Kız kardeşim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim kimden akıllı onu hiç biriniz bilemezsiniz. Bende üniversite mezunuyum. Şuan burayı tanıdık biri okur diye mesleğimi yazmak istemiyorum. Ailede hepimiz okuduk. Hepimiz rahatız.. Neden işinize gelen kısımlara dikkat çekiyorsunuz? Her istediğini yapıyor istediği yere gidiyor istediğyle geziyor kimse KARIŞMIYOR KIZMIYOR.. bu kısmı neden atladiniz. Sadece fevri ve aceleci kararları onu yanlış yola sürüklüyor.. İnsan olmak nedir? Ahlaki kurallar nedir? Yaşadığın yere uyum sağlama değerlerine saygı gösterme nedir?? Ben size bundan bahsediyorum Özgür olacağım diye Aynı evde yaşadığı insanların değerlerine Saygısızlık yapmak zorunda değil. Babamın kızdığı konu bir gün öyle bir gün böyle olma kendine zaman tanı.. tek kavga bunun üzerine.. dün tanıştığı kızla ayrı eve çıkmak istiyor. Sonra vazgeçiyor. Sizden ayrılmak istemiyorum diyor.. hukuku bırakıp garson olmak istiyor diyorum. Olsun yazanlar var.. ? Siz iyi misiniz ya. Burası kadınlar kulübü değil mi derdimizi açıp fikir almak istiyoruz. Çevrenizde bu şekilde gel git yaşayan insanlar vardır çünkü burası büyük bir platform.. danışmak istiyoruz. Tepkilere bak.. benim annem bile üniversite mezunu.. Çevre konusunda da altını çizdim o ne der bu ne der tabi ki çok önemli değil. Ama hiç önemli değil de diyemeyiz.. Hepimiz aynı çevre de yaşıyoruz.. herkes kendi çevresinde bi kötülük bi ayıp görse dedikodusunu yapıyor.kotu konuşuyor. Sonra da aman ona takılmayın. O zaman herkes deli gibi yaşasın topluma çevreye uyumsuz bi şekilde. Bir gün kıç açalım bir gün çarşaf giyelim. Bu şekilde özgürlük olur mu ? Nasıl Bir mantık bu.
bir de size tavsiyem, boyle ailevi durumlarda, anne baba genelde isyankar cocuga kiziyor ve ailedeki diger kardesler de anne babanin soylemlerini benimseyip isyankar kardese ofke duyabiliyor. anne babanizin endiselerinden kendinizi siyirmaya calisin (biliyorum zor) ve kardesinizi anlamaya ve onunla vakit gecirmeye calisin. mesela beraber tatile cikin, yapmak istedigi bazi seyleri beraber yapin.. ona anne baba degil de kardes olmaya calisin. yoksa iyice yalniz kalir ve hata yapma ihtimali artar.

Merhaba Biz küçük bir semtte yaşayan mütevazı bi aileyiz. Annem Ablam ben tesettürlüyuz. Ben muhafazakâr bi kafa yapım var. Ama özellikle aile ve ahlaki değerlere çok önem veririz. Kız kardeşim açıktı .17 yaşındayken çarşaf giymek istedi. Biz izin vermedik. Aceleci olma İyi düşün dedik. Abim karşı çıktı. Kavga ettk. Babam kesinlikle izin vermedi. Nedeni de bunu giymek zor. Hem yaşın küçük biraz daha büyü. Sağlıklı karar veremiyorsun diye. Bi arkadaşıyla beraber bizi dinlemeden giydiler. Çok fazla dindarlasti. Hatta batıl inançlari çoğaldı. Şu gün kıyamet kopacak bugün deprem olcak falan. 2 sene sonra ben cikarcam tesettürlü olcam çarşaf çok ağır demeye başladı. Babam da kızdı. Biz küçük semtteyiz. Sürekli fikir değiştiremessin diye. Daha sonra ağladı sızladı. Ve giydiği arkadaşıyla beraber çıkardılar. Normal kapalı oldu. Bi dönem sonra ben acilicam demeye başladı. Babam buna çok büyük karşı çıktı. Çünkü akrabalarimizla çok yakın oturan küçük bi Yerdeyiz. Hem o bu ne derden ziyade. Sürekli karar değiştirdiği için kızdı. Başından beri hiç kapanmasa babam kızacak birNir adam degil. . Evde kızıl kıyamet koptu. Tabi sözlü tartışma. En sonunda açıldı. Ne isterse yapıyor. Özgürum diye savunuyor bu durumu. Ama özgürlükle alakası olduğunu düşünmuyorum. Bide hukuk 1.sinif öğrencisi okulu şuan online. Evde bir kaç kez içki yakalamış annem. Bizim aile yapımızda kabul edilir şeyler değil. İstediği herşeyi yapıyor. İstediği her yere gidiyor. Ama doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Saçma sapan şehir dışında yatili garsonluk işi arastiriyor. Hukuk öğrencisi olmasına rağmen.22 yaşına geldi bişeyler oturacagina daha çok bozuluyor sanki. Kimle konuşsa ona meylediyor. Bi gün Hristiyanlık araştıriyor. Hristiyanlarla konuşuyor.bi gün bakıyorz başka bişey. Ne yapmamız gerekiyor nasıl davranılır bilmiyoruz. İlk okul mezunu bile olmayan sokakta akşama kadar sigara içen işsiz güçsüz gençlerle mesajlasiyor. Bi akıl verin nasıl davranalım bu kıza.
Bir insan çarşaftan nasıl içkiye geçebilir? Bence sürekli başkalarinin etkisinde kalan birisi.

