Kıymetsiz gelin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçmişte çok hata yaptım ama anne olma isteği çok başka bir şey dünyadaki tüm çocukları seven bir kadınım hep böyleydim annelik denen o duyguyu yaşamak için neler vermezdim
Bencillik ettiğinin farkında değilsin sanırım. O çocuk baba sevgisi istemeyecek mi??? Huzursuz bir evin içinde büyüyecek.

Gider tabi. Cunki kaynin esin gibi degildir. Karisina laf soylettirmez. Ne istiyorsa o olacak der vs..
Odak nokta esin. Kayinailen degil yani.
Ne aileler var sonucta..bir ailede bakiyorsun bir cocuk ezik oluyor ailesi istedigini soyluyor ediyor..oteki cocuk dedigim dedik oluyor ..anne baba ona gore sekil veriyor yani.
Insanin kendisine saygisi olmali. Karsi tarafdakilerde uyar zamanla zaten.
Ama esinde yok...ofkeni uzuntunu esine yonelt..kayinailene degil.

Bosanmak istemiyorsan ipleri eline al madem. Yap kendine bir kitap odasi. Tek tek isteklerini hayata gecir..boyle bir kendine gelirsin kendine isteklerine özen gosterdikce. Kusura bakma zaten esin bostan korkulugu gibi mubarek. Zatem cit cikarmiyormus..ozaman evinizin hayatinizin kurallarini sen koy.
Kaynana da he x hanim tmm x hanim diye gecistir dur ama kendi istediklerini yap. Birak konussun bos bos. Hakaret tarzinda birsey soylerse sende karsilik ver. Cevabi cat cat yapistir. Icine atma. Deli deliyi gorunce korkarmis tadinda ilerle. Sana kotu soz etmeye korksun. Hayatinin sorumlulugunu eline al ve kimsenin karismasina izin verme birdaha. Kendini yeniden sev say. Kendime ne iyi gelecekse onlari yap. Kucuk seylerde olsa basla biryerden...
Ilk once ozguvenin ozsevgin ve saglikli nir bencillil gelistir sonra cocuk yaparsin duruma gore. Ama ilk once bir silkelen kendine gel. Saglam dur dik dur. Kendini mutlu et. Herkes kendisinden sorumlu. Baskalarinin sorumluluklarini yuklenme
Sonuna kadar düşündüm söylediklerinizi ve dekorasyon bölümüne geçtim bakıyorum her eve uyacak cinsten kitaplık ve okuma koltukları ev küçük kanepe de lazım ailem gelince kalması için

Bencillik ettiğinin farkında değilsin sanırım. O çocuk baba sevgisi istemeyecek mi??? Huzursuz bir evin içinde büyüyecek.
Babası sevgisiz biri asla değilki bunu nereden çıkardınız aşırı saygıdan bunu yapıyor ailesi aşırı derecede baskı yapıyor yoksa dünyada eşim gibi bir insan azdır bana da bir gün kızmadı ailesine de bunu bildiğimden eşime yazık diyip sustum

Sonuna kadar düşündüm söylediklerinizi ve dekorasyon bölümüne geçtim bakıyorum her eve uyacak cinsten kitaplık ve okuma koltukları ev küçük kanepe de lazım ailem gelince kalması için

Evet yapin baslayin. Icinizde kalmasin. Hayata birkere geliyoruz sonucta. Kendinizi dusunmezseniz kimse dusunmez. Sizde her insan gibi herseyin en iyisine layiksiniz.
Tek tek hayata gecirin isteklerinizi. Hem kendiniz yapinca daha guzel daha gurur verici.. Bosverin kayinaile yapmadiysa yapmasin. Ilerde eltinizin basina kakilir zaten sunu sunu yaptik diye ilk tartismada. Kendi tirnagin varsa kendi basini kasi.

