Kız "isteme" günü?

Gelmeleri daha uygun olur. Istanbul a gelmemiz mi gerekir diye birsey yok. Tamam herseyi buyutmenin de anlami yok hic isteme bile yapmayabilirdiniz sizin tercihiniz olurdu ama geleneksel bi yola girildiyse ve bu isteme gibi fasillar yapilcaksa biraz zahmet edecekler. Sizin bekar eviniz olmayabilirdi sonucta orada.
Biz de farkli sehirlerdeydik esimle, ailesi geldi ve sonra geri donduler. Donmek istemiyorlarsa otelde kalabilirler.

Onlar istanbula kız istemeye gelmesin diye sizin büyükler cümbür cemaat ankara ya mı gelecek... babaanne haklı..

Babaanne haklı. Eski toprak sonuçta.

Erkek tarafinin ailesi istanbula kadar gelmiyor üstelik bir adeti gerçekleştirmek için ama kız tarafı kız isteme için Ankaraya geliyor. Yani adet gelenek ise sizin ailenizin yaşadığı ev olmali

Onlar istanbula kız istemeye gelmesin diye sizin büyükler cümbür cemaat ankara ya mı gelecek... babaanne haklı..

Evet haklısınız. Ben de kesinlikle İstanbul'da olması gerektiğine kanaat getirdim. Diğer konularda da gereksiz düşüncelilik yaptığımı düşündüm. Konusu açıldığında ailemin net kararının bu olduğunu belirteceğim. Muhtemelen erkek arkadaşım kendi kendine düz mantık gitti herhalde, zaten ailesi de İstanbul'a gelme fikrinde olacaktır diye tahmin ediyorum. Hepinize değerli görüşleri için çok ama çok teşekkür ederim.

Ben de tam İstanbul'dan yana oy kullanacaktım ama zaten sen de o yönde kararını vermişsin.

Şimdiden mutluluklar :)

Istanbula gelmeleri gerekiyor.
Aksi halde kiz tarafi erkek tarafina gitmis gibi olacak.

Farzet ki senin ankarada evin yok.
O zaman mecburem istanbula geleceklerdi.

adına çok sevindim tebrikler.sevdiğim üyelerden birisin.bana sorarsan istanbuldaki evde olsun derim erkekler için hayatı basitleştirmek ya da fadakarlık diyelim adına çoğu zaman geri teper zor olan değerlidir çoğu için

herkesi de sevmePP hem ben hem astroia ama olmaz ki:)))

ikiniz de aynı atomsunuz benim için ikinizi de parça pınçik ede ede severim

istanbula kadar gelicez mi lafına kızdım valla darısı başıma dimi

Ben de tam İstanbul'dan yana oy kullanacaktım ama zaten sen de o yönde kararını vermişsin.

Şimdiden mutluluklar :)

Istanbula gelmeleri gerekiyor.
Aksi halde kiz tarafi erkek tarafina gitmis gibi olacak.

Farzet ki senin ankarada evin yok.
O zaman mecburem istanbula geleceklerdi.

Çok teşekkür ederim

Yani ben babaanneyi tutuyorum.

Olur mu hiç kalkacaksınız cümbür cemaat hooop Ankara'ya. Oldu olacak, bir kutu da lokum alıp siz gidin istemeye o zaman, değil mi ama..

Bence siz hiç arada kalmayın, atın topu babaanneye, o konuya gayet hakim, bırakın istediği gibi yönetsin. Hem büyüklerin sözü dinlenir deyip geçiştiriverirsiniz.

Şimdiden mutluluklar dilerim

Aslında sadece anne-babanız olsa "sen nasıl istersen." demişler, Ankara'da da yapılabilirdi, bu konular artık iki tarafın uzlaşmasıyla yapılıyor fakat babaanneniz bir aile büyüğü olarak "İstanbul'da olsun" demişse kırmaya lüzum yok. Eviniz de müsaitmiş, anısı kalacak hoş bir ev organizasyonu yapabilirsiniz.
Yatı meselesi de tercihinize ve ekonomik imkânlarınızla alakalı bence. Eğer eviniz herkesi ağırlayabilecek kadar müsaitse ve evde kahvaltı, yemek vs sıkıntısı sorun olmaz derseniz evde de ağırlayabilirsiniz, daha samimi olabilir böylesi. Ekonomik olarak sorun olmaz, ev işi de çıkmaz derseniz(karşı taraf da yanlış anlamayacaksa) otel de tercih edilebilir. Allah tamamına erdirsin, mutluluklar dilerim.

Bende de benzer bir durum vardi ailemin oldugu yere geldiler tabiki de. Aksi cok garip olur ve ailenize saygısızlık olur. Alt tarafi ucaga binip Istanbul a gidecekler eksilmezler.

Ayrıca kalmalarina da gerek yok bence. Sabah ucagiyla gelip gece ucagiyla dönerler. Öylesi daha uygun olur her iki tarafta nerede kalinacak diye dusunmez uğraşmaz .

Ailene saygı anlamında İstanbul'a gelmeleri gerekir..

Kesin İstanbul’a gelsinler .otelde kalsınlar veya dönsünler çokta uzak yol değil hani. Beni istemeye 15 saat geldiler kar kış hala söylerler. Kıymet verilmiş gelinmiş gibi. Bende uçakla uçtum gittim oh misx

Bende istanbula gelmeleri düşüncesindeyim. Sırf onlara yakın olacak diye ankarada isteme olayı olması çok saçma.

Zora hiç gelemiyorlar resmen, oldu kız tarafı komple kalksın onların ayagına gelsin erkek tarafı kılını kıpırdatmasın zira paşamız öyle istiyor.

Hepsi toplanacak istanbula kızın ailesinin evine istemeye gidecek usul erkan böyledir.

Nerede kalacakları da onların sorunu.
Ya dönerler ya otelde kalırlar kendileri bilir.

Ankara istanbul arası ne ki millet karstan diyarbakırdan geliyor kız istemeye daha şimdiden gözlerinde büyütmesinler biraz ılımlı olsunlar. Sen de bu konuda taviz verme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…