- 3 Haziran 2023
- 309
- 321
- 31
-
- Konu Sahibi zerdecalim
Başının açıklığına söylemedim onu. Şuan ki giyim tarzı adına söyledim. Bi Kara çarşafa bürünüpTesettürlüyüm üniversite okuyacağım şehir dışında istediğim mesleği olurum ayrıca başı açıklar kıçı açıklar değildir üslubunuza dikkat edin kipliyorum bu yorumu kıza üzüldüm umarım hemen kurtulur o toksik evden Allah uzak tutsun sizin gibilerden amin
Kicimi da acarim, carsaf da giyerim. Kic da benjm, baş da benim. Sizin o cok mantikli gibj yazdiginiz seyler toplum baskisi, daha onun farkinda degilsiniz. Okulu birakmak istemesini falan simdi yazdiniz. Ben daha once gormedim yazildiysa da. Onun yasi kendini bulma yasi. Ben de butun semavi dinlerin kitaplarini okudum. Neden okumayacakmisim? Hristiyanlik arastirmak istiyosa arastirsin. Olmak istedigi kisiye donusecek eninde sonjnda. Kendi dogrularini bulacak. Siz ne yaparsaniz yapin.Kim kimden akıllı onu hiç biriniz bilemezsiniz. Bende üniversite mezunuyum. Şuan burayı tanıdık biri okur diye mesleğimi yazmak istemiyorum. Ailede hepimiz okuduk. Hepimiz rahatız.. Neden işinize gelen kısımlara dikkat çekiyorsunuz? Her istediğini yapıyor istediği yere gidiyor istediğyle geziyor kimse KARIŞMIYOR KIZMIYOR.. bu kısmı neden atladiniz. Sadece fevri ve aceleci kararları onu yanlış yola sürüklüyor.. İnsan olmak nedir? Ahlaki kurallar nedir? Yaşadığın yere uyum sağlama değerlerine saygı gösterme nedir?? Ben size bundan bahsediyorum Özgür olacağım diye Aynı evde yaşadığı insanların değerlerine Saygısızlık yapmak zorunda değil. Babamın kızdığı konu bir gün öyle bir gün böyle olma kendine zaman tanı.. tek kavga bunun üzerine.. dün tanıştığı kızla ayrı eve çıkmak istiyor. Sonra vazgeçiyor. Sizden ayrılmak istemiyorum diyor.. hukuku bırakıp garson olmak istiyor diyorum. Olsun yazanlar var.. ? Siz iyi misiniz ya. Burası kadınlar kulübü değil mi derdimizi açıp fikir almak istiyoruz. Çevrenizde bu şekilde gel git yaşayan insanlar vardır çünkü burası büyük bir platform.. danışmak istiyoruz. Tepkilere bak.. benim annem bile üniversite mezunu.. Çevre konusunda da altını çizdim o ne der bu ne der tabi ki çok önemli değil. Ama hiç önemli değil de diyemeyiz.. Hepimiz aynı çevre de yaşıyoruz.. herkes kendi çevresinde bi kötülük bi ayıp görse dedikodusunu yapıyor.kotu konuşuyor. Sonra da aman ona takılmayın. O zaman herkes deli gibi yaşasın topluma çevreye uyumsuz bi şekilde. Bir gün kıç açalım bir gün çarşaf giyelim. Bu şekilde özgürlük olur mu ? Nasıl Bir mantık bu.
