- 19 Kasım 2017
- 3.561
- 8.959
- 108
Astoria erkek arkadaşına çok kızdım inan, emin ol bu gereksiz fikir onun başından altından çıkmıştır ailesinin bile haberi yoktur. Hiç bir eski kuşağın bu teklifle geleceğini sanmam!
Biz kardeşime kız istedik samsundan izmite gittik. 30 kişi vardık yani
Kız isticek öyle kolay degil o işler. Paşam kalkacak gidecek..
Hem istanbuluda görmüş olurlar.. :)
Muhtemelen eşiyle gelir diye düşünüyorum ama benimle tanışmaya yalnız gelmişti. Belli olmaz tabi.
Ay kayınvalidelerim çok iyi aslında, görümce şirret. Üvey kayınvalidemin ağzı var dili yok, öz olan yurtdışında zaten, tanıştığımızda da bana aşırı kibar davrandı. Ama görümcem... noooo.
Merhaba kızlar, başlık biraz garip farkındayım ama ne yapılır bilemedim (daha doğrusu hangisi doğru olur bilemedim) o yüzden burada bilenlere sormak istedim.
Bir aksilik çıkmazsa Haziran-Temmuz gibi 4 senelik bir birliktelik yaşadığım erkek arkadaşım beni istemeye geliyor (bu kelimeyi de pek sevmiyorum açıkçası ama böyle gelmiş böyle gidiyor kullanıyoruz artık). Ben onun ailesiyle tanışmıştım, bir süre önce de o benim ailemle tanıştı etti. "Bunun adı konulsun artık" dendi (erkek arkadaşımın biraz ısrarcı olmasının da payı var), erkek arkadaşım mezun olduktan sonra istemeye gelinecek belki bir söz yüzüğü de takılır.
Şimdi sorum şu aslında, bilmeyenler için normalde İstanbulluyum. Ama üniversiteyi Ankara'da okudum, burada da iş buldum, bekar evim var, burada yaşıyorum yıllardır. Hatta kız kardeşim de burada üniversite kazanınca o da benimle kalmaya başladı. Burada bir düzenimiz var yani. Erkek arkadaşım da ailesiyle birlikte Ankara'da yaşıyor. Ama benim ailem İstanbul'da komple, baba tarafım falan. Şimdi "İstemeye hangi eve gelinecek?" diye bir sorun çıktı ortaya. Erkek arkadaşım "Senin bekar evinde isteme töreni olsa garip mi kaçar, İstanbul'a kadar gelmemiz gerekir mi?" diyor. Ben de aileme sordum, bizimkiler sen nasıl istiyorsan öyle olsun dediler de babaannem "Olur mu öyle şey, burada senin ailen var, gelsinler burada istesinler, kız evine gelinir hepimiz sülalecek Ankara'ya mı gidelim onlar için?" diyor. Ben aşırı arada kaldım. Ankara'daki evimde istemeye gelseler küçük bir evim var 2+1, herkesi sığdıramayız. İstanbul'daki evimiz müstakil, geniş bir ev ama erkek arkadaşımın ailesinin bizde kalması mı gerekir, otel mi ayarlamak gerekir ne yapılır hiç bilmiyorum. Annemle babam "Sen daha iyisini bilirsin" diye topu bana attılar, erkek arkadaşım mırın kırın ediyor, babaannem ısrar kıyamet üzerime geliyor.
Ben ne yapayım hanımlar, bana bir yol gösterirseniz minnettar kalırım her birinize. Şimdiden sağ olun.
Tabii ki istanbula gelecekler oyle bekar evinde olmaz ki... ayrica aile onden gelmeli diyorum ben sizin aileniz de gitmeli sonrasinda ise onlar istemeye gelir yani biz once sadece annem babam kardesim olarak esimin evine gitmistik yemege.. babam bi gidelim gorelim dedi siz de oyle degil mi?
