Kıyafet konusu?

Giyim kuşam konusunda eşinizle sevgilinizle sorun yaşadığınızda bunu nasıl aştınız ya da yönetip idare ettiniz? Kafam biraz karışık açıkçası. Şöyle ki ben biraz rahat giyinen biriyim mini etek göbek açık dekolte. Erkek arkadaşımda asla bana baskı yapmaz ama bu kadar açık giyinmesen keşke birileri gözünü dikip bakınca rahatsız oluyorum diyor. Mesela tatil beldelerinde gittiğimiz tatillerde hiç böyle sıkıntımız olmuyor. Ama küçük bir yerde yaşıyorum ben ya da onun yaşadığı yerde de Anadolu şehri dikkat et en azından diyor. Onu anlıyorum bazen kadın olarak ben bile bazı erkeklerin bakışından rahatsız oluyorum ama istediğim şeyleri de giymek istiyorum. Üstümde bir baskı olmadığı için çok sorun olmuyor ama farkındayım içi içini yiyor bazen giydiğim şeylerden ötürü bir şey diyemiyor. Çok da seviyorum onu. Bir başkası için değişmek gibi de geliyor giydiklerini kısıtlamak. Ama ilişkide biraz özveri fedakarlık anlayış da lazım sanki. Bilmiyorum kafam çok karıştı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Yerine göre giyim taraftarıyım her zaman, dozu ayarladıktan sonra problem yaşanmıyor
Erkek arkadaşında büyük bir sorun görmedim, haklı olduğu noktalar da var, keşke giyim insanlar arasında hiç söz konusu olmasa, herkes istediğini giyse ama gerçek hayatımız öyle değil maalesef, ortalık leş zihniyetler dolu bazen ölçülü olmak bizim huzurumuz için iyi bir seçim

Ben bunu tahrik olurlar o yüzden bazı yerlerde şort giymemeliyim olarak görmüyorum.
Yazlık yerde giyilir, şehir içinde bazı yerlerde giyilir. Atıyorum toplu taşıma kullanıyorum ve eteğim cidden mini. Benim popom neden başkasının oturduğu koltuğa değsin ya da oramı buramı çekiştirmek istemem. Atıyorum hava çok sıcak bir yerde tatildeyim ama dağ tepe çıkacağım neden etek giyeyim, şort giyerim, rahat bir elbise giyerim rahat ederim. Gece çıktığım X barına gittiğim kombin başkadır Y barına başkadır. Biri salaştır, bar taburesi tepesine ben mini etekle çıkamıyorum şahsen tayt giyerim, şort giyerim. Diğer yer daha rafinedir, ayakta duracağımdır mini eteğimi giyerim. Kalabalık bir konsere çok açık giyinerek gitmem. Bu açık giyinirsem tacize uğrarım, bunu hak ederimden dolayı değil, insanlar ister istemez temas ediyor ve ben temastan pek hoşlanmam özellikle başkasının terli teninin koluma sürtmesini istemem.

Aslında hep anlatmak istediğimiz bu, kıyafeti özgürlükten taviz haline getirdiler, her mekanda aşırı çıplaklık olsun, kimse rahatsız olmasın modunda herkes. İstanbul'un metrobüsünü herkes bilir, güzelim gencecik insanlar öyle kıyafetler kullanıyorlar ki bazen içim kaldırmıyor. Bir crop modası bir tayt modası yakışmıyor arkadaş herkese işte, birde metrobüste yani. İnsanların nefes alacak yeri yok kadın kalkmış orama baktınız, burama değdiniz her sabah kavga kıyamet. Temizlikten bi haber çoğu, şort giyeceğim e tamam giy dostum ama toplu taşımadasın ben senin popondan görünen çamaşırınla, koltuk altındaki kılla muhatap olmak zorunda mıyım burun buruna, bu yaz bir de çamaşırsız tulum giyenler çıktı, içinde sütyen olmayan bir kıyafet sağdan soldan göğüs görünüyor ama metrobüstesin, kimse de değmesin bakmasın istiyorsun. Ağır parfümler, kötü kokular neler neler, her konuda aşırıyız, cılkı çıkıyor bazı şeylerin. Kimse giydiğinden ötürü tacize tecavüze uğramamalı, bir kadını rahatsız etmeye, taciz etmeye kimsenin hakkı yok ama kalabalığın olduğu yerde özgürlük biter duruma uygun olmak başlar diye düşünüyorum. Kimsenin mahrem yerlerini görmeyi sevmiyorum bunun için de geri kafalı olacaksam evet öyleyim yapacak bir şey yok, anlattığınız dengeye biraz yaklaşsa insanlar hiç böyle sorunlar olmayacak.