Kim kimden akıllı onu hiç biriniz bilemezsiniz. Bende üniversite mezunuyum. Şuan burayı tanıdık biri okur diye mesleğimi yazmak istemiyorum. Ailede hepimiz okuduk. Hepimiz rahatız.. Neden işinize gelen kısımlara dikkat çekiyorsunuz? Her istediğini yapıyor istediği yere gidiyor istediğyle geziyor kimse KARIŞMIYOR KIZMIYOR.. bu kısmı neden atladiniz. Sadece fevri ve aceleci kararları onu yanlış yola sürüklüyor.. İnsan olmak nedir? Ahlaki kurallar nedir? Yaşadığın yere uyum sağlama değerlerine saygı gösterme nedir?? Ben size bundan bahsediyorum Özgür olacağım diye Aynı evde yaşadığı insanların değerlerine Saygısızlık yapmak zorunda değil. Babamın kızdığı konu bir gün öyle bir gün böyle olma kendine zaman tanı.. tek kavga bunun üzerine.. dün tanıştığı kızla ayrı eve çıkmak istiyor. Sonra vazgeçiyor. Sizden ayrılmak istemiyorum diyor.. hukuku bırakıp garson olmak istiyor diyorum. Olsun yazanlar var.. ? Siz iyi misiniz ya. Burası kadınlar kulübü değil mi derdimizi açıp fikir almak istiyoruz. Çevrenizde bu şekilde gel git yaşayan insanlar vardır çünkü burası büyük bir platform.. danışmak istiyoruz. Tepkilere bak.. benim annem bile üniversite mezunu.. Çevre konusunda da altını çizdim o ne der bu ne der tabi ki çok önemli değil. Ama hiç önemli değil de diyemeyiz.. Hepimiz aynı çevre de yaşıyoruz.. herkes kendi çevresinde bi kötülük bi ayıp görse dedikodusunu yapıyor.kotu konuşuyor. Sonra da aman ona takılmayın. O zaman herkes deli gibi yaşasın topluma çevreye uyumsuz bi şekilde. Bir gün kıç açalım bir gün çarşaf giyelim. Bu şekilde özgürlük olur mu ? Nasıl Bir mantık bu.
Keske intihar etmeseydi, konu komsu ne dicek simdi derlerdi, tovbe estağfurullah..
Aynen ağlıyor bazen. Ben sizi çok üzüyorum yapıyorum veya yapmıyorum sonra çok pişman oluyorum diyor. Bizde senin için ne yapabiliriz söyle anlat diyoruz. Herşey düzeliyor 1 Hafta sonra yine aynı. Bambaşka bişey istiyor. O kadar güzel anlayıp anlatmissiniz ki çok teşekkür ederim. Burnunu hiç beğenmiyordu yaptırdı. Şimdi Yeni burnunu hiç begenmiyor ağlıyor. Eski burnunu istiyior. Bi daha yaptırmak istiyor ama güvenmiyor. Çok değişik her gün başka bişey gerçekten yorulduk hepimiz.Sizin yapma dediğinizi yapamazsınız diye algılayıp inada bindiren bir tip gibi, hem kendi kişiliğini bulmaya çalışıp hemde sizin tepkilerinize göre davranıyor bu da çift kişilikliymiş gibi bi durum ortaya koymuş, biraz da dengesiz gibi kararları sabit değil ama o da olgunlaşmaya çalışıyor. Hatta belki kendi kararlarına kendi kızıp tamam yapmıyacam diyip kendini koşullandırıyor olabilir, bu da kendi benliğine saygısını azaltıp daha da arayışa sokuyor kendisini. Kötü yoldan uzak tuttuğunuz sürece sadece önerilerde bulunun eleştiri ve kesin kelimeler kullanmayın toparlar bence kendini.
