.
Büyük eltiler neden kücük eltilerden yana beklenti içersinde olur? Ve neden kendileri bu beklentiyi aman ha karşılamaz?:işsiz:beklenti yani arama sorma ilgilenmeler vs.

Kendisi 11sene önce evlendi, kp ev aldı dükkan açtı allah bagışlasin iki tane güzel yavrusu var.
Benim 2 yasında bir kızım ve 2 aylık oğlum var,var 4 senedir evliyim, eşimle uzun bir tanışma dönemimiz oldu. Bu sürecte kendi kazandı biriktirdi bende kendi gayretlerimle ve aile desteği ile ceyizimi istediğim gibi şükür eksiksiz kurdum, kv klasik kv modeli kıyas yapar tabii "x bi çöp bile getirmedi evlenirken seninkiler güzelmiş, sana bu kadar takildi ona bu kadar takilmamisti " vs. Bende hic ses etmezdim olabilir yani nasip hem eşim biriktirmişte bana almış adam 20sinde hoba evlenmemişki bence bunları göz ardı etmemek lazım sonuçta koca benim aldıysa bana aldı. Bunlar meğerse hep mevzu olmuş ben geç öğrendim.
Eltim mutlaka ama mutlaka kibar görünerek laf sokardı, imada bulunurdu, eşim beni yemeğe götürünce bizide götürseydiler ya gibi beklentiler dile getirilirdi. Görümcemden görmediğim abiyi paylaşamamazlık ve kıskanmayı onda gördüm.
Izine gittiğimizde asla aldığımı konu bile etmez gözüne sokmazdım. Eşim bana bir başörtüsü veya kıyafet alınca garip bir sekilde gündem olurdu ben utanır sıkılırdım:olamaz: cuma günü izine gidiyoruz ve neredeyse hemen hemen hergün kendisini göreceğim artık nasıl davranacağımı bilmiyorum hallerinden bunaldım artık.
Kaynım marka lüks gözlüğün lafını eden ama diğer türlü de çok tutumlu biri, eşine anladığım kadarıyla cok cok acil ve gerekli değilse senelerce birşey almayan biri eltim kendisi der. Ben bunu garipsemem hayata kendı bakış açısı der geçerim ama diğer kendi ve akraba çevremden bu konuyla ilgili ses cıkmazken(durumlari iyi olmayan arkadaşlarımda vardı ve ben bi çekememezlik sezmezdim) onlardan saklayacak duruma gelirdik.
aldiklarimda öyle marka şeyler degil hani bi etek bluz 3-4başörtüsü öyle oda senede bir tr alişverişim olsun. Birşey alırdım kv hemen dolaba sakla x görmesin kıskanır derdi sanki ben kumayımda.:KK47: bir iki gün yazmasam hic yazmıyorsun diye surat yapan insan ben onun başının bile ağrıdığını duyunca bir geçmiş olsun demeyi akraba olarak vazife bilirken ondan yana aylarca ses soluk cıkmazdı ama whatsapp durumumuda ilk o incelerdi.Görümcem beni biraz şehirde gezdirmeye kalksa ki koskoca şehir hiç tanimam etmem(eşim genelde yanımda olurdu) ikimizede bariz bir şekilde tavır alınırdı yani eve gelince yüzümüze bakmamalar filan. Yani görümcemle bile senede bir defa vakit gecirmemizi bile hazmedemiyor diye düsünmeye basladik esimle.:KK43:(görümcemin çoçukları okulda olduğunda daha rahat takılıyorduk masrafdan kaçınmazdı bize kendince iyi şeyler sunmak isterdi sağolsun)

Izindeyken kolu komşu görümcemin arkadaşları beni görmeye geldiğinde o bizi garip bakışlarla izler bizde güzelce sohbetimizi ederdik ama neden böyle yapıyor diye de içimden düşünürdüm.
Izinden gelecegimiz gün görümcenin arkadaşı kibarlık yapıp hediye getirmişti herkes o an ayyy ne guzel filan dedi. Aradan 5 dk geçti eltim benim yanima gelip sanada birşey alamadım gerçi bişey istiyormuydun bilmiyorum birsey demedin dedi:KK51: meger eşimde arkamdaki odadaymış bizi duyuyormuş. Bende ben hiç kimseden birşey istemedim ki sagol yinede takma sen bosver diyebildim sadece.(ona nacizane getirdiklerimi dile getirip görgüsüzlük yapmak bile istemiyorum) eşim çok bozuldu bana yanlız kalınca " bir dahakine kime ne yapıp yapmayacagimi daha iyi anladim" dedi. Eşiminde diğer olanlardan ötürü siniri iyice bozulmuştu çünkü.
Gel gelelim asıl meseleye, oğlumu arefe günü sünnet ettik duymayan kalmadı, facede aile resmimizin altına yedi yabancı bile tebrik mesajlarıyla doldurdu, ne kendisi ne kocası bir hayirli olsunu çok gördüler. Kendimi geciyorum eşimle iletişme geçebilirlerdi çünkü kendi akraba ve kardeslerimden olması gereken alakayı görüp onlardan hiç ses çıkmayınca bi tuhaf hissettik.
Kv ve kp eminimki dile getirdiler çünkü cok iç içeler ve kv sağolsun ağzda bakla islanmayan bir hatun:olamaz:

