ailemde bu durumun zorluğunu yaşayan ve evlilikleri çatırdayanlar var 2 örnek vereyim
1)mesela anneciğim canım biriciğim dost bildiği şahıstan çok büyük kazık yemişti ki onuda böyle uyaranlar olmuş ama annem benim kocam yapmaz demiş sonuç babamın koynunda basmış hatunu
2.) aile yakınımız çok yakın bir hanımın kız kardeşi eniştesinden çocuk yaptı nerde kaldı komşu arkadaş dost, kız kardeş bu o yaparsa kim ne yapmaz?
değil 12 yıl 35 yıl olsa genede gelemez evime bekar bir arkadaş
kaldıki ben bekarlarla çoook mesafeliyim eski usül devam ederim anneannem derki kızım hanım arkadaşlarını kocan yokken ağırla sende onlara kocaları yokken git der büyüklerin bir bildiği var.
çok ama çok üzüldüm annene
dostlara güvenmeyip kimlere güveneceğiz...
tabiki Allah'a ve annemize
daima bir sınır olmalıdır...
şeytan bu biz önlemimizi alalım da sonra ne olursa olsun..
sonuna kadar güvenip travma yaşamak daha ağır...
çünkü hem aldatıldığının travması hem de kendini çok aptal enayi bulmanın travması
herşeyden geçtim bizim kültürümüzde kız kardeş ve erkek kardeşi bile belli bir zamandan sonra ayrı odalarda yatırırlar neden''şeytan''aldatmasın diye.vardır atalarımızın bir bildiği.
son paragrafı ele alalım. . önce annenizin başına gelen bir istisna.. her arkadaş bunu yapacak diye bir kural yok. kendimden örnek vereceğim. benim bir arkadaşım var. neredeyse çocukluğumdan beri arkadaşız. neler paylaştık, neler yaşadık. o bekarken gelir bende kalırdı bende onda. evlendi. yine gidip kalıyorum . o da ben de kalıyor.. diyelim evlendi ve beni evinde ağırlamak istemedi... bunu düşünmek bile o kadar acı ki... o herşeyimi paylaştığım dostumun bana güvenmemesi. dostluk nedir ki. sevgi, güven , paylaşım.......bu düşünce ,bile o dostluğu zedeler. dostum bana güvenmeyecek.... düşünmek bile o kadar kötü ki. ben buna dayanamazdım. ve keserdim o canım, dostluğu. çünkü güven bitmişse ne anlarım ki ben o dostluktan. olmasın öylesi.....ailemde bu durumun zorluğunu yaşayan ve evlilikleri çatırdayanlar var 2 örnek vereyim
1)mesela anneciğim canım biriciğim dost bildiği şahıstan çok büyük kazık yemişti ki onuda böyle uyaranlar olmuş ama annem benim kocam yapmaz demiş sonuç babamın koynunda basmış hatunu
2.) aile yakınımız çok yakın bir hanımın kız kardeşi eniştesinden çocuk yaptı nerde kaldı komşu arkadaş dost, kız kardeş bu o yaparsa kim ne yapmaz?
değil 12 yıl 35 yıl olsa genede gelemez evime bekar bir arkadaş
kaldıki ben bekarlarla çoook mesafeliyim eski usül devam ederim anneannem derki kızım hanım arkadaşlarını kocan yokken ağırla sende onlara kocaları yokken git der büyüklerin bir bildiği var.
son paragrafı ele alalım. . önce annenizin başına gelen bir istisna.. her arkadaş bunu yapacak diye bir kural yok. kendimden örnek vereceğim. benim bir arkadaşım var. neredeyse çocukluğumdan beri arkadaşız. neler paylaştık, neler yaşadık. o bekarken gelir bende kalırdı bende onda. evlendi. yine gidip kalıyorum . o da ben de kalıyor.. diyelim evlendi ve beni evinde ağırlamak istemedi... bunu düşünmek bile o kadar acı ki... o herşeyimi paylaştığım dostumun bana güvenmemesi. dostluk nedir ki. sevgi, güven , paylaşım.......bu düşünce ,bile o dostluğu zedeler. dostum bana güvenmeyecek.... düşünmek bile o kadar kötü ki. ben buna dayanamazdım. ve keserdim o canım, dostluğu. çünkü güven bitmişse ne anlarım ki ben o dostluktan. olmasın öylesi.....
