• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız kardeşim ve kaynım.

Kızlar günaydın. Sizlerinde fikirlerini almadan edemicegim. Biraz uzun olucak ama lütfen bu sacma olayı okuyun.

Ben on aylik evliyim. Kayinvalidem annemin arkadasiydi. Esimle o sekilde tanıştım. Nişanlana kadar kaynanam pek iyiydi, sanirsiniz sanki ben kendi kizi oglu damat o sekilde. Nişanlandik tabi nisanda falan hic birsey takmadi herseyi esim yapti.

Aradan biraz zaman geçince kayinvalidem esimle tartışmış kendi evleriyle alakali bir konuda. Standart anne evlat kavgalarindan. Ertesi gun annemi ve beni arayip eşimi kotuledi. Sorumluluk sahibi degil, icten pazarlikli vs. Diye. Biz aralarini bulmaya calistik ama olmadi. Kendi oglunu evden atti resmen evden atti. Ama annemle hala gorusmeye devam ediyordu. Annemin kuafor dukkani var. Surekli her gun ordaydi. Bir aksam esimi arayip bizim hakkimizda ; onlar alavereci dalavereci, büyücü sana büyü yaptilar, baska kizmi yok evlenme, evlendirme programlarina cikarsin demis. Ben pko hastasiyim. Kadin ona bile laf etmis. Hastalikli o diye.

Velhasıl kelam biz esimle evlendik. Ne dugunumuze geldi ne baska seye. Benjm ailem o bize bunlaei soylemeden once hep yapici olmaya çalıştı, hep gel dugune ogluna küslük yapma dediler. Ama o bizim hakkimizda bunlari konustu.

Bunlar olurken tabi ki kaynimla kizkardesimde gorusuyorlardi, kadinin boyle olucagini ne bilelim.. tam bir melekti adeta. Sonra gercek yuzunu gosterdi.

Simdi de tutturmuslar nişan yapicaz diye annem çıldırıyor. İlla istiyorsanizda o kadin gelmicek diyor. Ama benim akilsiz kardesim hala kadini savunuyor. Kadinin iki oglu varmış hangi birinin düğününü gorucekmis falan filan. Resmen mağduru oynuyor kadin. Kaynima diyormuski ben ona besi bi yerdeler altinlar bilmem neler yapicam. Ki benim esime bir iğne dahi yapmadi. Esim arada gidip geliyor, ben gorusmuyorum. Kurbanda kurban kestiler, ben varim diye oğluna et bile vermemis. Sanki sırf benim boğazımdan geçecek. Hos gondersede yemezdim zaten. Bunlari kadinin ne kadar cirkin bi insan oldugunu anlamaniz icin yaziyorum..

Kizlar biz bu kadini ve kardesimin nisanlanmasini istemiyoruz. Nisanlanicaksada kadinin gelmesini istemiyoruz. Annem diyor ki o kadar senin boynunu egdirdi dugunde yoktu millet ne düşündü simdi buna gelmek nedir ? Madem büyücüyuz madem oyleyiz ayni kapidan niye bir daha kiz aliyor ? Bu sekilde nasil olucak? Sizce haksiz miyiz hakli mi ? Kardesimin resmen gozu kör olmuş.. ailesine ablasina bunlari yapan bir kadinin haoa bir taraflarini öpücek o derece.

Değerli fikirlerinize ihtiyacim var..
Evlendikten sonra gelip omzumda ağlama ,sana omuz bile yok de :) o kayınvalide beşi bir yerdeyi bırak 10 lira takmaz ,takılanlara da göz diker ..

İyi de siz yazmadınız mı nişanlanmasını istemiyoruz diye?
Kardeşinize bunu telepati yoluyla anlatmaya çalışmıyorsanız bu dile geliyor ve konuşuluyor.
Bu konuşmalarda kardeşinizi daha çok onlara yaklaştırıyor.
Aileniz haklı kayınvalideyi istememekte, kardeşinize rest çekecekler.
Yada nişana geldiği taktirde kadınla hoşgeldin demek dahil muhatap olmayacaklarını söyleyecekler.
Kardeşiniz de bunu bilerek gelsin demeye devam edecek.
Bu arada yerinizde olsam ne olaylara dahil olur ne de fikrimi söylerdim.
Kıskandığı gorunebilirsiniz.
Üstelik burada bir çok kişinin söylediği gibi, siz de bile isteye bu aileye gelin olmuşsunuz. Size pek laf düşmüyor..

Konu kardesimse tabi ki laf düşüyor. İclerime girdikçe daha cok madalyonun diğer yüzü gözüktü. Bilerek bi hatayi yapmak var bilmeyerek var. Benim kardesim olmasaydi ben bunları yapsaydim evet kiskandin diyebilirsiniz. Ama denenmisi denemek gibi birsey bu

Evlendikten sonra gelip omzumda ağlama ,sana omuz bile yok de :) o kayınvalide beşi bir yerdeyi bırak 10 lira takmaz ,takılanlara da göz diker ..

