-
- Konu Sahibi agresifkiz
Feminizm malesef çok yanlış anlaşılıyor. Bir başkası için kendini değiştirmek aslında bir erdemdir ancak biz kadınlar o kadar baskı gördük ki her duyguya kendimizi kapatıyoruz. Eğer sevgilin giyimine karışıp sana baskı yapsaydı kesinlikle kendinden taviz vermemen gerekirdi ancak sevdiğin kişinin görüşleri sana mantıklı gelirse veya kırmak istemezsen kendinde değişiklikler yapabilirsin. Eşim de bana karışmaz ancak çok açık giyinince rahatsız olduğunu hissettiğim için dikkat ediyorum ve başka konularda da kendimden taviz verdiğim oluyor. O da ben rahatsız olunca senin için değişmem demiyor, kendine çeki düzen veriyor ve İnan çok çok mutluyuz. Taviz vermek ve birbiri için değişebilmek harika şeylerGiyim kuşam konusunda eşinizle sevgilinizle sorun yaşadığınızda bunu nasıl aştınız ya da yönetip idare ettiniz? Kafam biraz karışık açıkçası. Şöyle ki ben biraz rahat giyinen biriyim mini etek göbek açık dekolte. Erkek arkadaşımda asla bana baskı yapmaz ama bu kadar açık giyinmesen keşke birileri gözünü dikip bakınca rahatsız oluyorum diyor. Mesela tatil beldelerinde gittiğimiz tatillerde hiç böyle sıkıntımız olmuyor. Ama küçük bir yerde yaşıyorum ben ya da onun yaşadığı yerde de Anadolu şehri dikkat et en azından diyor. Onu anlıyorum bazen kadın olarak ben bile bazı erkeklerin bakışından rahatsız oluyorum ama istediğim şeyleri de giymek istiyorum. Üstümde bir baskı olmadığı için çok sorun olmuyor ama farkındayım içi içini yiyor bazen giydiğim şeylerden ötürü bir şey diyemiyor. Çok da seviyorum onu. Bir başkası için değişmek gibi de geliyor giydiklerini kısıtlamak. Ama ilişkide biraz özveri fedakarlık anlayış da lazım sanki. Bilmiyorum kafam çok karıştı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Alışacaklar söylemi doğru tabi ki .Ben de iç anadoluda yaşıyorum yazları tatile gidiyorum kuş adasına falan herkes bikini ile dönüp bakmıyor ama iç anadolu da :) hiçbirşey yapmana gerek yok aşırı aşırı bakıyorlar anlam veremiyorum bence bu konu yaşadığın yere de bağlı oluyor acikcasi ben yaşadığım bölgede biraz daha kapalı giyiyorum cunki aşırı o gözlerden rahatsız oluyorum
O yapıda birine dekolte giydiğinizde çok yakışmış dedirtmeyi nasıl başardınızKüçük anadolu şehrinde rahatsız hissedeceksem başında biri söylemeden ona uygun giyinirim. Giydiklerim şu ana kadar beni rahatsız etmemişse karıştırmam sevgilimi.
Sevgilimin kıskanç ve izin versem müdahale etmek isteyecek bir yapısı olduğunu biliyorum ama çok dekolte giydiğimde bile çok yakışmış, güzel olmuş diyip orada durmayı biliyor.
İrmik senin örneğin ölümü gösterip sıtmaya razı ol demek. Bence sen örnek vermeŞu kıyafet konusu herkeste az çok var maalesef. Adam en azından biraz daha küçük yerlerde çok açık giyme demiş. Açık dediği de şort crop muhtemelen. Ve tatil yerlerinde sıkıntı yapmıyor Muş. Benim her türlü karışılıyordu. Dar paça falan da. Tatil yerindede asklı şort olmaz diyordu
Beni o şekilde gördü beğendi, etkilendiği özelliklerimden biri de olgun ve ne istediğini bilen çizgileri olan biri olmamdı. O yüzden kendi kabul etse de bana karışamayacağını, benim de yerine göre giyinebildiğimi biliyor.O yapıda birine dekolte giydiğinizde çok yakışmış dedirtmeyi nasıl başardınız
Benim çizgilerim ve benlik saygım yok dolayısı ile kolay manipüle edilebiliyorum. Sevdiğim insan için onu mutlu etmek kaybetmemek için sevdiğim şeylerden hayallerimden vazgeçebiliyorum. Psikolog işe görüştüm bu hafta terapi sürecim başlıyor bakalım ne kadar değişeceğimBeni o şekilde gördü beğendi, etkilendiği özelliklerimden biri de olgun ve ne istediğini bilen çizgileri olan biri olmamdı. O yüzden kendi kabul etse de bana karışamayacağını, benim de yerine göre giyinebildiğimi biliyor.
