- 21 Ağustos 2015
- 31.355
- 95.052
- 37
-
- Konu Sahibi agresifkiz
Var tabii her türlüsü var olmaz mı?Bu konuda şunu söylemek istiyorum.
İnsanlara karışmak bir zihniyetin eseri.
Nasıl açık diye karışıyorlarsa kapalıya da o denli karışıyor insanlar. Çok kez denk geldim maalesef.
Hiç böyle bir sıkıntım olmaz çünkü kendinde benim kıyafetime söz söyleme haddini bulan erkeklere sümüğümü atmam. Bende Libidokiller bir etkisi var öyle erkeklerinGiyim kuşam konusunda eşinizle sevgilinizle sorun yaşadığınızda bunu nasıl aştınız ya da yönetip idare ettiniz?
Çok yanlış konuşmuşsunuz. Zira benim ortaokul, lise de giydiğim kıyafetlerle ve o zamanın insanları ile şimdikiler bir değil. Demek ki alışıyorlar öyle değil mi? Alışacaklarda. Aksine siz değişmeyecekler diye onlara göre hayat yaşar giyinirseniz o zihniyeti asla değiştiremediğiniz gibi onlar kendilerini bi halt sanarak o özgüvenle daha çok laf edecekler. Benim yaşadığım şehir eskiye nazaran çok fazla değişti ve bunu değiştiren gerek umursamadan özgürlüğünü savunan gerekse üniversiteye gelen öğrencilerin sayısının artması. Zaten büyüklerden en çok duyduğumuz da bu '' değişik giyinmiş şu çocuk ama artık böyle birde üniversiteye gelen öğrenciler de böyle giyindiğinden alıştı artık herkes '' Normalleşeceklerden ziyade alışacaklar diyoruz ki öyle de oldu :)Valla linç gelebilir ama benim fikrim bir kadın, bunu erkek arkadaşı / eşi söylemese bile bu konuya dikkat etmesi gerektiği yönünde. (Cümlem düşük oldu ama düzeltemedim, uykum var kafam yetmedi)
Yani neler neler duyuyoruz, damacanaya, elektrik direğine tecavüz edenler var. Keşke giyilen dekolteyi bi kıyafet stili olarak görseler ama görmüyorlar. Bunu bilirken "yoo ben istiyorum giyeceğim" demek bana çok absürt geliyor. Giyilecek yer var giyilmeyecek yer var, bunun ayırdına koskoca insanların bir erkeğin lafına kalmadan varması gerekiyor.
Ha şöyle de bi şey var. "Biz giyeceğiz ki alışacaklar ve normalleşecekler" deniyor. Ben bu tür insanların bu kadar ehlileştirileceğine inanmıyorum. O yüzden boşa çaba bence.
Sizin durumda da orta yolu bulmak isterseniz bulabilirsiniz, yoksa da yine sizin kararınıza kalmış. Erkek olsam ben de rahatsız olurdum benzeri bakışlardan. Ha çıplak kol bile kiminin bakışına maruz kalıyor bu engellenemez o ayrı mesele ama giyebileceğiniz başka ortamlar varken ben biraz daha orayla sınırlandırırdım.
Yerine ve zamanına göre giyildiğim için öyle bir sorun yaşamıyoruz. İzmirde sahile giderken şort crop giyerim ama küçük bir anadolu şehrine giderken giyinmem. Kendimi rahat hissetmem zaten, eşimin rahatsız olmasına ya da uyarmasına gerek yok.
Kendinizi bulunduğunuz ortama göre ayarlarsanız sorun kalacağını zannetmiyorum.
Ya hastayim su bakış açısına:)) sence erkek arkadaşının 'sen şöyle giyinince rahatsız oluyorum' demesi baskı değil mi? Baskı için illa kavga etmesi, hakaret etmesi,evden çıkarken zorla eteğine şal baglamasi mi gerekiyor?Erkek arkadaşımda asla bana baskı yapmaz ama bu kadar açık giyinmesen keşke birileri gözünü dikip bakınca rahatsız oluyorum diyor.