yerine göre giyindiğinizi düşünüyorsanız, rahatsızlık duymuyorsanız karıştırmayın kimseyi kendinize

ama hem mini, hem göbek açık hem göğüs dekolte hepsi aynı anda bir kadın olarak bana fazla geliyor. bu tarz bir giyim tarzınız varsa erkek arkadaşınızla bir ortak yolda buluşabilirsiniz. karşılıklı anlaşın bu sizi fedakar yada kısıtlanmış yapmaz bence. yaşadığımız ülkede her semt her giyim tarzını kaldırmıyor malesef

Aslında hep anlatmak istediğimiz bu, kıyafeti özgürlükten taviz haline getirdiler, her mekanda aşırı çıplaklık olsun, kimse rahatsız olmasın modunda herkes. İstanbul'un metrobüsünü herkes bilir, güzelim gencecik insanlar öyle kıyafetler kullanıyorlar ki bazen içim kaldırmıyor. Bir crop modası bir tayt modası yakışmıyor arkadaş herkese işte, birde metrobüste yani. İnsanların nefes alacak yeri yok kadın kalkmış orama baktınız, burama değdiniz her sabah kavga kıyamet. Temizlikten bi haber çoğu, şort giyeceğim e tamam giy dostum ama toplu taşımadasın ben senin popondan görünen çamaşırınla, koltuk altındaki kılla muhatap olmak zorunda mıyım burun buruna, bu yaz bir de çamaşırsız tulum giyenler çıktı, içinde sütyen olmayan bir kıyafet sağdan soldan göğüs görünüyor ama metrobüstesin, kimse de değmesin bakmasın istiyorsun. Ağır parfümler, kötü kokular neler neler, her konuda aşırıyız, cılkı çıkıyor bazı şeylerin. Kimse giydiğinden ötürü tacize tecavüze uğramamalı, bir kadını rahatsız etmeye, taciz etmeye kimsenin hakkı yok ama kalabalığın olduğu yerde özgürlük biter duruma uygun olmak başlar diye düşünüyorum. Kimsenin mahrem yerlerini görmeyi sevmiyorum bunun için de geri kafalı olacaksam evet öyleyim yapacak bir şey yok, anlattığınız dengeye biraz yaklaşsa insanlar hiç böyle sorunlar olmayacak.
Her yerin, her ortamın, her mevsimin bir kıyafet kodu var, bazı insanlar bunu algılayamıyor. Tayt crop spor salonunda giyilir, sütyensiz tulum tatilde giyilir, kışın göbeğinde uludağa falan gidince şortla gezmeyiz, iş yemeğinde etek-ceket/ pantolon gömlek vs giyeriz.

Burda bir öğretmen arkadaş vardı mesela kıyafetle ilgili çok konu açar ama her seferinde kendisi haksızdır. Okula öğretmen olarak fosforlu taytla gidip uyarı alınca neden beni uyardılar diye konu açmışlığı var.

Mesele erkek arkadaş karışması falan değil. Saçma sapan şeylere karışan insanları, kısıtlamaya çalışanları kimse hayatında tutmasın zaten. Ama doz aşırıya kaçıyorsa ya da ortama uygun değilse giyim tarzı hayatımızdaki insanların uyarma hakkı var bence.

Evde dondan hallice şort giyerim ama gelen misafirim kız arkadaşım da olsa üzerimi değiştiririm. Evde takılıyoruz koltukta rahat rahat otururken oram açıldı mı derdi yaşamak istemem. Erkek arkadaşımın arkadaşları gelecek diye üzerimi değiştirmiştim bu sebepten başka bir kız arkadaşım seni baskılıyor mu bu çocuk diye laf attı. Yahu kadın ya da erkek fark etmez neden donumu görsün bu kişi. Ama yok ona göre erkek arkadaşım kızar diye hareket ediyormuşum.

Her yerin, her ortamın, her mevsimin bir kıyafet kodu var, bazı insanlar bunu algılayamıyor. Tayt crop spor salonunda giyilir, sütyensiz tulum tatilde giyilir, kışın göbeğinde uludağa falan gidince şortla gezmeyiz, iş yemeğinde etek-ceket/ pantolon gömlek vs giyeriz.