Ben nisanliyken diyordu altinlari ben alcam bozdurmayin diye diyordu. Bende borcum sikintim olduktan sonra kolumdaki altını napim ben takcam onlari veremem demistim. Dis geçiremedigi için boyle oldu galiba

Çok haklısınız da işte bunu dert etmesi gereken kişi kardeşiniz.. Ailenizin tavrı da net ise bırakın o düşünsün. Hayır merak ediyorum onca hakareti nasıl sindiriyor.. Siz söyleyince kv böyle böyle demişti ailemize diye, ne diyor ? Bir de kaynınız kesinlikle annem de gelecek diyor mu ? Mesela kardeşiniz de kv gelemez dese kaynınız vazgeçer mi düğünden ?

Demis olabilir nolmus diyor. Kaynim zaten illa annem annem.diyor. kardesim ona ayak uyduruyor. Sozde yarancak kiymetli olcak akli sira.

Kızlar günaydın. Sizlerinde fikirlerini almadan edemicegim. Biraz uzun olucak ama lütfen bu sacma olayı okuyun.

Ben on aylik evliyim. Kayinvalidem annemin arkadasiydi. Esimle o sekilde tanıştım. Nişanlana kadar kaynanam pek iyiydi, sanirsiniz sanki ben kendi kizi oglu damat o sekilde. Nişanlandik tabi nisanda falan hic birsey takmadi herseyi esim yapti.

Aradan biraz zaman geçince kayinvalidem esimle tartışmış kendi evleriyle alakali bir konuda. Standart anne evlat kavgalarindan. Ertesi gun annemi ve beni arayip eşimi kotuledi. Sorumluluk sahibi degil, icten pazarlikli vs. Diye. Biz aralarini bulmaya calistik ama olmadi. Kendi oglunu evden atti resmen evden atti. Ama annemle hala gorusmeye devam ediyordu. Annemin kuafor dukkani var. Surekli her gun ordaydi. Bir aksam esimi arayip bizim hakkimizda ; onlar alavereci dalavereci, büyücü sana büyü yaptilar, baska kizmi yok evlenme, evlendirme programlarina cikarsin demis. Ben pko hastasiyim. Kadin ona bile laf etmis. Hastalikli o diye.

Velhasıl kelam biz esimle evlendik. Ne dugunumuze geldi ne baska seye. Benjm ailem o bize bunlaei soylemeden once hep yapici olmaya çalıştı, hep gel dugune ogluna küslük yapma dediler. Ama o bizim hakkimizda bunlari konustu.

Bunlar olurken tabi ki kaynimla kizkardesimde gorusuyorlardi, kadinin boyle olucagini ne bilelim.. tam bir melekti adeta. Sonra gercek yuzunu gosterdi.

Simdi de tutturmuslar nişan yapicaz diye annem çıldırıyor. İlla istiyorsanizda o kadin gelmicek diyor. Ama benim akilsiz kardesim hala kadini savunuyor. Kadinin iki oglu varmış hangi birinin düğününü gorucekmis falan filan. Resmen mağduru oynuyor kadin. Kaynima diyormuski ben ona besi bi yerdeler altinlar bilmem neler yapicam. Ki benim esime bir iğne dahi yapmadi. Esim arada gidip geliyor, ben gorusmuyorum. Kurbanda kurban kestiler, ben varim diye oğluna et bile vermemis. Sanki sırf benim boğazımdan geçecek. Hos gondersede yemezdim zaten. Bunlari kadinin ne kadar cirkin bi insan oldugunu anlamaniz icin yaziyorum..

Kizlar biz bu kadini ve kardesimin nisanlanmasini istemiyoruz. Nisanlanicaksada kadinin gelmesini istemiyoruz. Annem diyor ki o kadar senin boynunu egdirdi dugunde yoktu millet ne düşündü simdi buna gelmek nedir ? Madem büyücüyuz madem oyleyiz ayni kapidan niye bir daha kiz aliyor ? Bu sekilde nasil olucak? Sizce haksiz miyiz hakli mi ? Kardesimin resmen gozu kör olmuş.. ailesine ablasina bunlari yapan bir kadinin haoa bir taraflarini öpücek o derece.

Değerli fikirlerinize ihtiyacim var..