Bilemedim, çalıştığım çocuklar bebek yaşta babaları tarafından tecavüze uğramış sabilerdi. Bu işin mini etekle cropla çok da alakası yok, zihinleri bozuk ve ben ille de giyelim dedikçe zihinlerinin düzeleceğini düşünmüyorum. Benim ön yargımdır, ona göre giyiniyorum davranıyorum. Siz faydasını gördüyseniz ne mutlu :)Çok yanlış konuşmuşsunuz. Zira benim ortaokul, lise de giydiğim kıyafetlerle ve o zamanın insanları ile şimdikiler bir değil. Demek ki alışıyorlar öyle değil mi? Alışacaklarda. Aksine siz değişmeyecekler diye onlara göre hayat yaşar giyinirseniz o zihniyeti asla değiştiremediğiniz gibi onlar kendilerini bi halt sanarak o özgüvenle daha çok laf edecekler. Benim yaşadığım şehir eskiye nazaran çok fazla değişti ve bunu değiştiren gerek umursamadan özgürlüğünü savunan gerekse üniversiteye gelen öğrencilerin sayısının artması. Zaten büyüklerden en çok duyduğumuz da bu '' değişik giyinmiş şu çocuk ama artık böyle birde üniversiteye gelen öğrenciler de böyle giyindiğinden alıştı artık herkes '' Normalleşeceklerden ziyade alışacaklar diyoruz ki öyle de oldu :)
Zaten bu özgüveni de kadınlar verdiği için böyle emirler yağdırıyorlar. Oysa ki çevresindekileri sustursalar çok daha kolay olacak iş. Kadınlarda '' ay beni kıskanıyooğğ '' diye hoşuna gidiyorHiç böyle bir sıkıntım olmaz çünkü kendinde benim kıyafetime söz söyleme haddini bulan erkeklere sümüğümü atmam. Bende Libidokiller bir etkisi var öyle erkeklerin
Umarım yazdıklarını anlayarak okurlar .. tebrik ediyorum düşünceniValla linç gelebilir ama benim fikrim bir kadın, bunu erkek arkadaşı / eşi söylemese bile bu konuya dikkat etmesi gerektiği yönünde. (Cümlem düşük oldu ama düzeltemedim, uykum var kafam yetmedi)
Yani neler neler duyuyoruz, damacanaya, elektrik direğine tecavüz edenler var. Keşke giyilen dekolteyi bi kıyafet stili olarak görseler ama görmüyorlar. Bunu bilirken "yoo ben istiyorum giyeceğim" demek bana çok absürt geliyor. Giyilecek yer var giyilmeyecek yer var, bunun ayırdına koskoca insanların bir erkeğin lafına kalmadan varması gerekiyor.
Ha şöyle de bi şey var. "Biz giyeceğiz ki alışacaklar ve normalleşecekler" deniyor. Ben bu tür insanların bu kadar ehlileştirileceğine inanmıyorum. O yüzden boşa çaba bence.
Sizin durumda da orta yolu bulmak isterseniz bulabilirsiniz, yoksa da yine sizin kararınıza kalmış. Erkek olsam ben de rahatsız olurdum benzeri bakışlardan. Ha çıplak kol bile kiminin bakışına maruz kalıyor bu engellenemez o ayrı mesele ama giyebileceğiniz başka ortamlar varken ben biraz daha orayla sınırlandırırdım.
Ahah ben karışıyorum eşime, tatil beldesi hariç benim yanımda bilekten yukarı bir şey giyemezNeden erkeklerin böyle konuları yok ya, mesela kız arkadaşım şort giymeme izin vermiyor felan diyeTaytla kahveye gidilmez kocacım aa laf söz olur
Neyse şaka bir yana, cinsiyetten bağımsız olarak her iki tarafın birbiri üzerinde fikir beyan etme hakkı var. Bende eşimin bazı şeyleri giymesini istemiyorum, o da benim aynı şekilde. Bu kısıtlama değil bizim için çift olma durumu. Bu giyim kuşam konusunun bi standardı yok bence her çiftin dinamiği başka. Siz kısıtlandığınızı hissetmiyorsanız sorun yoktur
Sadece bir kere, 19 yaşındayken sevgilim 'egilince için gözüküyor' demişti. Ben de abartılı bir tepkiyle 'yaaaa öyle mi? Allah Allah ben salağım heralde hiç farketmemisim bu kıyafetle eğilince içimin gözüktüğünü,teşekkür ederim uyardığın için' demiştim . Daha da bir şey demedi , ki sonra saçma bir insan olduğunu farkettim terkettim.Zaten bu özgüveni de kadınlar verdiği için böyle emirler yağdırıyorlar. Oysa ki çevresindekileri sustursalar çok daha kolay olacak iş. Kadınlarda '' ay beni kıskanıyooğğ '' diye hoşuna gidiyorTabi kadınlar diyorumda bunu normal karşılayanlar içn söylüyorum. Ben lisede arkadaşımı erkek arkadaşı tarafından şiddete uğradığını görürdüm, küfürler ederdi sınıfa bir girişi vardı ruh hastasının arkadaşım ne yapıyordu dersin kahkaha atıyordu Delirdi sandık bir ara. Ayrılmıyordu da zevk alıyordu o andan tencere kapak mı denirdi artık bilmiyorum :)
CesurBen de cesur giyimli bir kadınım ama sorun olmadı. Ben en başta ne olursa olsun kıyafetim üzerinde söz hakkı olmadığını eğer baskı görürsem ondan vazgeçeceğimi söyledim. Nerede ne giyeceğimi biliyorum, ültimatom almıyorum çünkü.