• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kıyafete bütçe ayırma

Ben de öyle bir şey ayıranlardan değilim. İhtiyacımız dahilinde hareket ederiz. İndirimde bulursak beğenirsek alırız. Dün eşime ayakkabı aldık mesela. Ona ayakkabıyı aşırı zor buluyoruz zaten bulduk mu parasına bakmadan almak zorundayız 🙄 ayakları büyük beden çünkü. Ben de kaç senedir alışveriş yapmıyordum kendime, doğru düzgün. Ama bu ay birkaç parça kıyafet aldım mesela. Anne olunca en çok oğlana harcıyorsun ama 🤷🏼‍♀️ Bu seneki kışlıkları ve yazlıkları hazır misal, kışlıkları iki kış giyer. Yazlıkları da geçen yaz almıştım indirimden. Önceden Ankara’da yaşıyorduk, outlet avmlerden güzel uyguna parçaları buluyorduk. Ama şimdi küçük bir sahil kasabasındayım. İnternetten indirim kovalıyorum mecbur 🤷🏼‍♀️

Iyı akşamlar aylık gelirinizin ne kadarını kıyafet kozmetik parfum vs ayırıyorsunuz yani herkesın yasam tarzı farklıdır tabi de merak ettim:
Ayiramiyoruz mecbur kalmadikca almiyoruz,merakinizi giderdik konuyu bir merakim var bolumune acabilirdiniz

40 günlük kozmetik ve kıyafet almama orucumun ilk haftası bitmek üzere. Aylık belli bir limitim olmuyordu yine de %10 civarlarıydı ama o da zaten iyi bir meblağ ettiğinden ve gereksizce alma sınırına geldiğimden 40 gün boyunca almamaya karar verdim. Şükür iyi bir gelirim var alsam da maddi zararı olmaz bana ama israf etme hissi iç huzuruma zarar veriyor.

Bu konudaki eşiğim meblağdan ziyade israf yani, eğer lazımsa maaşımın yarısını da harcarım fakat zaten evde fazla fazla olan bişeye harcama yapmak beni aldıktan sonra rahatsız ediyordu o hissi sevmediğimden detoksa girdim.
Alışveriş yapmadigim yil diye bir kitap var . Oneririm cok begeneceginizi düşünüyorum

Maaşımın %60-70 ini harcıyorum sanırım 🙈
Biraz kendimi frenlemem lazım bu konuda😊
Parfüm zaafım var zaten bilen bilir, nerdeyse çoğu parfümü almışımdır.
Kıyafetse zara,mango,oysho,intimissimi,calzedonia alırım genelde.
Ayakkabıya para cok veririm aldıgım zaman ama sürekli her ay almam.
çantada çok sık almam 1 tane alır nerdeyse bütün sene iki çantayı döndür dolaş kullandırım.
Asıl zaafım malesef kozmetik,parfüm ve kıyafet.
Ilk uc diyeceginiz parfumler hangileri... Ben de parfum tutkunuyum bugun alacagim da fikir vermis olursunuz

Alışveriş yapmadigim yil diye bir kitap var . Oneririm cok begeneceginizi düşünüyorum
Teşekkürler öneriniz için bakacağım kitaba. Benim için ilginç olan durum ise stresli dönemlerimde bu tür lüzumsuz harcamalarımın arttığını fark etmem. Hani kimisi kendini yemeğe verir kimisi etrafına sarar kimisi alışveriş yapar ya ben de son gruptanım sanırım. Hepimizin stresleri var ben de bir şekilde üstesinden gelirim ama açıkçası çoğumuzun refah içinde yaşayamadığı bir zamanda yöntemim saçıp savurmak olmamalı diye düşündüm.

