Kıymetsiz gelin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayata bir kere geliyoruz, bu insanlar icin yillarina deger mi? Guzel canina deger mi?
Esin bunlari hakediyorsa eyvallah ama oda kiymetini bilmiyorsa dusunmeni tavsiye ederim.
Sen degerlisin unutma, Allah gonlune gore versin...
Esasında eşim ailesi dışında mükemmel biri bana en ufak bir kötü sözü olmadı ama ailesi sürekli böyle yapıyor kim nefret bencillik Allah ıslah etsin diye çok dua ettim ama

Allah yardımcin olsun işin zor. Allah o kaynanani nasıl biliyosa öyle yapsın. Sen hem o kadar fedakârlık yap hemde böyle muamele gör. Ben anlamiyorum ki ikisi de oğlu sana yapilmayan diğer geline nasıl yapilabiliyo. Eşinde mi sesini çıkarmıyor.
Eşim mizacen öyle biri ağzını açmaz susar ne dediysem olmadı ailesi olmasa o kadar huzurlu ve mutluyuz ki ama arada ailesi etkiliyor ve ben arkamda göremiyorum o adamı kenarda duruyor öylece

ne yazacağımı bilemedim
yani eşine de kayınvalidene de baya bi verip veriştiresim var ama eşinin özel durumu sebebiyle yazmıyorum
fakat ne yalan söyleyeyim, orada daha fazla kalmaman gerektiğini düşünüyorum

aldığın desteği bırakma
sana yardımcı olabilir
bir de kendi ailen yok mu?
belki bir süre onların yanına gidebilirsin, orada kalabilirsin
bence senin biraz uzaklaşıp düşünmeye ihtiyacın var
biraz salim kafayla düşünebilsen, dönmezsin gibi geliyor bana
İnsan arada kalıyor eşim beni seviyor ben de onu ikimiz mutluyuz ama aileden bıktım artık cidden bıktım bunaldım şimdi ben hastayım diye kayınvalide bizde iyilik meleği gibi dolanıyor cümle aleme yayıyor benim ailem çok uzakta anlatmıyorum annem üzülmesin diye kapıları daima açık ama onlarda eşimin kalbini biliyorlar ondan annem kızım ayrıl diyemem ama ayrılma da diyemem demişti en başta sorundu eşimin ailesi ama annem eşimden dolayı sustu tek hatam aynı ilde olmak benim

Taa en başından beri belliymiş ama siz görmek istememişsiniz. Hep aynı sorunları yaşamışsınız. Ne için? Seviyorum diye. Artık sevginin tek başına yetmediğini herkes biliyor.

Bazı şeyler olmuyorsa olmuyordur uzatmanın sonu nedir ? Yazık değilmi sana.

Eşin tüm bunlara karşı yanında destekmi ?
Seni gerçekten seviyormu ?
Seni bir gün olsun ezdirmemezlik yaptımı ? Savundumu?

Bütün bunların cevabı hayır. Bunu herkes biliyor.

Hayat bize verilmiş bir armağan.

Başta senkendinin kıymetini bilmezsen sen kendini sevmezsen kimse senin kıymetini bilmez.

Bunların farkındasın ama biraz cesaret okadar.
En başta ortadaydı her şey ama eşimin sevgisi beni benim sevgim eşimi hayattta tuttu daima 7 sene görüşüp evlendik biz hayat beler koydu sabrettik dedim ki bu insanlar da anlar bu sevgiyi eşimin en en büyük hatası susması tamamen susması

Canim esınu al karşına konuş böyle iken böyle de .artik kendine al calisiyorsun izin almak ta nedir .bu şekilde ne gerek var kendini hirpalamaya sana fedakarlık madalyası mi takacaklar
Şimdi yalan diyemem borçlar olmasa eşim hiçbir şekilde şöyle böyle demez ama ailesi işin içine girince düğğn zamanı engel oldu bana her şeyime bu adama ne diyeyim bilemedim iyi mi kötü mü şimdi sinirlerim tavan yaptı yine haksızlık bu

Yazık mahvetmişsin güzelim hayatını .

Ama bak aklın başına gelmiş. Bugün senın dönüm noktan olsun .
Ne istiyorsan onu yap .
Kimseye boyun eğme .
Git ailenin yanına kafanı dınle bir süre .
Baktın yedıremıyosun bu yapılanları ona göre yolunu çiz.

Herzaman eşle ortak karar alınmasından yanayım fakat eski bir kanepeyi atmak içinde eşe yalvarmak oldukça gereksiz.. orası sizinde eviniz, çalışıyorsunuz ve eski bir kanepeyi evinizde istemiyorsanız ihtiyacı olan birine verirsiniz.. olmadı eskici çağırıp yollayın..o kadar fedakarlık yapmışsınız ki, şimdi hayır demeniz başkaldırı olarak algılanıyor..

Ne eş ne de eş ailesi, arkadaşlar, akrabalar..sonsuz anlayış maalesef ki insanlar arasında değer gören bir olgu değil..bu hayatta sizde varsınız, sizinde istekleriniz var..

"Bende varım" deme zamanı çoktan gelmiş..değerlisiniz bunu kabul edin.
Ben de ortak karar olsun maddi olarak az da olsa huzura erelim dedim ama olmadı işte kariyeri olan bir kadınım evim zaten çok eski ama Bahçeli diye çıkmıyorum seviyorum bahçeyi batı diyorum bir kitap odası yapayım tutacağı 6 7 bin ama hayalim benim

Yazık mahvetmişsin güzelim hayatını .

