Kitaplıktan Çıkan Omletler :(

benim kızım da böyle ama sağlığı yerinde bir de bir şeyı çok sever mesela bu ara batırma dediği domatesli yumurtayı çok sevıyor. ama bır kaç gun daha ust uste yapsam nefret edecek bır daha yemeyecek aynı seyi surekli yemiyorlar.
Çok nazlılar yaaa, önüne ne konursa ye işte hayat sürekli senin zevklerini gözetmiyor ki. Vaktim varsa ne isterlerse onu hazırlıyorum ama çalışırken böyle bir lüksü yok ki insanın

Haklısın bir taraftan ama ben bu çocuğa hep sevdiklerini versem sağlıklı beslenmiş olmayacak ki, sen şu an yetişkinsin, seçme hakkın var, bedeninden sen sorumlusun. Annen o zaman bir şekilde yedirmeye çalışmış çünkü beden sağlığının sorumlusu o. Ben bu çocuğa istediğini ye istemediğin kalsın desem sadece pilav makarna ve yoğurt yer. Böyle annelik yapmaya kimin gönlü razı gelir ki. Yumurta kadar protein içeren başka ne bulabilirim kahvaltıya, sevdikleri sadece karbonhidrat, zaten kilolu olmaya yatkın bir bedeni var, 2 sene sonra şişmanım diye ağlamaya başlayınca yine beni suçlayacak.
Çocuk yetiştirmek çok zor. Ama onların da bir damak tadı var. Proteinli pek çok şey var, sporcular son yıllarda bu camiayı epey canlandırdı. Çocuk için olur mu bilmiyorum araştırmak lazım ama protein barlar satılıyor. Bazıları sıfır seker. Benim body yapan arkadaşlarım hep yiyor..ben de yemiştim, normal tadı.
Çocuklar sever kesin. Ama dediğim gibi çocuklara uygun mu arastirirmak lazım. Ona göre alabilirsin
Bak mesela bir tane buldum, ama çok çeşit var
IMG_20240203_150332.jpg

İçeriği de şu sekilde. Bunda koruyucu madde, renklendirici vs yokmuş mesela
IMG_20240203_150428.jpg

Ayrıca madem kilo almaya meyilli seveceği bir spora gönderseniz çok iyi olur. Bilmiyorum gidiyor mu ama tam Ergenlik öncesi kankalik herseyken sevdiği bri arkadasinin ailesini de ikna edip voleybola yazdirsaniz mesela on numara olur.

Her gun bir tane yumurta yemesi zorunlumu?
Açıkcası banada her gun birtane yumurta yememi isteseydi annem kesinlikle redd ederdim asla sevemiyorum çunki haftada maksimum 2 kez yiye bilirim.Çocuk herhalde yumurtadan igrenmiş durumda.Ve haşlanmış yumurta biraz daha igrendiriyor insani mesela beni.Çocuguma haftada max 3 kez veririm.
Her şeyinde fazlası zarar bence her gun verme zaten bıkmış böyle devam ederse yumurta yemeyi temelli bıraka bilir igrenme durumunda.
Pes ettim zaten alternatif arıyorum. Ben çocukluğumu öyle geçirdim, çok da severim yumurtayı, oğlum da sever, olmasa sorar. Ne bileyim bu kadar nefret edilebilir olduğunu.

Sabah protein zorunlu mu diyen arkadaşlar ne yesin, karbonhidrat mı yükleyeyim çocuklara, gün içinde zaten bolca alıyorlar onu. Özellikle büyüme çağında vücudun yapı taşı olan şey protein ve bol bol alınması gerekiyor

Proteini kahvaltida degilde aksam yemeginde yese olmaz mi? Sabahlari normal peynir zeytinli bir kahvalti aksam yemeginde protein agirlikli beslensin.
Onları yese canım feda, sadece süt içiyor. O da tek başına tok tutmuyor. Bu defa okulda saçma sapan şeyler alıp yiyecek

Merhaba hanımlar,

Akıl akıldan üstünmüş, akıl sormaya geldim.