Evet kızlar bir insan neden başka birisine hele uzakta yaşayan kaynının eşine böyle davranır? 4 senedir neden bitmek bilmiyor ve bitmeyecekmi?:kusmuk:

Not:
Kızlar ben karşılık beklemiyorum hele maddi anlamda asla muhtac değilim şükür ama eşşek başıda olmak istemiyorum.. Karşı taraf dillendiriyor. Konuşma uslubu bakışlarıyla bana bunları hissettirdi, bana hissetirmekle kalmadı kv kp eşim görümcem bile fark etti. Ondan aşağı kalır yanin yok demissiniz de hangi konuda öyleymişim?:) whatsappde kim önce bakmış bunu görebiliyorsunuz ayrıca, ben ekstra efor sarf etmiyorum bu yüzden. Kendileriyle bir araya gelince olabildiğince ortama negatif enerji yayıp kendimizi suçlu hissetmemizi sağlıyor ve tekrar diyorum ben görgüsüz edebsiz bir insan değilim. Alabilen var alamayan var eşi anlayışlı olan var olmayan var ben böyle şeylere amcak üzülürüm ama o insanin yarasına tuz basmam
Size göre ayrtıntı gibi gelebilir ama aile ile güzelce geçireleçek bir kac hafta varken onların tavırları bizi çok sıktı bir değil iki değil. En son hatta kaynım bile onlarsız nasıl kv ile şehir dışına çıkarızda onları götürmeyizin lafları evde misafirlerin yanında etti o kadar saçma oldu ki herkes kafa salladı kimse onunla.muhabbet etmek istemedi oda konuştuğu ile kaldı.Madem cok gezmek istiyorlar kendi arabalarıyla gezsinler biz arabaya anca sıgdık, kvde bizi götürmesek onlar hayatta götürmezdi götürmediler de bugüne kadar,kaldı ki kv yani sanki sülaleyeyle organizasyon yaptık da onları ďışladık. Eşim benimle anne babasıyla ilgilenince zorlarına gidiyor biz bunu gördük ve üzüldük sonuçta kardeşler arası yakışık olan şeyler değil.
Umursamasan mesala

Hepsini okumadim afakanlar bastı okurken de, bence siz kendinizi çok önemsiyorsunuz. Ben de büyük eltiyim.

Evlendiğimiz zaman bana maddi hicbir şey yapilmadi, altınlarimi aldılar falan. Ben bunun acısını eltimde çıkardım. Bana yapmadınız ona 10 yapacaksınız bana yapmadiklarinizi da ona yapacaksınız diye baskı yaptım. Onlara ev aldılar ben tenezzül bile etmedim. Çok şükür kendi yağımda kavrulurum minnet de etmem karakter meselesi.

Ayrıca esim bana hediye aldıysa ben de eltime alırım küçük bir şey olursa o da ister diye.

Bence siz eltinizi kıskanıyorsunuz

Size göre kıskanıyorsam problem yok o zaman:) ben ay ölsün çatlasın kafasında değilim bununla gurur da duymam l. Asla. Onun bir insan olduğunu ve duygularının olduğunu da unutmam. Siz manevi anlamda destek olmussunuzm benimki bide kendisjne yapilmasina ragmen laf sokmaktan geri kalmazdi. Iki cocuklu kadin kendini nişanlı kizla yaristirirdi kv herkes yaka silker olmustu. Ama yazdıklarımdan benim onu kıskandigimi yorumlamanız cok komigime gitti. Allah günah yazmasın kıskanacagim bir evliligi yok, bilakis hepimiz onun için üzülürüz bide.Benim eşimle olan ilişkime onun ve kaynimin yüz asmasina anlam veremiyorum. Senede bir görüsüyoruz ve burnumdan geliyor. Bu yüzden konu açtım.