bizde o rahatsızlıklar olmadı,sahra87....,ben giderim ,onlarda karıkoca bana gelir.. bizde problem yok... zaten ayrı şehirlerdeyiz.... elbetteki devamlı her an bende değiller.. bende onlarda. senede 1 yada 2 . buda beni ve arkadaşlarımı çok mutlu eden bir şey...yani, size göre bekar olana kadar samimi, evlenince değil. bu düşünce benim dostluk mefhumuma ters..ben bekarım ve düşünecek bir şeyde göremiyorum. bu benim fikrim. ....
problemin hallolduğuna çok sevindim kırçiçeği..umarım bidaha böyle zorluklar yaşamazsın cnm..
konu hallolmuş şimdi başka biyere gelecek konu ama okypete dediklerine katılıyorum,bekarken ne güzel görüşülüyor ama sonra bi taraf evleniyor ve bekar olanla görüşmesi sakıncalı oluyor bu çok acı bir şey ancakk bir husus var canım bu da aslnda bekar arkadaşın düşünmesi gereken birşey.
yani benim evli arkadaşım benim gelip gitmemden rahatsız olmayacak olsa bile beni devamlı çağırsa bile açıkçası ben rahatsız olurum...evde arkadaşımın eşi de olsa o kişi ben rahat edemem ennihayetnde bir yabancı erkek..ailesiyle kalan bekar arkadaşmızın erkek kardeşi varken bile gitmekte sıkıntı çekeriz.illa bana göz koyacak beni taciz edecek korkusu değil bu.rahat edip edememe sancısı.
yani ben evli arkadaşım çağırdı çağırmadı diye üzülmem zaten çağırsada ben gitmek istemem en başta onlardan önce ben kendim rahat edemem.
bizde o rahatsızlıklar olmadı,sahra87....,ben giderim ,onlarda karıkoca bana gelir.. bizde problem yok... zaten ayrı şehirlerdeyiz.... elbetteki devamlı her an bende değiller.. bende onlarda. senede 1 yada 2 . buda beni ve arkadaşlarımı çok mutlu eden bir şey...yani, size göre bekar olana kadar samimi, evlenince değil. bu düşünce benim dostluk mefhumuma ters..ben bekarım ve düşünecek bir şeyde göremiyorum. bu benim fikrim. ....
evet. konu başka yere gidiyor. ama hepimiz bunu yapıyoruz, siz ,ben diğer arkadaşlar. sizler yazınca bende yazmak durumunda kalıyorum. cevap hakkı doğuyor çünkü.
evet hayatım hele ki son yıllar da aile içi yani ensestkötükedihüso patlaması yaşanırken çok daha dikkatli olmakta fayda vara.s
kırçiçeğim canım, sorununu kolayca hallettiğine çok sevindima.s
son mesajından anlıyorum ki bir şekil de sende istemiyormuşsun arkadaşını:1no2:
tatlım sana acizane tavsiyem; içinde bulunmak istemediğin bir duruma ailen dışında hatır gönül için evet demeyerimseniben merhametten maraz doğarmışhele ki aile gibi çok özelin mahremiyetin söz konusu ise çok ama çok dikkatli olmanı gene tavsiye ederim acizane Şeniza.s.
son paragrafı ele alalım. . önce annenizin başına gelen bir istisna.. her arkadaş bunu yapacak diye bir kural yok. kendimden örnek vereceğim. benim bir arkadaşım var. neredeyse çocukluğumdan beri arkadaşız. neler paylaştık, neler yaşadık. o bekarken gelir bende kalırdı bende onda. evlendi. yine gidip kalıyorum . o da ben de kalıyor.. diyelim evlendi ve beni evinde ağırlamak istemedi... bunu düşünmek bile o kadar acı ki... o herşeyimi paylaştığım dostumun bana güvenmemesi. dostluk nedir ki. sevgi, güven , paylaşım.......bu düşünce ,bile o dostluğu zedeler. dostum bana güvenmeyecek.... düşünmek bile o kadar kötü ki. ben buna dayanamazdım. ve keserdim o canım, dostluğu. çünkü güven bitmişse ne anlarım ki ben o dostluktan. olmasın öylesi.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?