O ay ne kadar ihtiyacım varsa
Her ay belli bir miktar ayırmıyorum.
İhtiyacım olursa alıyorum.

her ay şu kadar diye bir ayrımım yok. genelde ihtiyaca yönelik alıyorum. eğer çok ihtiyaç duymadığım ama görür görmez çarpılıp almak istediğim ürünlerin indirimini kovalıyorum.
mağazada deneyip beden işini çözdükten sonra internetten indirimin peşine düşüyorum. zaten genelde 3-4 kez indirim görüyor ürünler. en dibe düşünce beden kalmıyor pek, o nedenle 2. yada 3. indirimlerde direkt internetten alıyorum.
en kötü ihtimal bedeni olan mağazaları arayıp oralara gidip alıyorum.

parfüm ve kozmetik konusunda çok hassasım, cildim çok beyaz ve hassas.. önemli olan zarar vermeyecek olması. o nedenle gerekli olanı pahalıda olsa alıyorum. ama indirim zamanları stoklama yöntemini daha çok kullanmaya çalışıyorum. zaten bir krem bulamaç gibi sürülmüyor. ortalama 1 sene gidiyor.

yine cildimden dolayı fondoten gibi ürünleri kullanmadığımdan rimel, ruj, far, göz kalemi en çok tükettiklerim. onlarda da indirimleri kovalıyorum.

hangi ürün ortalama ne kadar gider bildiğimden ona göre stoklama yapmaya çalışıyorum indirimde.

Öğrenciyim. Kozmetiğe bir anda 100-200 tl alışveriş yaparım(yüz temizleme,şampuan-saç kremi,biten makyaj ürünlerini yenileme vs) o da 3-4 ay benimle gider. Kıyafet bu kışa girerken sadece bir yağmurluk aldım o da kasım ayında falan

Ilk uc diyeceginiz parfumler hangileri... Ben de parfum tutkunuyum bugun alacagim da fikir vermis olursunuz
Chloe signature edp
Dior pure poison edp
Dior hypnotic poison edt
Burberry classic

dört tane yazdım ama ayrım yapamadım hatta 5’e tamamlarsak oraya mancera roses vanille de ekleyebilirim😊

• Beğen
Reactions: rpt
Öğrenci sayilirim.Özel bir bütçe ayırmıyorum. Almak istersem beğendiğimi alıyorum. Aynı model farklı markalarda farklı fiyatlarda oluyor. İnternetren kampanya denk getirip alıyorum. Çok beğenmediğim sürece bir jeane 55'den üst giyime 50'den fazla vermem. Dış giyim ve ayakkabı az alıyorum ama en kalitelisinden alıyorum. Özel bütçe ayırmama gerek kalmıyor böyle olunca. Kozmetikte de makyaj pek yapmıyorum. Bir rimel aldım mı 6 ay gidiyor nerdeyse.Cilt bakımında verdiğim paraya acımam. Aldığım ürünleri 2-3 ay kullanirim.

Beni kozmetik batırıyor bunu fark ettim

Misal ruj küçük göründüğü için sayıca çok alırsam parasının büyük olmasını beynim şarj etmiyor 🙈🙈

Bu sezon fuşyanın her tonunu almışım valla bir hesapladım hem birbirlerine benziyorlar hem bu kadarına ihtiyacım yok😨😨

Benim sıkıntım sıkıldıkça her hafta kozmetikçiye gitmem galiba .... valla şöyle şahane bir aşk hayatım olsaydı alışverişe gitmezdim bile. Yapacak başka işim olmayınca alışverişe gidiyorum😶

Beni kozmetik batırıyor bunu fark ettim

Misal ruj küçük göründüğü için sayıca çok alırsam parasının büyük olmasını beynim şarj etmiyor 🙈🙈

Bu sezon fuşyanın her tonunu almışım valla bir hesapladım hem birbirlerine benziyorlar hem bu kadarına ihtiyacım yok😨😨

Benim sıkıntım sıkıldıkça her hafta kozmetikçiye gitmem galiba .... valla şöyle şahane bir aşk hayatım olsaydı alışverişe gitmezdim bile. Yapacak başka işim olmayınca alışverişe gidiyorum😶
Şahane bir aşk hayatı kimde var ki:)

Bunları bu sezon aldım hepsi aynı renk geldi şimdi bakınca🙈

20200216_120741.webp

Bir an önce sevgili yapmam lazım yoksa batıcam 🙈

Neresi ayni yahu 😂 ayri dunyalarda hepsi.
Benim 2 tanecik rujum var eve gidince atacagim 😂😂😂😂

Sağdan 2. hariç sürünce hepsi aynı geliyor kız fuşyanın tonları işte ...yani fuşyanın tüm tonlarına ihtiyacım yok 🙈

Sadece o sağdan 2ye pişman değilim çok değişik bir renk, çok acaip bir kafa Chanel'in ürettiği en değişik renk olabilir

Back
X