• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız "isteme" günü?

Kusura bakma ama erkek arkadasina gıcık oldum. Ne demek annengik buraya gelsin. Oldu olacak onlar kendi evlerinde kalsinlar siz ailenizle beraber erkek arkadasinizi istemeye gidin. Olacak sey degil. İstanbuldan istemeleri lazim. Sizde de kalabilirler, kalabalik gelirlerse akrabalarin evine dagitabilirsiniz. Hic olmadi otelde kaliyor. Belli ki erkek arkadasin basit dusunuyor. Sen müstakbel kaynananla konus, eminim o da istanbula gitme taraftaridir. Degilse bile ikna etmeniz gerekir. Anne babanizin da ortaya bir agirlik koyup istanbul diye diretmelerk lazim.

Merhaba kızlar, başlık biraz garip farkındayım ama ne yapılır bilemedim (daha doğrusu hangisi doğru olur bilemedim) o yüzden burada bilenlere sormak istedim.

Bir aksilik çıkmazsa Haziran-Temmuz gibi 4 senelik bir birliktelik yaşadığım erkek arkadaşım beni istemeye geliyor (bu kelimeyi de pek sevmiyorum açıkçası ama böyle gelmiş böyle gidiyor kullanıyoruz artık). Ben onun ailesiyle tanışmıştım, bir süre önce de o benim ailemle tanıştı etti. "Bunun adı konulsun artık" dendi (erkek arkadaşımın biraz ısrarcı olmasının da payı var), erkek arkadaşım mezun olduktan sonra istemeye gelinecek belki bir söz yüzüğü de takılır.

Şimdi sorum şu aslında, bilmeyenler için normalde İstanbulluyum. Ama üniversiteyi Ankara'da okudum, burada da iş buldum, bekar evim var, burada yaşıyorum yıllardır. Hatta kız kardeşim de burada üniversite kazanınca o da benimle kalmaya başladı. Burada bir düzenimiz var yani. Erkek arkadaşım da ailesiyle birlikte Ankara'da yaşıyor. Ama benim ailem İstanbul'da komple, baba tarafım falan. Şimdi "İstemeye hangi eve gelinecek?" diye bir sorun çıktı ortaya. Erkek arkadaşım "Senin bekar evinde isteme töreni olsa garip mi kaçar, İstanbul'a kadar gelmemiz gerekir mi?" diyor. Ben de aileme sordum, bizimkiler sen nasıl istiyorsan öyle olsun dediler de babaannem "Olur mu öyle şey, burada senin ailen var, gelsinler burada istesinler, kız evine gelinir hepimiz sülalecek Ankara'ya mı gidelim onlar için?" diyor. Ben aşırı arada kaldım. Ankara'daki evimde istemeye gelseler küçük bir evim var 2+1, herkesi sığdıramayız. İstanbul'daki evimiz müstakil, geniş bir ev ama erkek arkadaşımın ailesinin bizde kalması mı gerekir, otel mi ayarlamak gerekir ne yapılır hiç bilmiyorum. Annemle babam "Sen daha iyisini bilirsin" diye topu bana attılar, erkek arkadaşım mırın kırın ediyor, babaannem ısrar kıyamet üzerime geliyor.

Ben ne yapayım hanımlar, bana bir yol gösterirseniz minnettar kalırım her birinize. Şimdiden sağ olun.

Canım senin evin olmaz. Sen istenen konumundasın istenilen yer de ailen yani İstanbul. Hem de Senin ailenin isteme olayında onların ayağına gidiyormuş gibi olması uygun olmaz. Bence sevgilinle konuş günü birlik sabahtan gelip aksam dönebilirler. Çok uzak bir mesafe değil benim eşim Ankara'dan ailesiyle İstanbul'a öğleye doğru gelmişti 5 saat sürüyor zaten akşamda dönmüşlerdi. Çok kişi geleceklerse de otobüs tutsunlar gerekirse. Seni ilgilendirmez otel falan nişan değil bir şey değil bir gün yeter. Ankara'dan 07:00'de yola çıkılsın 12'de sizde olur. 6 saat isteme hizmet muhabbet 6'da 7'de yola çıksalar 11-12'de evde olurlar.

Tabi ki onlar istanbula gelecek, kız ana babasının evinde istenir, kalacak yeri kendileri düşünecek, siz hiç karışmayın ister kalırlar bir otel veya akraba evinde, isterhızlı trenle dönerler evlerine, pendik ankara 4 saat sonuçta trenle.
Hayırlı olsun şimdiden tebrikler.

