Kıyafet konusu?

Kucuk sehirde siz nasil rahat ediyorsunuz asil onemli olan o.Siz rahatsaniz sorun yok.
Ben Bursadayim ilce bile cok farkediyor.Benim evin konumunda crop vs gezsen sorun olmaz.Ama annemin orasi muhafazakar.Dik dik bakarlar.He ben cocukla crop giyiyo muyum?Hayir
Yerine gore ne giyeceginize siz karar verirsiniz zaten .Adam tatli sert uyariyor o kadar kiskanc olsa giymeyeceksin falan der.Ozman haksiz.
Rahatsiz olmasina bisey diyemeyiz o da onun yapisi sonucta.Size baski yapmadigi surece duygularini soylemesi normal.

Neden erkeklerin böyle konuları yok ya, mesela kız arkadaşım şort giymeme izin vermiyor felan diye Taytla kahveye gidilmez kocacım aa laf söz olur

Neyse şaka bir yana, cinsiyetten bağımsız olarak her iki tarafın birbiri üzerinde fikir beyan etme hakkı var. Bende eşimin bazı şeyleri giymesini istemiyorum, o da benim aynı şekilde. Bu kısıtlama değil bizim için çift olma durumu. Bu giyim kuşam konusunun bi standardı yok bence her çiftin dinamiği başka. Siz kısıtlandığınızı hissetmiyorsanız sorun yoktur

Bu konuda şunu söylemek istiyorum.
İnsanlara karışmak bir zihniyetin eseri.
Nasıl açık diye karışıyorlarsa kapalıya da o denli karışıyor insanlar. Çok kez denk geldim maalesef.
Var tabii her türlüsü var olmaz mı?
Ama bu benzeri konularda hep erkekler açık giyinenlere bakılıyor sanıyorlar da fikir beyan ediyorlar ya,”kapalı giyin daha iyi olur” şeklinde.
Kapalıya bakan yok mu? Çok var. Çarşaflıya ayrı bakarlar,feraceliye ayrı bakarlar. Bunun sonu yok,keşke olsa.

Giyim kuşam konusunda eşinizle sevgilinizle sorun yaşadığınızda bunu nasıl aştınız ya da yönetip idare ettiniz?
Hiç böyle bir sıkıntım olmaz çünkü kendinde benim kıyafetime söz söyleme haddini bulan erkeklere sümüğümü atmam. Bende Libidokiller bir etkisi var öyle erkeklerin

Çok yanlış konuşmuşsunuz. Zira benim ortaokul, lise de giydiğim kıyafetlerle ve o zamanın insanları ile şimdikiler bir değil. Demek ki alışıyorlar öyle değil mi? Alışacaklarda. Aksine siz değişmeyecekler diye onlara göre hayat yaşar giyinirseniz o zihniyeti asla değiştiremediğiniz gibi onlar kendilerini bi halt sanarak o özgüvenle daha çok laf edecekler. Benim yaşadığım şehir eskiye nazaran çok fazla değişti ve bunu değiştiren gerek umursamadan özgürlüğünü savunan gerekse üniversiteye gelen öğrencilerin sayısının artması. Zaten büyüklerden en çok duyduğumuz da bu '' değişik giyinmiş şu çocuk ama artık böyle birde üniversiteye gelen öğrenciler de böyle giyindiğinden alıştı artık herkes '' Normalleşeceklerden ziyade alışacaklar diyoruz ki öyle de oldu :)

Buna katiliyorum orta yolu bularak böyle seyler problem olmaz.

Erkek arkadaşımda asla bana baskı yapmaz ama bu kadar açık giyinmesen keşke birileri gözünü dikip bakınca rahatsız oluyorum diyor.
Ya hastayim su bakış açısına:)) sence erkek arkadaşının 'sen şöyle giyinince rahatsız oluyorum' demesi baskı değil mi? Baskı için illa kavga etmesi, hakaret etmesi,evden çıkarken zorla eteğine şal baglamasi mi gerekiyor?
Bu da baskı işte. Baskılar da böyle minik minik,Tatli tatlı, flört içinde başlar. Bir süre sonra bakmışsın dozu artmış. Yoksa kolay kolay kimse ilk günden gerçek baskı gördüğü insanlarla devam etmez

Bilemedim, çalıştığım çocuklar bebek yaşta babaları tarafından tecavüze uğramış sabilerdi. Bu işin mini etekle cropla çok da alakası yok, zihinleri bozuk ve ben ille de giyelim dedikçe zihinlerinin düzeleceğini düşünmüyorum. Benim ön yargımdır, ona göre giyiniyorum davranıyorum. Siz faydasını gördüyseniz ne mutlu :)

İnsanlarin gözünü dikerek baktiği yerlerde giymiyorum mini etek.
İstanbuldayim her semt farkli farkli, eşimle ciktik uzerimde elbisem vardi sonra eşimin kuzeni cagirdi bizi, eve gelip ustumu degiştirmiştim onlarin oturduğu yere giderken, disari filan cikariz diye.