Canm sana fazlasıyla hak veriyorum heralde böyle rahat cevap verenlerde kardeşin gibi rahat yaşayan ve yaşamak isteyen insanlar tabiki endişeleneceksin bn olsam bnde senin gibi düşünürüm ama okuduğu kitaplara bı ikincisi girdiği ortamlara dikkat edin derim ve yanlış bişey yapmasına izin vermeyin kesinlikle. Neyin kıskançlığı ne nsan kardeşini kıskanır mi ya insan kardeşi için canını verir özgür olmakta bu değil.. Rabbim yardımcınız olsun en kısa zmnda düzelir inşallahKim kimden akıllı onu hiç biriniz bilemezsiniz. Bende üniversite mezunuyum. Şuan burayı tanıdık biri okur diye mesleğimi yazmak istemiyorum. Ailede hepimiz okuduk. Hepimiz rahatız.. Neden işinize gelen kısımlara dikkat çekiyorsunuz? Her istediğini yapıyor istediği yere gidiyor istediğyle geziyor kimse KARIŞMIYOR KIZMIYOR.. bu kısmı neden atladiniz. Sadece fevri ve aceleci kararları onu yanlış yola sürüklüyor.. İnsan olmak nedir? Ahlaki kurallar nedir? Yaşadığın yere uyum sağlama değerlerine saygı gösterme nedir?? Ben size bundan bahsediyorum Özgür olacağım diye Aynı evde yaşadığı insanların değerlerine Saygısızlık yapmak zorunda değil. Babamın kızdığı konu bir gün öyle bir gün böyle olma kendine zaman tanı.. tek kavga bunun üzerine.. dün tanıştığı kızla ayrı eve çıkmak istiyor. Sonra vazgeçiyor. Sizden ayrılmak istemiyorum diyor.. hukuku bırakıp garson olmak istiyor diyorum. Olsun yazanlar var.. ? Siz iyi misiniz ya. Burası kadınlar kulübü değil mi derdimizi açıp fikir almak istiyoruz. Çevrenizde bu şekilde gel git yaşayan insanlar vardır çünkü burası büyük bir platform.. danışmak istiyoruz. Tepkilere bak.. benim annem bile üniversite mezunu.. Çevre konusunda da altını çizdim o ne der bu ne der tabi ki çok önemli değil. Ama hiç önemli değil de diyemeyiz.. Hepimiz aynı çevre de yaşıyoruz.. herkes kendi çevresinde bi kötülük bi ayıp görse dedikodusunu yapıyor.kotu konuşuyor. Sonra da aman ona takılmayın. O zaman herkes deli gibi yaşasın topluma çevreye uyumsuz bi şekilde. Bir gün kıç açalım bir gün çarşaf giyelim. Bu şekilde özgürlük olur mu ? Nasıl Bir mantık bu.
Rahat yaşamaktan kastınız nedirheralde böyle rahat cevap verenlerde kardeşin gibi rahat yaşayan ve yaşamak isteyen insanlar
Sizin çevrenizde böyle biri olmaması hiç yok demek değil.Kiminin karakteri hemen oturur,hayata bakışı bellidir,kimi sürekli arayış içindedir kendini bulması zaman alır.Yanlis çevre ,yasaklı maddelere, uç ilişkilere meyletmedigi sürece fazla karişmayin her daim arkasında olduğunuzu bilsin, korkmasın ,zaman verinMerhaba Biz küçük bir semtte yaşayan mütevazı bi aileyiz. Annem Ablam ben tesettürlüyuz. Ben muhafazakâr bi kafa yapım var. Ama özellikle aile ve ahlaki değerlere çok önem veririz. Kız kardeşim açıktı .17 yaşındayken çarşaf giymek istedi. Biz izin vermedik. Aceleci olma İyi düşün dedik. Abim karşı çıktı. Kavga ettk. Babam kesinlikle izin vermedi. Nedeni de bunu giymek zor. Hem yaşın küçük biraz daha büyü. Sağlıklı karar veremiyorsun diye. Bi arkadaşıyla beraber bizi dinlemeden giydiler. Çok fazla dindarlasti. Hatta batıl inançlari çoğaldı. Şu gün kıyamet kopacak bugün deprem olcak falan. 2 sene sonra ben cikarcam tesettürlü olcam çarşaf çok ağır demeye başladı. Babam da kızdı. Biz küçük semtteyiz. Sürekli fikir değiştiremessin diye. Daha sonra ağladı sızladı. Ve giydiği arkadaşıyla beraber çıkardılar. Normal kapalı oldu. Bi dönem sonra ben acilicam demeye başladı. Babam buna çok büyük karşı çıktı. Çünkü akrabalarimizla çok yakın oturan küçük bi Yerdeyiz. Hem o bu ne derden ziyade. Sürekli karar değiştirdiği için kızdı. Başından beri hiç kapanmasa babam kızacak bir adam degil. . Evde kızıl kıyamet koptu. Tabi sözlü tartışma. En sonunda açıldı. Ne isterse yapıyor. Özgürum diye savunuyor bu durumu. Ama özgürlükle alakası olduğunu düşünmuyorum. Bide hukuk 1.sinif öğrencisi okulu şuan online. Evde bir kaç kez içki yakalamış annem. Bizim aile yapımızda kabul edilir şeyler değil. İstediği herşeyi yapıyor. İstediği her yere gidiyor. Ama doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Saçma sapan şehir dışında yatili garsonluk işi arastiriyor. Hukuk öğrencisi olmasına rağmen.22 yaşına geldi bişeyler oturacagina daha çok bozuluyor sanki. Kimle konuşsa ona meylediyor. Bi gün Hristiyanlık araştıriyor. Hristiyanlarla konuşuyor.bi gün bakıyorz başka bişey. Ne yapmamız gerekiyor nasıl davranılır bilmiyoruz. İlk okul mezunu bile olmayan sokakta akşama kadar sigara içen işsiz güçsüz gençlerle mesajlasiyor. Bi akıl verin nasıl davranalım bu kıza.
