• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıyafete bütçe ayırma

Sağdan 2. hariç sürünce hepsi aynı geliyor kız fuşyanın tonları işte ...yani fuşyanın tüm tonlarına ihtiyacım yok 🙈

Sadece o sağdan 2ye pişman değilim çok değişik bir renk, çok acaip bir kafa Chanel'in ürettiği en değişik renk olabilir

Sürülmüş halini gormeden bisey diyemeyecegim. Ayni ruj başkalarin farkli gibi gorunuyor 🙄 elindeyken bakinca baya hepsi farkli aslinda.
Ben ömrümü 1-2 renkle gecirdigimi farkettim ve geri kalanlar bitmeden çöpe gidiyordu ama sen baya kullaniyorsun hepsini👍. Benim suan elimde bulunan 2 rujdan birinin hala sivri kismi duruyor. 😂😂

Kıyafet ve ayakkabıda yıllardır zamansız parçalara yöneldiğim için ,sadece onlar eskiyince yenileri ile değiştiriyorum.

O yüzden sürekli alışveriş yapmam, tek seferlik kaliteli ürünlerle yıllarca idare edilebiliyor.
Tabiki bunun için belli bir tarzınızın olması şart.
Minimalist yaşama göz atmanızı önerebilirim.

Ben çok az makyaj yaptığım için aldığım ürünler uzun zaman gidiyor.(tarihi geçmişse atıyorum)
Kısacası paranın çoğu cilt ürünlerine gidiyor, kremler , nemlendiriciler gibi.

Stoklamaktan da hiç hoşlanmam, her yerde,her daim indirim var zaten.

Beni kozmetik batırıyor bunu fark ettim

Misal ruj küçük göründüğü için sayıca çok alırsam parasının büyük olmasını beynim şarj etmiyor 🙈🙈

Bu sezon fuşyanın her tonunu almışım valla bir hesapladım hem birbirlerine benziyorlar hem bu kadarına ihtiyacım yok😨😨

Benim sıkıntım sıkıldıkça her hafta kozmetikçiye gitmem galiba .... valla şöyle şahane bir aşk hayatım olsaydı alışverişe gitmezdim bile. Yapacak başka işim olmayınca alışverişe gidiyorum😶
Dün çisem çakırın dolap düzenleme videosunu izliyordum. Kızın onlarca chanel ojesi vardı, gösteriş ve marka meraklısı biri değil halbuki. Hepsini 10 yıl önce ingilterede öğrenciyken aldığını şimdi olsa o paraları veremeyeceğini söyledi. Bağrıma hüzün çöktü :olamaz: Euro ile alınan mac ruj batırmaz insanı cherry boşver, burada o fiyatlara anca essence eder :(

