Kız kardeşim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zerdecalim

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2023
309
321
31
Merhaba Biz küçük bir semtte yaşayan mütevazı bi aileyiz. Annem Ablam ben tesettürlüyuz. Ben muhafazakâr bi kafa yapım var. Ama özellikle aile ve ahlaki değerlere çok önem veririz. Kız kardeşim açıktı .17 yaşındayken çarşaf giymek istedi. Biz izin vermedik. Aceleci olma İyi düşün dedik. Abim karşı çıktı. Kavga ettk. Babam kesinlikle izin vermedi. Nedeni de bunu giymek zor. Hem yaşın küçük biraz daha büyü. Sağlıklı karar veremiyorsun diye. Bi arkadaşıyla beraber bizi dinlemeden giydiler. Çok fazla dindarlasti. Hatta batıl inançlari çoğaldı. Şu gün kıyamet kopacak bugün deprem olcak falan. 2 sene sonra ben cikarcam tesettürlü olcam çarşaf çok ağır demeye başladı. Babam da kızdı. Biz küçük semtteyiz. Sürekli fikir değiştiremessin diye. Daha sonra ağladı sızladı. Ve giydiği arkadaşıyla beraber çıkardılar. Normal kapalı oldu. Bi dönem sonra ben acilicam demeye başladı. Babam buna çok büyük karşı çıktı. Çünkü akrabalarimizla çok yakın oturan küçük bi Yerdeyiz. Hem o bu ne derden ziyade. Sürekli karar değiştirdiği için kızdı. Başından beri hiç kapanmasa babam kızacak bir adam degil. . Evde kızıl kıyamet koptu. Tabi sözlü tartışma. En sonunda açıldı. Ne isterse yapıyor. Özgürum diye savunuyor bu durumu. Ama özgürlükle alakası olduğunu düşünmuyorum. Bide hukuk 1.sinif öğrencisi okulu şuan online. Evde bir kaç kez içki yakalamış annem. Bizim aile yapımızda kabul edilir şeyler değil. İstediği herşeyi yapıyor. İstediği her yere gidiyor. Ama doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Saçma sapan şehir dışında yatili garsonluk işi arastiriyor. Hukuk öğrencisi olmasına rağmen.22 yaşına geldi bişeyler oturacagina daha çok bozuluyor sanki. Kimle konuşsa ona meylediyor. Bi gün Hristiyanlık araştıriyor. Hristiyanlarla konuşuyor.bi gün bakıyorz başka bişey. Ne yapmamız gerekiyor nasıl davranılır bilmiyoruz. İlk okul mezunu bile olmayan sokakta akşama kadar sigara içen işsiz güçsüz gençlerle mesajlasiyor. Bi akıl verin nasıl davranalım bu kıza.

Kardesiniz arayis icerisinde. Bana normal geldi. Ergenlikte her seyi merak etmesi, denemesi normal. Her seye cok buyuk tepki verdiginiz icin de davranislarini korukluyorsunuz bence. O yuzden hala arayis icinde. 22 yasinda hukuk okuyan kizi biraz rahat birakin. Garson olarak calismak istiyorsa calissin. Size ne?

Anlamıyorsunuz galiba. Yasaklı madde bağımlısı olmasından kötü yola düşmesinden korkuyoruz. Kendi kıymetini bilmiyor. Yoksa kararına saygımız var elbet. Ama kim bu kadar karar değiştirir ki. Olgunlasamiyor. Ve olgunlaşma adına hiç bir adımı yok. Sürekli arayış içinde. En korktuğumuz şey ise o sokakta ki ipsiz sapsız gençlerle takılıp bağımlı olması.Saglikli karar veremiyor. Ailece bu durumun farkındayız.

Yaşı çok genç, 30 yaş kadını olgunluğu beklemeyin zaten. zaman verin biraz, arayıştan sonra yolunu bulur ... o yaşlarda herkes kendini arıyor bir şekilde oturup düşünüyor ben nasıl bir insan olmak istiyorum diye.