Bence takmaya gerek yok sürekli iç içe değilsiniz sonuçta. İzinde bir kaç gün her halükarda geçer gider.
Ama konu başlığına ithafen, hayır bütün büyük eltiler böyle değil. Sizinki sadece gıcık bir insan. Eltilikle alakası yok bence. Benim büyük eltim elinden gelse çıkarıp canını verir bana. Farklı ülkelerde yaşıyoruz beş senelik evliyim bu ene ilk defa yanına gelip evinde kaldım bir hafta on gün kadar. Başkalarına karşı nasıldır bilemem ama bana karşı dünyanın en melek insanı. Dolaşırken bir şeylere bakıp yanlışlıkla beğendiğimi söylesem hemen arkamdan onu bana ses etmeden alır eşyalarımın yanına koyar. (Ki kaynım kendisine doğru düzgün para vermiyor, çalışmasına da izin vermiyor, gizli gizli bir iki saat çalışıp kazandığı paralarla bunlar) Mutfakta ne kadar yardım etmeye çalıştıysam yok ben hallederim hadi sen kitabını oku, dersine çalış dedi durdu. Her gün gezmeye ayrı bir yere götürdü yaşadığı yer küçük olmasına rağmen. Bizde memlekete izne gidince o mutfaktan çıkmayan çalışan gelin bense köşede oturup kitap okuyan gelinim. Asla rahatsız değil bundan. Yapma sen sanki yapsan iyi mi oluyorsun ben de kimseyi görmeyeyim diye kendimi mutfağa kapatıyorum der. (Ve arkasından şu işi yapmadı diye benim yanımda konuşabiliyorlar yine de)
İyi insan var kötü insan var. Eltilikle alakası yok.

Anliyorum sizi. Ben zaten beni gezdirsin filan demiyorum ama eşimle cocuklarimla yaptiklarima surat asmasina tahammül edemiyorum. Eşim kp herkes artık farkına vardı, görümcemin eşi bile konuşmalar gecerken ordaydi ortam gerildi sanki o kumamda eşim haksızlık yapmis gibi

senede çok az defa gördüğünüz insanı amma takıntı yapmışsınız. bence eltiniz değil siz garipsiniz. devamlı sizin ne kadar hoşgörülü bi insan olduğunuzdan filan bahsetmişsiniz. var sizin gibi insanlar, görüyorum ben de. herkes beni mükemmel bilsin insanları... haha. hiç hoşlanmadım sizden zira kimse mükemmel olamaz.
Ben samimi yaklastikca o bana itici davraniyor bunu vurguluyorum ki konuya hakim olun. Beni sevmesenizde olur sorun yok

Büyük eltinizi iyi takıntı haline getirmissiniz. Sünnete hayırlı olsun denemesi disinda herhangi bir art niyet sezmedim. Benim kocam alıyor,benim kocam yapıyor diyerek bizim de gözümüze gözümüze durrtunuz. Ben eltinizde kıskançlık fesatlık falan sezmedim sizin kuruntunuzdan ibaret. çünkü öyle olmasını istiyorsunuz.
Kocam benj bodrumlara izmirlere goturuyor yat keyfi yapiyoruz demedim.allah askina yapmayin:) aldigi kayda deger olmayan bir kac parcayi burada saydim ki konuya hakim olabilesiniz. Esim tatile gidince tatilnhatirasi altin bes tas aldi demedim. Benim aldigim ufak seyler gündem oluyor dedim sadece. Simdi yine gidecem ayni tas ayni hamam size boyle davranan insandan art niyet sezmediyseniz ne sezersiniz mesela? Alt tarafi bir gorumcemiz var ozel gecirdigimiz gün sayisi iki ucu gecmez onu bile diline dolandirdi görumcem kiskandi dedi.

Analist olmak zorundamıyım bunları görmek için? Her hafta görmek zorunda kalsam?yakın otursak yine aman ne takıyosun senede bir görüyorsun mu dersiniz? Senede bir görüyorum ama tavırları her türlü yine bizi buluyor ki.Siz bu hareketlere maruz kalsanız peki? Ben boşvermeye çabalıyor çaktırmıyorum ama onlar hep arttırıyor. Yedi yabancıya ne kadar iyisem onlarada öyle iyiyim ama kullanılmakta istenmiyorum doğrusu.
Kullanılma tabi ..yalnız sen olsan naparsin sorusuna ,hicbirsey yapmazdım diye cevap vereyim ..yapmam ,umrumda olmaz ..kendi çalsın ,kendi oynasın ,banane ..gelsin duyacağım yerde dedikodumu yapsın ,kuyumu kazsin, iğrenç bakışlarıyla enerjimi düşürmeye çalışsın ...puuuffff çok mu onemli ? Karakter ve kalite meselesi ..kendini rezil eder ..beni bilen bilir ..kendimi asla açıklamam ..tepkisizligim de en büyük tokat ve çıldırtma sebebi olur ..sonra sonra bakar ki benden ona iş çıkmayacak ,bırakır peşimi ..belki de hatasını anlar ..

Öff destan yazmışsın kim okuyacak bu kadar uzun yazıyı:)

Back
X