• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitaplarn okurken skldnz yazar?

Ayşe Kulin...Birde çok eskiden Recaizade Mahmut Ekremin 'Araba Sevdası'adlı kitabını okumaya başlamaştım dedim türk klasiklerinden okumadan olmaz...hayy demez olaydım içimi çürüttü yaww.. Allah rahmet eylesin ama o kitabı yazmakta okumakta sabır ister bence.

Orhan Pamuk,çok zorluyorum kendimi okumak için ama olmuyor bir türlü başladığım kaitapların sonunu getiremiyorum...

Sadece KAR adlı kitabını bitirmiştim..:)

birde ahmet Ümit çok zorlanıyorum okurken yada polisiye romanlar tarzım değil sanırım...:61:

geçenlerde bi arkadaşımın öve öve biteremediği bi iskender pala kitabına başladım ama olmadı gitmedi kitap utana sıkıla geri vermek zorunda kaldım:utangac:
yani ikinci cevabım iskender pala
[/QU
iskender pala romanlarında divan edebiyatı unsurlarını cokca kullanan bır yazarımız hakıkaten romanlarının agızda bıraktıgı tadı da bır baskadır ancak dıvan edebıyatı bıze bu zamana kadar dogru duzgun anlatılmadıgı ve sevdırılmedıgı ıcın ınsanlar okurken bılgı eksıklıklerı oldugu ıcın sıkılıyorlar bu cok normal zıra ıskender palanın dılı de gunumuz romancılarına gore bıraz daha agırdır...:34:

geçenlerde bi arkadaşımın öve öve biteremediği bi iskender pala kitabına başladım ama olmadı gitmedi kitap utana sıkıla geri vermek zorunda kaldım:utangac:
[/QU
iskender pala romanlarında divan edebiyatı unsurlarını cokca kullanan bır yazarımız hakıkaten romanlarının agızda bıraktıgı tadı da bır baskadır ancak dıvan edebıyatı bıze bu zamana kadar dogru duzgun anlatılmadıgı ve sevdırılmedıgı ıcın ınsanlar okurken bılgı eksıklıklerı oldugu ıcın sıkılıyorlar bu cok normal zıra ıskender palanın dılı de gunumuz romancılarına gore bıraz daha agırdır...:34:

evet dili ağır gelmişti o yüzden devam edememiştim kitaba malesef

Aynen arkadaşım. Şahsiyet, bilgi ve kültür ve görgü olarak çok sevdiğim ve takdir ettiğim halde kitaplarını okuyamıyorum İskender Pala'nın. Yani başlıyorum ama bitiremiyorum yarım kalıyor her seferinde.

Bir diğeride Selim İleri. Yıllar evvel yaşarken ve ölürken adlı eserini almıştım. Çok sıkıldım okuyamadım. Beni nasıl sıktıysa artık elimi Selim İleri kitaplarına hiç uzatmam. Öyle bir soğukluk geldi kendisine karşı.

Orhan Pamuk desem çok mu ayıp olur::)))
Birde Balzac var. Bu daha fena oldu herhalde:)))
Mutlaka çok kıymetli yazarlar ama aynı dili konuşmuyoruz sanırım:((

Bana göre - Balzac(O deriiiin tasvirlerini okurken uyuyabilirim)
-Gogol(Sebebi daha çok yaşadığı dönemdeki Rus devlet sistemine soktuğu laflardan kaynaklanıyor ve doğal olarak bazı noktaları anlamıyorum)

goethe nin genç werther in acıları die bi kitabı okumaya çalışmıştım ama hiç bi kitaptan bu kadar nefret edemem heralde ve okumayı çok seven biri olarak yarıda bıraktım kitabı bi cümle yarım sayfayı geçio nerdeyse :)) çok kafam karışmıştııı

sana katılıyorum bende Gothe'nın Faust'unu okumustum gercekten cok sıkıcı tasvırlerı cok uzun ve anlasılmaz cumleler de kullanılmıs ayrıca tercume esnasındakı cumle dusukluklerıde ıse eklenınce bayagı karısık bı durum olusuyoşakkıdı

bence bu iki kitap sadece çevirmene kurban gitmiş, ben alman lisesinde okuyodum edebiyat dersinde okuttular bize sınavda sormak için, tabi anadilim gibi almanca bilmiyorum... evde kitapların türkçesi de vardı, türkçesinden okuyayım dedim rahat rahat anlarım, allahım o ne sıkıcı çeviri, bitmek bilmiyordu resmen genc wertherin acıları, uzun bi kitap da değil.
sonra mecburen almancalarını okudum, çok daha edebi ama çok daha anlaşılır, akıcı kitaplar her ikisi de...
türkçe versiyonları ölüm resmen

Paulo Coelho kitapları sıkıcı geliyor bana da. Simyacıyı okurken çok sıkılmıştım. Hele Portobello Cadısı delirtmişti beni. :1shok: Ama yine de Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum ve Ağladım'ı merak ediyorum. (şeytan mı dürtüyor ne) Sıkılmak istediğim bir ara okuyacağım onu da. =)

Dostoyevski de çok sıkıyor.

portobello cadısı beni de delirtti ve bitiremedim :))
sıkılsam da okurum genelde kitabı yarım bırakmam, bıraktıgım nadir kitaplardandır

tabi ki balzaaccc

adam bir yazıyor, tek cümlesi 1 sayfa sürüyor, sonuna gelmeden başını unutuyorum cümlenin, öznesi yüklemi nerde karıştırıyorum :52:

İskender Pala'nın Babilde Ölüm İstanbulda Aşk romanı birtürlü bitiremiyorum İskender Pala programlarda v.s dinlemekten çok hoşlanırım fakat bu okuduğum ilk kitabı bitmek bilmiyor

Back
X