Şu "dolaptaki herseyin birbiriyle kombinlenir" olmasi bir turlu beceremedigim birsey. Belli oturmuş bir tarzim olmasini ve herseyin kombinleniyor olmasina hevesleniyorum, kolay kombinlenen temel parcalarim elbette var ama asiri alakasiz kiyafetim de çok.
Bazen oyle bir ayakkabi aliyorum ki o ayakkabiya full yeni kombin almam gerekiyor

boyle boyle dolabimdan alakasiz seyler aliyorum bazen ve o parcaya ozel yeni kombin aliyorum
Benim dolabim boş,bomboş oldugu icin kolay oldu baslamak.
Sonbahar/Kislik dolabimda Renk skalam: beyaz-kahverengi-bordo-koyu yesil-mavi-lacivert-ekru-siyah
ne bana yakismayan acik renk birsey var dolapta ne gri..
Sadece bu renkler oldugu icin ayakkabilarda da bir siyah ayakkabi- bir kahverengi bir de beyaz ayakkabi bana yetiyor (ha,bir de canim kar botum var) . Bir de zamanindan kalma koyuyesil ve sari spor ayakkabim var. Bu dolaba gore iki kiş daha ayakkabı almasam yine bana yetecek-tum kıyafetlerimle kombinleyecek kadar ayakkabim var.
Bu renkler evime olan 2 cantamla da uyumlu. Cunku biri kahverengi deri-biri de elyapimi hasırdan. Bu iki renk dolabimdaki herseyle uyumlu.
Pantolon olarak da bir yuksek bel kot pantolonum-bir yine yüksek bel - yirtikli mom jeanim bir de dar yuksek bel beyaz pantolonum var.
Dolabimdaki tüm giysilerle uyumlu haliyle.
Mont ve ceket olayina belki bir dahaki kis girerim-simdilik hicbirsey almadim kapsül dolabım icin. 5 yillik montumlayim.
Basitce bu yani kapsul gardolap. 3 pantolon-5 ayakkabi (hepsi onceki yillardan)- 10 kazak -2 canta bana bütün kışı gecirtti.
daha fazlasina da ihtiyac duymadim .
Tabii ki bir moda ikonu değilim, beni gören "ay ne şıksın" demez :) ama sabahları "ne giysem" derdine de düşmuyorum artik. Bu sonbahar kis dolabimla rahatlikla birkac kiş hicbisey almadan gecirebilirim (hirka ve mont da ekleyerek tabii)
Bence uzun vadede dusununce pratik ve ekonomik bir yol.
Ama kapsul gardolaba baslamak icin esas yapilmasi gereken dolabi acip sevmedigin-sevsen de giymedigin- sana kötü seyler hatirlatan kiyafetlerden komple kurtulman. Dolapta bunlardan hicbirinin olmamasi lazim