Hayırlısı olsun, mutluluklar dilerim, babalar kızlarına düşkündür, kızlarını isteyeceklerini duyunca durgunlaşırlar, benim konuşkan babacığım da beni istemeye geldiklerinde garipler gibi bir köşede suskun kalakalmıştı, annenizinde içinden geçen kendi evinde ağırlamaktır ama anneler de kızları nasıl isterse öyle mutlu olsun diye ses etmezler, babaanneler direkt ağırlığı koyar gelenekleri tokat gibi çarpar yüze, babaanne haklı, olması gereken İstanbul'a gelmeleri, bu konuda taviz vermeyin gelsinler, her ne kadar ben de sizler gibi evlilik konularında gelenekçi olmasam da kız isteme durumunda geleneklere uygun olmasını onaylıyorum, zaten geri kalan prosedürleri kendi isteğinize göre yapacaksınız, büyük ihtimalle erkek tarafı hiçbirşeye karışmayacak, bari bu geleneklere göre olsun, babaannenizin beleren gözlerinden o pamuk ellerinden öperim, iyi ki var :)))Ay Mune hanım, öyle diyorsanız babaanneme hiç çemkirmeyim bari ehehe. Ya çevremde de hiç yol yordam gösteren yok babam zaten etkisiz eleman gibi oldu, adama kız isteme konusu açılınca bir haller geldi bunalıma girdi gibi. Annem "Sen nasıl rahat edeceksen öyle olsun biz sana ayak uydururuz" diyor, babaannem gözlerini belertiyor. Neyse sağ olun vallahi, kafamda net fikir oluştu artık.
Kesinlikle istanbul sonuçta onlar seni isteyecek babanın evi daha makbul geçer erkek arkadaşın toplayacak ailesini gelecek çiçeğiyle çikolatasıyla kusura bakmasın.. kalma konusunda bisi diyemem babaanneye sormak lazım:)))
bak bende istdayım eşimin ailesi ankaradan bile uzak bir ilden geldi. geldikleri gün otelde kaldılar. isteme nişan bir arada yaptık o akşam kv ve görümceyi evde ağırladık erkekler yine otele gitmişti.
ya astoria
vallahi konuyu okuyunca erkek arkadaşına çok sinir oldum.
babaannenin yerinde olsam ben de gözlerimi kocaman belertirdim.
ve bunu bu merasimleri gereksiz bulan birisi olarak söylüyorum. düşün yani; ankarada isteme işi o kadar saçma, o kadar manasız ve de ayıp!
Aklıma şöyle saçma bi örnek geldi.. Dünya yağuşuğğlusu burak özçivit bilem teee almanyalara kalktı gitti kız istemeyeAnkaradan istanbula gelmeye mi eriniyomuş? Fahriyeden fazlan var astoria kalkıp gelsinler bi zahmet
Bence babanizin burada oldugu bir zamani ayarlayin en azindan suan da bulunan ailesiyle biraraya getirin her sekilde daha rahat edersiniz. Isteme zamani zaten sacma sapan bir ortam oluyor tum sulale sesler birbirine karisiyor ama babalar yalniz kaldiginda belki daha spesifik konusurlar hem tanismis olurlar. Bence hic acele etmeyin usuller neyse oyle olsun uzak falan demeyin.Bizde öyle olmadı, olamadı daha doğrusu zira babama kolay kolay ulaşılamıyor babam sürekli yurtdışında. Erkek arkadaşımın da öz annesi yurtdışında yaşıyor, boşanmış aile çocuğu, dağınık bir ailesi var. İsteme töreninde görecekler aileler birbirini ilk kez. Kötü oldu ama yapacak bir şey yok, biz tanıştık ailelerle o şekilde gelişti bizde.
Son cümleye kesinlikle katılıyorumBabanne haklı .Kalacakları yeride damat düşünsün ,takma kafana .Şimdiden herseyi sen organize edersen hersey başına kalır.Ögretmen evinde kalabilirler .
Sonra istemeye bile siz geldiniz diyebilecek kisilikler cok ülkede .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?