Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İsteme ne kadar sürecek bir iş ki yatılı kalmaları gereksin. Sabah yola çıksalar, öğlen gelmiş olurlar.
Hal hatır, sohbet muhabbet, isteme, yüzük, ikram vs derken de akşamüstü kalkıp yola çıksalar gece evde olurlar.
Yorucu olur derlerse de bir otelde kalırlar. Sizde kalmaları mantıksız olur bence. Henüz bir yakınlık yokken dünürleri ağırlamak stresli olabilir aileniz için.
Hayırlısı olsun, mutluluklar dilerim, babalar kızlarına düşkündür, kızlarını isteyeceklerini duyunca durgunlaşırlar, benim konuşkan babacığım da beni istemeye geldiklerinde garipler gibi bir köşede suskun kalakalmıştı, annenizinde içinden geçen kendi evinde ağırlamaktır ama anneler de kızları nasıl isterse öyle mutlu olsun diye ses etmezler, babaanneler direkt ağırlığı koyar gelenekleri tokat gibi çarpar yüze, babaanne haklı, olması gereken İstanbul'a gelmeleri, bu konuda taviz vermeyin gelsinler, her ne kadar ben de sizler gibi evlilik konularında gelenekçi olmasam da kız isteme durumunda geleneklere uygun olmasını onaylıyorum, zaten geri kalan prosedürleri kendi isteğinize göre yapacaksınız, büyük ihtimalle erkek tarafı hiçbirşeye karışmayacak, bari bu geleneklere göre olsun, babaannenizin beleren gözlerinden o pamuk ellerinden öperim, iyi ki var :)))
Süpersin ya. Babaanne ne dicek kalma konusuna çok merak ediyorum
Bence babanizin burada oldugu bir zamani ayarlayin en azindan suan da bulunan ailesiyle biraraya getirin her sekilde daha rahat edersiniz. Isteme zamani zaten sacma sapan bir ortam oluyor tum sulale sesler birbirine karisiyor ama babalar yalniz kaldiginda belki daha spesifik konusurlar hem tanismis olurlar. Bence hic acele etmeyin usuller neyse oyle olsun uzak falan demeyin.
Erkek arkadaşın ağır saçmalamış yalnız. Babaannen haklı. Bir zahmet bir taraflarını kaldırıp geliversinler İstanbul'a. Utanmadan insanları ayağına çağırıyor bir de ya.
Erkek arkadaşın iyi mail yoluyla isteyim dememiş.:))))))
Ay beyfendiye paket yapıp altın tepside de sunulsun mu? Tabiki anne evinde yapılsın. Az biraz zahmete girsinler. Teklif etmeleri bile ayıp bence.
Ablamı istemeye istanbuldan gelmişti eniştegil. Otelde kalmışlardı. Akşam isteme,söz,nişan hepsini bir saatte halledip otellerine döndüler.
Otel ayarlarsan beğenmeyip laf
söz ederler mi acaba??
Ya yine benim fazla gereksiz düşünceliliğim, öz annesi yurtdışından gelecek. Koştur koştur git koştur koştur dön yapmasınlar diye düşünmüştüm.
Oyy ben de sizi öpüyorum babaannemin yerine ehehe. Zaten babaannem büyük ihtimalle kontrolü ele alacaktır nişanda düğünde falan, bazen diyorum evlenmesem mi?
Çok zorda kalmadıkları sürece hiç hoşlanmaz diye tahmin ediyorum
Ya yine benim fazla gereksiz düşünceliliğim, öz annesi yurtdışından gelecek. Koştur koştur git koştur koştur dön yapmasınlar diye düşünmüştüm.
Kesinlikle bende böyle düşünüyorum... erkek arkadasının daha şimdiden mızmızlanması ilerde evlendiğinde daha buyuk sorunları getirir...Astoria gözün aydın öncelikle:) ama erkek arkadaşına elimle bir patlatasım geldi ki sorma, eve kız istemeyecek gidecek kadar geleneksel, ama kızın anne babasını erkeğin ayağına götürecek kadar ilginç, senin anne baban sırf seni isteyecekler diye Ankara' ya mı gitsin güzelim?