Burda bir öğretmen arkadaş vardı mesela kıyafetle ilgili çok konu açar ama her seferinde kendisi haksızdır. Okula öğretmen olarak fosforlu taytla gidip uyarı alınca neden beni uyardılar diye konu açmışlığı var.

Mesele erkek arkadaş karışması falan değil. Saçma sapan şeylere karışan insanları, kısıtlamaya çalışanları kimse hayatında tutmasın zaten. Ama doz aşırıya kaçıyorsa ya da ortama uygun değilse giyim tarzı hayatımızdaki insanların uyarma hakkı var bence.
Deniz için de aynı durum geçerli mi kapalı biri değilsek ama çok da açık giymiyorsak denizde bikini mayo giymemiz açık mı oluyor. Günlük hayatımda tayt crop gitmiyorum mini tercih etmiyorum normal kot gömlek bluz etek elbise normal boyda giyerim. Öyleyse denizde be giyeceğim mayo bikini giydirmeyen insanla hangi ortak yolu bulacağım Benim üstü asklı altı kaprili mayoyu kabul etmem fedakarlık mı oluyor yoksa kısıtlanmak mı

Deniz için de aynı durum geçerli mi kapalı biri değilsek ama çok da açık giymiyorsak denizde bikini mayo giymemiz açık mı oluyor. Günlük hayatımda tayt crop gitmiyorum mini tercih etmiyorum normal kot gömlek bluz etek elbise normal boyda giyerim. Öyleyse denizde be giyeceğim mayo bikini giydirmeyen insanla hangi ortak yolu bulacağım Benim üstü asklı altı kaprili mayoyu kabul etmem fedakarlık mı oluyor yoksa kısıtlanmak mı
Kısıtlanmak oluyor. Denizde mayo bikini giyilir. Ha siz farklı bir şey giymek istersiniz o ayrı mesele, haşemaya kadar yolu var muhafazakar deniz giyiminin. Ama siz mayo bikini giymek istiyorsanız ve hayatınızdaki adam izin vermiyorsa bu kısıtlanmaktır. Böyle bir konuda fedakarlık yapmaya gerek yok. İyi bir ilişkide iki tarafın da fedakarlık yapmasına gerek yok.

Evde dondan hallice şort giyerim ama gelen misafirim kız arkadaşım da olsa üzerimi değiştiririm. Evde takılıyoruz koltukta rahat rahat otururken oram açıldı mı derdi yaşamak istemem. Erkek arkadaşımın arkadaşları gelecek diye üzerimi değiştirmiştim bu sebepten başka bir kız arkadaşım seni baskılıyor mu bu çocuk diye laf attı. Yahu kadın ya da erkek fark etmez neden donumu görsün bu kişi. Ama yok ona göre erkek arkadaşım kızar diye hareket ediyormuşum.

Bu şekilde saldırma moda oldu artık, evine misafir gelince üzerini değiştirmek kendi rahatlığın kadar misafire hürmettendir de, erkek arkadaşla ne ilgisi var bunun. Bende evde askılı giyerim, kısa giyerim, üst çamaşır kullanmam ama eve biri gelince üzerimi değiştiririm. Şimdi değiştirmesem ve eşim bana böyle dolaşma dese haksız mı ? Neden benim mahrem yerlerimi görsün insanlar, bu bana özgürlük değil teşhircilik geliyor. Öyle tuhaf bir hal aldı ki kıyafet konusu başkasını rahatsız eder miyim hiç düşünmüyor insanlar, herkesin gözüne de hoş gelmez buna erkekler de dahil. Toplu taşımada çok rastlıyorum, fazla açık giyinen varsa erkeklerin çoğu çil yavrusu gibi kaçacak delik arıyor, çünkü sabahın o saatinde sapıklıkla, tacizcilikle suçlanma ihtimalleri var, bu konudan rahatsız oldukları açık seçik gözle görünüyor. Açık giyinmek haksa insanları rahatsız etmemek toplumsal bir görev bence. Eşimle bu konuda hiç sorun yaşamadım çünkü ortamına göre kıyafet seçerim, bu konuda uyarıda da bulunabilir hiç gocunmam, birini rahatsız ediyorsam eşim söylesin tabi, bende ona söylerim