Çok teşekkür ederim. :) Ben de aynı fikirdeyim açıkçası bekar evimde isteme töreninin olması pek cazip gelmiyor. Erkek arkadaşım da kendince "Burada ev var" diye düz mantık mı düşünüyor nedir anlamadım vallahi. Ben o zaman kesinlikle İstanbul'da olacağını söyleyeyim de nasıl desem, babaannemin üstüne mi atsam acaba :p

Babaannenin üzerine atmana ne gerek var ki? Bunun usulü aileden istemektir. Benim ailem nerde İstanbulda e biz seni istemeye gelmeyeceğimize göre o halde gidecek olan sizsiniz de bitsin.

Erkek arkadaşınız beyfendi dilerse görüntülü istesinler ailesi sizin bekar evinize kadar da zahmet etmemiş olur :)) canim ailen sen bilirsin der ama içerlerler. Bi zahmet istanbula kadar gidiversinler. Hayir diger turlu de senin ailen gelecek bence aynı kapıya çıkıyor. Kız isteme de cok fazla kisi de olmaz diye biliyorum. Evinize sığabilirler. Cok kalabalik gelirlerse de baska akraba evlerine birakabilirsiniz

Selamlar, kız isteme zaten sembolik birşey, anne babadan baba ocağından istenir kız. gerçek anlamı budur. bekar evinde anlamını yitirir bence. niye mırın kırın ediyormuş beyefendi, sizi istemek için herşeyi göze alması ve ayarlaması gerek. uça uça istanbula gitmesi lazım. siz bence kesin ve net olarak bu istemenin İstanbul'da olacağını uygun bir dille anlatın. otel kalacak yer vs. ise henüz nişan nikah falan olmadığı için onların düşünüp kendileri organize etmeleri gerek diye düşünüyorum. sonuçta daha ilk defa tanışılıyor:KK64:

bir de Ankara-İstanbul nerdeyse birbirine en yakın illerden sayılır. Bi izmir-van değil neticede. atla deve değil yani.kolaya kaçıp bu işi böyle atlatmak istiyor beyfendi. ama babaannne yemez bunları :D

Damat tarafı kiz istemeye değil de kız tarafı kız vermeye gelir gibi olmaz mı öyle:)) bence babanne çok hakli.

Kusura bakma ama erkek arkadasina gıcık oldum. Ne demek annengik buraya gelsin. Oldu olacak onlar kendi evlerinde kalsinlar siz ailenizle beraber erkek arkadasinizi istemeye gidin. Olacak sey degil. İstanbuldan istemeleri lazim. Sizde de kalabilirler, kalabalik gelirlerse akrabalarin evine dagitabilirsiniz. Hic olmadi otelde kaliyor. Belli ki erkek arkadasin basit dusunuyor. Sen müstakbel kaynananla konus, eminim o da istanbula gitme taraftaridir. Degilse bile ikna etmeniz gerekir. Anne babanizin da ortaya bir agirlik koyup istanbul diye diretmelerk lazim.

Yok estağfurullah kusur yok. Zaten o da anladı herhalde saçmaladığını bugün konuştuğumuzda "Tabi ki senin evin olmaz zaten" falan dedi. Zaten ailelere söylenmiş bir şey yok yani kendi ailesine bahsettiğini zannetmiyorum. Muhtemelen kendince bir yanılgıya düşüp boş yaptı.

Görmemişim konuyu, tebrik ederim öncelikle, sevindim :) Arkadaşlar da yazmış zaten İstanbul'a gidecekler tabi, otelde kalırlar, o iş şimdilik onlara ait, sözden sonra geldiklerinde ağırlarsınız tabi. Mutluluklar dilerim.

Görmemişim konuyu, tebrik ederim öncelikle, sevindim :) Arkadaşlar da yazmış zaten İstanbul'a gidecekler tabi, otelde kalırlar, o iş şimdilik onlara ait, sözden sonra geldiklerinde ağırlarsınız tabi. Mutluluklar dilerim.

Aynen öyle olacak. Çok teşekkür ederim. :)

Öncelikle hayırlısı olsun. sabah erken yola çıkıp gündüz öğle gibi size gelip hem ağırlarsınız hem isteme olur. akşamüzeride geri dönerler. olmayacak iş değil. yinede en iyisini siz bilirsiniz. allah tamamına erdirsin.

Back