• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Kız isteme günü

Kartanesi i

Sedef
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2009
498
4
318
Bursa
sizi istemeye geldiklerinde ne durumdaydınız. ben çok heycanlıydım ilk geldiklerinde kapıyı ben açadım kapı çaldı ben mutfağa koştum saklandım onlar girdi içeri oturdular sonra girdim içeri el öptüm. nişanlıma elimi uzattım hoşgeldin dedim oda heycanlanmış elime baktı tutmadı ben çektim elmi o an o elini uzatmış hehe gülüşme oldu ben bi utaaan:utangac: sonra kahve yapmayı bilmiorum mutfakta gizli arkadaş çağırdım ona yaptırttım hehe. kahveleri götürdüm ablasının ayağına basmışım ablası ayağımı alabilirmiyim dedi ayyy çok utanmıştım. mutfağa girdim utancımdan içeri giremedim arkadaş içerden çıktı verdiler gel dedi gittim el öptük sırayla nişanlımla beraber. bu kadaaaar a.s.

Bizler, (annem, kaynanam ve ben) o kadar heycanliydik ki, hepimiz birer kafeh raki ictik mutfakta kafamçokkarıştı

Ha ha cok komikti, sonra ben ve teyzemlerim mutfakta takildik, bende sarki söyledim, "Bütün kizlar toplandik toplandik toplandik..." :lepi:

Sonra birden birisi yüzükleri takalim dedi, annemde "Kiz istemeden olmaz ki" dedi. Meger erkekler isteme olayini kendi hallerinde halletmisler, hic kimse birsey duymadi laelaelaelaelae

yüzükleri takarkende, (amcasi takmisti) amcasi dedi ki, birbirinizi ne kadar cok sevdiginizi söyleyin ve birbirinize güzel sözler edin. Nisanlim ve ben birbirimize baktik ve güldük. Nasil olabilirdi ki? sırnaşık şey Annem, Babam, annaannem, teyzemlerim... hepsi ordaydi.
Sonra amcasi "Bari istediginizi söyleyin dedi" Ha ha ha kopmustuk :roflol:

benim istenmem 2009 sonu gibi gerçekleşecek allah nasip ederse ama ben şimdiden çook heyecanlıyım allah yardımcımız olsunnn

ah ahhhh ne heyecanlı ve güzel bir gündü Allah ım her kıza nasip etsin hayırlısıyla....ogün hepimiz hazırlandık abimler ablamlar yiğenlerim evin içi kalabalıktı, nişanlım ve ailesi biraz geciktiler... ben balkonda gözüm yolda..... Sonunda geldiler bir baktım nişanlım elinde kocaman bir çiçek onu öyle görmek çok heyecan vericiydi.... Kahveler çaylar pastalar derken gözler kayınpederime odaklandı ve kayınvalidemin de ısrarları ile sonunda beklenen cümle söylendi.... Sıra babama gelmişti oda "çocuklar mutlu olsun tek isteğimiz o dedi".... ohhh be rahatlamıştım artık....
Sonra nişan günü kararlaştırıldı ve çikolatalar ikram edildi.... Gün sona erdiğinde halen olayın şokundaydım nişanlım eve gittiğinde bana mesaj atmış ve mesajın sonuna SÖZLÜM yazmıştı garipsedim önce ama çok mutlu oldum....

yaaa ne hoş anılar... valla okurken ben bile heyecanladım... ben heyecanlandığımda ; sinirlendiğimde filan hemen kıpkırmızı olurum... ayy düşünemiyorum istenmeye geldiğimde ne renk olacağımı...

allah mutluluğunuzu daim etsin kızlar :)