Ben sorun etmiyorum boyle seylerden kavga cikartmam.
İstediğim şeyleri yine giyiyorum ama her yerde değil bu da kavga cikartmama neden değil. Ha ben boyleyim diye siz de yapin diyemem, başkasi veya siz direkt ben rahatsiz olmuyorum diyip rest çekebilirsiniz.

Hiç böyle bir sıkıntım olmaz çünkü kendinde benim kıyafetime söz söyleme haddini bulan erkeklere sümüğümü atmam. Bende Libidokiller bir etkisi var öyle erkeklerin
Zaten bu özgüveni de kadınlar verdiği için böyle emirler yağdırıyorlar. Oysa ki çevresindekileri sustursalar çok daha kolay olacak iş. Kadınlarda '' ay beni kıskanıyooğğ '' diye hoşuna gidiyor Tabi kadınlar diyorumda bunu normal karşılayanlar içn söylüyorum. Ben lisede arkadaşımı erkek arkadaşı tarafından şiddete uğradığını görürdüm, küfürler ederdi sınıfa bir girişi vardı ruh hastasının arkadaşım ne yapıyordu dersin kahkaha atıyordu Delirdi sandık bir ara. Ayrılmıyordu da zevk alıyordu o andan tencere kapak mı denirdi artık bilmiyorum :)

Umarım yazdıklarını anlayarak okurlar .. tebrik ediyorum düşünceni

Ben yerine göre giyinmek taraftarıyım ama bir başkasının giyimini eleştirme hakkım olduğunu düşünmüştüm. Giymem dediğim veya giyinmekten kaçındığım kıyafetler var ama biri giyiyor diye ona karışıp yargılayamam. Erkek arkadaşınız sizi böyle tanıdıysa sonrasında giyiminizi değiştirmenizi istemesi yanlış olur. Eğer siz rahatsızsanız değiştirin giyiminizi

Ahah ben karışıyorum eşime, tatil beldesi hariç benim yanımda bilekten yukarı bir şey giyemez

kendinizi rahatsız hissetmediğiniz sürece nerede ne giyeceğiniz sizi ilgilendirir elbette.
ancak her yer her kıyafeti kaldırmaz ben eşimin memleketinde şort giyerim ama kendi memleketimde giymem öküz gibi bakarlar çünkü

Sadece bir kere, 19 yaşındayken sevgilim 'egilince için gözüküyor' demişti. Ben de abartılı bir tepkiyle 'yaaaa öyle mi? Allah Allah ben salağım heralde hiç farketmemisim bu kıyafetle eğilince içimin gözüktüğünü,teşekkür ederim uyardığın için' demiştim . Daha da bir şey demedi , ki sonra saçma bir insan olduğunu farkettim terkettim.
Gelmişiz kaç yaşımiza, nerede ne giyinecegimizi biliriz. Kimsenin uyarmasina gerek yok.
Ayrıca küçük şehirse ne olmuş, ben Türkiyenin 42 şehrine gittim, neredeyse hepsinde mini mini elbiselerimle, kot şortlarimla gezdim . Hiç kimseden rahatsız olmadım, hiç tatsız bir olay yaşamadım. Ki bu saydığım illerin içinde Diyarbakır,Urfa, Trabzon,konya gibi şehirler de var. Gayet amcalarla teyzelerle de tanıştım,kimse 'vışş kızım bu ne hal' demedi,ayiplamadi. Caddelerinde gezdim kimse yiyecek gibi bakmadi. Kendi halimde gezdim, döndüm.
Su kıyafet meselesi ne kadar abartılıyor.
Ben elbise giydim diye beni hafızasına atıp 31 fantezisi yapacak adam ben kibarca 'tesekkur ederim' diyip gülümsedim diye de yapar. Adam şerefsizse kendinden utansın,ben neden kendimi kisitlayayim ki?

Bu giydiklerini kisitlamakla alakalı değil.
Olgunlukla alakalı.
Ortamına göre tercihler yapmakla alakalı.
Zaten biriyle tanıştığınız da yahut evlendiginizde ; siz de giyim tarzını gözden geçiriyorsunuz.
Ancak bunu birbaskasi istediği için değil kendinize uygun gelmediği için değerlendiriyorsunuz.
Özetle o kısa miniler ve göbek gösteren dekoltelerden uzaklasiyorsunuz.
Her şeyin bir zamanı var derim..
Her kıyafetin de bir yeri.

Cesur ya Ben arupada dogdum büyüdüm okudum gezdim s.tim ama yeminle söylüyorum bunun adi ne cesurluk hele moderen hic degil. Bende modayi Cok seviyorum gardarobumu hep degistiririm sacima Cok önem veririm, ama ahlak diye bisey var. Zaten baskasi icin degil, en basta kendin icin degis biraz agir olmasi lazim karaekterli insan.

Yerine göre giyindigimi düşünüyorum bu yüzden bu bizim için hiç sorun olmadı. Eşimde o yüzden hiç karışmaz yani bunu giyme vs gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…