Kız kardeşim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konu genelde kizin tesetturune karisilmasi ve kendi dogrularini bulmasina izin verilmesi ekseninde yorumlandi
O doğruları açacak olursak zaten herşey o doğru dediğiniz şeyler ardında gizli kimisine göre doğru kimisine göre yanlış ki yine soylim anlattığı konunun birebir aynısı olmasada aynısını çok yakınımda yaşadık o yüzden onun doğrusu bunun doğrusu diye bişey yok.bizimkinin sonu ölüm oldu kimse böyle rahat konuşup insanları dahada strese sokmasın gerekirse o dogrularada karışılir

O doğruları açacak olursak zaten herşey o doğru dediğiniz şeyler ardında gizli kimisine göre doğru kimisine göre yanlış ki yine soylim anlattığı konunun birebir aynısı olmasada aynısını çok yakınımda yaşadık o yüzden onun doğrusu bunun doğrusu diye bişey yok.bizimkinin sonu ölüm oldu kimse böyle rahat konuşup insanları dahada strese sokmasın gerekirse o dogrularada karışılir
Valla sizin hikayenizi bilmiyorum. Kimse benjm giysime karisamaz. Ne simdi karistiririm ne 20 yasinda karistirirdim.cok baski kurarsaniz hata yapmaya musait olani da kacirirsiniz. Kontrolu de kaybedersiniz. Bu da benim tecrubem

Rahat bırakın istediği gibi yaşasın okumak istiyorsa okusun istemiyorsa okumasın kimse karşı çıkmasın ne yapmak istiyorsa onu yapsın demekki gerçekten zor durumdaki buraya yazmış kıza soylenmedik laf kalmamış.aynı durumu yaşayan biri olarak nasıl olduğunu ne yaşadıklarını anlayabiliyorum
Okumak isterse okusun istemezse okumasından ziyade konu, ailenin ve bulunduğu çevrenin kurallarına uyma veya uyamama durumu bence. Kendince uyum sağlamaya çalışıp yapamıyor belliki.
Kontrol altına alıp baskı kurmak yerine anlayışla karşılayıp yanlışlara sürüklenmesine fırsat vermemek gerekir bence.

Aynen ağlıyor bazen. Ben sizi çok üzüyorum yapıyorum veya yapmıyorum sonra çok pişman oluyorum diyor. Bizde senin için ne yapabiliriz söyle anlat diyoruz. Herşey düzeliyor 1 Hafta sonra yine aynı. Bambaşka bişey istiyor. O kadar güzel anlayıp anlatmissiniz ki çok teşekkür ederim. Burnunu hiç beğenmiyordu yaptırdı. Şimdi Yeni burnunu hiç begenmiyor ağlıyor. Eski burnunu istiyior. Bi daha yaptırmak istiyor ama güvenmiyor. Çok değişik her gün başka bişey gerçekten yorulduk hepimiz.
Durum böyleyse psikiyatriste ya da psikoloğa götürün derim…

Valla sizin hikayenizi bilmiyorum. Kimse benjm giysime karisamaz. Ne simdi karistiririm ne 20 yasinda karistirirdim.cok baski kurarsaniz hata yapmaya musait olani da kacirirsiniz. Kontrolu de kaybedersiniz. Bu da benim tecrubem
Kusura bakmayın zaten bizde rahat bıraktık diye kontrolü kaybettik buda benim tecrübem

Okumak isterse okusun istemezse okumasından ziyade konu, ailenin ve bulunduğu çevrenin kurallarına uyma veya uyamama durumu bence. Kendince uyum sağlamaya çalışıp yapamıyor belliki.
Kontrol altına alıp baskı kurmak yerine anlayışla karşılayıp yanlışlara sürüklenmesine fırsat vermemek gerekir bence.
Bak böyle güzel bisekilde kendi fikrinizi beyan edebilirsiniz zaten sozum yok kıskanıyosun yok cekemiyosun diyip bu şekilde ardından rahat bırakın diyenlere kız zor durumda kalmış yardım istiyor

Evet bunu farkettim ben de. Yaşadığı ortamın hayat tarzını içselleştirmeye çalışıyor ama yapamıyor iç huzuru kaçıyor vazgeçiyor ve dışardan savruluyormuş gibi gözüküyor . Dindarlıkta huzur bulamayınca sekülerlikte deniyor şansını ama onu da içselleştiremiyor net bir arayışta ailesi de yardımcı olamaz, destek almalı. Anlayışla karşılamalılar ama bizim aile yapısı da çok uygun değil bu duruma :/

