• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız Bebek sahibi olmanın ayrıcalıkları var mı?

htcalf

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2015
7
2
6
Merhaba kızlar. Ben de bir anne adayıyım. Kızı olacak şanslı annelerdenim :) üniversitede bu konuda bi araştırma ödevim var. Sizce kız çocuğuna sahip olmak önemli mi ya da ayrıcalık mı? Neden bir insan kız çocuğu olsun ister? Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum :anneadayı::anneadayı:

Bazı anneler ilk çocuğun kız olmasını istiyor. Çünkü kendilerine ilerde arkadaş olacağını düşünüyor mesela. Ya da evi derler toplar diyenler var. Farklı dikitler çıkacak mı merak ediyorum.

Kiz cocugu ya da erkek çocuğunun olmasının bir avantajı yok vicdanlı bir evladı olmasi avantajdir.

Bazı anneler ilk çocuğun kız olmasını istiyor. Çünkü kendilerine ilerde arkadaş olacağını düşünüyor mesela. Ya da evi derler toplar diyenler var. Farklı dikitler çıkacak mı merak ediyorum.
Ben arada bir aynı böyle söylerim. Keşke en büyüğüm kız olsaydı derim. Ama öyle değil. Evlat olsun. Sağlıklı olsun, Rabbim uzun ömürler versin, mutlu olsun bir de hayırlı olsun; kız erkek farketmez. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.

Ben arada bir aynı böyle söylerim. Keşke en büyüğüm kız olsaydı derim. Ama öyle değil. Evlat olsun. Sağlıklı olsun, Rabbim uzun ömürler versin, mutlu olsun bir de hayırlı olsun; kız erkek farketmez. Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.
Tabiki bence de öncelik sağlıklı olsun, vatana millete hayırlı olsun. Ancak eskisi gibi değersiz değil kız evladı. Neden bu algı değişti onu öğrenmek istiyorum.

Eskiden değersiz miydi ne kadar eskiden bahsediyorsunuz. Mesela benim babamın 6 tane kızı var. En büyük ablam 58 yaşında. Tüm kızlar sanki bir tane muamelesi görüyor. Ama cahiliye zamanından bahsediyorsanız o ayrı. Eskiyle ilgisi az, aile yapısıyla ilgisi çok . . .

Tabiki bence de öncelik sağlıklı olsun, vatana millete hayırlı olsun. Ancak eskisi gibi değersiz değil kız evladı. Neden bu algı değişti onu öğrenmek istiyorum.
Benimde kizim olacak allah nasip ederse... Esim kizim olacak diye is cevresine falan soylediginde kizlari olan diger babalar kiz evlat erkek gibi degil babaya duskun, seni kapida bekler yolunu gozler merhametlidir diye anlatiyolarmis. Esimde hepten ozeniyo simdi.. Duyduklarim bu yonde benimde. Kizlarinda bir birey olduklari kabullenildi sanirim toplumda.. Burdan baslayabilirsin bence :KK39:

Benimde kizim olacak allah nasip ederse... Esim kizim olacak diye is cevresine falan soylediginde kizlari olan diger babalar kiz evlat erkek gibi degil babaya duskun, seni kapida bekler yolunu gozler merhametlidir diye anlatiyolarmis. Esimde hepten ozeniyo simdi.. Duyduklarim bu yonde benimde. Kizlarinda bir birey olduklari kabullenildi sanirim toplumda.. Burdan baslayabilirsin bence :KK39:
Kesinlikle katılıyorum. Artık soy devamından kurtulduk bi nebze :) teşekkür ederim katılımın için.

Allah nasip etmis daha nasil bi ayricalik ve sans olsunki? insaallah iyi bi anne olrak sen ona şans olursun

Eskiden değersiz miydi ne kadar eskiden bahsediyorsunuz. Mesela benim babamın 6 tane kızı var. En büyük ablam 58 yaşında. Tüm kızlar sanki bir tane muamelesi görüyor. Ama cahiliye zamanından bahsediyorsanız o ayrı. Eskiyle ilgisi az, aile yapısıyla ilgisi çok . . .
Aile yapısı mutlaka önemli. Aslında eskiden ziyade kültüre bakmak lazım. Doğuda kız çocukları daha az önemli malesef. Okula gönderilmiyorlar en basiti. Batı bunu biraz daha aşmış durumda.

Bir kızım bir oğlum var. Kız sevgisini daha çok belli ediyor bence. Gelip saçlarımı öper,koklar benim çiçek kokulu anneciğim der :KK36: oğlum da gösterir sevgisini ama kızım kadar değil. Ikisi de iyi varlar. Rabbim yokluklarını göstermesin.

Allah nasip etmis daha nasil bi ayricalik ve sans olsunki? insaallah iyi bi anne olrak sen ona şans olursun
Kızım geliyor diye sevinebilmek senin için ayrıcalık olmuş bilmem farkında mısın? Pek çok kültürde kadınlar kız doğurdukları için dayak yiyor.

Mağazaların çocuk reyonlarında kız kıyafetleri daha fazla mesela :D bu da bi ayrıcalık değil mi :D:D

Kızım geliyor diye sevinebilmek senin için ayrıcalık olmuş bilmem farkında mısın? Pek çok kültürde kadınlar kız doğurdukları için dayak yiyor.
5 yil sonra hamile kalinca tabiki sevindim. oglum olsa oglum geliyor yazacaktim. siz kulturel olarak sormamissiniz. hem.ogretim gorevlisi okdugunuzu soyluyorsunuz hem de bazi kulturlerde diyorsunuz. siz bize kiz mi erkek mi diye soruyorsunuz aslinda. valla brn baktim ikisinin kakasida altin degil

Back