Ömür boyu sevdigim bir tanecik kadin parfumü oldu. Onu da birinde duydum, hemen sordum. Avondan almis 89 liraya.
Aradim taradim bir avoncu buldum aldim. Her zaman onu kullanirdim. Gecen trendyolda 65e dusmus. Ustelik seyehat boyu falan da cok ucuzdu. Ben de stok yaptim birkac tane aldim :)
Pedlerde de stok yapiyorum- bir kampanya cikip deli indirim oldugu gibi dolap dolusu aliyorum. Nasilsa hamile kalmayi dusunmuyorum...
Makyaj zaten yaptigim birsey degil. Ayni alligi bitene kadar kullanirim. Bir rimel bir ruj yeterli. Bazen de sac boyasi,sampuan,krem,deodorant...Onlari da kozmetik magazalarinin yari yariya indirimli gunlerinde aliyorum.
Yani indirime girdikçe ikiyuz liralık alisveris yapiyorum hemen hemen. 4 ayda bir aliyorum desem aylik 50 liralık bir bütçe ayiriyor olabilirim kozmetige. Canim parfumum de aldiklarim bana bir sene yeter, 150 tl vermistim indirimden alirken. Aylik 12 lira falan...
Kiyafete de hic kiyafet almazdim. Hatta burada bir konuda da yazdim bir sene boyunca 1 pantolon haric hicbirsey almadigim olmustu...ustelik almadigim gibi kullanmadigim herseyi de veriyorum. Dolabim bombos kalmisti. Bundan rahatsizlik duymaya baslayinca kapsül gardolaba gecmeye karar verdim. Bir renk skalam var. Ve o renklerde - yillarca giyinecegim-birbiriyle mutlaka kombinlenecek tarzda kiyafetler aliyorum. Boylece dolabinda hersey birbiriyle uyumlu oluyor. Aylik kiyafete 100 tl ayiriyorum-o da son birkaç aydir. Eskiden bu sayi sifirdi.
Aldigim da sadece trendyol sitesinden.
Çanta desen, hic sevmem canta takmayi:)
Biri israilden biri taylanddan hediye iki kaliteli çantam var. Sadece onlari kullaniyorum. Bir de bu torba cantalari sevdigim icin yazlari onu kullaniyorum. Havuza gideceğim,bisijketle cikacagim gunlerde de decatlondan 19a aldihim bir cantam var. Katlaninca parmak boyunda olup cebe giriyor-acinca sirt cantasi. Oyle zamanlarda da onu kullaniyorum. Cantalarimi çok sevdigim icin baska canta alma ihtiyaci duymadim hic.
Yaaaani aylik butcemin -yuvarlarsak 200 tlsini kozmetik-parfum-bakim-kiyafete veriyorum.
Istesem daha fazlasini verecek kadar kazaniyorum ama bana gereksiz geliyor acikcasi.
Seyehat icin harcamayi ya da cil cil altin alip biriktirmeyi daha cok seviyorum

Beni kozmetik batırıyor bunu fark ettim

Misal ruj küçük göründüğü için sayıca çok alırsam parasının büyük olmasını beynim şarj etmiyor 🙈🙈

Bu sezon fuşyanın her tonunu almışım valla bir hesapladım hem birbirlerine benziyorlar hem bu kadarına ihtiyacım yok😨😨

Benim sıkıntım sıkıldıkça her hafta kozmetikçiye gitmem galiba .... valla şöyle şahane bir aşk hayatım olsaydı alışverişe gitmezdim bile. Yapacak başka işim olmayınca alışverişe gidiyorum😶

Benim aşk hayatim iyi ama kozmetik manyakligi gecmedi. 15 şişe parfüm...dolap dolusu kremler vs. Douglas benden kazaniyor. Simdi 6 aydir yeminliyim...girmiyorum ama cilt bakimina dadandim şimdi de. Her cumartesi ucuyorum. Pedikür, laser, facial...
O para gidecek yani.
Tatilden sonra altina botox yaptiricam bide :)