Burdan bakilsa aileniz herseye fazla tepki veriyor ve özgür kararlar verilmesine izin verilmiyor. Sirf evdekiler olsa neyise ama elalem dedigimiz örgüt de isin icinde. Kardesiniz kendini henüz bulmamis ve o yüzden savrulup duruyor. Bu konuda o psikolojik destek alabilir, ama sizin ailenize önerim biraz geri durmasi. Yasi dediginiz gibi kücük ama baskilayarak sadece kendinizden uzaklastirirsiniz. Baskalari düşünmeden önce cocugumuz nasil bir hayat yolu cizmek istiyor ona bakmaliyiz. Böyle devam edilse ilk disarda destek gördügü kisiye takilip gidecek. Buda yalnis kisi olsa asla toplayamazsiniz. Mesele "istedigini yap" demek degil. Mesele arayisinda yaninda olmak. Disardan destek aramasin

Sizin anlamadiginiz daha cok genc ve arkadasin dedigi gibi arayis icinde olmasi.
Neden buna saygi duymuyorsunuz?

Velev ki yanlış kararlar alip hayatini mahvetti, ne yapabilir nasil durdurabilirsiniz ki?

Ele avuca sığmayan ergen cocuklari dizginlemenin yolunu ben bilmiyorum, siz biliyorsaniz ailecek buyurun.

Hataları da ona ders verecektir, uyuşturucu falan nerden cikti? Abartı yaptığınızı sanıyorum.

Çok üzüldüm,zavallı kızcağızın normal bir ailesi olsaydı o da böyle olmazdı. Aileniz her şeye tepki gösteren,şahsi fikir ve kararlara saygı duymayan bir aile çünkü. Kardeşinizi ilgilendiren konularda başkalarına nooluyor pardon? Kimseyi ilgilendirmez kıyafeti,onun seçimine saygı gösterilmesi gerekiyor. Rahat bırakın.

O bir birey.
Kişiler istediği şeye inanmakta özgür olabilmeli.
Bugün hristiyan olsa yarın müslüman olsa yine aslında hesap sormamalıyız kimseye.
Kişinin kendisini ilgilendirir..
Yetiştirilme tarzınızdan ötürü düşüncelerinizi anlayabiliyorum ama çok dert etmeyin herkes kendinden sorumludur

Kiz hukuk okuyor sizden akilli. Birakin kendisi bir birey oldugu kabullenin

Kız kardeşiniz büyürken öğretilmediği için şimdi boşluğa düşmüş ve arayışa girmiş. Suç en çok anne ve babanızda. Çocuğu dünyaya getirmek en kolayı. Sizinkiler saldım çayıra mevlam kayıra yapmış

Bence bu konu kapatılmalı.

bence siz kız kardeşinizin cesaretini kıskanıyorsunuz. İstediği gibi yaşamasını, kimseye hesap vermemesini içten içe çekemiyorsunuz

İyi yapıyor , sizin mantıklı argumaniniz yok ki. "Konu komşu ne der,akraba el ne der" dışında babanızın konuyla ilgili fikri bile yok .
22 yaşında hukuk öğrencisi kıza ne diyeceksiniz? Bırakın ne yasarsa yaşasın.zaten yakında ruhsatını alır, gider başka şehre. Siz de akrabalara mahcup olmaktan kurtulursunuz, 'avukat oldu, güzel iş buldu' diye hava atarsiniz. Her şey tatlıya bağlanır

Kıza karşı baskıcı ve anlayışsız tavırlarınız var. Özellikle babanızın tavrı çok yanlış. Eğer psikolojik sorunları varsa daha anlayışlı olmanız gerekir. Bu şekilde genellikle olumsuz baskı gösteren ailelerde çocuklar din konusunda karmaşa yaşıyorlar. Kendi içlerinde sorgulamaya gidiyorlar yaşadıkları kafa karışıklıklarından dolayı.

Yaşadığınız şehri yazmamışsınız ama mümkünse bir haftasonu günübirlik bir tatil gezi planı yapın bulunduğunuz yere uygun. Gerekirse kızı kursa yazdırın biraz sosyalleşsin.

Kararına saygınız yok iste. Siz baskı kurdukça o zır davranıyor. Kapanir açilir size ne yahu. Bu kadar abartmasanız kız bu kadar ileri gitmezdi. Eşcinsel olsa evden atacaksımız herhalde. Babaniz a garip. İnsan çocuğunu her türlü sever destekler.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…