Kıymetsiz gelin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ya ailesile dialogu kes veya bosan derim. Böyle pislikleri (ve baskasini ezen gözümde baska birsey degil) hayatinizda barindiramazsiniz. Esinizede söyleyecek cok sey var,ama bu kadari yeter aslinda: sizi zerre sevmiyor. Ama sükür borclari ödemek icin calisiyorsunuz. Hem gencligin hem sen biteceksin. Ah ah kardesim olaydin ne güzelde cökerdim onlarin üstüne

Bu günlerde gelecekmiş meğer . Ben eşimle zor şartlar altında evlendim . Memurduk ama paramız yoktu düğünde her şeyden kıstık eşim engelli yürüyemiyordu. Neyse her şeyden kıstık evlendik çok şey içimde kaldı eşimin ailesi bana çok kötülük etti hem de neler neler sustum gereksiz yere yuttum kendi ailem ezildi sustum dedim ki eşim her şeye değer .
Hala bitmeyen borçlarımız var evime yeni yeni eşya alıyorum falan araba aldık mecburen eşim engelli . Üstüne tüp bebek tedavileri .
Neyse sorun şu eşimin ailesi senelerdir her yerde düğğn borcu ödüyoruz diye geziyorlar evime bir halı aldılar bir de bilezik taktılar onları da düğün zamanı masraf ettik dediler bozdurup birazını verdim yakama yapıştılar . Başım açık diye ne küfürler yedim çalışan kadın diye ne laflar yedim bekarken eşim kaza yaptı aylarca ona baktım hastenede diye ... oldum neler neler akla zarar .
Şimdi eşimin kardeşi evleniyor kız benden çok açık biri daha isteme olmadan ne istiyorsa söyledi . kaynıma geçen sene ev alındı üstüne düğünde yapılıyor . Ben hiç kıskanç biri değilimdir ben de kıza destek oldum . İçinde kalmasın yapın dedim ben çok üzüldüm boynum büküldü ona yazık dedim . Ama kayınvalidemin tavrı zoruma gitmedi değil bana çöp almayan kadın neler yapıyor .
eşimle görüştük evlendik diye o... demişti neleri yutmuşum meğer . Eşime dedim bir gün Allah razı olsun demediniz bana . Psikolojik destek alıyorum doktorum tek sorunun aşırı fedakarlık olduğunu söyledi kendimi silmişim bu dünyadan deli gişb çalışıyorum borç bitçek diye bitmiyor.
üstüne adım kısır çocuğum olmuyor diye ne laflar yiyorum . Eşimi seviyorum ama çok pasif biri haksızlık bana yapılanlar . Hiçbir lüx harcamam yok kendime kitap odası istedim eşime yalvardım ailesi istemedi diye eski kırık kanepe var evimin bir odasında
Siz siz olun kimse için kendinizi silmeyin . Eşya önemli değil aşk önemli dedim İnan’ın kıymetim olmadı .

