kıyafete bütçe ayırma

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.620
2.537
133
Iyı akşamlar aylık gelirinizin ne kadarını kıyafet kozmetik parfum vs ayırıyorsunuz yani herkesın yasam tarzı farklıdır tabi de merak ettim:

maaşım ortalamnın üstünde .
temizliğe çok önem verdğim için temizlik ve bakım malzemelerinin en iyisini alırım.
parfüme ortalama bir sayı veriyorum
kıyafet ve cantayı genelde ikinci el alırım . begendiğim sıfır seyler bana gereksiz pahalı geliyor

Bekarken yuzde ellisini , anne olduktan sonra yuzde yirmisini , ikinciyi dogurduktan sonra sifirini 😂😂
Saka bir yana , kozmetik ihtiyacım olursa alirim , butce vs ayirmam zaten her ay da almam , aldigim bir krem bir yil gider , surekli aldigim tek kozmetik deodorant onun disindaki urunleri senede bir falan alirim
Kiyafet eskiden cok alirdim , maasimin yarisi kıyafete giderdi belki de daha fazlasi ama cocuklardan sonra sadece yaz sonu ve kis sonu indiriminden bir kac parca aliyorum ihtiyacım dahilinde

Aylık su kadarını ayırmak düşüncesi ne kadar doğru bilmiyorum. Böyle bir şartlanmaya gerek yok. İhtiyaca göre alınması daha mantıklı.

Kozmetik için aldıklarımı çoğunlukla indirimden tek seferde uzun süre kullanacak şekilde alırım. Kıyafet içinde ihtiyaç dahilinde alırım. Bazen aylarca birşey almam, bazen bir ayda birden fazla parça eşya alırım.

Eskiden çok harcardım böyle şeylere. Şimdi bittikçe ve ihtiyaç oldukça alıyorum. Giymediklerimi, kullanmadıklarımı bağışlıyorum. Yani belli bir miktar ayırmıyorum.
Dolaplar dolusu kıyafetim, kozmetiğim olduğu zamandan daha mutlu ve huzurluyum şu an. Tavsiye ederim.

şu kadar ayırıyorum diye bir şey yok.bazen hiçbir şey almıyorum, bir sonraki ay indirim varken mesela azalan makyaj temizleyicimden alıp kenara koyuyorum.kıyafette de kozmetikte de ille pahalısı iyidir kafasında değilim, araştırırım f/p oranı iyi olanı alırım.lüks bir şey almak istiyosam da ille tatillere gidip dönerken freeshoptan alırım :p

Benim öyle maaşım yok basit bir öğrenciyim ama belli markaların ayakkabılarını ve kıyafetlerini giyerim....
Ama bir kere alınca yıllarca kullanırım...
Parfumum varken parfum almak manyaklık gibi geliyor bana...

ayakkabı dışında giyim için daha ucuz oldugundan interneti kullanırım....
Her ay kozmetiğe her ay kıyafete para harcamaya gerek yokki...

bir ay çık en guzellerini al oh ne guzel krkdkkdkdk ya da ben çok fakirim....

ama benım en çok yaptıgım harcama yüzüm için onu da her ay değil bir ay da 400 500 arası bir şey veriyorum ondan sonra ohh bilmem kaç ay rahatım...

Aylik su kadar ayirayim diye bir durumum olmuyor.ihtiyaca gore ya da tamamen keyfi yapiyorum alisveris.ama kendimde sevmedigim sey dusunmeden aliyorum.lazim mi degil mi pahali mi demeden o an aklim basimda degilmis gibi davraniyorum.eve gelince bunu neden aldim diye kendi kendimi yiyorum sonra da.
Bazen gerekli bir seye parayi kiyip veremem bazen olmayacak bir seye dunyanin parasini veririm.
Alisveris konusunda bilincli degilim ve bir ayarim yok.fiyat arastiran karsilastiran insanlara cok ozeniyorum.benim aklimda tutmam imkansiz o kadar seyin fiyatini.alir gecerim istiyorsam.

Aylik su kadar ayirayim diye bir durumum olmuyor.ihtiyaca gore ya da tamamen keyfi yapiyorum alisveris.ama kendimde sevmedigim sey dusunmeden aliyorum.lazim mi degil mi pahali mi demeden o an aklim basimda degilmis gibi davraniyorum.eve gelince bunu neden aldim diye kendi kendimi yiyorum sonra da.
Bazen gerekli bir seye parayi kiyip veremem bazen olmayacak bir seye dunyanin parasini veririm.
Alisveris konusunda bilincli degilim ve bir ayarim yok.fiyat arastiran karsilastiran insanlara cok ozeniyorum.benim aklimda tutmam imkansiz o kadar seyin fiyatini.alir gecerim istiyorsam.
Aynı ben :KK53:

Benim alış-veriş anlayışı özetle böyle:
34abd0e0-a0be-4fc4-97e0-f10b47794846.webp

kıyafeti eşim de ben de ihtiyacımız oldukça alırız. her ay olmuyor genelde. aldıklarımız da kaliteli olduğundan çabuk paralanmaz.

kozmetik alışverişlerinde indirim kovalarım ve çok stokcuyum. skt lerine bakıp bayağı stok yaparım. o da her aya denk gelmez.

parfümlerimi de indirimde yakalarsam aldım olmazsa yaşasın çakma parfüm.

benim en çok para harcadığım kalem kitaplar :KK14:

Bekarken nerdeyse maaşımın tamamını kendime harcardım, evlendikten sonra evime yerleşince “ne kadarda çok şeyim varmış” diyip şuan çalışmadığım içinde alamıyorum tabi eskisi gibi, dikkat ediyorum, 5 parfüm varsa bitmeden almayacağım diyorum, eskisi gibi makyaj yapmıyorum evde olduğum için, her yeni çıkan ürünü merak edip almıyorum bu yüzden, ayyakabım çantam gırla var, giyinme odamda ayakkabıları gören mağaza sanıyor, ayakkabıda almıyorum, tabi ki arada dellenme geliyor bakıyorum almışım bir şey ama kendimi tutmaya çalışıyorum genel anlamda, yarın işe girsem de almayacağım eskisi gibi.

40 günlük kozmetik ve kıyafet almama orucumun ilk haftası bitmek üzere. Aylık belli bir limitim olmuyordu yine de %10 civarlarıydı ama o da zaten iyi bir meblağ ettiğinden ve gereksizce alma sınırına geldiğimden 40 gün boyunca almamaya karar verdim. Şükür iyi bir gelirim var alsam da maddi zararı olmaz bana ama israf etme hissi iç huzuruma zarar veriyor.

Bu konudaki eşiğim meblağdan ziyade israf yani, eğer lazımsa maaşımın yarısını da harcarım fakat zaten evde fazla fazla olan bişeye harcama yapmak beni aldıktan sonra rahatsız ediyordu o hissi sevmediğimden detoksa girdim.

Maaşımın %60-70 ini harcıyorum sanırım 🙈
Biraz kendimi frenlemem lazım bu konuda😊
Parfüm zaafım var zaten bilen bilir, nerdeyse çoğu parfümü almışımdır.
Kıyafetse zara,mango,oysho,intimissimi,calzedonia alırım genelde.
Ayakkabıya para cok veririm aldıgım zaman ama sürekli her ay almam.
çantada çok sık almam 1 tane alır nerdeyse bütün sene iki çantayı döndür dolaş kullandırım.
Asıl zaafım malesef kozmetik,parfüm ve kıyafet.

Back
X