• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kız çeyiz almaya ne başalamalı:)

december90

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
16.974
248
88
Merhaba arkadaşlar;

Bende burda gördükçe hevesleniyorum ama ancak nevresim takımı alıyorum ,başka bir şey alamıyorum..
Ya modası geçerse diye düşündüğüm için alamıyorum .ama bu çeyiz işi de hemen olacak şey değil,çok fazla şey alınıyor.

Bir kız çeyizine ne zaman bişeyler almaya başlamalı?

paran olsun.
modası geçmeyen en büyük çeyiz o.
evlilik yaklaştıkça alırsın.
hem evde boşa duracak hem modası geçecek hem de boşa masraf yapmış olacaksın.
tabii bazı kampanyalar varsa ve gerçekten karlıysa al ama değilse boşa harcama biriktir.

bu soruyu ben de merak ediyorum bir de çeyiz almaya ne zaman başlanmalı bunu çok merak ediyorum:) ben muhtemelen 2014 ya da 2015 yılında evlenmeyi düşünüyorum şu an için erken olduğunu düşünüyorum ama vaktinin ne zaman olması gerektiğini de kestiremiyorum :44::44:

eğer maddi durumun iyiyse nişanlanınca alırsın ama değilse sende bizler gibi taksitle alıp kenara koyarsın modası geçmeyecek şeylerden başlayabilirsin ama bi başlayıncada bırakamazsın çeyiz almak hem çok zevkli hemde çok masraflı ama bence bişeylerle başlamanı tavsiye ederim hoşuna giden zevkine göre beğenip aldığın şeyler zaman geçsede senin için eskimez modası geçmez benim için öyle yıllar önce aldığım şeyler bile hala yeni almış etkisi yapar bende

arkadaşın sorusuna ilaveten ne alarak başlamalı nelrin modası geçmez diye soracaktım dalgınlıktan aynı soruyu tekrar etmişim :52::52: çeyize ne zaman başlanmalı ve ilk alınacak ürünler neler olmalıdır :9::9:

ben düğüne 10 ay kala başladım.öğretmenim ve düğünden önceki son yaz tatilim başka zamanım olmayabilir. sömestrde gelinlik mobilya damatlık onlarla uğraşıcam.
çeyizime misafir için yemek takımı ve çatal kaşık alarak başladım. sonra kahvaltı takımı aldım. sonra çelik tencereler sonra tefal seramik safir yapışmaz tencere seti sonra kahvaltı setime uygun kapaklı porselen kaseler aldım saklamalık. sarevden ve taçtan nevresim takımları aldım taçtan yatak örtüsü aldım. sarevden bambu bornoz takımlarımızı aldım. english home dan havlularımı aldım. nişanlımın robdöşambır pijama takımlarını aldım. 2-3 gün sonra devam edicem alışverişe kredi kartımın fatura kesimini bekledim de:). sırada çay seti ve günlük çatal kaşık var. havlu ve pike alıcam yine.

benim damat aday adayım bile yok ama alıyorum sürekli çünkü ailemin durumu yok para da öyle kolay birikmiyor o yüzden bu yılın başında almaya başladım.ilk çeyizimi beş sene önce aldım kütahya porselen hala çok beğeniyorum. bir şeyi severek aldığınızda daha sonradan pişman olmazsınız bence. dedemin de bir sözü var kızım al koy kenera daha sonra bedava bulmuş gibi sevinirsin :1: ben belirli bir sıralama yapmadım kampanya gördüğüm zaman aldım.
tencere, porselen takımları, çkb , ve bir sürü mutfak ıvır zıvırından başlayabilrsin:) bornoz takımı yorgan nevresim takımı alabilirsin. ben elektroniğe de bulaştım saç kur.makinesi ütü blendır çaycı su ısıtıcı falan aldım. kafana göre bir liste oluştur almaya başla bence sevdiğin şeyleri zaten zamanla bulabilirsin gezerek araştırarak. biraz uzun oldu :1: kolay gelsin.

şu an maddi durumun iyiyse alabilirsin ama önceden aldığın şayleri sonradan beğemeyebiliyorsun canım

ben marrtan beri alıyorum ve bitti diyebilirim ama çok zorlandım

maddi durumum iyi olmasa hayatta bu kadar şey alamazdım

en azından önceden tencere tava çatal bıçak takımı yemek takımını alabilmiş olsaydım daha rahat olurdum

tabi o da zevkim değişmeyecekse

2-3 yıl önce aldığım battaniyeyi beğenmez oldum zevkim belli ona göre alırım diyorsan tekstilden başla

havlu bornoz nevresim pike sonra çelik grubunu alabilirsin en sona elektronikler kalmalı bence hem garanti olayından hem de her yıl daha teknolojik ürünler çıkıyor

Evliliğe 1 yıl varsa başlayın bir yerlerden. Yok belli değil en az 2-3 sena varsa gerek yok derim. Gene de başlarsanız beyaz eşyadan başlamayın en sona bırakacağınız o olsun. Ben 2 yıllık evliyim,düğünümden bir yıl önce başladım alışverişe. Kendim çalıştığım için çoğu şeyimi aldım içime sinen beğendiğim şeyleri. Ailemde sağolsun beyaz eşyalarımı aldı. Size tavsiyem mutfaktan başlayın. Tencere takımı,çkb,yemek tabakları,ev tekstili diye devam edebilirsiniz...Kolay gelsin...

ben bir sene önce başladım alışverişe ailem gerek yok düğün zamanı alırız falan dedi ama ben inat ettim iyiki inat etmişim sonradan alınmıyo çünkü araya bişeyler giriyo yapılacak o kadar çok şey alınacak o kadar çok şey varki maddiyat inkan tanımıyor bana sorarsan başla yavaştan arkadaşların dediği gibi moda ne olursa olsun zevk senin zevkin gerçekten sevmişsen aldığın eşyayı pişman olmassın merak etme şimdiden bol şans :D

teşekkürler kızlar..