Muahahah, karakter meselesi galiba- ben çocukluğumdan beri böyleyim

Ömür boyu sevdigim bir tanecik kadin parfumü oldu. Onu da birinde duydum, hemen sordum. Avondan almis 89 liraya.
Aradim taradim bir avoncu buldum aldim. Her zaman onu kullanirdim. Gecen trendyolda 65e dusmus. Ustelik seyehat boyu falan da cok ucuzdu. Ben de stok yaptim birkac tane aldim :)
Pedlerde de stok yapiyorum- bir kampanya cikip deli indirim oldugu gibi dolap dolusu aliyorum. Nasilsa hamile kalmayi dusunmuyorum...
Makyaj zaten yaptigim birsey degil. Ayni alligi bitene kadar kullanirim. Bir rimel bir ruj yeterli. Bazen de sac boyasi,sampuan,krem,deodorant...Onlari da kozmetik magazalarinin yari yariya indirimli gunlerinde aliyorum.
Yani indirime girdikçe ikiyuz liralık alisveris yapiyorum hemen hemen. 4 ayda bir aliyorum desem aylik 50 liralık bir bütçe ayiriyor olabilirim kozmetige. Canim parfumum de aldiklarim bana bir sene yeter, 150 tl vermistim indirimden alirken. Aylik 12 lira falan...
Kiyafete de hic kiyafet almazdim. Hatta burada bir konuda da yazdim bir sene boyunca 1 pantolon haric hicbirsey almadigim olmustu...ustelik almadigim gibi kullanmadigim herseyi de veriyorum. Dolabim bombos kalmisti. Bundan rahatsizlik duymaya baslayinca kapsül gardolaba gecmeye karar verdim. Bir renk skalam var. Ve o renklerde - yillarca giyinecegim-birbiriyle mutlaka kombinlenecek tarzda kiyafetler aliyorum. Boylece dolabinda hersey birbiriyle uyumlu oluyor. Aylik kiyafete 100 tl ayiriyorum-o da son birkaç aydir. Eskiden bu sayi sifirdi.
Aldigim da sadece trendyol sitesinden.
Çanta desen, hic sevmem canta takmayi:)
Biri israilden biri taylanddan hediye iki kaliteli çantam var. Sadece onlari kullaniyorum. Bir de bu torba cantalari sevdigim icin yazlari onu kullaniyorum. Havuza gideceğim,bisijketle cikacagim gunlerde de decatlondan 19a aldihim bir cantam var. Katlaninca parmak boyunda olup cebe giriyor-acinca sirt cantasi. Oyle zamanlarda da onu kullaniyorum. Cantalarimi çok sevdigim icin baska canta alma ihtiyaci duymadim hic.
Yaaaani aylik butcemin -yuvarlarsak 200 tlsini kozmetik-parfum-bakim-kiyafete veriyorum.
Istesem daha fazlasini verecek kadar kazaniyorum ama bana gereksiz geliyor acikcasi.
Seyehat icin harcamayi ya da cil cil altin alip biriktirmeyi daha cok seviyorum

Şu "dolaptaki herseyin birbiriyle kombinlenir" olmasi bir turlu beceremedigim birsey. Belli oturmuş bir tarzim olmasini ve herseyin kombinleniyor olmasina hevesleniyorum, kolay kombinlenen temel parcalarim elbette var ama asiri alakasiz kiyafetim de çok.
Bazen oyle bir ayakkabi aliyorum ki o ayakkabiya full yeni kombin almam gerekiyor 😂 boyle boyle dolabimdan alakasiz seyler aliyorum bazen ve o parcaya ozel yeni kombin aliyorum😔

ogrenciyken kozmetige ve kiyafete gorece fazla para harcardim. zamanla kozmetik harcamam 0a yaklasti, ise giderken sabahin korunde bir seyler suresim gelmiyor.

cilt bakimi adina sadece nemlendorici kullaniyorum o da bir alinca aylarca gidiyor.

yalniz kiyafet konusunda artik urun adedi olarak cok almasam da, harcadigim para miktarinda artis var. ne bileyim, hayatimda pijama takimi giymedim mesela, sort tisort yatardim ama artik 1 geceligim olsun, yok 1 sabahlik olsun, aman neden 1 de ciddi gorusmeler icin 1 siyah cantam olmasin derken harcamalarin yonu degisti. her ay illa bir seylere cok para dokuyor olmasam da, maasin en az 1/5 i boyle keyfi harcamalara gidiyordur.

kıyafet,ayakkabı,çanta gibi ürünleri sadece ihtiyaç olursa alırım.ayakkabı,çanta koleksiyonu yapan arkadaşlarım var ama benim genelde max 5 tane olur.bunlar eskiyince yenilerim yani gidip aaa bu çok güzelmiş diye ihtiyacım olan birşeyi almam çok nadirdir.genelde ne çok pahalı ne çok ucuz şeyler alıyorum.fazla makyaj yapmam ama ihtiyaç olduğu zaman günlük makyajda kullanmak için orta kalite ürünler alıyorum.bb krem,bir rimel,bir göz kalemi,2 doğal tonda parlatıcı var mesela.bunlar bitince gidip yenisini alırım.tek pahalı aldığım şey doktorun verdiği kozmetik olarak geçen krem.onu da sağlık yüzünden kullanmam gerektiği için hiç acımıyorum zaten bir krem 6 ay-1.5 yıl arası gidiyor.parfüm olarak ben hafif kokuları seviyorum bu konuda da çok pahalıya kaçmam.bir parfüm 2 deodorant alırım bitene kadar kullanırım sonra yenisini alırım.stokçuluk pek yapmıyorum genelde şampuan dışında.bu biraz sizle alakalı çok sade bir insansanız aylık bütçeye gerek yok bence ama çok şıkır şıkır olayım farklı giyeneyim,farklı makyajlar yapayım falan derseniz aylık bir bütçe ayrılabilir.bu işin sonu yok bir kaptırırsanız bütün maaşı bile yatırırsınız.