Rahat bırakın istediği gibi yaşasın okumak istiyorsa okusun istemiyorsa okumasın kimse karşı çıkmasın ne yapmak istiyorsa onu yapsın demekki gerçekten zor durumdaki buraya yazmış kıza soylenmedik laf kalmamış.aynı durumu yaşayan biri olarak nasıl olduğunu ne yaşadıklarını anlayabiliyorumRahat yaşamaktan kastınız nedir
Kimse kizin okumasiyla ilgili bisey demedi.Rahat bırakın istediği gibi yaşasın okumak istiyorsa okusun istemiyorsa okumasın kimse karşı çıkmasın ne yapmak istiyorsa onu yapsın demekki gerçekten zor durumdaki buraya yazmış kıza soylenmedik laf kalmamış.aynı durumu yaşayan biri olarak nasıl olduğunu ne yaşadıklarını anlayabiliyorum
Bu kız size inat yapıyor. Az salın, su bulur kendi yolunu. Böyle önüne durarak anca körüklersiniz bi işe yaramaz.Merhaba Biz küçük bir semtte yaşayan mütevazı bi aileyiz. Annem Ablam ben tesettürlüyuz. Ben muhafazakâr bi kafa yapım var. Ama özellikle aile ve ahlaki değerlere çok önem veririz. Kız kardeşim açıktı .17 yaşındayken çarşaf giymek istedi. Biz izin vermedik. Aceleci olma İyi düşün dedik. Abim karşı çıktı. Kavga ettk. Babam kesinlikle izin vermedi. Nedeni de bunu giymek zor. Hem yaşın küçük biraz daha büyü. Sağlıklı karar veremiyorsun diye. Bi arkadaşıyla beraber bizi dinlemeden giydiler. Çok fazla dindarlasti. Hatta batıl inançlari çoğaldı. Şu gün kıyamet kopacak bugün deprem olcak falan. 2 sene sonra ben cikarcam tesettürlü olcam çarşaf çok ağır demeye başladı. Babam da kızdı. Biz küçük semtteyiz. Sürekli fikir değiştiremessin diye. Daha sonra ağladı sızladı. Ve giydiği arkadaşıyla beraber çıkardılar. Normal kapalı oldu. Bi dönem sonra ben acilicam demeye başladı. Babam buna çok büyük karşı çıktı. Çünkü akrabalarimizla çok yakın oturan küçük bi Yerdeyiz. Hem o bu ne derden ziyade. Sürekli karar değiştirdiği için kızdı. Başından beri hiç kapanmasa babam kızacak bir adam degil. . Evde kızıl kıyamet koptu. Tabi sözlü tartışma. En sonunda açıldı. Ne isterse yapıyor. Özgürum diye savunuyor bu durumu. Ama özgürlükle alakası olduğunu düşünmuyorum. Bide hukuk 1.sinif öğrencisi okulu şuan online. Evde bir kaç kez içki yakalamış annem. Bizim aile yapımızda kabul edilir şeyler değil. İstediği herşeyi yapıyor. İstediği her yere gidiyor. Ama doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Saçma sapan şehir dışında yatili garsonluk işi arastiriyor. Hukuk öğrencisi olmasına rağmen.22 yaşına geldi bişeyler oturacagina daha çok bozuluyor sanki. Kimle konuşsa ona meylediyor. Bi gün Hristiyanlık araştıriyor. Hristiyanlarla konuşuyor.bi gün bakıyorz başka bişey. Ne yapmamız gerekiyor nasıl davranılır bilmiyoruz. İlk okul mezunu bile olmayan sokakta akşama kadar sigara içen işsiz güçsüz gençlerle mesajlasiyor. Bi akıl verin nasıl davranalım bu kıza.