Merhaba Biz küçük bir semtte yaşayan mütevazı bi aileyiz. Annem Ablam ben tesettürlüyuz. Ben muhafazakâr bi kafa yapım var. Ama özellikle aile ve ahlaki değerlere çok önem veririz. Kız kardeşim açıktı .17 yaşındayken çarşaf giymek istedi. Biz izin vermedik. Aceleci olma İyi düşün dedik. Abim karşı çıktı. Kavga ettk. Babam kesinlikle izin vermedi. Nedeni de bunu giymek zor. Hem yaşın küçük biraz daha büyü. Sağlıklı karar veremiyorsun diye. Bi arkadaşıyla beraber bizi dinlemeden giydiler. Çok fazla dindarlasti. Hatta batıl inançlari çoğaldı. Şu gün kıyamet kopacak bugün deprem olcak falan. 2 sene sonra ben cikarcam tesettürlü olcam çarşaf çok ağır demeye başladı. Babam da kızdı. Biz küçük semtteyiz. Sürekli fikir değiştiremessin diye. Daha sonra ağladı sızladı. Ve giydiği arkadaşıyla beraber çıkardılar. Normal kapalı oldu. Bi dönem sonra ben acilicam demeye başladı. Babam buna çok büyük karşı çıktı. Çünkü akrabalarimizla çok yakın oturan küçük bi Yerdeyiz. Hem o bu ne derden ziyade. Sürekli karar değiştirdiği için kızdı. Başından beri hiç kapanmasa babam kızacak bir adam degil. . Evde kızıl kıyamet koptu. Tabi sözlü tartışma. En sonunda açıldı. Ne isterse yapıyor. Özgürum diye savunuyor bu durumu. Ama özgürlükle alakası olduğunu düşünmuyorum. Bide hukuk 1.sinif öğrencisi okulu şuan online. Evde bir kaç kez içki yakalamış annem. Bizim aile yapımızda kabul edilir şeyler değil. İstediği herşeyi yapıyor. İstediği her yere gidiyor. Ama doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Saçma sapan şehir dışında yatili garsonluk işi arastiriyor. Hukuk öğrencisi olmasına rağmen.22 yaşına geldi bişeyler oturacagina daha çok bozuluyor sanki. Kimle konuşsa ona meylediyor. Bi gün Hristiyanlık araştıriyor. Hristiyanlarla konuşuyor.bi gün bakıyorz başka bişey. Ne yapmamız gerekiyor nasıl davranılır bilmiyoruz. İlk okul mezunu bile olmayan sokakta akşama kadar sigara içen işsiz güçsüz gençlerle mesajlasiyor. Bi akıl verin nasıl davranalım bu kıza.
Bitanecik omrunu kucuk yerde oturuyoruz insanlar ne der diyerek mi yasasin? Nasil yasadigi ne giydigi kendini baglar. Kimle gorustugu kendini baglar. Dogru ya da yanlis verdigi kararlarla kendisi yuzlesecek yasta. Ustelik siz annesi degil ablasisiniz siz de kendi hayatinizi kendi dogrularinizla yasiyosunuz. Sizin dogrunuz ona dogru gelmeyebilir. Onun yaptigi da kendine dogru kendince icinde netlestirmis. Kardesinizi uzaklastirmak istemiyosaniz boyle yapmayin. Karatini oturun onunla tartisin dogru yonunu yanlis yonunu anlatin. Ben ne karar verirsen ver yanindayim diyin. Anlasildigini gordugunde bu kadar arayista olmayacagini inanin goreceksiniz

Bak böyle güzel bisekilde kendi fikrinizi beyan edebilirsiniz zaten sozum yok kıskanıyosun yok cekemiyosun diyip bu şekilde ardından rahat bırakın diyenlere kız zor durumda kalmış yardım istiyor
Ben kıskandığını düşünmüyorum ama yanlış tepkilerle daha da kötü sonuçlar yaşanabilir. Umarım olmaz tabiki.