Aylık belli bir alışveriş rutinim yok. Genelde mevsime göre dolaba bakarım, eksik ne varsa gider alır, sonra tüm mevsim onlarla idare ederim. Sırf hoşuma gittiği için bir kıyafete para vermem genelde. Ama aldıklarım da kaliteli olsun isterim. Marka takıntım yok ama kalite takıntım var. Evden çalışıyorum, yani öyle her gün işe gitmek için çeşit çeşit kıyafete ihtiyacım da yok. Kotlarım, tshirtlerim, ceket ve hırkalarımla seneyi tamamlıyorum desem yeridir. Toplasan 2 spor ayakkabım, 2 botum, 1 çizmem, 2 sandaletim var. =) Yıprananı atıyor, yerine yenisini alıyorum. Süslü bir insan değilim, öyle makyaj yapayım, topuklu giyeyim gibi bir durumum yok. Cilt bakım ürünleri alırım, asla ucuz ürünlere para vermem, alıyorsam kaliteli olsun deyip, parayı gömüyorum ama bir çok açıdan ekonomik bir insan olduğum için bunlar beni batırmıyor. İç çamaşırlarına da iyi para gömerim. Çanta severim ama çoğunlukla sırt çantası kullanıyorum. Sürekli çanta da almıyorum. En sevdiğim sırt çantamı 5 sene önce almıştım, hala taş gibi. İki yıkamada ağzı burnu yamulan şeylerden nefret ediyorum. Evden çalışıyorum; editörlük, metin yazarlığı karması bir işim mevcut. Gelirim sabit değil, o ay ne kadar iş çıkacak belli olmuyor. Ama şöyle söyleyeyim, genelde asgari ücretten az fazla kazanıyorum. Her ay bunun yarısı bile şahsi harcamalarıma gitmiyor. Parfüm kullanmıyorum, bebek emziriyorum çünkü. O harcamam da yok. Kitaba biraz fazla harcıyorum. Çocuklara üst baş, market filan derken, eşimin kredi kartına kadar sınırlarımı genişletiyorum. =)