Evet yaşadığım şehirde yok o tarz mağaza ama kargo varmış sanırım ufak bir kredi çekmem gerek 5 6 bin kadar bu da tüp bebek sürecinde zor gibi ama yapacağım

Geçtiğimiz kış marangoza yaptırdım ben
Komple iki duvarımı kaplattım ilaveten yazı masası yaptırdım, 800 tuttu, bulunduğun yerde bir marangoza sor, istersen özelden atarım kitaplığın resmini

Eşimle mutluyum ben . Ailesi dışında en ufak bir sorunum olmadı . Kariyerim özel hayatım sosyal hayatım hepsinde destek olur bana . Ama ailesi ile baş edemiyorum . Beynini yıkıyor annesi durumun farkına varıp bir şey demese de anlıyorum bir de ailesinin yanında ağzını açmıyor susuyor . Başka şehre tayine ikna edersem sorun kalmaz biliyorum ama nasıl ikna olacak bunu bilmiyorum
ya acaba ben mi anlamıyorum diye kaç kez yorumları okudum ama eşimle sorunum yok olmadi deyip durmuşsunuz da konu sahibi acaba bu aileye karşı sus pus olup karının küçücük bir isteğini bile annem kızar korkusuyla yerine getirememek sorun değil mi basta sona sizi hak etmiyorlar kocanızla çok büyük sorununuz var aslında kendinize bahane arıyorsunuz yarın çocuk oldu mu daha büyük sorunlar yaşayacaksınız emin olun

Evet yapin baslayin. Icinizde kalmasin. Hayata birkere geliyoruz sonucta. Kendinizi dusunmezseniz kimse dusunmez. Sizde her insan gibi herseyin en iyisine layiksiniz.
Tek tek hayata gecirin isteklerinizi. Hem kendiniz yapinca daha guzel daha gurur verici.. Bosverin kayinaile yapmadiysa yapmasin. Ilerde eltinizin basina kakilir zaten sunu sunu yaptik diye ilk tartismada. Kendi tirnagin varsa kendi basini kasi.
Öyle tabi bir de ilahi adalet bana ettiklerini de çekiyor bunları da görecekmişim ama ah etmedim Allah tan korktum

ya acaba ben mi anlamıyorum diye kaç kez yorumları okudum ama eşimle sorunum yok olmadi deyip durmuşsunuz da konu sahibi acaba bu aileye karşı sus pus olup karının küçücük bir isteğini bile annem kızar korkusuyla yerine getirememek sorun değil mi basta sona sizi hak etmiyorlar kocanızla çok büyük sorununuz var aslında kendinize bahane arıyorsunuz yarın çocuk oldu mu daha büyük sorunlar yaşayacaksınız emin olun
Elbette farklı gelmiştir size eşimle sorunun yok diyorsun ama yakınıyorsun diye .şöyle evliliğimi bitirmek istedim eşim dedi ki terapiste gidelim son kez tamam dedim gittik bir baktık bizden kaynaklı bir sorun yokum seviyor çok iyi tanıyor ve huzurluyuz . Doktor da sorun ailesi ve eşinizin saygılı biri olmasından dedi öyle olunca vazgeçtik . Doktor ki profesördü böyle sevgi daha önce görmedim dedi aylarca rüyalarımızı yazdık birbirimizi analiz ettik hepsinde bu sevgi vardı . Zaten olayda burda herkes birbirini seven mükemmel insanlar dedikçe kayınvalidem mutsuz oldu daha da saldırdı zira eşiyle mutlu olmayan oydu ben değildim

Bakış açınız beni farklı konuda düşündürdü eşimi savunduğumu sanıyor arkadaşlar elim seviyor diyince evet seviyor ama ailesine karşı korumuyor boşver deyip geçiyor bu cidden bir sorun ve çözemiyorum artık son kez denemek istiyorum eşime ciddi olduğumu nasıl anlatırım bilmem o Kadar biliyor ki onu bırakmayacağımı
Bildigi icin korumuyor işte cnm kendine yazık tabiki senin hayatın ama bir insan olarak üzülüyorum işte ezdirmeyin kendinizi ona o korkuyu yaşat ki seni el üstünde tutsun ezdirmesin kimseye al karşına konuş gerekirse ağla yapamicam artık ben de ilgini kes ki senin kıymetini anlasin