Şöyleki, mesela ben İstanbuldayım Kadıköyde dediğin şekilde giyinirim ama Bağcılara gidersem daha kapalı giyinirim önemli olan yerine göre giyinmek bence istediğini giymekten ziyadeGiyim kuşam konusunda eşinizle sevgilinizle sorun yaşadığınızda bunu nasıl aştınız ya da yönetip idare ettiniz? Kafam biraz karışık açıkçası. Şöyle ki ben biraz rahat giyinen biriyim mini etek göbek açık dekolte. Erkek arkadaşımda asla bana baskı yapmaz ama bu kadar açık giyinmesen keşke birileri gözünü dikip bakınca rahatsız oluyorum diyor. Mesela tatil beldelerinde gittiğimiz tatillerde hiç böyle sıkıntımız olmuyor. Ama küçük bir yerde yaşıyorum ben ya da onun yaşadığı yerde de Anadolu şehri dikkat et en azından diyor. Onu anlıyorum bazen kadın olarak ben bile bazı erkeklerin bakışından rahatsız oluyorum ama istediğim şeyleri de giymek istiyorum. Üstümde bir baskı olmadığı için çok sorun olmuyor ama farkındayım içi içini yiyor bazen giydiğim şeylerden ötürü bir şey diyemiyor. Çok da seviyorum onu. Bir başkası için değişmek gibi de geliyor giydiklerini kısıtlamak. Ama ilişkide biraz özveri fedakarlık anlayış da lazım sanki. Bilmiyorum kafam çok karıştı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben bunu tahrik olurlar o yüzden bazı yerlerde şort giymemeliyim olarak görmüyorum.Ben İstanbul’da yaşayan biri olarak anlatayım.
Oturduğum yerin içinde mini şort dekolteyle rahatlıkla gezerim kimse tahrik ediyormuşum gibi bakmaz.Ama oranın birde dış caddesi var orda asla o şekilde 2 adım atamam korna sesleri ve birilerinin bakarak takipleri başlar.Söylemek istediğim yerine göre giyinmek.Bundan seneler önce istediğim gibi giyinirim kimse bana karışamaz diyordum kendim dikkat etmeye başladım artık kafa şöyle çalışıyor hiç tanımadığım pis niyetli adamlar neden benim vücuduma bakıp arzulasın..Bunun ihtimali aklıma geldikçe giyimime çeki düzen vermeye başladım.
Erkek arkadaşınız zaten tatilde söz söylemiyormuş.Siz onun hoşuna gitmesi için değil kendiniz için ortamına göre şekillenin bir problem yaşamazsınız genel olarak.Ama erkek arkadaşınız giydiğiniz renge,taktığınız takının boyutuna göre laf ediyorsa o gittikçe artar çok büyük sorunlar yaşarsınız.
Peki bu durumdan memnun musunuz bu sizi yormuyor mu nasıl başa çıkıyorsunuz sonuç hep sizin gitmemenizle mi sonuçlanıyorEşim evlenene kadar 2 3 kere keşke bunu giymesen benzeri konuşmustur. Evlendikten sonra içinden çıktı o şunu giyme böyle giyme iyice de bazen zıvanadan çıkarıyor. Çevre kötü falan filan. Biz sürekli bir savas halindeyiz. Neyse bence siz ne giyeceğinizi bilirsiniz. O yüzden karıştırmayın.
Açıkçası ben de sevdiğime benden başkası yan gözle baksın istemezdim, eğer aşırı rahat biri iseniz kendinize göre insanlarla olun , bu tarz hassasiyetleri olan kişilerle olmanız sizi üzer, yok çok seviyorum fedakarlık ederim derseniz ne alâGiyim kuşam konusunda eşinizle sevgilinizle sorun yaşadığınızda bunu nasıl aştınız ya da yönetip idare ettiniz? Kafam biraz karışık açıkçası. Şöyle ki ben biraz rahat giyinen biriyim mini etek göbek açık dekolte. Erkek arkadaşımda asla bana baskı yapmaz ama bu kadar açık giyinmesen keşke birileri gözünü dikip bakınca rahatsız oluyorum diyor. Mesela tatil beldelerinde gittiğimiz tatillerde hiç böyle sıkıntımız olmuyor. Ama küçük bir yerde yaşıyorum ben ya da onun yaşadığı yerde de Anadolu şehri dikkat et en azından diyor. Onu anlıyorum bazen kadın olarak ben bile bazı erkeklerin bakışından rahatsız oluyorum ama istediğim şeyleri de giymek istiyorum. Üstümde bir baskı olmadığı için çok sorun olmuyor ama farkındayım içi içini yiyor bazen giydiğim şeylerden ötürü bir şey diyemiyor. Çok da seviyorum onu. Bir başkası için değişmek gibi de geliyor giydiklerini kısıtlamak. Ama ilişkide biraz özveri fedakarlık anlayış da lazım sanki. Bilmiyorum kafam çok karıştı. Siz ne düşünüyorsunuz?