Heykel mi desem odun mu desem demişYazmadan gecemeyecegım ; taş enıstem heykel enistem gibi enişte kelimesi oncesi kullandıgınız sıfatlar enıstenızı cekici buldugunuzu ve fiziksel olarak begendıgınızı gösterir. Budur yanı. Adama bak heykel gibi.yunan heykelı gibi. Veya işte aa taşmış falan gibi. Hödük odun kalas hanzo vb daha uygun yakıstırmalar olur.
İlginçççç. Böyle mi düşünüyorsunuz?Yazmadan gecemeyecegım ; taş enıstem heykel enistem gibi enişte kelimesi oncesi kullandıgınız sıfatlar enıstenızı cekici buldugunuzu ve fiziksel olarak begendıgınızı gösterir. Budur yanı. Adama bak heykel gibi.yunan heykelı gibi. Veya işte aa taşmış falan gibi. Hödük odun kalas hanzo vb daha uygun yakıstırmalar olur.
Valla burda çekicilik falan yok.ben heykel derken taş kalpliliğinden bahsettim. Hiç aklıma böyle bir şey gelmemişti. Bu arada 3çocuklu kocasına aşık biriyim.Yazmadan gecemeyecegım ; taş enıstem heykel enistem gibi enişte kelimesi oncesi kullandıgınız sıfatlar enıstenızı cekici buldugunuzu ve fiziksel olarak begendıgınızı gösterir. Budur yanı. Adama bak heykel gibi.yunan heykelı gibi. Veya işte aa taşmış falan gibi. Hödük odun kalas hanzo vb daha uygun yakıstırmalar olur.
Ve son gelişmeler kızlar. Kardeşim kadınlık gururunu ayaklar altına alarak 1 sene boyunca naz yaptı için özür diledi ağladı eve dön dedi kocasına...senden ayrılırım dıye taktikler yaptı annemin yanınd 6 ay kaldı necisin ne haldesim demedi aynı hastanede çalıştıkları halde arabaya bile binmedi.kardeşim sinir krizleri geçirdi tepki vermedi.kardeşim eşyalarını topladı tekrar evine döndü yok bir şey fark etmedi.odun adam kızını haftada bir boşanmış gibi aldı sevdi geri getirdi.bir ihtiyacı var mı diye sormadı.kardeşime inatlıkta beni yenemezsin demiş.
Sonr annemin kulğına yanındaki hemşireyle pek sıkı fıkı diye birşeyler söylemişler annem de dayanamayıp odunu aramış.işte ağzına geleni söylemiş.bir ara annem bana geldi doğumumdan dolayı...o ara bacım barışma gibi bir şeyler olmaya başlamış bize söylemedi.bunlar tekrar konuşmaya başlamışlar ama adam daha eve gelmiyor tabii... annemin TLF dan sonra tamamen kardeşinden soğumuş kardeşim annem adına özürler dilesede senin için ailemi yok sayarım dese de yalvarsa da sonunda boşandılar.
SONUÇ.kardeşim anneme senin yüzünden yuvm dağıldı dedi.annem fena.barışacaklarını bilsem adamın ayaklarına kapanır özür dilerim diyor.annemşn içine oturdu kardeşimin dedikleri.kardeşim ayrı evini tuttu kızıyla yaşıyor.adam istediği vakit kızını alıp görüyor.kardeşimin sesini bile duymak istemiyor ve annem kendini suçluyor.
Anneme nasıl moral veririz bilemiyorum...
Ayrı olarak bacımda narsist kocasını unutmıyor.seviyor onca yaptıkları umrunda değil.gel dese kola koşa gidecek
Arkadaslar ilk defa derdim vara konu açıyorum. Bana yardımcı olursaniz çok sevinirim.
Hemen konuya gireyim kız kardeşim hemsire heykel enistemiz dış hekimi ikiside aynı hastanede çalışıyorlar. Sadece çalıştıkları oda ayrı.