Bildigi icin korumuyor işte cnm kendine yazık tabiki senin hayatın ama bir insan olarak üzülüyorum işte ezdirmeyin kendinizi ona o korkuyu yaşat ki seni el üstünde tutsun ezdirmesin kimseye al karşına konuş gerekirse ağla yapamicam artık ben de ilgini kes ki senin kıymetini anlasin
Denedim aman söz diyor bir daha aynısı oluyor şehirden gitmek çözüm mü bilmiyorum ama tayin isteyelim diyorum ona o da yanaşmıyor ben de eğitimim bitsin diyorum ama arada kaldım resmen sıkıştım bıktım ya hala aklım almıyor benim iyi niyetime cevap bu mu olmalıydı

Denedim aman söz diyor bir daha aynısı oluyor şehirden gitmek çözüm mü bilmiyorum ama tayin isteyelim diyorum ona o da yanaşmıyor ben de eğitimim bitsin diyorum ama arada kaldım resmen sıkıştım bıktım ya hala aklım almıyor benim iyi niyetime cevap bu mu olmalıydı
Olmamalıydı evet onu diyoruz zaten valla bence bosanmak en güzeli ama bilemem tabi nankör insanlar onlar

Elbette farklı gelmiştir size eşimle sorunun yok diyorsun ama yakınıyorsun diye .şöyle evliliğimi bitirmek istedim eşim dedi ki terapiste gidelim son kez tamam dedim gittik bir baktık bizden kaynaklı bir sorun yokum seviyor çok iyi tanıyor ve huzurluyuz . Doktor da sorun ailesi ve eşinizin saygılı biri olmasından dedi öyle olunca vazgeçtik . Doktor ki profesördü böyle sevgi daha önce görmedim dedi aylarca rüyalarımızı yazdık birbirimizi analiz ettik hepsinde bu sevgi vardı . Zaten olayda burda herkes birbirini seven mükemmel insanlar dedikçe kayınvalidem mutsuz oldu daha da saldırdı zira eşiyle mutlu olmayan oydu ben değildim
canım benim sizin terapistte bi sıkıntı var kocanın ki saygı değil korkaklık aileye karşı haa tamam saygı diyelim o zaman hani sana karşı saygı neden seni harcıyor lütfen gözünüzü acın biraz

Çalışıyorsun kitaplık için izin istiyorsun. Düğünün masraflarını sen yaptın ama küfürleri sen yiyorsun. Kendini ezdirmişsin üstüne aileni de ezdirmişsin. Pardon ben durumuna üzülecek birşey görmedim. Sen kendine değer vermezsen kimse vermez. Sen burada milletin ah vah ettiklerini okuyup daha fazla dram yaratmaya çalışıyorsun anlıyorum. Bazı insanlar haksızlığıa uğradıklarında mazlum statülerinden beslenir. Lütfen silkelen kendine gel. O insanlar kim ki sana laf ediyorlar. Bu forumda pek çok kişi düğünlerini kendileri yapıp ödedi sırf kimsenin lafını yememek için onu geç yani. Ama o lafları ettirme ya da iletişimi kes hiç gerekleri yok. Eşin pasifse sen susma.

Ben şunu bilirim şunu söylerim. Bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Sen sabret dua et Allahtan iste canım benim. Onlara da boş yere söylenme kendi sinirini bozmuş olursun. Onlar bunu düşünecek olsa zaten sana öyle davranmazlardı. Bana da eski nişanlımın annesi öyle derdi şimdi yeni gelinleri ağzına gelen küfürü sayıyormuş düşmez kalkmaz bir Allah sabret derim.

Ben şunu bilirim şunu söylerim. Bu dünyada kimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor. Sen sabret dua et Allahtan iste canım benim. Onlara da boş yere söylenme kendi sinirini bozmuş olursun. Onlar bunu düşünecek olsa zaten sana öyle davranmazlardı. Bana da eski nişanlımın annesi öyle derdi şimdi yeni gelinleri ağzına gelen küfürü sayıyormuş düşmez kalkmaz bir Allah sabret derim.
Öyle sabrediyorum bakalım hangisi doğru bilmeden öteki tarafı düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back