Benim bir kızım var. Aslında iki çocuğum var da şu an mesele kızım. Kızım 10 yaşında, enerjik cıvıl cıvıl bir çocuk, dağınık olası dışında çok ciddi bir sorunumuz yok gibi, yemek yemesi dışında.

Her yemeği çok severek yemez ama pek itiraz eden bir çocuk değildir, sevmediklerinden az koyarım bir şekilde yer. Asıl sorunumuz kahvaltı. Kızım kahvaltı insanı değil, bunun farkındayım ama malum gelişme çağında ve protein çok önemli. Yıllardır sabahları bir yumurta ve bir bardak süt zorunludur. Ekmek yemelerine falan as

Haklısın bir taraftan ama ben bu çocuğa hep sevdiklerini versem sağlıklı beslenmiş olmayacak ki, sen şu an yetişkinsin, seçme hakkın var, bedeninden sen sorumlusun. Annen o zaman bir şekilde yedirmeye çalışmış çünkü beden sağlığının sorumlusu o. Ben bu çocuğa istediğini ye istemediğin kalsın desem sadece pilav makarna ve yoğurt yer. Böyle annelik yapmaya kimin gönlü razı gelir ki. Yumurta kadar protein içeren başka ne bulabilirim kahvaltıya, sevdikleri sadece karbonhidrat, zaten kilolu olmaya yatkın bir bedeni var, 2 sene sonra şişmanım diye ağlamaya başlayınca yine beni suçlayacak.
Annem de küçükken bana zorla yumurta yediriyordu ve sonuç olarak 7 yaşımdan beri ağzıma yumurta sürmüyorum.Hamilelikler de zar zor kendi yaptığım omletleri yiyebildim sadece,öbür türlü yumurta olan masada bile oturamıyorum.Sabah sevdiği peynir çeşitleri olsun ve fıstık ezmesi ve bal mükemmel bir seçenek bence.Bir deneseniz,bunun dışında bol bol kuruyemiş ve baklagiller vermeye çalışın.Bunlar da protein açısından çok zengin besinler.Etle arası iyidir sanırım?

Alternatif pop grubu ismi gibi olmuş😁 Bu arada ben de çocukken annemin verdiği yumurtaları kedilere veya sobaya atardım gizlice. Yumurta yemedğimi anlayan annem bir daha vermedi. Konu da burada halloldu
İşte biz de o noktaya geldik, vermeyeceğim ama içimi rahatlatacak şeylere ihtiyacım var

Sabah protein zorunlu mu diyen arkadaşlar ne yesin, karbonhidrat mı yükleyeyim çocuklara, gün içinde zaten bolca alıyorlar onu. Özellikle büyüme çağında vücudun yapı taşı olan şey protein ve bol bol alınması gerekiyor
Çok bilgim olan bir konu değil ama internet diyor ki 9 yasinda çocuk günde 30 gram protein alsa güzelmiş.
Mısırın yüz gramında 3,5 gram protein varmış. Ve mısırı neredeyse her çocuk sever. Kahvaltıda 200 gram bardak mısır yapabilirsin. Chia tohumu da protein deposuymus.buzluktan çıkarttığın mısırı tereyağ, chia tohumu, tuzla karıştır tencerede.
üstüne el yapımı mayonez sık (mayonez de yumurta ve yağdan oluşan bir şey neticede) ,al sana protein deposu bir şey:) hem chia tohumu öyle çok belli olan, dile gelen bir şey değil. Arada baharat zanneder yer gider:)

Bukadar abartmayın Allah aşkına.
Her gün her gün yumurtamı olur.
Kilosu gelişimi normalse bırakın neyi seviyorsa onu yesin. Hangimiz her sabah yumurta yiyerek büyüdük? Allaha şükür çoğumuzda sağlıklıyız.
Kahvaltı sevmiyorsa etmesin, sonra yer.
Genel sağlığı ve kilosu iyiyse rahat bırakın.
Bu çocuk 10 yaşında neyi seviyorsa onu yesin durumu için fazla bilinçsiz. 15 16 yaşına gelsin yaparım onu, şu an sağlıklı beslenmesi benim görevim. Okulda çubuk kraker, çikolata, tost taklidi yapan kurutulmuş ekmek yiyerek sağlıklı olma ihtimali yok. Ben de çalışan bir insanım gidip ne yediğini kontrol edemem.