Aklınca oğlunu size kötüleyerek sizi ayıracaktı. Aynısını benim kv nişanlıyken yaptı. Bize her geldiğinde "o" kötü bir evlat,sorumsuz,ay neler neler,annem de hep yapıcı davrandı hep iyi konuştu o senin oğlun söyleme öyle diye ama yok. Sürekli bizi bıktırana kadar kötüledi baktı ki onu kaale almıyoruz bigün beni anneme kötülemeye başladı sinsiymişim,mutfağa sokmuyormuşum. Bense kadın yaşlı yorulmasın diye elini sürmesin ben yaparım diye düşünüyordum. Annem de dayanamadı niye geldin madem buraya çek git diyip kovdu. Düğüne gelmek istemedi,zar zor ikna etti kızları da öyle geldi. Pis niyetli işte aklınca sizi ayırmaya çalışmış kıskançlığından. Hiç görüşme. Bırak kendi haline. Eşin de görüşelim diye ısrar ederse kendin görüş ben istemiyorum de bence. Ben şimdi insafa grldim ara ara gidiyorum ama tahammül sınırımı aşıyor içim şişiyor resmen gittiğimde. Bende bişey olsa da görüşmeyi kessem diye bekliyorum :))

Aklınca oğlunu size kötüleyerek sizi ayıracaktı. Aynısını benim kv nişanlıyken yaptı. Bize her geldiğinde "o" kötü bir evlat,sorumsuz,ay neler neler,annem de hep yapıcı davrandı hep iyi konuştu o senin oğlun söyleme öyle diye ama yok. Sürekli bizi bıktırana kadar kötüledi baktı ki onu kaale almıyoruz bigün beni anneme kötülemeye başladı sinsiymişim,mutfağa sokmuyormuşum. Bense kadın yaşlı yorulmasın diye elini sürmesin ben yaparım diye düşünüyordum. Annem de dayanamadı niye geldin madem buraya çek git diyip kovdu. Düğüne gelmek istemedi,zar zor ikna etti kızları da öyle geldi. Pis niyetli işte aklınca sizi ayırmaya çalışmış kıskançlığından. Hiç görüşme. Bırak kendi haline. Eşin de görüşelim diye ısrar ederse kendin görüş ben istemiyorum de bence. Ben şimdi insafa grldim ara ara gidiyorum ama tahammül sınırımı aşıyor içim şişiyor resmen gittiğimde. Bende bişey olsa da görüşmeyi kessem diye bekliyorum :))[/QUOTE

Ay resmen ruh ikizleri :)) esim beni zorlamiyor Allah'tan. İster gel ister gelme diyor. Kendide ayda yilda bir gidip gelir. Ellerine ne geçiyor anlamam. Guzellikle gecinmek varken. Ki benim.kaynananin hic kizi yok. İnsan dusunur yarin bigun hasta olsam bisey olsa bu kizlar bakacak bana diye. Bari bunun icin iyiymis gibi yapar iyi davranir

Ben sizi anladim,
Ustelik acikcasi kayinvalidemle bir sorunum olmadigi halde kaynimla kizkardesimin evlenmesini istemezdim, cunku kaynimin kisilik olarak esini mutlu edebilecek bir insan oldugunu dusunmuyorum, aynen sizinki gibi anneci, gelenekci, cabuk doldurusa gelen bir adam.
Ama kardesiniz kesin kararliysa yapabileceginiz bisey yok, ortayi bulmaya calisin.

Haa bu kadın hala annemin dukkanin onunden gecerken dukkana doğru yere tukuruyor. Boylede igrenc bi kadin. Kardesimin bunu savunmasi mevzu

Ben sizi anladim,
Ustelik acikcasi kayinvalidemle bir sorunum olmadigi halde kaynimla kizkardesimin evlenmesini istemezdim, cunku kaynimin kisilik olarak esini mutlu edebilecek bir insan oldugunu dusunmuyorum, aynen sizinki gibi anneci, gelenekci, cabuk doldurusa gelen bir adam.
Ama kardesiniz kesin kararliysa yapabileceginiz bisey yok, ortayi bulmaya calisin.

Zaten oyle yapiyoruz ama tek tarafli olmuyor. Herkesin kendinden feragat etmesi gerekiyor.

Demis olabilir nolmus diyor. Kaynim zaten illa annem annem.diyor. kardesim ona ayak uyduruyor. Sozde yarancak kiymetli olcak akli sira.
Siz hep olumlu gözükün, ama olabildiğince de oyalayın derim.. Kardeşiniz çok genç, bazı şeyleri bile isteye görmezden geliyor.. Şimdi ona herşey çok kolay geliyor, sanıyor ki kv çirkinleşse de üstesinden gelirim diye düşünüyor. Ama ana kuzusu bi eş ile o işler öyle olmuyor maalesef.. Ben bırakın ne hali varsa görsün diyemicem kardeş bu. Ama böyle karşı cephe alırsanız işler daha da kötüye gider. İnat yaparlar.. Yanındaymış gibi durun, oyalayın. Hatta belki, kv sizi istekli görünce bu sefer kendi vazgeçer.. Belli ki o da sırf siz istemiyorsunuz diye istiyor.. Gerisi kader kısmet..

