Benide sevin araya sıkışırım bende sessiz sedasız hiç çıt çıkarmam söz
Babaanne haklı. Eski toprak sonuçta.
Benimki benim İstanbul'daki bekar evimde oldu ama iş yerinden izin alamamam ve eşimin anne babasının hayatta olmaması sebebiyle. Şimdiki aklım olsa bunu asla kabul etmem, sonradan biraz laf oldu. Senin durumunda İstanbul'a gelip otelde kalmaları gerekir, erkek arkadaşın oldu bittiye getirmeye çalışıyor sanırım. Bu işin gerçekten maddi külfeti ağır, buna haxır değilse hiç şimdiden aileleri söz nişan karıştırmamak daha doğru olur yoksa bun tip sorunlar olur.
Senin ailen teyzelerin babaannen vs Ankara'ya geleceğine onlar İstanbul'a gelsin bence daha makbul olur.
Zaten bu işe bir kere girdikten sonra çokça kere aileniz sizin yanınıza ziyarete gelecektir,o zaman da Ankara'da ağırlarsiniz,hem siz hem erkek tarafı.
Ama erkek arkadaşınin mırın kirin etmesi hoş değil.
Erkek tarafinin ailesi istanbula kadar gelmiyor üstelik bir adeti gerçekleştirmek için ama kız tarafı kız isteme için Ankaraya geliyor. Yani adet gelenek ise sizin ailenizin yaşadığı ev olmali
İstemeden sonra ertesi gün nişan yapma imkanınız yok mu. Tabi eğer nişan yapmayı düşünüyorsanız ikisi bir aradan çıkmış olur. Kalacak yer işini de babannenize sorun bence aile yapınıza göre en iyi kararı o verir
Gelmeleri daha uygun olur. Istanbul a gelmemiz mi gerekir diye birsey yok. Tamam herseyi buyutmenin de anlami yok hic isteme bile yapmayabilirdiniz sizin tercihiniz olurdu ama geleneksel bi yola girildiyse ve bu isteme gibi fasillar yapilcaksa biraz zahmet edecekler. Sizin bekar eviniz olmayabilirdi sonucta orada.
Biz de farkli sehirlerdeydik esimle, ailesi geldi ve sonra geri donduler. Donmek istemiyorlarsa otelde kalabilirler.
Onlar istanbula kız istemeye gelmesin diye sizin büyükler cümbür cemaat ankara ya mı gelecek... babaanne haklı..
adına çok sevindim tebrikler.sevdiğim üyelerden birisin.bana sorarsan istanbuldaki evde olsun derim erkekler için hayatı basitleştirmek ya da fadakarlık diyelim adına çoğu zaman geri teper zor olan değerlidir çoğu içinMerhaba kızlar, başlık biraz garip farkındayım ama ne yapılır bilemedim (daha doğrusu hangisi doğru olur bilemedim) o yüzden burada bilenlere sormak istedim.
Bir aksilik çıkmazsa Haziran-Temmuz gibi 4 senelik bir birliktelik yaşadığım erkek arkadaşım beni istemeye geliyor (bu kelimeyi de pek sevmiyorum açıkçası ama böyle gelmiş böyle gidiyor kullanıyoruz artık). Ben onun ailesiyle tanışmıştım, bir süre önce de o benim ailemle tanıştı etti. "Bunun adı konulsun artık" dendi (erkek arkadaşımın biraz ısrarcı olmasının da payı var), erkek arkadaşım mezun olduktan sonra istemeye gelinecek belki bir söz yüzüğü de takılır.
Şimdi sorum şu aslında, bilmeyenler için normalde İstanbulluyum. Ama üniversiteyi Ankara'da okudum, burada da iş buldum, bekar evim var, burada yaşıyorum yıllardır. Hatta kız kardeşim de burada üniversite kazanınca o da benimle kalmaya başladı. Burada bir düzenimiz var yani. Erkek arkadaşım da ailesiyle birlikte Ankara'da yaşıyor. Ama benim ailem İstanbul'da komple, baba tarafım falan. Şimdi "İstemeye hangi eve gelinecek?" diye bir sorun çıktı ortaya. Erkek arkadaşım "Senin bekar evinde isteme töreni olsa garip mi kaçar, İstanbul'a kadar gelmemiz gerekir mi?" diyor. Ben de aileme sordum, bizimkiler sen nasıl istiyorsan öyle olsun dediler de babaannem "Olur mu öyle şey, burada senin ailen var, gelsinler burada istesinler, kız evine gelinir hepimiz sülalecek Ankara'ya mı gidelim onlar için?" diyor. Ben aşırı arada kaldım. Ankara'daki evimde istemeye gelseler küçük bir evim var 2+1, herkesi sığdıramayız. İstanbul'daki evimiz müstakil, geniş bir ev ama erkek arkadaşımın ailesinin bizde kalması mı gerekir, otel mi ayarlamak gerekir ne yapılır hiç bilmiyorum. Annemle babam "Sen daha iyisini bilirsin" diye topu bana attılar, erkek arkadaşım mırın kırın ediyor, babaannem ısrar kıyamet üzerime geliyor.
Ben ne yapayım hanımlar, bana bir yol gösterirseniz minnettar kalırım her birinize. Şimdiden sağ olun.
herkesi de sevmePP hem ben hem astroia ama olmaz ki:)))
Ayy güzelim benim, çok sağolTabi ki de gelecekler, hele bu kadar görüşten sonra gelmezlerse zaten biter. Ben sadece biraz tereddüte düşmüştüm "Yav acaba gereksiz mi ısrar ettim" diye de, etmemişim anlaşıldı. :)
Ben de tam İstanbul'dan yana oy kullanacaktım ama zaten sen de o yönde kararını vermişsin.
Şimdiden mutluluklar :)
Istanbula gelmeleri gerekiyor.
Aksi halde kiz tarafi erkek tarafina gitmis gibi olacak.
Farzet ki senin ankarada evin yok.
O zaman mecburem istanbula geleceklerdi.
adına çok sevindim tebrikler.sevdiğim üyelerden birisin.bana sorarsan istanbuldaki evde olsun derim erkekler için hayatı basitleştirmek ya da fadakarlık diyelim adına çoğu zaman geri teper zor olan değerlidir çoğu için
hiçe ağırlanmaz... bismillah nerde kalırsa kalsınler otelmı kalmadı koca İstanbuldaBabaanne haklı diyorum. Tabii ki istanbula gitmeliler. Eviniz uygunsa 2 gün evde de ağırlanabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?