Pes ettim zaten alternatif arıyorum. Ben çocukluğumu öyle geçirdim, çok da severim yumurtayı, oğlum da sever, olmasa sorar. Ne bileyim bu kadar nefret edilebilir olduğunu.
Işte herkes sever diye bir şey yok.Oğlun seve bilir ama kızın sevmez.Herkesin sevdigi sevmedigi şeyler farklıdır.Mesela benimle erkek kardeşim herşeyi severiz yiyeriz.Ama birtane erkek kardeşimde her şeyden igrenen bir tip zorla hiç bir şeyi yediremezsin keyfi ne isterse onu yer.Soruncada olmuyor yiyemiyorum midem kaldırmıyor der.Annem söylenesede asla zorlamadı sevdigi şeyleri yapmaya çalıştı hep.

Zemheri kızım kahvaltı seven bir çocuk değil demişsiniz, elbette gelişme çağındaki bir çocuğun kahvaltı etmesi , protein alması önemli ama illa standart kahvaltılıklar yedirmek zorunda değilsiniz, bir kere deneyin belki sever yoğurt içine muz, acai üzümü ya da chia tohumu ikisi birden de olabilir, minik minik dilimlenmiş elma, yaban mersini, biraz fındık ceviz karıştırın, üzerine de keçiboynuzu pekmezi ya da bal dökün.

Muz, elma, acai üzümü, chia tohumu yumurta yerine geçiyor, acai ve chia omega3 bakımından da zengin, içeriklerinde A, B, C, E vitaminleri, potasyum, demir, fosfor, kalsiyum var, lif de içeriyorlar, hepsini bir araya getiremiyorsanız, muz, elma, chia tohumu, bal veya pekmez biraz da yulaf kullanabilirsiniz.

İşte biz de o noktaya geldik, vermeyeceğim ama içimi rahatlatacak şeylere ihtiyacım var
Şöylw söyleyeyim, belki ırsi belki değil ama 170 boyundayım ve çok sağlıklı dişlerim var. Yumurtadan hala tiksinirim. Bunun yerine yoğurt, süt ürünleri ve kırmızı et tüketiyorum severek

Arkadaşım hayvansal proteine takılmayın bu kadar diyoruz.
Karbonhidrat belli bir miktarı aşmadıktan sonra zararlı değil ayrıca.
Sağlıklı, dengeli kahvaltı alternatifleri yazıldı size.
Avakado benim aklıma gelmemişti mesela bir arkadaş yazmış.
Yumurta yiyemeyen çocuklara muz ve keçi peyniri-yoğurdu öneriyor diyetisyenler.
Ceviz, badem, kaju (çiğ olanlar) çok besleyici.

Bakliyat içeren çorbalar da güzel bir alternatif olabilir.
İçine yumurta eklenen yayla çorbası mesela.
Mercimek çorbası, organik tavuk suyuna şehriye.
Ben kışın haftada iki sabah tarhana çorbası yapıyorum ev halkına.
Siz yumurtaya fazla takılmışsınız sanki.😊

Benim 6yaş oglum yer üzmez ama 2 yasindaki kizim sadce patatesli omlet yer oda haftada 2 krep pankek vs idare ediyoruz süt de icmiyor peynirde yemiyor yogurtta yemezdi yeni yemeye basladi hayatim birseyleri onun bunun icine kakalamakla geciyor