4 senelik evliler ve dünya tatlısı 1.5 yaşında kızları var.
Son zamanlarda kardesimin gözleri dolu dolu geziyordu 1 aydır. Ve zorla ne olduğunu sorduğumuzda sadece dua edin diyordu. Ve ben sıkıştırdiğımda anlattı .
Eşinin kensine hiç yardımcı olmadığını hasta oldugunda ya canim neyin var bir ihtiyacın var mi ölsem gitsem soramdigini birazcık eşinden ilgi beklediğini bunu hic yapmadığını söyledi.ve bu durumu en kibar şekilde incitmeden eşine anlattığını söyledi.ama ne hiç tepki pişmanlık almadığını söyledi.günlük hayatin da da hiç yardımcı olmadığınıı söyledi.
Bacicim artık eşine tepki olarak eşiyle son zamanlarda ilgilenmemiş biraz naz yapmış hastalandiktan sonra işin tuhafı taş eniştem kız kardeşime küsmüş. Ve hiç konusmuyormus yaptığı yemeği bile yemi yormus.anasını evine gidip duruyormuş. Benim sessiz bacim kendi nazinii bırakıp eşiyle konuşmaya çalışıyor ama hiç bir tepki vermiyor. En sonunda sıkıştırdiğında heykel enistem ben senden soğudum artık seni sevmiyorum demiş kardesime. Ve kardeşim şok. Yavrum baskasi mi var.severek evlendik ne oldu sorularına hiç yanıt yok. Hatta hiç konuşma yok kardeşimi evde yok sayıyor.ne kizyla ilgileniyor nede başka bişey.kız kardeşim kendi suçlu gibi gönlünü almaya çalışıyor.ki okadar odun ki kendi kızını kucagina almaya aciz sebebi bana alismasin.ve kardesimin kendisi için o kadar fedakarlığı var ki.maasli olduğu halde kart kocasinda Sadece kardeşime harçlık verir bir ay idare et der. Yorgun argın herhafta anasına götürür bu kızım evde işi var mi diye sormaz daha neler neler.ki yegenime altin taktı altin parasını kızın harcligindan kestigi halde kardeşim sesini çıkarmayan biri o kadar kibar ki...yani elindeki elmasın kıymetini bilmiyor.
Evet arkadaslar özetlemeye çalıştım.
Kardeşim naz yapım derken adam ondan soğumuş.simdi 1 aydır evin içinde iki yabanci gibi dolaşıyorlar.
Şimdi kardeşime nasil akıl vereyim onlara annemle nasil yardım edelim.
Gidip yumruklayasim geliyor ama.
Tam bir heykel kesinlikle tepki veren biri değil.taş mübarek.artık bu kusluk bitsin diye kardeşim kocasını zorla yemeye götürdü sonuç sen bana naz yaptin Bende senden soğudum.tek kurduğu cümle bu....ve hala kardeşime konuşmuyor.
Güncelleme 20.sayfa
aklınız hep oralarda galiba, burda onlarca kişi okuyup heykeli taş kalpliye yorarken siz adamın taşlığına yordunuz.nasıl bir zihnyetse herkesi de kendiniz gibi sanıyorsunuz.Yazmadan gecemeyecegım ; taş enıstem heykel enistem gibi enişte kelimesi oncesi kullandıgınız sıfatlar enıstenızı cekici buldugunuzu ve fiziksel olarak begendıgınızı gösterir. Budur yanı. Adama bak heykel gibi.yunan heykelı gibi. Veya işte aa taşmış falan gibi. Hödük odun kalas hanzo vb daha uygun yakıstırmalar olur.