Şu "dolaptaki herseyin birbiriyle kombinlenir" olmasi bir turlu beceremedigim birsey. Belli oturmuş bir tarzim olmasini ve herseyin kombinleniyor olmasina hevesleniyorum, kolay kombinlenen temel parcalarim elbette var ama asiri alakasiz kiyafetim de çok.
Bazen oyle bir ayakkabi aliyorum ki o ayakkabiya full yeni kombin almam gerekiyor 😂 boyle boyle dolabimdan alakasiz seyler aliyorum bazen ve o parcaya ozel yeni kombin aliyorum😔
Benim dolabim boş,bomboş oldugu icin kolay oldu baslamak.
Sonbahar/Kislik dolabimda Renk skalam: beyaz-kahverengi-bordo-koyu yesil-mavi-lacivert-ekru-siyah
ne bana yakismayan acik renk birsey var dolapta ne gri..
Sadece bu renkler oldugu icin ayakkabilarda da bir siyah ayakkabi- bir kahverengi bir de beyaz ayakkabi bana yetiyor (ha,bir de canim kar botum var) . Bir de zamanindan kalma koyuyesil ve sari spor ayakkabim var. Bu dolaba gore iki kiş daha ayakkabı almasam yine bana yetecek-tum kıyafetlerimle kombinleyecek kadar ayakkabim var.
Bu renkler evime olan 2 cantamla da uyumlu. Cunku biri kahverengi deri-biri de elyapimi hasırdan. Bu iki renk dolabimdaki herseyle uyumlu.
Pantolon olarak da bir yuksek bel kot pantolonum-bir yine yüksek bel - yirtikli mom jeanim bir de dar yuksek bel beyaz pantolonum var.
Dolabimdaki tüm giysilerle uyumlu haliyle.
Mont ve ceket olayina belki bir dahaki kis girerim-simdilik hicbirsey almadim kapsül dolabım icin. 5 yillik montumlayim.
Basitce bu yani kapsul gardolap. 3 pantolon-5 ayakkabi (hepsi onceki yillardan)- 10 kazak -2 canta bana bütün kışı gecirtti.
daha fazlasina da ihtiyac duymadim .
Tabii ki bir moda ikonu değilim, beni gören "ay ne şıksın" demez :) ama sabahları "ne giysem" derdine de düşmuyorum artik. Bu sonbahar kis dolabimla rahatlikla birkac kiş hicbisey almadan gecirebilirim (hirka ve mont da ekleyerek tabii)
Bence uzun vadede dusununce pratik ve ekonomik bir yol.
Ama kapsul gardolaba baslamak icin esas yapilmasi gereken dolabi acip sevmedigin-sevsen de giymedigin- sana kötü seyler hatirlatan kiyafetlerden komple kurtulman. Dolapta bunlardan hicbirinin olmamasi lazim

Bunları bu sezon aldım hepsi aynı renk geldi şimdi bakınca🙈

Eki Görüntüle 2591562

Bir an önce sevgili yapmam lazım yoksa batıcam 🙈
Miss sevgili çözüm değil ya. 🤦🏼‍♀️ Ben de en az kozmetiğe para harcarım. İşte bir tek parfüm vs. Ayakkabı ve giyim.. Bir şeyler alıp çıkıyorum mesela aklımda bir şey kaldıysa onu alana kadar o mağazanın önünden diğer günler mutlaka 1-2 geçerim sonra kendi kendime “yaa buradan geçiyorum madem dur şunu da alayım bari” der o kalanı da alır çıkarım asdfdlfkk. 😂

Bir şeyi almak istiyorsam mutlaka bahanem vardır onun için kendimce. 🤷🏼‍♀️

Eskiden her ay bişey alırdım doymak bilmezdim 😁 şimdi ise ihtiyacım çıkınca puf gene mi bişey alıcam diyorum. Devamlı bişeyler almak bana baya anlamsız geliyor hele buna aylık bütçe ayırmak ihtiyaç yokken.

Miss sevgili çözüm değil ya. 🤦🏼‍♀️ Ben de en az kozmetiğe para harcarım. İşte bir tek parfüm vs. Ayakkabı ve giyim.. Bir şeyler alıp çıkıyorum mesela aklımda bir şey kaldıysa onu alana kadar o mağazanın önünden diğer günler mutlaka 1-2 geçerim sonra kendi kendime “yaa buradan geçiyorum madem dur şunu da alayım bari” der o kalanı da alır çıkarım asdfdlfkk. 😂

Bir şeyi almak istiyorsam mutlaka bahanem vardır onun için kendimce. 🤷🏼‍♀️

Aynen yahu maalesef bende de var o huy
Bir seyi gozume kestirdiysem onunden gecerim, magazaya tekrar gider bakarim valla aklima dustu mu elimden ucan kacan kurtulmuyor mutlaka aliyorum :olamaz:

Bunları bu sezon aldım hepsi aynı renk geldi şimdi bakınca🙈

Eki Görüntüle 2591562

Bir an önce sevgili yapmam lazım yoksa batıcam 🙈

Bendeki rujlar da bunlar ve yeni degiller. En soldakinin varligini unutmuşum simdi bakarken gördüm, o çöpe gidecek. 😂 ruj rengim bu renkler arasinda dönüyor bir tek.
IMG_20200216_184417_N.webp