Ama bak aklın başına gelmiş. Bugün senın dönüm noktan olsun .
Ne istiyorsan onu yap .
Kimseye boyun eğme .
Git ailenin yanına kafanı dınle bir süre .
Baktın yedıremıyosun bu yapılanları ona göre yolunu çiz.
Sevgi işte o aradaki sevgi elbette her şeye yetmez ama saf sevgi kimse dokunmasa bize öyle güzel bir sevgi var ki daima her konuda “ senin arkanda değil yanındayım ben o kadar güçlüsün ki sadece yanında durup alkışlarım “ diyen adam ailesi olunca sus pus

İnsanoğluna ne kadar verirsen o kadar alır hatta daha fazlasını da ister. Artık sen ne istiyorsun onu bi tart. Bu yaşlar bir daha geri gelmicek nasıl istiyorsan öyle yaşa. Ne almak istiyorsan al. Kaldı ki çalışıp para kazanıyorsun.
Haklısınız sonuna kadar hem de bu sayfa olmasa ne yaparım bilmem

Bu günlerde gelecekmiş meğer . Ben eşimle zor şartlar altında evlendim . Memurduk ama paramız yoktu düğünde her şeyden kıstık eşim engelli yürüyemiyordu. Neyse her şeyden kıstık evlendik çok şey içimde kaldı eşimin ailesi bana çok kötülük etti hem de neler neler sustum gereksiz yere yuttum kendi ailem ezildi sustum dedim ki eşim her şeye değer .
Hala bitmeyen borçlarımız var evime yeni yeni eşya alıyorum falan araba aldık mecburen eşim engelli . Üstüne tüp bebek tedavileri .
Neyse sorun şu eşimin ailesi senelerdir her yerde düğğn borcu ödüyoruz diye geziyorlar evime bir halı aldılar bir de bilezik taktılar onları da düğün zamanı masraf ettik dediler bozdurup birazını verdim yakama yapıştılar . Başım açık diye ne küfürler yedim çalışan kadın diye ne laflar yedim bekarken eşim kaza yaptı aylarca ona baktım hastenede diye ... oldum neler neler akla zarar .
Şimdi eşimin kardeşi evleniyor kız benden çok açık biri daha isteme olmadan ne istiyorsa söyledi . kaynıma geçen sene ev alındı üstüne düğünde yapılıyor . Ben hiç kıskanç biri değilimdir ben de kıza destek oldum . İçinde kalmasın yapın dedim ben çok üzüldüm boynum büküldü ona yazık dedim . Ama kayınvalidemin tavrı zoruma gitmedi değil bana çöp almayan kadın neler yapıyor .
eşimle görüştük evlendik diye o... demişti neleri yutmuşum meğer . Eşime dedim bir gün Allah razı olsun demediniz bana . Psikolojik destek alıyorum doktorum tek sorunun aşırı fedakarlık olduğunu söyledi kendimi silmişim bu dünyadan deli gişb çalışıyorum borç bitçek diye bitmiyor.
üstüne adım kısır çocuğum olmuyor diye ne laflar yiyorum . Eşimi seviyorum ama çok pasif biri haksızlık bana yapılanlar . Hiçbir lüx harcamam yok kendime kitap odası istedim eşime yalvardım ailesi istemedi diye eski kırık kanepe var evimin bir odasında
Siz siz olun kimse için kendinizi silmeyin . Eşya önemli değil aşk önemli dedim İnan’ın kıymetim olmadı .
Sadece keske esin kiymet bilseymis...

Sevgi işte o aradaki sevgi elbette her şeye yetmez ama saf sevgi kimse dokunmasa bize öyle güzel bir sevgi var ki daima her konuda “ senin arkanda değil yanındayım ben o kadar güçlüsün ki sadece yanında durup alkışlarım “ diyen adam ailesi olunca sus pus
Evliliğni bitirmek için bu bile bir sebep .

Kim kime o.... diyebılır ya ne haddine ?
Benım kv bana dedı ben 2 yıldır konuşmadım .
En sonra gittim kv. babasına herseyı anlattım . Butun aile çldırdı . Kızlarına cepphe koydular bir daha böyle bir söz duyarsak hakkımız haram dediler .
Ama burdakı ufak ayrıntı ' Eşim daima arkamdaydı .'

Eşini al karşına konuş .
Onlar ailesiyse sende onun ailesinin kimseye senı ezdirmemesi lazım .

Evliliğni bitirmek için bu bile bir sebep .

Kim kime o.... diyebılır ya ne haddine ?
Benım kv bana dedı ben 2 yıldır konuşmadım .
En sonra gittim kv. babasına herseyı anlattım . Butun aile çldırdı . Kızlarına cepphe koydular bir daha böyle bir söz duyarsak hakkımız haram dediler .
Ama burdakı ufak ayrıntı ' Eşim daima arkamdaydı .'

Eşini al karşına konuş .
Onlar ailesiyse sende onun ailesinin kimseye senı ezdirmemesi lazım .
Ben de bir sene gidip gelmedim ama eşimi ailesine bıraktım dedim ben de anne olurum belki bir gün ama kimse arlaöda durmadı duran aile üyelerine de hayati zindan etti kadın

Ben de bir sene gidip gelmedim ama eşimi ailesine bıraktım dedim ben de anne olurum belki bir gün ama kimse arlaöda durmadı duran aile üyelerine de hayati zindan etti kadın
Aynı bızım durum . Kardeşiyle konuşmuyor.
Ama şuan biz barıştık .
Çünkü kv babası son bir şans istedi .
Son 1 kez daha dene dedi .
Eğer yıne edepsizliklerne devam ederse söz bir daha sana bu konuşmayla gelmicem dedi .
1 haftadır melek gibi bakalım ne kadar sürcek.

Şu borçlar ne borçları ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back