Kısıtlanmak oluyor. Denizde mayo bikini giyilir. Ha siz farklı bir şey giymek istersiniz o ayrı mesele, haşemaya kadar yolu var muhafazakar deniz giyiminin. Ama siz mayo bikini giymek istiyorsanız ve hayatınızdaki adam izin vermiyorsa bu kısıtlanmaktır. Böyle bir konuda fedakarlık yapmaya gerek yok. İyi bir ilişkide iki tarafın da fedakarlık yapmasına gerek yok.
Yukarıda bu tarz şeyleri Fedakarlık veya kısıtlama olarak algılamayın demişler normalmiş gibi

Yukarıda bu tarz şeyleri Fedakarlık veya kısıtlama olarak algılamayın demişler normalmiş gibi
Türkiyede tatil yapıyorsun diyelim bazı plajlarda tanga bikini altı giyilebilir ama bazılarında giyersen trene bakar gibi bakarlar, rahatsız olursun. Ya da çocuk peşinde koşturan birisindir straplez bikini üstü pratik olmaz. Azıcık düşünürseniz kendi sınırınızı, normalinizi bulabilirsiniz bence. Yok ben yapamıyorum diyorsanız en azından bunlara karar verme yetisine sahip olana kadar hayatınıza birini almayın yine manipüle edilirsiniz. Psikolog size sonuçta yazılı liste vermeyecektir burada bu giyilir diye.

Herkes genel olarak aynı şeyi söylemiş zaten. Ortama göre giyinmek.

Eğer ortama uygun giyinmezsem önce ben rahatsız oluyorum zaten, o yüzden de ben kendim ortama uygun giyinmeye çalışıyorum, bu nedenle de eşimle kıyafet konusunda sorun yaşamıyoruz. Ama beni tanır, o nedenle de bana göre uygun ama ona göre açık olduğunu düşündüğü şeylere de karışmaz pek, sadece bakışından anlarım ben. Ama ben uygun gördüysem giyerim.

Yaşadığımız ülkenin gerçeklerini kabul etmek zorundayız. Eskiden istediğimi giyerim, onlar bakmasın diye düşünüyordum ama gerçeklerin öyle olmadığını gördüm. Kendim rahatsız oluyorum en başta, ilgi odağı olmayı sevmem. Şehrin ortasında popo yanakları dışarıda bir şort ve crop giymek de ne kadar mantıklı, tartışılır.

Gece kıyafetlerinde dozunda dekolte güzeldir. Ama hem bacak hem göğüs hem sırt dekoltesi şık değil basit gösteriyor insanı.

Kimse kimsenin kıyafetine karışmamalı evet herkes özgür evet kabul...
Ama Türkiye'deki belli bir kesim egitilmeden biz istediğimiz kadar hak ve özgürlük savunalım olmuyor olmuyor olmuyor
Yani ağzından salyasini akita akita torunu yaşındaki kızı taciz eden, gözüyle bile rahatsız eden 80 yaşındaki amcaların ülkesiyiz biz.
Biz tüm dünyayı dolaşıp Türkiyede tecavüze uğrayarak ölen yabancı bir kadina"ne işi varmış dağ bayır geziyormuş,otursun evinde " diyenlere hak verebilenlerin ülkesiyiz.
Hep diyoruz biz giyinmeyi değil siz tecavuz/taciz etmemeyi öğreneceksiniz diye ama eğitim olmadan özellikle (ahlak egitimi) bu durumların önüne geçilemez.
Zihniyet bozuk...
Konuya gelince yerine göre, kendinizi rahatsız hissetmeyecek şekilde giyindiginizden eminseniz karistirtmayin

Bu şekilde saldırma moda oldu artık, evine misafir gelince üzerini değiştirmek kendi rahatlığın kadar misafire hürmettendir de, erkek arkadaşla ne ilgisi var bunun. Bende evde askılı giyerim, kısa giyerim, üst çamaşır kullanmam ama eve biri gelince üzerimi değiştiririm. Şimdi değiştirmesem ve eşim bana böyle dolaşma dese haksız mı ? Neden benim mahrem yerlerimi görsün insanlar, bu bana özgürlük değil teşhircilik geliyor. Öyle tuhaf bir hal aldı ki kıyafet konusu başkasını rahatsız eder miyim hiç düşünmüyor insanlar, herkesin gözüne de hoş gelmez buna erkekler de dahil. Toplu taşımada çok rastlıyorum, fazla açık giyinen varsa erkeklerin çoğu çil yavrusu gibi kaçacak delik arıyor, çünkü sabahın o saatinde sapıklıkla, tacizcilikle suçlanma ihtimalleri var, bu konudan rahatsız oldukları açık seçik gözle görünüyor. Açık giyinmek haksa insanları rahatsız etmemek toplumsal bir görev bence. Eşimle bu konuda hiç sorun yaşamadım çünkü ortamına göre kıyafet seçerim, bu konuda uyarıda da bulunabilir hiç gocunmam, birini rahatsız ediyorsam eşim söylesin tabi, bende ona söylerim
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
İşte budur.