ayyy çok heyecanlı bir gundu benım içimde... kucuk teyzemı cagırmıstık bize yardımı çok oldu saolsun ..
ben dolabımı alt ust etmstım bı turlu ne gıycegımı bılemıyordum.. altıma etek gıymıstım teyzem yardımcı oldu , ama ustume ne gıydıgımı hatırlamıyorum :roflol:
eşimin ailesiyle bizim memleket arasında 13.30luk yol farkı var oyuzden yemek filan hazırlamıstık..
gelceklerıne yakın her kapı çalışa onlar sanıp kosa kosa kapıyı acıyordummm :roflol:
geldiler cicek ve cikolata getırmıslerdi..
kaynanam lacivert takım gıyınmıs kıpkırmızı bir gomlek giymişti içine , mavi gozleri ,kızıl sacları çok net hatırlıyorumyaaa :)))
oglene dogru geldıklerınden biraz muhabbetten sonra yemek yedık sonrada isteme faslına baslandı :utangac: ben mutfaga gittin , teyzem kahveleri yaptı ben dagıttım.. kayınpederim sekersiz istedıgı için ona ayrı yaptık.. tutarken unutmustum egıldım beklıyorum diorum nedne almıyor kahveyı :)))
babam (kayınpedrim) dedi hangisi benım ,, çok utandım dedım unuttum kusura bakmayın şu sizindi filan ama yuzum kıpkırmızı oldu anında :utangac:
kahveleri içtiler , isteme faslı oldu ama babam vermedi benı :kızgın: buyuklere sorcam bahanesi filann oldu...
aradan 2ay gectı nişanım olcaktı babam vermesede olcaktı işte :))) ay benım çok tuhaf olduyaaa...
ben aşkım gorumcm nişan alısverısı için çıktıgımızda buseferde dedelerden istemısler benı hanı aile buyuklerı yaaa...
dedemde olmaz vermıyom demıs :roflol: damadı gormeden vermem demıs :roflol:
kaynanamda gencler anlasmıs bize adetlerı yerıne getırmek duser demısler , konu orda kapanmıs.. bu arada hala istenmedım been :)))
nikahım oldu hala veren yok benı , ama vermedende alan onlar :roflol:
Allah nasip edince onumuzde dag dursa fayda etmıyor ,kızlar...
Herkese mutluluklar diliorum.. a.s.

yaaa ne hoş anılar... valla okurken ben bile heyecanladım... ben heyecanlandığımda ; sinirlendiğimde filan hemen kıpkırmızı olurum... ayy düşünemiyorum istenmeye geldiğimde ne renk olacağımı...

allah mutluluğunuzu daim etsin kızlar :)

teşekkürler küçükböcük sende yaşıcan o günleri unutulmaz anılar darısı başına :) kaydirigubbakcemile5

:nazar:naniknanik hayatım boyunca geçirdiğim düğünüm bile dahil buna yani.. ennn heyecanlandığım gündür. yaklaşık 30 kişi gelmişlerdi.. başka şehirden geldikleri için herkes bu mutlu günde orda olmak istemişti.. delikafaduldendelikafadulden
ilk 5 dakika içinde isteme olayı gerçekleşmişşş. eşimin babası olmadığından amcası isemişti rahmetli dedeciğimden istemişti beni.. hihoyyyt amcası da böyle bir görevi üstlendiğinden heyecan yapmış ve gelir gelmez bu olayı bitirmek için hemencik söyleyip kurtuluvermiş. dedem de hayırlısıysa olur demişş. bu da verdim gitti anlamına geliyormuş besbelli :=))
biz zaten 10 yıldır birlikteydik herkes de biliyordu usulen isteme olmuştu işte..:lepi::lepi:

o günden sonra tarifi imkansız günler tarifi imkansız güzel telefon görüşmelerimiz olmuştu. 10 yıldır birlikteydik güya ama ilk kez evleneceğimizin gerçekten farkına varmıştık neyse neyse neyse artık 3 yıla yakındır evliyiz bu günlerimiz de çok iyi maşallahhhh.. :nazar::nazar:

Çok aksiyonlu ve heyecan verici anlar yaşamışsınız paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Okumaktan zevk aldım. Umarım bende böyle güzel anlar yaşarım :)

kuzenim ve daha önce yaşadığım kötü bi kız görme olayından sonra evlenmeyi çok istesemde malesef içimden gelmiyo o an beni bişiler engelliyor.. ve kimseyle yakınlaşamıyorm ama kuzenimde olanları söyleyim de rahat edeyim...

kuzenim yurtdışında yaşadığı için o akşam istemeye geldiklerinde kimseye hoşgeldin demedi bu arada bizde kalıyodu ve babam babası sayılır... neyse kız günlük ev kıyafetlerini değiştirmedi, saçını bile taramadı, kahveleri bana yaptırdı aklıma geldikçe deli oluyorum.. bana ikram ettiriyoduki annem o götürcek sen değil dedi gözünü korkuttu :))) sonra o götürdü, istendi ve bizim burda adettir evdekilere tatlı ikram edilir tatlılar ikram edildi falan... bütün bulaşığı tek başıma yıkadım bu arada evde en az 20 kişi vardı... onlarla beraber kuzenim oturdu lak lak etti... bana kuzenimin eltisi yardım etmek istedi ama utandım ben bitiririm dedim, herşeyi ben yaptım.. güya kuzenim gönülsüzdü.. ertesi gün sabah nişan için kıyafet almaya gideceklerdi işte bi de ne göreyim giderken sokakta el ele kol kolalar... can sıkıntımdan oturup ağladım... onlarınkide bu tarz bişeydi... bu arada kuzenim sizler kadar heyecanlı değildi... tam tersi umursamazdı.. :D şimdi kendim için ne kadar korkuyorum anlatamam...