Taş gibi:Türkçede bir deyim. Yaygın olarak 2 anlamda kullanılır.Yazmadan gecemeyecegım ; taş enıstem heykel enistem gibi enişte kelimesi oncesi kullandıgınız sıfatlar enıstenızı cekici buldugunuzu ve fiziksel olarak begendıgınızı gösterir. Budur yanı. Adama bak heykel gibi.yunan heykelı gibi. Veya işte aa taşmış falan gibi. Hödük odun kalas hanzo vb daha uygun yakıstırmalar olur.
Konunun içeriğine bile bakmadan başlıktan kastettiği şeyin adamın soğukluğu olduğunu anladımYazmadan gecemeyecegım ; taş enıstem heykel enistem gibi enişte kelimesi oncesi kullandıgınız sıfatlar enıstenızı cekici buldugunuzu ve fiziksel olarak begendıgınızı gösterir. Budur yanı. Adama bak heykel gibi.yunan heykelı gibi. Veya işte aa taşmış falan gibi. Hödük odun kalas hanzo vb daha uygun yakıstırmalar olur.
Kardeşinizin şu tavrıyla kocasından kalır yanı yok. Yuvasını anneniz değil kocası ve onun bir taraflarını kaldıran kardeşiniz yıkmış. Adam bulunmaz hint kumaşı mı, ne bu ölüp bitmeler.Ve son gelişmeler kızlar. Kardeşim kadınlık gururunu ayaklar altına alarak 1 sene boyunca naz yaptı için özür diledi ağladı eve dön dedi kocasına...senden ayrılırım dıye taktikler yaptı annemin yanınd 6 ay kaldı necisin ne haldesim demedi aynı hastanede çalıştıkları halde arabaya bile binmedi.kardeşim sinir krizleri geçirdi tepki vermedi.kardeşim eşyalarını topladı tekrar evine döndü yok bir şey fark etmedi.odun adam kızını haftada bir boşanmış gibi aldı sevdi geri getirdi.bir ihtiyacı var mı diye sormadı.kardeşime inatlıkta beni yenemezsin demiş.
Sonr annemin kulğına yanındaki hemşireyle pek sıkı fıkı diye birşeyler söylemişler annem de dayanamayıp odunu aramış.işte ağzına geleni söylemiş.bir ara annem bana geldi doğumumdan dolayı...o ara bacım barışma gibi bir şeyler olmaya başlamış bize söylemedi.bunlar tekrar konuşmaya başlamışlar ama adam daha eve gelmiyor tabii... annemin TLF dan sonra tamamen kardeşinden soğumuş kardeşim annem adına özürler dilesede senin için ailemi yok sayarım dese de yalvarsa da sonunda boşandılar.
SONUÇ.kardeşim anneme senin yüzünden yuvm dağıldı dedi.annem fena.barışacaklarını bilsem adamın ayaklarına kapanır özür dilerim diyor.annemşn içine oturdu kardeşimin dedikleri.kardeşim ayrı evini tuttu kızıyla yaşıyor.adam istediği vakit kızını alıp görüyor.kardeşimin sesini bile duymak istemiyor ve annem kendini suçluyor.
Ayrı olarak bacımda narsist kocasını unutmıyor.seviyor onca yaptıkları umrunda değil.gel dese kola koşa gidecek
Heykel mi desem odun mu desem demiş
Ada
Çok teşekkür ederim... Aynen ruhsuz ve kalpsiz birinden bahsetmiştim.Taş gibi:Türkçede bir deyim. Yaygın olarak 2 anlamda kullanılır.
1_düzgün fizik, düzgün duruş, güzellik anlamında.
2_sert duruş, acımasızlık veya ruhsuzluk anlamında.
Anadili türkçe olanlar (ya da anadili gibi türkçe bilenler) cümlenin ya da konunun gidişatına göre hangi anlamında kullanıldığını anlayabilirler. Bu sebeple deyim tek başına kullanılamaz.
Ve hakeza heykel gibi ifadesi de taş gibi sert, soğuk,ruhsuz ve duygusuz anlamlarında kullanılmıştır. Yani "taş" ifadesine atıfta bulunulmuştur.