Karismiyoruz diyorsunuz ama en başta bi kapan bi açıl yaptığı için bile kiyametler kopmuş. Kardeşinizin bu kadar savrulmasinin tek sebebi aile ortamı bana göre. Kızılca kıyamet koptu dediğiniz gün onu kaybetmissiniz aslında,birde hep elalem diyorsunuz ve evet kardesiniz bir birey olarak istediğini yapmakta özgür.

kız çarşafa girmek istemiş TEPKİ
normal tesettüre geçmiş TEPKİ
açılmak istemiş TEPKİ
Sırf elalem ne der diye kızın hiçbir kararına saygı duymamışsınız belki de bu kadar uçlarda yaşamasının sebebi ailenizin bu tavırlarıdır? Kıza hiç senin arkandayım deyip sırtını sıvazlamamışsınız ki herkes eleştirmiş.
Artı olarak başına bir şey gelmesinden veya çevresinden kötü alışkanlıklar edinmesinden korkuyorsanız onu eleştirerek, bağırarak değil hissettirmeden takip ederek, aile bağınızı güçlendirerek veya kardeşinizle zaman geçirerek koruyun onun yüzüne yüzüne sürekli suçlamayın.

Merhaba Biz küçük bir semtte yaşayan mütevazı bi aileyiz. Annem Ablam ben tesettürlüyuz. Ben muhafazakâr bi kafa yapım var. Ama özellikle aile ve ahlaki değerlere çok önem veririz. Kız kardeşim açıktı .17 yaşındayken çarşaf giymek istedi. Biz izin vermedik. Aceleci olma İyi düşün dedik. Abim karşı çıktı. Kavga ettk. Babam kesinlikle izin vermedi. Nedeni de bunu giymek zor. Hem yaşın küçük biraz daha büyü. Sağlıklı karar veremiyorsun diye. Bi arkadaşıyla beraber bizi dinlemeden giydiler. Çok fazla dindarlasti. Hatta batıl inançlari çoğaldı. Şu gün kıyamet kopacak bugün deprem olcak falan. 2 sene sonra ben cikarcam tesettürlü olcam çarşaf çok ağır demeye başladı. Babam da kızdı. Biz küçük semtteyiz. Sürekli fikir değiştiremessin diye. Daha sonra ağladı sızladı. Ve giydiği arkadaşıyla beraber çıkardılar. Normal kapalı oldu. Bi dönem sonra ben acilicam demeye başladı. Babam buna çok büyük karşı çıktı. Çünkü akrabalarimizla çok yakın oturan küçük bi Yerdeyiz. Hem o bu ne derden ziyade. Sürekli karar değiştirdiği için kızdı. Başından beri hiç kapanmasa babam kızacak bir adam degil. . Evde kızıl kıyamet koptu. Tabi sözlü tartışma. En sonunda açıldı. Ne isterse yapıyor. Özgürum diye savunuyor bu durumu. Ama özgürlükle alakası olduğunu düşünmuyorum. Bide hukuk 1.sinif öğrencisi okulu şuan online. Evde bir kaç kez içki yakalamış annem. Bizim aile yapımızda kabul edilir şeyler değil. İstediği herşeyi yapıyor. İstediği her yere gidiyor. Ama doymuyor hep daha fazlasını istiyor. Saçma sapan şehir dışında yatili garsonluk işi arastiriyor. Hukuk öğrencisi olmasına rağmen.22 yaşına geldi bişeyler oturacagina daha çok bozuluyor sanki. Kimle konuşsa ona meylediyor. Bi gün Hristiyanlık araştıriyor. Hristiyanlarla konuşuyor.bi gün bakıyorz başka bişey. Ne yapmamız gerekiyor nasıl davranılır bilmiyoruz. İlk okul mezunu bile olmayan sokakta akşama kadar sigara içen işsiz güçsüz gençlerle mesajlasiyor. Bi akıl verin nasıl davranalım bu kıza.
Dini konulara yorum yapmayacagim ama ablaniz cok net kendisini ariyor, cevresinden etkilenip surekli boyle keskin degisiklikler yapmasi sizi de etkiliyordur tabi.
Ama bence yargilamamaya calisin, sizden farkli olabilir daha rahat hissedecegi bir hayat icin sizden uzaklasmaya calisiyor olabilir cok normal. Ister cok muhafazakar olur carsafli olur isterse icki icer sonucta onun hayati

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X