Bu işin yolu yordamı onun ailesinin senin ailenin evine gitmesidir. Boşuna düşünme bile.
İstediğiniz yerde kız isteme olur.. devir değişti bence bunlara takılmayın benim dikkatımı baska birşey çektı.....Bu adam ın şimdiden bunun için bile mırınkırın etmesi ilerde gerçek sorunlar olduğunda seni sallamaz bile... burada açılan konuları görüyoruz... bu adam pek evlenilcek birine benzemiyor
Bırakın biraz koştursunlar :))) Sonuçta birçok adeti pas geçeceksiniz, bu kadarcığını da yapıversinler.
Aslan babaanne yapsın yapsın, ara sıra hafiften karışmasına izin verin, ilk kez torun evlendirecekse mutlu olsun kadın, valla bak sonra gözlerini belertir size laf dinlemiyorsunuz diye
Böyle durumlarda siz kendi isteklerinizi de ortaya koyun ama büyükleri de biraz dinleyin pişman olmazsınız.
Fazla düşünceli olma bence. Sonra çok pişman olursun, haketmediler, boşuna bu kadar çabalamışım diye... (tecrübeyle sabit)
Eğer günübirlik olmaz diye düşünürlerse, otel vs bulmaları için yardımcı olabileceğini söylersin.
İstanbul’a gelmeleri daha uygun
Büyükler Ankara’ya kadar gelmek istememekte haklı babaanne vs, bir de ev küçük diyorsunuz
Ben İstanbul diyorum
Bencede aile büyüklerini dinleyin ve herşey usulüne uygun olsun İstanbul'a gitsinler ve kalacakları yeride kendileri düşünsün bi zahmet tecrübeyle sabit şimdiden kendinizi ezdirmeyin ve ağırlığınızı koyun.Yoksa tepenize çıkarlar.
Yaşlanınca bir ayağım çukurda pamuk olayım demiştir :))) e konunun sonucu belli oldu, erkek tarafı İstanbul yolcusu, oy birliği ve babaanne ültimatomuyla istikamet İstanbul :))Düz mantık bakmıştır diye düşünmek istiyorum ama buna benzer durumları olursa mecburen yollarımı ayırmak zorunda kalırım. Nişan zaten bu dönemleri anlamak için var :)
Yok babaannem tecrübelendi önceki torunlardan ehehe. Benim üzerimde ustalık evresinde artık. :) Anneme zamanında çok çektirdiği için eskiden pek sevmezdim ama şu an eskisi gibi değil, daha ılımlı bir kadın oldu ben de saygımı bozmuyorum, sözlerini dikkate alıyorum.
Evet böyle yapabilirim, haklısınız. Teşekkür ederim :)
Ee iyi de onlar İstanbula'a kadar gelmesinler de senin ailen Ankara'ya kadar mı gelsin? Tamam evin var ama ailen orda kalmıyor sonuçta. Ne saçma.Ya şimdi de savunma zorunluluğu içinde hissettim kendimi ehehe. Kötü niyetli söylememiştir diye tahmin ediyorum, onun da fikri bu işlerde benim kadar. Konusunu açtı sadece "Astoria senin burada ev varken İstanbul'a kadar gelmesek mi?" diye ben de "Ya bekar evinde olmaz olur mu öyle şey" dedim, "Evet hmm" falan yaptı da dedim acaba ben mi gereksiz isteklerde bulundum, ısrarcı olmasa mıydım dedim. Babaanneme sordum ama babaannem çok sert çıkıştı :)
Ya hiç bilmiyorum ki, buradakiler hiç ayarlama kendileri halletsinler dedi.
Yaşlanınca bir ayağım çukurda pamuk olayım demiştir :))) e konunun sonucu belli oldu, erkek tarafı İstanbul yolcusu, oy birliği ve babaanne ültimatomuyla istikamet İstanbul :))
Zaten İstanbul mu hııı ne yapsak ki derlerse lafınızı esirgemeyin, kız isteyecekler herşey o kadar kolay olmasın bir zahmet.
Bizde hakkımızı helal etmeyiz dermişim
Tekrar hayırlı olsun