Suriye benim çalıştığım yerden daha batidir :confused: başta çok kasıyordum her şeye bakıyorlar laf atıyorlar diye sonra farkettim ki burada ne giyersen giy bakıyorlar bende saldım biraz tayttır, croptur. Tabi dozunda hem dar tayt giyip hemde minicik üstüme yapışan crop giymiyorum. Geçen siyah tayt kalçamı kapatan gönlek üzerine süveter ve kot ceket altına da topuklu çizme giydim karşıdan bakınca aşırı dar veya çok vücut hatlarını belli eden bir kombin değildi ama herkes dönüp dönüp bakiyor. Kız arkadaşım var yanımda kız balık etli gayet siyah pantolon siyah bot siyah ceket gitmiş ona bile yiyecek gibi bakıyorlardım Kapalı arkadaşlarım bile topuklu ayakkabı dikkat çekiyor diyorsa ben daha ne giyeyim o da haklı sizde haklısınız ne diyeyim.

Son düzenleme:
Bende modayi Cok seviyorum gardarobumu hep degistiririm sacima Cok önem veririm
şahika koçarslanlı da çok alışveriş yapar, saçını başını değiştirirdi,kendine de moda ikonu derdi,hatırlar mısınız? umarım anlatabilmişimdir. :KK14:
ama ahlak diye bisey var
bence de. mesela bana göre ahlak insanların sınırlarına ve fikirlerine saygı duymak, fikrini terbiye sınırları içerisinde ve usülünce dile getirmektir.
en basta kendin icin degis biraz agir olmasi lazim karaekterli insan.
kaç kilo olmalı mesela? 10 kilo ağırlık iyi mi? ya sabır.:işsiz:
ya Ben arupada dogdum büyüdüm okudum gezdim s.tim
bize ne bundan? konuyla alakası nedir Avrupada doğup büyüyüp gezip boşaltım yapmanızın??

madem oralarda bulundunuz, onların tuvaletlerini kullanmanın yanında bir de bireysel tercih ve sınırlara saygı duyma özelliklerini de alsaydınız keşke. millet ne giymiş ne giymemiş zerre umurlarında olmaz çünkü onların.

üslubunuz korkunç sayın ''moderen'' hanım.

şahika koçarslanlı da çok alışveriş yapar, saçını başını değiştirirdi,kendine de moda ikonu derdi,hatırlar mısınız? umarım anlatabilmişimdir. :KK14:

bence de. mesela bana göre ahlak insanların sınırlarına ve fikirlerine saygı duymak, fikrini terbiye sınırları içerisinde ve usülünce dile getirmektir.

kaç kilo olmalı mesela? 10 kilo ağırlık iyi mi? ya sabır.:işsiz:

bize ne bundan? konuyla alakası nedir Avrupada doğup büyüyüp gezip boşaltım yapmanızın??

madem oralarda bulundunuz, onların tuvaletlerini kullanmanın yanında bir de bireysel tercih ve sınırlara saygı duyma özelliklerini de alsaydınız keşke. millet ne giymiş ne giymemiş zerre umurlarında olmaz çünkü onların.

üslubunuz korkunç sayın ''moderen'' hanım.

Biri daha vardi boyle. Gelmiş alisveris yapiyor Turkiyede magazada ve kiyafetleri eleştiriyor, açiklarmiş ve yine kendisinin avrupadan geldigini avrupadaki insanlarin bile boyle giyinmedigini soyleyip kadinlari elestiriyordu. 😁
Herkes kendine göre farkli bir avrupa görüyor. 🤷

Biri daha vardi boyle. Gelmiş alisveris yapiyor Turkiyede magazada ve kiyafetleri eleştiriyor, açiklarmiş ve yine kendisinin avrupadan geldigini avrupadaki insanlarin bile boyle giyinmedigini soyleyip kadinlari elestiriyordu. 😁
Herkes kendine göre farkli bir avrupa görüyor. 🤷
Herkese göre bir Avrupa var demek ki ahahahshshhs

X