Zaten burda konu okuyup okumaması değil onu örnek gösterdim ki öyle bişey de okudum söylediklerimin içinden tek bir kelime çıkarıp kimse bunu demedi demen zaten sen bni anlamamışsınKimse kizin okumasiyla ilgili bisey demedi.
Bırakın bazıları da deli gibi yaşasın. Siz akıllı yaşıyorsunuz da ne oluyor?Kim kimden akıllı onu hiç biriniz bilemezsiniz. Bende üniversite mezunuyum. Şuan burayı tanıdık biri okur diye mesleğimi yazmak istemiyorum. Ailede hepimiz okuduk. Hepimiz rahatız.. Neden işinize gelen kısımlara dikkat çekiyorsunuz? Her istediğini yapıyor istediği yere gidiyor istediğyle geziyor kimse KARIŞMIYOR KIZMIYOR.. bu kısmı neden atladiniz. Sadece fevri ve aceleci kararları onu yanlış yola sürüklüyor.. İnsan olmak nedir? Ahlaki kurallar nedir? Yaşadığın yere uyum sağlama değerlerine saygı gösterme nedir?? Ben size bundan bahsediyorum Özgür olacağım diye Aynı evde yaşadığı insanların değerlerine Saygısızlık yapmak zorunda değil. Babamın kızdığı konu bir gün öyle bir gün böyle olma kendine zaman tanı.. tek kavga bunun üzerine.. dün tanıştığı kızla ayrı eve çıkmak istiyor. Sonra vazgeçiyor. Sizden ayrılmak istemiyorum diyor.. hukuku bırakıp garson olmak istiyor diyorum. Olsun yazanlar var.. ? Siz iyi misiniz ya. Burası kadınlar kulübü değil mi derdimizi açıp fikir almak istiyoruz. Çevrenizde bu şekilde gel git yaşayan insanlar vardır çünkü burası büyük bir platform.. danışmak istiyoruz. Tepkilere bak.. benim annem bile üniversite mezunu.. Çevre konusunda da altını çizdim o ne der bu ne der tabi ki çok önemli değil. Ama hiç önemli değil de diyemeyiz.. Hepimiz aynı çevre de yaşıyoruz.. herkes kendi çevresinde bi kötülük bi ayıp görse dedikodusunu yapıyor.kotu konuşuyor. Sonra da aman ona takılmayın. O zaman herkes deli gibi yaşasın topluma çevreye uyumsuz bi şekilde. Bir gün kıç açalım bir gün çarşaf giyelim. Bu şekilde özgürlük olur mu ? Nasıl Bir mantık bu.
Evet Koç nereden bildinizBu kız size inat yapıyor. Az salın, su bulur kendi yolunu. Böyle önüne durarak anca körüklersiniz bi işe yaramaz.
Koç inadı nerde görsem tanırım, s.ç deseler tutar içinde patlatır ahahsjdjf.
Aynı ben.Evet Koç nereden bildiniz
Konu genelde kizin tesetturune karisilmasi ve kendi dogrularini bulmasina izin verilmesi ekseninde yorumlandiZaten burda konu okuyup okumaması değil onu örnek gösterdim ki öyle bişey de okudum söylediklerimin içinden tek bir kelime çıkarıp kimse bunu demedi demen zaten sen bni anlamamışsın