Kız kardeşim..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
bence kardeşinizin bu tür arayışlara girmesi ailenizden kaynaklanıyor. bastırılmış duygular üniversite ortamını gördükten sonra bu şekilde yansıyor olabilir. 22 yaşında genç bir kadın , serbest bırakın demiyorum tabii ki bırakmayın sadece ailesi olarak yanında aldığı kararlar da arkanızda olduğunu gösterin. kıyafetleri için değil o olduğu için sevdiğini gösterin.

ve bence siz de hayata geniş bakmayı öğrenin el alem ne der , akrabalar ne der diye yaşamayın. el alem ne derse der ....

Ben de açılmak isteyene bu aşırı tepkileri anlamıyorum. Kapanmak istedi kapandı, belki hayal ettiği huzuru yada umduğunu bulamadı açıldı.
Yani bunun İçin evde kıyamet kopması bile kızın içki içmesi yada sizin aile yapınıza ters şeyleri inadına yapması İçin sebep. Heleki o yaşta.
Anlayışla karşılayıp her konuda yanında olmanız ve bence psikologla desteklemeniz yararına olacaktır. Ergen psikolojisi sonuçta

Yapması gerekenler tam liste oluşturun ona göre davransın.
Neye kime ne şekilde inanacağına ibadetinin şekline kadar sizleri ilgilendiriyor çünkü.
Kime ne zararı var ? İster kapanır ister açılır isterse tamamen dinsiz imansız olur..
Bu hayat onun hayatı ve daha genç bir kız.. Böyle böyle oluşturacak kişiliğini ve değerlerini.
Lütfen bir salın.

Çarşafa heves etmesi normal sonradan sıkılması da normal ama çok iradesiz sanırım her akla uymaması lazım binlerce inanılan inanç var çoğu sapkın inançlar okuyun bolca gerekirse piskolga gitsin ama salmayin tamamen kontrolden çıkmasın arayış içinde belli ki üstüne gitmeden destek olmaya çalışın

Yapmanız gereken onu doğru kaynaklara yönlendirmek, sıkıntılı bir arkadaş çevresi mi var arada açın bağımlılıklarla alakalı film izleyin, dinleri mi merak ediyor o dini araştırmasına doğru kaynak verin, bir şeyleri araştırıp kendine dünyada bir yön ve kişilik oturtmak istemesi çok normal. Biraz kararsız ama cesaretli bir kız. Ama fazla cesaret içinde bilgi olmazsa insanı yakar. O yüzden her bişey denediğinde kıyamet koparmak yerine onu merak ettiği şeyleri koruyarak keşfetmesini sağlayın. Yaşı çok genç o yaşlarda benim de kısa bir süre alkolü ve alkollü ortamları merak ettiğim değişik arkadaş tipleri edinip onların da yaşamını merak ettiğim bir dönemim oldu mesela normal bunlar. Sonra bana göre değil dedim uzaklaşıp başka şeylere merak sardım.

Yani yukarda da yazmışlar, kız muhtemelen sizin evdeki herkesten daha akıllı ... küçük yerdeyiz, din min diye diye kızın endazesini şaşırtmışsınız önce çarşaf sonra içki derken uçlara yönelmiş kız. Din baskısı yapmasaydınız kızın muhtemelen ne çarşafla ne de içkiyle alakası olacaktı, zorla insanı zıvanadan çıkartıyorsunuz belli ki Size tavsiyem bundan sonra ailecek konuşup karışmamanız.

22 yaşında ki kızın hayatında sizi tam olarak ilgilendiren nokta ne?O bir birey sizin robotunuz değil gel deyince gelsin git deyince gitsin kendinize gelin başarılı bi kız belli ki hukuk kazanmış bende sizde kıskançlık sezdim kararlarını verebilip kendi ayakları üzerinde durduğu için kısıtlayıp kendiniz gibi eve hapsetmek istiyorsunuz bence.

yapmanız gereken sürekli o ne der bu ne der diye yaşamamak . siz sürekli böyle yaptığınız için kızda yatılı garsonluk falan evden uzaklaşmak istiyor. ben olsam bende giderim . din falan araştırmasıda merak veya entellektüel birikim için olabilir.ama insanları biraz rahat bırakın

Bu gençler sert baskıcı tutumdan hiç hoşlanmaz, onu tam tersi sevmediğiniz durumlara davranışlara itersiniz.Onlara şöyle yap şunu yap bu olmaz demeyeceksiniz.Zaten olmadığını görmüşsünüz.Onu bırakın hiç bir şey söylemeyin hiç ilgilenmeyin.
Sadece sen hukuk kazanmış akıllı bir gençsin nerede nasıl davranacağını bilirsin .Okulunu bitirirsen ne güzel bir mesleğin olacak...Biz senin arkandayız.Ona olumlu cümleler kuracaksınız.Tersini yaparsanız o sevmediğiniz yerlere itersiniz onu.
Bu arada sizde biraz kendinizi geliştirin.Bol bol kitap okuyun dünyada neler olup bitiyor bakın.Dün Titanik için batığı görmeye giden battı neden olmuş ne olmuş.Biraz bu tarafa dönün.Dünya ısınıyor çölleşiyor.İklimler ne oldu gibi