Bu günlerde gelecekmiş meğer . Ben eşimle zor şartlar altında evlendim . Memurduk ama paramız yoktu düğünde her şeyden kıstık eşim engelli yürüyemiyordu. Neyse her şeyden kıstık evlendik çok şey içimde kaldı eşimin ailesi bana çok kötülük etti hem de neler neler sustum gereksiz yere yuttum kendi ailem ezildi sustum dedim ki eşim her şeye değer .
Hala bitmeyen borçlarımız var evime yeni yeni eşya alıyorum falan araba aldık mecburen eşim engelli . Üstüne tüp bebek tedavileri .
Neyse sorun şu eşimin ailesi senelerdir her yerde düğğn borcu ödüyoruz diye geziyorlar evime bir halı aldılar bir de bilezik taktılar onları da düğün zamanı masraf ettik dediler bozdurup birazını verdim yakama yapıştılar . Başım açık diye ne küfürler yedim çalışan kadın diye ne laflar yedim bekarken eşim kaza yaptı aylarca ona baktım hastenede diye ... oldum neler neler akla zarar .
Şimdi eşimin kardeşi evleniyor kız benden çok açık biri daha isteme olmadan ne istiyorsa söyledi . kaynıma geçen sene ev alındı üstüne düğünde yapılıyor . Ben hiç kıskanç biri değilimdir ben de kıza destek oldum . İçinde kalmasın yapın dedim ben çok üzüldüm boynum büküldü ona yazık dedim . Ama kayınvalidemin tavrı zoruma gitmedi değil bana çöp almayan kadın neler yapıyor .
eşimle görüştük evlendik diye o... demişti neleri yutmuşum meğer . Eşime dedim bir gün Allah razı olsun demediniz bana . Psikolojik destek alıyorum doktorum tek sorunun aşırı fedakarlık olduğunu söyledi kendimi silmişim bu dünyadan deli gişb çalışıyorum borç bitçek diye bitmiyor.
üstüne adım kısır çocuğum olmuyor diye ne laflar yiyorum . Eşimi seviyorum ama çok pasif biri haksızlık bana yapılanlar . Hiçbir lüx harcamam yok kendime kitap odası istedim eşime yalvardım ailesi istemedi diye eski kırık kanepe var evimin bir odasında
Siz siz olun kimse için kendinizi silmeyin . Eşya önemli değil aşk önemli dedim İnan’ın kıymetim olmadı .
Haksızlık için kayınvalidene kızıyorsun ama, bu duruma sizden önce eşinizin tepki vermesi gerekirdi. Ayrıca bu fedakarlıkları siz isteyerek yapmışsınız. Bazen hak verilmez, alınır. Hiç bir ailede eşitlik olmaz genelde. Siz memeursunuz
diye fazla yormamışlar kendilerini. Ayrıca sizde hiçbirşey talep etmemişsiniz. Kaynınıza ev alındığında eşiniz neden konuşmadı mesela. Bazı kızlar herşeyi istiyor, zorlada olsa. Ama şu gerçekki ,kolay değilde, zor insanlar kıymetli oluyor herzaman. Hep sustum demişsiniz, neden sustunuzki... Sizde açın bigün ağzınızı, tüm içinizdekileri söyleyin eşinizin ailesine. En azından bilsinler, sizinde azda olsa içiniz rahatlar.

Kimseyi hor görmüyorum ama esin engelli senn ona bakiyosun herseyi ustleniyorsun bide lafı yiyorsun esin ailesini sustursun oda nankörlük yapiosa ayril gitsin hersey aşk değil insan birkere aşık olmuyor baskasinada aşık olabilirsin ve bu sebepler sen kendini ezdirdigin için oluyor aileni ezdirdigin için oluyor o adama sana mecbur gibi bişey seni el üstünde tutması lazım ve tek aşık olan sen değilsin oda seni seviyor ve aşık tek fedakarlık senin yapman gerekmiyor kendini özellikle ailesini erdiren insanlara anlam veremiyorum bulunmaz bursa kumaşı değil kimse neden yani bence kendi ayaklarının üzerinde dur artık kimseye ezdirmeyin kendinizi bırakın ne halleri varsa görsünler

Mantık bulamadım. Çocuk yapmayın, bebeğe yazık olacak

Eşim mizacen öyle biri ağzını açmaz susar ne dediysem olmadı ailesi olmasa o kadar huzurlu ve mutluyuz ki ama arada ailesi etkiliyor ve ben arkamda göremiyorum o adamı kenarda duruyor öylece
Bence siz onlarla kesin ilişkiyi onlardan size hayir yok. Huzurunuzu mutlulugunuzu bozmayin

Siz başınıza gelen her kötülüğü bile isteye kabul etmişsiniz.
Allah çocuk vermiyorsa vardır bi bildiği bence ısrarcı olmayın.

Susma, sustukca.....ezilirsin. hata sende. Kimseden medet ummayacaksın. Fedakarlık yapmayacaksın. Bir kadın sadece evladı için fedakar olmalı geri kalan dış kapının mandallarına karşı güçlü durmalısın. Gıkını çıkarmayan eşin de dahil bu mandallara!

Kendine daha huzurlu bir hayat kurabilirsin. Mesleğin de var. Sana uygun olmayan insanların içinde işin ne? Çocukta yok arada kalacak. sana ayak bağından başka bir şey olmayan, seni ailesine karşı koruyamayan bu eşten de kurtul. Eğer bir erkek izin vermezse, kimse karısını üzecek davranışta bulunmaya cesaret edemez. Ailesi meydanı boş bulmuş. Sevgin ve emeğin tek taraflı gibi, çocuk için uğraşman büyük bir hata. Bu hayata mecbur değilsin.