Konudaki yaklaşık 250 yorumdan sadece siz taş gibi deyimini yukarıdaki maddelerden 1.olarak anladığınıza göre sorun kimde olabilir.
Elbette size. Ama üzülmeyin. Bolca Kitap okuyarak "okuduğunuzu anlama" seviyesine gelebilirsiniz.
Ve fakat tek başına kitap okumak yetmez. Zihninizi iğrenç düşüncelerden uzak tutmak, fesatlığı kalbinizden sökmek, konu sahiplerine sataşma ve konu sahiplerini kırma hobilerinizi de size fayda saglayacak hobiler ile değiştirmek "okuduğunuzu doğru anlamada" size çok yardımcı olacak çalışmalardır.
Sizin gibi okuduğunu anlamayan ya da okuduğunu kendi zihnindeki ve kalbindeki çirkin şeylerle anlayan insanları ne hayatımda ve ne de bu platformda görmeyi kesinlikle istemediğim için sizi derhal engelliyorum.
Sizin gibi düşman zihinlerden Allah cümlemizi korusun.
Cevapyazma zahmetine katlanmamanızı rica ediyorum. Çünkü;
1_okuduğunu anlamayan alıntı yapmasın.
2_engelinizi derhal koyduğum için zaten göremeyeceğim.
Mune abla. Beni banlayabilirsin. Ama bu güzelim platformu her konuda sataşan, kalp kıran, konu sahibini gömme sendromuna yakalanmış bazı üyeleri banlamanız bu platformun selameti acısından daha isabet olacaktir.
Zamanla nasıl biri olduğunu görür unutur diyorum ama istediği zaman gelip kızını alıyor kapısına kadar geliyor.işte unutması biraz zor.Kardeşinizin şu tavrıyla kocasından kalır yanı yok. Yuvasını anneniz değil kocası ve onun bir taraflarını kaldıran kardeşiniz yıkmış. Adam bulunmaz hint kumaşı mı, ne bu ölüp bitmeler.
Karısına koca olamamış, çocuğuna baba olamamış biri için yanıp tutuşuyor birde kendini koruyan annesini suçluyor.
Asıl anneniz böyle bir kızı olduğu için üzülsün, yazık annenize.
Annenizin sağlığı için kardeşinizden uzak tutun bu süreçte, üzüldüm annenizeZamanla nasıl biri olduğunu görür unutur diyorum ama istediği zaman gelip kızını alıyor kapısına kadar geliyor.işte unutması biraz zor.
Hadi bunları geçtik şimdi de annemi teselli etmeye çalışıyoruz..
Annem dayanamadı küs kalmaları kardeşimin çabaları 1 sene devam etti dedikodu da duyunca annem fıttırdı .
Neymiş biz barışma aşamasındaydık anne sen her şeyi mahvettin dedi.
Ve son gelişmeler kızlar. Kardeşim kadınlık gururunu ayaklar altına alarak 1 sene boyunca naz yaptı için özür diledi ağladı eve dön dedi kocasına...senden ayrılırım dıye taktikler yaptı annemin yanınd 6 ay kaldı necisin ne haldesim demedi aynı hastanede çalıştıkları halde arabaya bile binmedi.kardeşim sinir krizleri geçirdi tepki vermedi.kardeşim eşyalarını topladı tekrar evine döndü yok bir şey fark etmedi.odun adam kızını haftada bir boşanmış gibi aldı sevdi geri getirdi.bir ihtiyacı var mı diye sormadı.kardeşime inatlıkta beni yenemezsin demiş.
Evet biraz önce yine konuştum sizlerden derledim söyledim.konuşunca rahatlıyor.anne işte sonra tekrar bakıyorum sesi bir tuhaf. Atlatması biraz zor olacakAnnenize gercegin boyle olmadigini ,kardesinizin gercekleri goremedigini soyleyin.Bir anne olarak gercekten üzüldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?