para biriktiremiyorum ben malesef ki..en azından havluydu borcamdı alsam fena olmaz diyorum çünkü nişan olacak e davetiyesi ,yüzükler,salon parası herşeyi ben kendim yapmak istiyorum aileme yğk olmak istemiyorum..

ben lise sona doğru başlamıştım :9: kuzenimin evlendiği kızın hiçbir şeyi yoktu yıllardır çalıştığı halde.. annem çok sinirlenmişti böyle bir anda olmaz bu işler diyip jumboya girişti. önce tencere tava kısmı sonra nevresim vs tekstil ürünleri toplamaya başladım... mutfak ve tekstil olarak pek bir eksiğim kalmadı küçük ev aletleri olarak ütü, braun el blenderı seti, elektrikli cezve, ekmek kızartma makinası aldım bana kalsa elektronikleri almazdım ama annem kampanya gördükçe aldı ya da kendine aldığı bir şeyleri bana sakladı. onun dışında porselen, nevresim, çatal bıçak takımı konusunda sade, zarif düz renkler seçtiğim için zevkimin değişeceğini düşünmemiştim nitekim düğüne az kaldı aldığım hiçbir şeyden pişman değilim.. artık saklama kabı falan filan gibi küçük şeyleri de tamamladım.. ama gerçekten nişandan sonra bir şeyler almaya başlarım düğüne kadar tamamlarım diyenlerin işi hem maddi olarak zor hem de çok yorucu..

bir ay önce nisanlandim. yeni basladim ceyiizmi almaya.. ama bi senedir para biriktiriyorum ztn :16::16: insallah seneye dügünüm olucak yetisirmi bilmiyorum. ztn herseyi burdan alamiyorm(almanya) cünkü onu türkyieye tasimak götürmek var. mecbur para biriktirp toptan almak zorunda kalicam :10::10:

benim de 20 güne kadar nişanım olucak inşaallah.. bir yıla kalmadan da düğün olur diye düşünüyoruz.. atanabilirsem inşaallah hemen başlayacağım çeyiz işine.. anca olur:)

canım alışveriş sitelerini takip et.. anladığım kadarıyla acelen yok o zaman kampanyalarda al.. mesela markafoni 50 tl alışverişe 25 tl indirim veriyor üstüne bird markmosttan kargo çeki alırsın sana aldığın ürün çok uyguna gelir. şuan altıncı caddede 150 tl alışverişe 55 tl indirim veriyor avealılara ama... sen bu şekilde takip et kampanyaları hoşuna gidecek ihtiyacın olan şeyler bulacaksın elbet böylelikle bir bakmışsın zaman geçmiş ve bir sürü şeyin tamamlanmış :)) güzel ve yorucu bir telaş sana kolay gelsin ;)

2009 haziranda (o zaman erkek arkadaşım, şimdi eşim) evlenme teklif edilince hemen başladım. 2012 haziranda da evlendim canım :) ben önce, tupperware ürünlerini aldım. aman allahım bir başladım, gördükçe alasım geldi :))) (şimdi kullandıkça herkese tavsiye ediyorum) bunlar hemen hemen 8 ay sürdü. daha sonra da, tencere, tava, kaşık çatal gibi mutfak ürünleri aldım. onları da alırken hep en sade modellerini tercih ettim, modası geçmesin diye;) daha sonra tekstil ürünleri, banyo ürünleri, yemek takımları, bardaklar vs kırılacakları aldım. en sonunda da aksesuarlar, beyaz eşya ve mobilya ;) çok zevkli bir yola girdin, bilmem farkında mısın? kolay gelsin canım :)

teşekkürler kızlarrr yorumlarınız için ben yavaştan tuğpperware felan almaya karar aldım:)

benim damat aday adayım bile yok ama alıyorum sürekli çünkü ailemin durumu yok para da öyle kolay birikmiyor o yüzden bu yılın başında almaya başladım.ilk çeyizimi beş sene önce aldım kütahya porselen hala çok beğeniyorum. bir şeyi severek aldığınızda daha sonradan pişman olmazsınız bence. dedemin de bir sözü var kızım al koy kenera daha sonra bedava bulmuş gibi sevinirsin :1: ben belirli bir sıralama yapmadım kampanya gördüğüm zaman aldım.
tencere, porselen takımları, çkb , ve bir sürü mutfak ıvır zıvırından başlayabilrsin:) bornoz takımı yorgan nevresim takımı alabilirsin. ben elektroniğe de bulaştım saç kur.makinesi ütü blendır çaycı su ısıtıcı falan aldım. kafana göre bir liste oluştur almaya başla bence sevdiğin şeyleri zaten zamanla bulabilirsin gezerek araştırarak. biraz uzun oldu :1: kolay gelsin.

Ayşegüll bende sendenim :) aday adayı konusunda borçsuz bir çeyiz güzel olacak demek :) benimde ailemin durumu yok yani arkamdan borç ödesinler istemem asla..

Ayşegüll bende sendenim :) aday adayı konusunda borçsuz bir çeyiz güzel olacak demek :) benimde ailemin durumu yok yani arkamdan borç ödesinler istemem asla..

inş. karşımıza biri çıkmadan şu çeyiz olayının büyük bir ksımını atlatırız bayada bir para koyarız kenara bak ne güzel dualar ediyorum:1: benimkilerin arkamdan borç ödeme gibi bi durumuda yok o yüzden habire bir şeyler alıyorum. annemde alma para biriktir diyor ama duramıyorum:52:

Back
X