Kız kardeşim ve kaynım.

Kayinvalideniz kiz kardesinize 'ben ona sunlari alacagim, soyle yapacagim, boyle edecegim' diyorsa büyük ihtimalle sizi birbirinize dusurmek icindir. Bu oyuna gelmeyin.
Bunun dışında siz o kadinla yuz yuze gelmek istemiyorsanız nişana sizin gitmemeniz gerekir, yoksa sizin ne kadar katilmaya hakkiniz varsa o kadinin da var. Karaktersiz olmasi annelik haklarini elinden almaz.

ayrıca kadin kaynima surekli git yurtdisina çalış ordan bi kiz bul evlen diyormus. Bunu diyen insan kardesimi nasil istiyor seviyor olabilir? Yada oyle olsaydi aman diger oglum icin yine yuz goz olcam bisey demeden durayim bi daha muhatab olucaz diye dusunmez miydi

evlenmek istiyorsa evlensin. sizlik bir durum göremedim. kayınvalideniz size gelmek istememiş olabilir ama onlara gitmeye hakkı var. kötüyse er geç anlar kardeşiniz de. ama engel olursanız kardeşinizle siz kötü olursunuz.

Kayinvalideniz kiz kardesinize 'ben ona sunlari alacagim, soyle yapacagim, boyle edecegim' diyorsa büyük ihtimalle sizi birbirinize dusurmek icindir. Bu oyuna gelmeyin.
Bunun dışında siz o kadinla yuz yuze gelmek istemiyorsanız nişana sizin gitmemeniz gerekir, yoksa sizin ne kadar katilmaya hakkiniz varsa o kadinin da var. Karaktersiz olmasi annelik haklarini elinden almaz.

Ama yavrum diger evladına yapmamış ki, benim esime karşıda yapmasi gereken sorumluluk ve annelik haklari vardi. Simdi mi aklı başına geliyor? Baska bir aileden kiz alsa yine anlicam dicem ki bizi begenmedi istemedi ondan o laflar sozler. Ama bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

O durumda benim anneminde bazi seylerde fikrini belirtmeye yada dusuncelerine saygi duyulmasına hakkı var. Kadin konussun konussun yapsin etsin sonra bisey olmamis gibi davranilmasini kimse bekleyemez ama..

Yahu madem sizin aile buyucu neden ayni evden kiz aliyor. Kayinvalidenin sevinmesi lazim 2 tane pirlanta yetistirmis bir aileden kiz aliyoruz diye. Aileyi begenmemek ve tekrar dan ayni aileden kiz almak cok tuhaf

Bence araya girmeyin bir seye mudahale etmeyin ilerde evlenselerde bir sorun oldugundasiz yine kotu gelin dugunuz gini kardesinizlede kotu okursunuz iyi oldugundada kotu olursunuz bak sen birakmitordun hata sendey.is biz mutluyiz derler o yuzddn araya girmeyin bence

Yahu madem sizin aile buyucu neden ayni evden kiz aliyor. Kayinvalidenin sevinmesi lazim 2 tane pirlanta yetistirmis bir aileden kiz aliyoruz diye. Aileyi begenmemek ve tekrar dan ayni aileden kiz almak cok tuhaf

Demek istedigim bu iste. Tamam oglun istiyor diye karisma engel olma madem ama kendini paralarcasina istekli gibi olmak nedir ? İkiyuzlu ve yapmacik samimiyetsiz geliyor bana. O yuzdende kardesimin kotu olmasini istemiyorum. Neden evlensin ayrılsın? Neden yuvasi yikilsin.. benim derdim o. Çünkü bu kadin dengesiz

ayrıca kadin kaynima surekli git yurtdisina çalış ordan bi kiz bul evlen diyormus. Bunu diyen insan kardesimi nasil istiyor seviyor olabilir? Yada oyle olsaydi aman diger oglum icin yine yuz goz olcam bisey demeden durayim bi daha muhatab olucaz diye dusunmez miydi
Demek ki aslında kızkardeşinizi o da istemiyor ama oğluna laf geçiremiyor:110:
O yapacağım dediği altını şunu bunu da kızkardeşiniz için özel değil de ikinci gelini kim olursa olsun yapacakmış gibi söylemiştir o

Bence araya girmeyin bir seye mudahale etmeyin ilerde evlenselerde bir sorun oldugundasiz yine kotu gelin dugunuz gini kardesinizlede kotu okursunuz iyi oldugundada kotu olursunuz bak sen birakmitordun hata sendey.is biz mutluyiz derler o yuzddn araya girmeyin bence