Fıstık ezmesi bal süt yiyebilir avakodo sürebilir ekmegine zeytinyagi ile bir sos yaparsiniz altina labne falan ben c eviz badem de veririm cok guzel tok tutar oglumu çalışıyorsunuzda sabah protein pprotein diye kendinizi yiyip bitimeyin saglikli yesin okey ama sabah almak zorunda degil aksamina yer proteinini üzmeyin bukadar caninizi

Çocuk yetiştirmek çok zor. Ama onların da bir damak tadı var. Proteinli pek çok şey var, sporcular son yıllarda bu camiayı epey canlandırdı. Çocuk için olur mu bilmiyorum araştırmak lazım ama protein barlar satılıyor. Bazıları sıfır seker. Benim body yapan arkadaşlarım hep yiyor..ben de yemiştim, normal tadı.
Çocuklar sever kesin. Ama dediğim gibi çocuklara uygun mu arastirirmak lazım. Ona göre alabilirsin
Bak mesela bir tane buldum, ama çok çeşit varEki Görüntüle 3381196
İçeriği de şu sekilde. Bunda koruyucu madde, renklendirici vs yokmuş meselaEki Görüntüle 3381195
Ayrıca madem kilo almaya meyilli seveceği bir spora gönderseniz çok iyi olur. Bilmiyorum gidiyor mu ama tam Ergenlik öncesi kankalik herseyken sevdiği bri arkadasinin ailesini de ikna edip voleybola yazdirsaniz mesela on numara olur.
Voleybola ve halk oyunlarına gidiyor. Hareketli bir çocuk, yerinde durmaz ama beden yapısı genetik olarak kiloya meyilli. Bunları bir araştırayım iyi görünüyor. Diğer arladaşların yazdıklarını da değerlendiriyorum. Çok sağ olun. Annelik gerçekten zor iş, iyi ve sağlıklı yetişsinler diye aklımıza ne gelirse yapmaya çalışıyoruz, çok yıpratıcı süreçler gerçekten

Benim kardeşim çocukken kahvaltıda 3,4 yumurta yerdi ben de tiksine tiksine yemeyi bıraktım. Annem her türlü yolu denedi ama yemedim. 15 yıldır falan yumurta yemiyorum ölmedim. Boyum,kilom,kan değerlerim yerinde. Siz yine yemesi için tarifler deneyin ama çok baskı yapınca bende olduğu gibi geri tepebilir

Çocukluğunda yumurta konusunda zorlanmış 35 yaşında bir kadın olarak yazıyorum lütfen ama lütfen kızınızı yumurta yemeye zorlamayın. Haşlanmış yumurtanın tadı, kokusu o kadar tiksindiriyor ki beni. Bu yaşımda bile ancak tamamını pul biber, kekik, tuz ve karabiber kaplayarak yiyebilirim. Seviyorsa sabahları ilikli kemik suyundan çorba içsin, peynir-zeytin yesin, nohut gibi bakliyatlar verebilirsiniz.

Al benden de o kadar. Annem beni bir kere masa basinda öyle korkutmustu ki, korkumdan bir yumurtayi komple agzima tikmistim. Cünkü yeterli kadar sinirlense vurabilecegini biliyordum

Benim sevgilim vejeteryan. O yüzden beslenmesini ona göre düzenliyor. Her sabah güne quark ile başlıyor. Tam bir protein deposu olduğunu söylüyor. Bence bunu da araştırıp deneyerbilirsin

Sabah akşam her gün yumurta yesem asla bıkmayacak biriyim. Çünkü çok seviyorum. Ama annem brokoliyi her gün zorunlulukla önüme koysa ben de böyle yollar bulabilirdim.

Bu yüzden çocuğa saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Sevmiyor demek ki.

Zaten bahçenizdeki tavuğun yumurtası değilse o kadar da sağlıklı bir şey değil artik. Küçücük kafeste yaşayan, hormonla büyütülen tavuklar bunlar. Hayvanin stresi dahi yumurtaya geçiyor.

Süt de benzer şekilde. Bu kadar da gerekli bir besin değil. İneğin sütü buzağıya faydalı. Bizim çocuklarımıza değil.

X