Kız "isteme" günü?

Tabii ki istanbula gelecekler oyle bekar evinde olmaz ki... ayrica aile onden gelmeli diyorum ben sizin aileniz de gitmeli sonrasinda ise onlar istemeye gelir yani biz once sadece annem babam kardesim olarak esimin evine gitmistik yemege.. babam bi gidelim gorelim dedi siz de oyle degil mi?

Astoria erkek arkadaşına çok kızdım inan, emin ol bu gereksiz fikir onun başından altından çıkmıştır ailesinin bile haberi yoktur. Hiç bir eski kuşağın bu teklifle geleceğini sanmam!

Biz kardeşime kız istedik samsundan izmite gittik. 30 kişi vardık yani
Kız isticek öyle kolay degil o işler. Paşam kalkacak gidecek..
Hem istanbuluda görmüş olurlar.. :)

Kız beni gaza getirmeyin, adamı arayıp çemkireceğim şimdi ehehe.

bak bende istdayım eşimin ailesi ankaradan bile uzak bir ilden geldi. geldikleri gün otelde kaldılar. isteme nişan bir arada yaptık o akşam kv ve görümceyi evde ağırladık erkekler yine otele gitmişti.

Bu arada kalma yerlerine karismayin onlar ayarlasinlar.

Umrumda olmayan konular bana kalsa düğün bile yapmazdım ama Yerinde olsam anne evinde istenirdim.

İstanbul ‘ a gelmeliler ...

Geçen hafta kuzenımı istediler Ankara’da İstanbul’a geldiler saat 13 de başladı 16 gibi gittiler geri Ankara'ya

ya astoria
vallahi konuyu okuyunca erkek arkadaşına çok sinir oldum.
babaannenin yerinde olsam ben de gözlerimi kocaman belertirdim.
ve bunu bu merasimleri gereksiz bulan birisi olarak söylüyorum. düşün yani; ankarada isteme işi o kadar saçma, o kadar manasız ve de ayıp!

Bizde öyle olmadı, olamadı daha doğrusu zira babama kolay kolay ulaşılamıyor babam sürekli yurtdışında. Erkek arkadaşımın da öz annesi yurtdışında yaşıyor, boşanmış aile çocuğu, dağınık bir ailesi var. İsteme töreninde görecekler aileler birbirini ilk kez. Kötü oldu ama yapacak bir şey yok, biz tanıştık ailelerle o şekilde gelişti bizde.

Aklıma şöyle saçma bi örnek geldi.. Dünya yağuşuğğlusu burak özçivit bilem teee almanyalara kalktı gitti kız istemeye Ankaradan istanbula gelmeye mi eriniyomuş? Fahriyeden fazlan var astoria kalkıp gelsinler bi zahmet

İsteme ne kadar sürecek bir iş ki yatılı kalmaları gereksin. Sabah yola çıksalar, öğlen gelmiş olurlar.

Hal hatır, sohbet muhabbet, isteme, yüzük, ikram vs derken de akşamüstü kalkıp yola çıksalar gece evde olurlar.

Yorucu olur derlerse de bir otelde kalırlar. Sizde kalmaları mantıksız olur bence. Henüz bir yakınlık yokken dünürleri ağırlamak stresli olabilir aileniz için.

İstanbul'a gelmeleri gerekir. İnsanlar taaaaaa nerelere gidiyor. İstanbul Ankara arası uçağa bile gerek yok yakın yani.

Hayırlısı olsun, mutluluklar dilerim, babalar kızlarına düşkündür, kızlarını isteyeceklerini duyunca durgunlaşırlar, benim konuşkan babacığım da beni istemeye geldiklerinde garipler gibi bir köşede suskun kalakalmıştı, annenizinde içinden geçen kendi evinde ağırlamaktır ama anneler de kızları nasıl isterse öyle mutlu olsun diye ses etmezler, babaanneler direkt ağırlığı koyar gelenekleri tokat gibi çarpar yüze, babaanne haklı, olması gereken İstanbul'a gelmeleri, bu konuda taviz vermeyin gelsinler, her ne kadar ben de sizler gibi evlilik konularında gelenekçi olmasam da kız isteme durumunda geleneklere uygun olmasını onaylıyorum, zaten geri kalan prosedürleri kendi isteğinize göre yapacaksınız, büyük ihtimalle erkek tarafı hiçbirşeye karışmayacak, bari bu geleneklere göre olsun, babaannenizin beleren gözlerinden o pamuk ellerinden öperim, iyi ki var :)))

Süpersin ya. Babaanne ne dicek kalma konusuna çok merak ediyorum

bak bende istdayım eşimin ailesi ankaradan bile uzak bir ilden geldi. geldikleri gün otelde kaldılar. isteme nişan bir arada yaptık o akşam kv ve görümceyi evde ağırladık erkekler yine otele gitmişti.

Bizde de isteme ve söz gibi olacak bakalım, kendileri ayarlasın o zaman karışmayayım ben hiç.

Hayatım, kötü niyetli söylememiştir diye tahmin ediyorum. Hani senin de burada evin var gibi düz mantık bakmıştır zaten ben İstanbul olacak desem bana zıt gitmez. Ben biraz düşündüm Ankara'da isteseler ne olur ki gibi ama görünüşe göre saçmalayan benmişim ehehe.

Ayy çok tatlısınız teşekkür ederim İstanbul'a gelirler artık kesinlikle, netleşti kafamda.

Bence babanizin burada oldugu bir zamani ayarlayin en azindan suan da bulunan ailesiyle biraraya getirin her sekilde daha rahat edersiniz. Isteme zamani zaten sacma sapan bir ortam oluyor tum sulale sesler birbirine karisiyor ama babalar yalniz kaldiginda belki daha spesifik konusurlar hem tanismis olurlar. Bence hic acele etmeyin usuller neyse oyle olsun uzak falan demeyin.

Erkek arkadaşın ağır saçmalamış yalnız. Babaannen haklı. Bir zahmet bir taraflarını kaldırıp geliversinler İstanbul'a. Utanmadan insanları ayağına çağırıyor bir de ya.

Babanne haklı .Kalacakları yeride damat düşünsün ,takma kafana .Şimdiden herseyi sen organize edersen hersey başına kalır.Ögretmen evinde kalabilirler .
Sonra istemeye bile siz geldiniz diyebilecek kisilikler cok ülkede .

Kesinlikle istanbulda olmalı.szin aileniz niye gelsin ankaraya.beni istemeye esim gil farklı sehirden gelmişti.otelleri kendileri ayarladı.sizde yatılı kalmalarıda olmaz.istanbul ankara arası sık sık uçuş var.aynı gün dönüş bile yapabilirler

Son cümleye kesinlikle katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…