Benim dolabim boş,bomboş oldugu icin kolay oldu baslamak.
Sonbahar/Kislik dolabimda Renk skalam: beyaz-kahverengi-bordo-koyu yesil-mavi-lacivert-ekru-siyah
ne bana yakismayan acik renk birsey var dolapta ne gri..
Sadece bu renkler oldugu icin ayakkabilarda da bir siyah ayakkabi- bir kahverengi bir de beyaz ayakkabi bana yetiyor (ha,bir de canim kar botum var) . Bir de zamanindan kalma koyuyesil ve sari spor ayakkabim var. Bu dolaba gore iki kiş daha ayakkabı almasam yine bana yetecek-tum kıyafetlerimle kombinleyecek kadar ayakkabim var.
Bu renkler evime olan 2 cantamla da uyumlu. Cunku biri kahverengi deri-biri de elyapimi hasırdan. Bu iki renk dolabimdaki herseyle uyumlu.
Pantolon olarak da bir yuksek bel kot pantolonum-bir yine yüksek bel - yirtikli mom jeanim bir de dar yuksek bel beyaz pantolonum var.
Dolabimdaki tüm giysilerle uyumlu haliyle.
Mont ve ceket olayina belki bir dahaki kis girerim-simdilik hicbirsey almadim kapsül dolabım icin. 5 yillik montumlayim.
Basitce bu yani kapsul gardolap. 3 pantolon-5 ayakkabi (hepsi onceki yillardan)- 10 kazak -2 canta bana bütün kışı gecirtti.
daha fazlasina da ihtiyac duymadim .
Tabii ki bir moda ikonu değilim, beni gören "ay ne şıksın" demez :) ama sabahları "ne giysem" derdine de düşmuyorum artik. Bu sonbahar kis dolabimla rahatlikla birkac kiş hicbisey almadan gecirebilirim (hirka ve mont da ekleyerek tabii)
Bence uzun vadede dusununce pratik ve ekonomik bir yol.
Ama kapsul gardolaba baslamak icin esas yapilmasi gereken dolabi acip sevmedigin-sevsen de giymedigin- sana kötü seyler hatirlatan kiyafetlerden komple kurtulman. Dolapta bunlardan hicbirinin olmamasi lazim

Baya anlatmissin tesekkur ediyorum. 2 torba kiyafet ben de attim ama bendeki tek sorun renk uyumu degil aslinda tarzlari da farkli oluyor, renk uysa tipi uymuyor gibi 😂😂

Eklentiler

• IMG_20200216_194651.webp
    IMG_20200216_194651.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 30
Kendimden utandım şu an bunları da geçen sene almıştım son 4 senede toplamda 5 ruj almamisimdir. Alasım var ama pahalılar elim gitmiyo bitene kadar kullanıyorum :KK53:

Ben de pismanim gercekten aklim olsa bu sezon aldiklarimdan max 2 tane alirdim.

Ruj herkes sevmiyor, kullanmiyor zaten aliskanligin yoksa kullanmiyorsan kullanmiyorsundur. Ben de birkac yil oncesine kadar goz makyaji agirlikli takiliyordum , o zaman sadece 1 nude 1 pembe rujum vardi. Son 2 yildir kullaniyorum ruj valla, gozu azalttim sadece rimel.

Ben de pismanim gercekten aklim olsa bu sezon aldiklarimdan max 2 tane alirdim.

Ruj herkes sevmiyor, kullanmiyor zaten aliskanligin yoksa kullanmiyorsan kullanmiyorsundur. Ben de birkac yil oncesine kadar goz makyaji agirlikli takiliyordum , o zaman sadece 1 nude 1 pembe rujum vardi. Son 2 yildir kullaniyorum ruj valla, gozu azalttim sadece rimel.
Alışkanlığım var ama benim dudağım değil dudağın beni var o yüzden az sürmem gerekiyor yoksa çok göze batıyor :D nude pembe ruj tavsiyesi alabilir miyim baya var siz de

Back
X