Merhaba hanımlar,
Akıl akıldan üstünmüş, akıl sormaya geldim.
Benim bir kızım var. Aslında iki çocuğum var da şu an mesele kızım. Kızım 10 yaşında, enerjik cıvıl cıvıl bir çocuk, dağınık olası dışında çok ciddi bir sorunumuz yok gibi, yemek yemesi dışında.
Her yemeği çok severek yemez ama pek itiraz eden bir çocuk değildir, sevmediklerinden az koyarım bir şekilde yer. Asıl sorunumuz kahvaltı. Kızım kahvaltı insanı değil, bunun farkındayım ama malum gelişme çağında ve protein çok önemli. Yıllardır sabahları bir yumurta ve bir bardak süt zorunludur. Ekmek yemelerine falan asla karışmam, isterlerse yerler. Yazdan beri farkına varıyoruz ki kızım fırsat bulduğu anda yumurtaları bir şekilde imha ediyor, kesinlikle yemiyor
. Hatta bir ara balkonun önüne kediler yerleşti bizim yumurtalarla kahvaltı etme alışkanlığı kazandıkları için. Biz bunu yakaladık sebebini sorduk “hep haşlanmış pişiriyorsunuz ben sevmiyorum”(hafta içi haşlanmış, hafta sonu mutlaka onların istediği başka bir şekil yapıyoruz aslında mesela bu sabah sucukluydu) dedi. Tamam o zaman, dedik. Okul günlerinde de vakit ayırıp sahanda yapmaya başladık ama görüyorum ki bu da olmamış. Daha önce odasındaki çöpte iki tane bulmuştum, bu sabah kitaplığından 3 omlet çıkardık (Allahtan bulduk, bulunmasa olacakları hayal dahi edemiyorum). Bu demek oluyor ki 3 gündür omletlerine hiç dokunmamış, hepsi olduğu gibi duruyor çünkü. Başında beklemeye sabrım yok, bırakıp işime bakınca da durum bu. Artık pes ettim, ona yumurta pişirmeyeceğim ama bunun yerine protein olarak ne koyabilirim. Bıldırcın yumurtası geçti aklımdan tek atımda biter diye ama onun hormon oranı çok yüksek diye biliyorum, çocuk zaten 10 yaşında, ergenlik işaretleri de mevcut, bunu daha öne çekmeyi göze alamıyorum. Bana okul açıkken de kolayca önüne koyabileceğim protein alternatifi sunabilecek var mı aranızda. Gerçekten şu an ağlama noktasındayım. Tamam kahvaltı etmesin, eyvallah diyeyim ama okulda yiyeceği bir şey yok ki, hangi kantinde sağlıklı bir öğün var, olsa bile çocuk onu tercih etmez zaten. Yaratıcı anne desteği arıyorum.