Kim kimden akıllı onu hiç biriniz bilemezsiniz. Bende üniversite mezunuyum. Şuan burayı tanıdık biri okur diye mesleğimi yazmak istemiyorum. Ailede hepimiz okuduk. Hepimiz rahatız.. Neden işinize gelen kısımlara dikkat çekiyorsunuz? Her istediğini yapıyor istediği yere gidiyor istediğyle geziyor kimse KARIŞMIYOR KIZMIYOR.. bu kısmı neden atladiniz. Sadece fevri ve aceleci kararları onu yanlış yola sürüklüyor.. İnsan olmak nedir? Ahlaki kurallar nedir? Yaşadığın yere uyum sağlama değerlerine saygı gösterme nedir?? Ben size bundan bahsediyorum Özgür olacağım diye Aynı evde yaşadığı insanların değerlerine Saygısızlık yapmak zorunda değil. Babamın kızdığı konu bir gün öyle bir gün böyle olma kendine zaman tanı.. tek kavga bunun üzerine.. dün tanıştığı kızla ayrı eve çıkmak istiyor. Sonra vazgeçiyor. Sizden ayrılmak istemiyorum diyor.. hukuku bırakıp garson olmak istiyor diyorum. Olsun yazanlar var.. ? Siz iyi misiniz ya. Burası kadınlar kulübü değil mi derdimizi açıp fikir almak istiyoruz. Çevrenizde bu şekilde gel git yaşayan insanlar vardır çünkü burası büyük bir platform.. danışmak istiyoruz. Tepkilere bak.. benim annem bile üniversite mezunu.. Çevre konusunda da altını çizdim o ne der bu ne der tabi ki çok önemli değil. Ama hiç önemli değil de diyemeyiz.. Hepimiz aynı çevre de yaşıyoruz.. herkes kendi çevresinde bi kötülük bi ayıp görse dedikodusunu yapıyor.kotu konuşuyor. Sonra da aman ona takılmayın. O zaman herkes deli gibi yaşasın topluma çevreye uyumsuz bi şekilde. Bir gün kıç açalım bir gün çarşaf giyelim. Bu şekilde özgürlük olur mu ? Nasıl Bir mantık bu.

Özür dileyerek söylüyorum ama sizin aileniz toksik. Rabbime bin şükür bunun için. Allah'ta uzak etsin. Çocuk baskıdan ve toksiklikten öz benligini bulamamış. Kimlik çatışması yaşıyor. Kendi isteği ve ailesinin istekleri arasında kalmış. Ailenizin üniversite mezunu olduğuna inanmıyorum pek inanılır gibi değil çünkü. Bir gün kıç açmak demek açıldığı için mi diyorsunuz uslubunuz çok kötü. Özgürlük nedir bilmediginiz için şaşırmıyorum o yüzden

Çarşafa girmenin tam tersi kıç açma terimi midir?
Çarşafa gireceği dönem de sonrasındaki her aşamada da hep bir kıyamet kopmuş. Belki derdi var anlatmamış bilemeyiz değil mi?
Yaşadığı yere uyum sağlama zorluğu çekiyordur belki. Sizin inancınıza saygısızlık yapmamış ki. Zorla alkol mü içirdi size. Yada yemeğinize mi kattı.
Gizli saklı dışarda içmeye yada farklı ortamlara sürükler burada bahsettiğiniz tavrınız.
Önceki mesajımda dediğim gibi destek alıp içini dökmesi lazım. Güzel yönlendirme ile kendi hayatının iplerini daha sağlam eline alır umuyorum

Yine sizi ilgilendirmez ister garson olur ister avukat ayrıca açılması sizi nasıl kısıtlayabilir ki ya da evdekileri hatalısınız ortaya çıkınca üstünü örtmeye çalışıyorsunuz daha fazla yazmayın bence.

iyi ki de kimse karismiyor kizmiyor. Bir de kizip karissaniz kizi halatla kalorifer petegine baglayacaksiniz.
O kadar berbat bir zihniyettesiniz ki tessetturlu olmayana kici acik diyorsunuz. 2 bira icti diye ahlaksiz saygisiz oluyor. Kiz da sizin bu igrencliginizden bikmis olacak kendine bir yol cizmeye calisiyor.

İnsallah allah yardim eder de kurtulur hepinizden.

Bu arada tesetturlu degilim alkol kullaniyorum ogrenciyken part time calistim. Size gore vesikali o oldugum icin cevap vermeyebilirsiniz tabi.

Kız ailenin tapulu malıymış gibi herkes bir köşeden çekiştiriyor

Tesettürlüyüm üniversite okuyacağım şehir dışında istediğim mesleği olurum ayrıca başı açıklar kıçı açıklar değildir üslubunuza dikkat edin kipliyorum bu yorumu kıza üzüldüm umarım hemen kurtulur o toksik evden Allah uzak tutsun sizin gibilerden amin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…