Tatlim el.insani olsa tamam ama. Kardesimide bile bile neden susayim? Ben iclerine girdim iyice biliyorum. Yarin bi gun bana denmez mi kardesini neden uyarmadin diye

Demek ki aslında kızkardeşinizi o da istemiyor ama oğluna laf geçiremiyor:110:
O yapacağım dediği altını şunu bunu da kızkardeşiniz için özel değil de ikinci gelini kim olursa olsun yapacakmış gibi söylemiştir o

Yav yapacagindan falan degilde zaten bakma laf olsun. Konusmak icin konusuyor. Dugun yaklastimi onlardada bi sorun cikartip ortaligi karıştırıp karışmaz bi seye. Düğünden sonrada yine bisey yokmus gibi davranir. Sirf elini taşın altina sokmamak icin. Ki benim ailem hic bisey istemedi zaten benim olayimda. Sen ne takarsan gucun neye yetiyorsa. Ailem hep yapici oldu o olayda bile annem agzini acip bisey demedi iyice tatsizlik olmasin esim üzülüyor diye. Ama bu sustukca insanin sabrını dener hareketler yapiyor

Kadinin gelmesini istemiyoruz diye bir sey yok oglunun nisanina gelmek icin sizden izin mi alacakti.

Bence kayınvaliden ile sen kötüsün diye kardeşin de kötü olacak şartı yok. Belki eşinle anlaşamadığı için küçük kardeşle daha iyi oldu bunu bilemezsin ki. Ve söyle bi şey de var bu kadar kötü bi insan olsa sizin evden kız almazdı yeniden. Kıyamet koparırdı. Bence bi başkası için kardeşinle kötü olma.
En kötü ne olur. Eşiyle birlikte annesiyle konuşmaz nasıl ki siz görüşmüyorsanız.
Senin yuvan yıkılmadıysa kardeşinin de yıkılmaz

Bence kayınvaliden ile sen kötüsün diye kardeşin de kötü olacak şartı yok. Belki eşinle anlaşamadığı için küçük kardeşle daha iyi oldu bunu bilemezsin ki. Ve söyle bi şey de var bu kadar kötü bi insan olsa sizin evden kız almazdı yeniden. Kıyamet koparırdı. Bence bi başkası için kardeşinle kötü olma.
En kötü ne olur. Eşiyle birlikte annesiyle konuşmaz nasıl ki siz görüşmüyorsanız.
Senin yuvan yıkılmadıysa kardeşinin de yıkılmaz

Kadinin zaten istedigi yok rol kesiyor. Kaynim daha asabi deli yani bi anda napicagi belli olmaz. Sözde kendince kizi alana kadar iyi kaynanayi oynuyor.

Bizim evimize geliyorsa tabi ki onca seyden sonra bizden izin alicak. Hangar degil sonucta anne babamin evi

Çok yanlış yapıyorsunuz. Bana yapmadı, kardeşime neden sözler veriyor, yapmayacak, sorun çıkacak, ayrılacak edecek diye düşüncelerle bu işe karışıyorsunuz, yapmayın.

Kardeşiniz kocaman insan, kararını vermiş belli ki. Böyle devam ettikçe onu kaybetmeyi göze alıyorsunuz ya da onun mutsuzluğunu. Kadın "o kızla evlenme" demiyor demek ki oğluna ama siz evimize giremez edemez diyorsunuz.

Kıyas her zaman kötü bir şey. Hatalıdır, yanlıştır olabilir ama kadın bu kadar kötü biriyse siz de evlenmezdiniz. Her şeyin hazır olması vs. bahane. Burada nikah kıyıp, evi hazır olduğu halde dönen insanlar da var. Kardeşiniz kendi iyiliğini düşünebilir. Hataysa da bırakın hatayı o yapsın. Sonra sizin yüzünüzden demesinden iyidir. Sonuçta o da oğluyla evlenecek kadınla değil. Sizin yuvanız yıkılmıyorsa onunki de yıkılmaz.

Bir de demiş, yapmış, etmiş diyorsunuz ya bu lafları size kim taşıyor mesela? O kişiye nasıl bu kadar güveniyorsunuz, belki doğru söylemiyor belki abartıyor, belki lafları değiştiriyor.

Madem öyle nişan yapmayın, yapıyorsanız da kadını arayıp evimize gelme diyin. Kardeşiniz zor durumda kalsın, evliliği başlamadan sorunlar yaşasın ya da hiç evlenmesin, siz ayırmış olun, size kırılsın, onu siz üzün. Bunu mu istiyorsunuz?

Kız kardeşiniz icin susun bnce. Butun omur ablan yuzunden demesin.Gonul ferman dinlemiyor ne yapacaksin.Yapici olun.

Back
X