Susma, sustukca.....ezilirsin. hata sende. Kimseden medet ummayacaksın. Fedakarlık yapmayacaksın. Bir kadın sadece evladı için fedakar olmalı geri kalan dış kapının mandallarına karşı güçlü durmalısın. Gıkını çıkarmayan eşin de dahil bu mandallara!
Kimseden medet ummam o konuda herkes bilir kendi bacağımı kendim keserim iki gün hasta olsam gelir evet ama bin kez söyler bin yerde

Kendine daha huzurlu bir hayat kurabilirsin. Mesleğin de var. Sana uygun olmayan insanların içinde işin ne? Çocukta yok arada kalacak. sana ayak bağından başka bir şey olmayan, seni ailesine karşı koruyamayan bu eşten de kurtul. Eğer bir erkek izin vermezse, kimse karısını üzecek davranışta bulunmaya cesaret edemez. Ailesi meydanı boş bulmuş. Sevgin ve emeğin tek taraflı gibi, çocuk için uğraşman büyük bir hata. Bu hayata mecbur değilsin.
Beni seviyor eşim bunu biliyorum ama kaç kez denedim yok annesine karşı böyle ailesine kalsa eşim “ kılıbık “ .evde git karına bağır diyen insanlar bunlar . en ufak bir sorun yaşamadım eşimle benden kaynaklı bir kez eşime söylemeden hastaneye tek gittim kıyamadım ona . o da kızdı bana nasıl demezsin diye annesi kırk yeri aradı kavga ettiler araya girdik diye kaç senedir evliyim ilk ve tek bu yaşandı ikimizden kaynaklı

üstüne bi de ısrarla tüp bebek tedavisi ile çocuk yapma çabası... ne diyelim.
Eşimle mutluyum ben . Ailesi dışında en ufak bir sorunum olmadı . Kariyerim özel hayatım sosyal hayatım hepsinde destek olur bana . Ama ailesi ile baş edemiyorum . Beynini yıkıyor annesi durumun farkına varıp bir şey demese de anlıyorum bir de ailesinin yanında ağzını açmıyor susuyor . Başka şehre tayine ikna edersem sorun kalmaz biliyorum ama nasıl ikna olacak bunu bilmiyorum

Eşimle mutluyum ben . Ailesi dışında en ufak bir sorunum olmadı . Kariyerim özel hayatım sosyal hayatım hepsinde destek olur bana . Ama ailesi ile baş edemiyorum . Beynini yıkıyor annesi durumun farkına varıp bir şey demese de anlıyorum bir de ailesinin yanında ağzını açmıyor susuyor . Başka şehre tayine ikna edersem sorun kalmaz biliyorum ama nasıl ikna olacak bunu bilmiyorum

iyi de evine kitaplık bile alamıyosun bu nasıl mutluluk? sana küfürler ediliyor eşin susuyor...

Sevgim tek taraflı değil bir kadın anlar sevildiğini ama ailesi durmuyor işte eşim bir kadına asla sesini çıkaracak biri değil o kadar herkese saygılı ki işte ondan sesi çıkmaz bunu bilmesem emin olun durmam . Bir grip olsam dünyayı önüme serer ama ailesi devreye girince susup oturur işte . Tayin de istemiyor nasıl ikna ederim bilmiyorum .

iyi de evine kitaplık bile alamıyosun bu nasıl mutluluk? sana küfürler ediliyor eşin susuyor...
Kitaplık demedim kitap odası dedim evet küfür konusunda haklısınız ama dediğim gibi susar hiç konuşmaz hayatı boyunca böyleydi özür diler ama kimseye bir şey demez içine atar tanıyorum huyunu suyunu biliyorum . Evlenmeden önce de yaşadık beraber o kadar mükemmel biriydi ki ailesi yokken hep öyledir ailesine gitmeyi o da istemez ama gidince de susup kalır resmen nutku tutulur

Kitaplık demedim kitap odası dedim evet küfür konusunda haklısınız ama dediğim gibi susar hiç konuşmaz hayatı boyunca böyleydi özür diler ama kimseye bir şey demez içine atar tanıyorum huyunu suyunu biliyorum . Evlenmeden önce de yaşadık beraber o kadar mükemmel biriydi ki ailesi yokken hep öyledir ailesine gitmeyi o da istemez ama gidince de susup kalır resmen nutku tutulur

yahu ha kitaplık ha kitap odası ona mı takıldınız? evlenmişsiniz eviniz ayrı köyünüz ayrı ama kaynanadan izinsiz evinize istediğiniz şeyi alamıyorsunuz.

susup oturması zaten problem. karısına küfür edilirken susan adamdan bi cacık olmaz.

ayrıca başka şehire de gitseniz aynı tas aynı hamam. boşuna çocuk filan yapıp hayatını karartma.

Yav nasıl bir dünya bazısı açık diye küfür yer, bazısı kapalı diye aşağılayıcı hakaretlere maruz kalır. Kimsenin kimseye saygısı olmayan ülke: Türkiye.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back