Zaten oyle yapiyoruz ama tek tarafli olmuyor. Herkesin kendinden feragat etmesi gerekiyor.

Siz hep olumlu gözükün, ama olabildiğince de oyalayın derim.. Kardeşiniz çok genç, bazı şeyleri bile isteye görmezden geliyor.. Şimdi ona herşey çok kolay geliyor, sanıyor ki kv çirkinleşse de üstesinden gelirim diye düşünüyor. Ama ana kuzusu bi eş ile o işler öyle olmuyor maalesef.. Ben bırakın ne hali varsa görsün diyemicem kardeş bu. Ama böyle karşı cephe alırsanız işler daha da kötüye gider. İnat yaparlar.. Yanındaymış gibi durun, oyalayın. Hatta belki, kv sizi istekli görünce bu sefer kendi vazgeçer.. Belli ki o da sırf siz istemiyorsunuz diye istiyor.. Gerisi kader kısmet..

Teşekkürler fikriniz için. Sağolun. Ne kadar oyalanirlar bakalım :)

Hakaret ettigi iftirada bulundugu ailenin evine hangi yuzle gelebilir ? Siz boyle biseyi kabul edebilir misiniz ? Azicik haysiyeti olan bir insan onca lafi konuştuğu ailenin kapisini bir daha calmaz zaten
Peki su acidan baktiniz mi,boyle bir aileye nasil kizlardesinizi verebiliyorsunuz,siz daha nisanliyken yuzunu gostermis madem oyle hadi siz evlenip hataya dustunuz neden kizkardesinizinde ayni hataya dusmesine goz yumuyor aileniz.

Basta ogluna küstü ne ara sizede küstü ?
Zaten aynı evden 2 kişinin evlenmesi iyi degil bana göre 1 inizin huzuru bozulsa digerine yansır.

Peki su acidan baktiniz mi,boyle bir aileye nasil kizlardesinizi verebiliyorsunuz,siz daha nisanliyken yuzunu gostermis madem oyle hadi siz evlenip hataya dustunuz neden kizkardesinizinde ayni hataya dusmesine goz yumuyor aileniz.

Annem zaten istemiyor onaylamiyor
Ama zorlada ayirmak istemiyor. Vermesinde kacsin mi ? Ki diyorda kacarim diye.

Basta ogluna küstü ne ara sizede küstü ?
Zaten aynı evden 2 kişinin evlenmesi iyi degil bana göre 1 inizin huzuru bozulsa digerine yansır.

Oglunu kotuleyip nisani bozdurmaya calisti. Biraz annemi kiskandi biraz beni kiskandi. Bakti biz doldurusa gelmiyoruz. İstedigi telde calmiyoruz. Oglunu doldurmaya calisti asıllı asılsız.. bizde ayni gorusteyiz ama gorusmeye basladiktan sonra ogrendik. Kimse aralarını yapmadi yani

Kadinla ayni evde yasamaktan bahsediyorlar. Ayni evde olursa ne yazikki sonuc o olucak. Ve bastan bu kadar ezdiriyorsa kendini ve ailesini ileride nasil olur az cok tahmin edersiniz. Suan herseye eyvallah demek mecburiyeti yok. Ama burdada okuyoruz çocuğum için ayrilmiyorum, meslegim yok ayrilamiyorum vs. Taviz gosterdikce binicekler tepesine. Demek istedigim buydu

:( Kardeşinizi hiç iyi günler beklemiyor. Bu konuda çok haklısınız. Okulu bırakmış, mesleği olmayacak, bırakmak istese düzen kuramayacak. Hele aynı evde yaşama kararı gerçekten... Ne diyeyim bilemiyorum kardeşiniz bir yanlışın içinde hayatını mahvetmeye doğru gidiyor. Zaten kaynınızla evlenmesi hoş değil ne yalan söyleyeyim ama şu an çizdiğiniz tabloda haksız değilsiniz. Umarım evlenmez, ilkokul mezunuymuş çocuk bir de, okuldan da o vazgeçirmiştir, aynı eve tıkacak kızı. Çok kötü.

Kaydini dondurdu. Ama zaten sevgilisi istemiyor okumasini. Kendi ilkokul mezunu. Kompleks yapiyor fikrimce. Muhasebe mezunu saglik yöneticiliği okuyordu
Adamın da zihniyeti az çok belli.. Kardeşin çok vah edecek.. Açsın da şurada bi iki konu okusun.. Ne çok gördük burada bu hikayeleri, hep aynı son. Çok mutsuz olacak çok..

Back