glamorous gerçekten de tatsız bir gece yaşamışsın ama bunlar seni etkilememeli o an herkes için çok heyecanlıdır. İnşallah çok güzel bir isteme günü yaşarsın canım

beni isteme ve sözüm aynı anda oldu.10.12.2008 sabahı gözümü kuaförde açtım ama nasıl bi heyecan elimi kolumu koyaak yer bulamıyorum delikafadulden neyse eve geldim aşkım aradı biz gelmek üzereyiz diye bize bi telaş görmeyin.dediler kapıda karşıla :1rolleyes: kapıda tam 50 kişinin elini öptüm kafamçokkarıştı neyse içeri geçtiler ben banyoda saç-makyaj kontrolümü yapıyordum kayınvalidem geldi ya ranunu ben çok heyecanlıyım dedi :uhm: dedim anne sakin ol yoksa ben şimdi bayılıcam.neyse hadi kahve yapta isteyelim artık seni dediler mutfağa geçtim kahveler canım kuzenim tarafından en köpüklü halleriyle tepside yerini almıştı bile :jeyyar: tepsiyi alıp salona girdim ama kayınpederim ile kayınvalidemi bulmak ne mümkün.ağzımdan birden şu sözler döküldü babam-annem nerdeeee :utangac: kayınpederim burdayım kızım dedi :roflol: neyse titreye titreye verdim kahveleri geçtim tekrar mutfağa.kahveler bitti ama bizimkiler hala zeytin muhabbeti yapıyolar :1shok: eyvah dedim istemiyolar.neyse isteme oldu babam hayırlı olsun onlar anlaşmış bizde oğlumuzu çok sevdik dedi :lepi: teyzem hadi gençler öpün anne-babalarınızın elini dedi (niyetimiz sadece anne-baba eli öpmekti ama diğerlerie elini uzatınca bütün misafir ordusun bi kez daha öptüm) sonra aşkımın eniştesi yüzüklerimizi taktı hadiii bi daha el öp :bbo: pasta kesimi dans derken akşam oldu.gece arkadaşlarımız ve aile gençleri cafeye eğlenmeye gittik.ordada pasta kestik özel şarkılar çalındı.her zaman gittiğimiz cafenin ortasına dans ettik :utangac: ve evlere dönüldü

ay yazarken aynı heyecanı yaşadım ellerim buz gibi oldu kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
bizim hem isteme, hem nişan evde birarada olmuştu. Tatlılar, kekler, börekler vs. falan hazırlandı. nişan pastamız çok güzeldi.

öğlen nişanlım beni kuaföre bıraktı, saçım makyajım yapıldı. sonra geldi aldı beni fotoğrafçıya gittik. bu işin en eğlenceli kısmıydı. çok güldük ve çok uzun sürdü. sonra beni eve bıraktı, gitti. ve erkek tarafının gelmesi büyük bir heyecanla beklenmeye başlandı. ben heyecanlandığım zaman ağlarım. ağlıcam da makyajım akıcak diye korkmuştum.

neyse en sonunda kapı çaldı, ölcektim o an sanki. çiçek, çikolata ve nişan bohçalarıyla geldiler. böle süslü püslü bohçalar çok güzeldi. beni de babası olmadığı için görümcemin kayınpederi istedi.

kahveleri ablamla, kuzenim yaptı. bi hayli kalabalıktık çünkü. ben kahve işine girmedim bile. sadece hazır tepsiyi aldım tuttum. bi de topuklularla düşmekten çok korktum kahve tutarken. en son kahveyi nişanlıma verdim. TUZLU:lepi: o anları hep kameraya kaydettik. önce yüzü ekşidi, sonra elinden zehir bile içerim dedi ve içti:1hug:

ama bi türlü istemeye girmiyo adam yada bana uzadı da uzadı gibi geldi heyecandan. bi ara baktım gidişattan isticek anladım. etrafımda nişanlım, ablam, eniştem, arkadaşım, halam, yengem falan vardı. ve ben şöyle yaptım. susun, şşş, sessiz, bi susun ya istiyolar duymıcammm:roflol:

çünkü hiçbir anı kaçırmak istemiyordum. gerçi kameraya da kaydoldu ama olsun. canlı seyretmek varken.