Evet bunu farkettim ben de. Yaşadığı ortamın hayat tarzını içselleştirmeye çalışıyor ama yapamıyor iç huzuru kaçıyor vazgeçiyor ve dışardan savruluyormuş gibi gözüküyor . Dindarlıkta huzur bulamayınca sekülerlikte deniyor şansını ama onu da içselleştiremiyor net bir arayışta ailesi de yardımcı olamaz, destek almalı. Anlayışla karşılamalılar ama bizim aile yapısı da çok uygun değil bu duruma :/
Öyle yapsa olmuyor böyle yapsa olmuyor
Sonra ailesiyle çeliştiği için daha da huzursuz oluyor hem tartışmalardan hem olanlardan. O nedenle uzman desteği şart bence de

Öyle yapsa olmuyor böyle yapsa olmuyor
Sonra ailesiyle çeliştiği için daha da huzursuz oluyor hem tartışmalardan hem olanlardan. O nedenle uzman desteği şart bence de
Kesinlikle. Ben de din konusunda çok savruldum ben onun kadar dış görünüşümde radikal kararlar almadım ama fikren ondan da çok savrulmuştum. Psikiyatristime durumu anlatınca “felsefe/din gibi sularda yanında biri olmadan yüzmek çok tehlikeli” demişti. Bana tabiri caizse şuan üstatlık yapıyor kendisi. Bir an konuyu okuyunca kendi savrulmalarım gözümün önünden geçti. Hem psikolojik hem de diğer konularda bir destekçi şart…

Kesinlikle. Ben de din konusunda çok savruldum ben onun kadar dış görünüşümde radikal kararlar almadım ama fikren ondan da çok savrulmuştum. Psikiyatristime durumu anlatınca “felsefe/din gibi sularda yanında biri olmadan yüzmek çok tehlikeli” demişti. Bana tabiri caizse şuan üstatlık yapıyor kendisi. Bir an konuyu okuyunca kendi savrulmalarım gözümün önünden geçti. Hem psikolojik hem de diğer konularda bir destekçi şart…
Psikiyatrist mi dini ustatlik yapiyor? Psikolog mu psikiyatrist mi?

Her gün şaşıracak bir şey buluyorum bu sitede. Paikiyatriniz size dini yönlendirme mi yapıyor?

Her gün şaşıracak bir şey buluyorum bu sitede. Paikiyatriniz size dini yönlendirme mi yapıyor?
Bambaşka bir şeyi anlatıyordum orda ayrıntıya girmedim ana temadan farklı diye. Aşağıda da soran başkasına ayrıntısını yazdım bakarsınız.

Anlamıyorsunuz galiba. Yasaklı madde bağımlısı olmasından kötü yola düşmesinden korkuyoruz. Kendi kıymetini bilmiyor. Yoksa kararına saygımız var elbet. Ama kim bu kadar karar değiştirir ki. Olgunlasamiyor. Ve olgunlaşma adına hiç bir adımı yok. Sürekli arayış içinde. En korktuğumuz şey ise o sokakta ki ipsiz sapsız gençlerle takılıp bağımlı olması.Saglikli karar veremiyor. Ailece bu durumun farkındayız.
anlattiginiz seyler bazi psikiyatrik hastaliklari dusundurdu, tabi ki her farkli seyleri isteyenleri boyle nitelendiremeyiz ama, cok cabuk karar degistirmesi, ani davranislar, karakteri disinda seyler yapmaya calismasi vs... tabi hemen psikiyatriste gitsen deseniz istemez, ama belki terapiye gitmesi bir yol olabilir. hem de terapist belki onu daha iyi yonlendirir. terapist secerken sakin aman basortulu dindar terapist olacak diye kasmayin, bazilari vaaz gibi terapi yapiyor daha kotu olur. ote yandan da kendini dindar olarak tanimlamayan bazi terapistler de muhafazakar insanlarin yapilarini anlamiyor ve cok uc tepkiler verebiliyor. daha ortada, hem onu ve kulturel durumlarini anlayacak, hem de muhafazakar kodlarla degil de psikoloji biliminin yonlendirdigi sekilde yaklasak bir insan olmali.

22 yaşında, Hukuk da okuyabildiğine göre akıllı da bir kız demek ki, onun giyim tarzından, dini inanışından size ne? Konuyu saptırmak için de bir sonraki cevabınız da uyuşturucu, bilmem ne demeniz hiç hoş değil!
hukuk okuyan bir kizin ilkokul mezunu ipsiz sapsiz genclerle konusmasi her aileyi endiselendirir bence..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X