söze, sebebi ziyaretimiz diyerek başladı ve babamın ilk sözü eyvah oldu:1shok: sonrası klasik gençler anlaşmış sevmiş falan filan...

sonra isteyen amca nişanlımla bana şöyle dedi. gelin bakiimm el öpün. gittik el öptük, çikolata tuttum. yüzükler, takılar falan takıldı. sonra o gün galatasaray şampiyon olmuştu ve gecenin sonunda nişanlımla tura çıktık:teytey:

o günü hayatım boyunca unutamam heralde adrenalinin en uç noktası gibi bişey
benim ailem kararsızdı beni vermekte işte o gün sabah kalktım erkenden temizliği yaptım sonra kuaföre gittim geldim giyindim vss... sonunda karanlık çöktü onların gelmesini bekliyoruz ortam sessiz küttttttttttttttttttttttttttttttttt diye bi ses geldi bizim zil çalışmadığı için cama vurmak istemiş babası kocaman kaldırım taşı kömürlüğe düştükaydirigubbakcemile3 babam dedi evi başımıza yıktılar kapıyı bi açtık nişanlım annesi babası kuzeni felan bütün millet gülüyokaydirigubbakcemile3ve nişanlımın ailesi geldi yanımda hiçkımse yoktu sadece ben ve annem babam vardık babam vermek istemediği için hiçkimseyi çağırmamıştı kimsenın olmayışı ve ters tepki vericek diye çok korkmuştum. nişanlımda durumu bildiği için, kendileri karadenizli
akrabaları vardı has karadeniz kadını adamı ipten alır derler o cinsten geldiler işte ben açamadım kapıyı mutfağa kaçtım sonrada giremedm durdum biraz kalbim sanki ağzımda atıyodu güm güm sesi duyuyodum inanın girdim öptüm herkesi nişanlımı unutuumsırnaşık şey kadın öle bi konuşuyoki babamın yarım saatte direncini kırdı ve beni aldı sayılır
sonra teyzem geldi kahvemi yaptı verdi bana elime aldım tepsiyi millet konuşsunda ben içeri girdiğimd ebana bamasınlar die dikkat dağıtma taktiği yapıyorum ama yok susmuyolar kahveler soğumasın diye girdim bütün gözler bende sırayla büyükten küçüğe verecektm annemi göremedm o kalabalıkta yok sanıpp nişanlıma verdm:utangac:
arkamı dönunde baktım annem arkada o an inanın dizlerim titredi verdim kahveyi
mutfağa geçtm pat diye oturdum yere çünkü dayanıcak gücüm kalmamıştı.
yaktım bi sıgara onlarda istediler beni babmda amcalarına sormam lasım dedi
baya hoş sohbet ettiler sonra öptük işte gittiler babama çukolatayı getirdm yedi yedın artık vermek zorundasın dedim sırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey
1 hafta sonra nişan tarihi kararlaştırdık o gün tekrar istediler nişan takıldı

beni istemeye geldiklerinde heycandan titriyor ve yerimde duramiyodum bi ara bayilcak gibi oldum annem bana sekerli su yapip icirtdi iyi gelmisdi :)
cok yakinda o heycani kizkardesimdede yasicaz insallah :)
14subatta evlilik teklifi alicak 15subatta onun dogum günü cifte mutluluk kendisinin daha haberi yok bunlardan :) sanirim bi aksilik cikmazsa 15subatta istemeye gelicekler :)

ayy benımkı ayın 7 sınde
ay ben sızınkılerı okudukça daha bi heyecan yaptımm
ağlıcam valla ya
:(

ayy benımkı ayın 7 sınde
ay ben sızınkılerı okudukça daha bi heyecan yaptımm
ağlıcam valla ya
:(

hadi hayirlisi canim gözün aydina.s.:nazar:
aglarsanda daima mutlulukdan aglarsin insallah canim:Saruboceq:
allahim tamamina erdirsin insallah:Saruboceq:
o heycan bambaska ve tatli bi heycan anlatilmaz zaten anca yasanira.s.

hadi hayirlisi canim gözün aydina.s.:nazar:
aglarsanda daima mutlulukdan aglarsin insallah canim:Saruboceq:
allahim tamamina erdirsin insallah:Saruboceq:
o heycan bambaska ve tatli bi heycan anlatilmaz zaten anca yasanira.s.

ay çok saolasın canım benım
ne güzel dilekler bunlar böle
tesekkurlerrrr
:) :)hihoyyyt

Back