Kitap önerisi istiyorum

Yeni alisiyorsaniz sunay akin kitaplari ve zülfü livaneli cok guzeldir.

Jose saramagonun körlük kitabi cok sürükleyicidir.

Zweig'in kisa kitaplari baslangic icin idealdir.

Amin maalouf vs yazilmis. Sahanedir ama gercekten kitap aliskanliginiz yoksa o kitaplari ikinci ücüncü seviyelerde degerlendirin.

Yeni basladigin icin ilk olarak sarah jio nun tum kitsplarini tavsiye ederim.
Sonrasinda
khaled hussein in uçurtma avcisi Bin muhtesem gunes ve Ve daglar yankilandi
Turk yazarlardan nazan Bekiroglunun nar agaci ve mucella kitaplari efsanedir
ve son olarak da Zulfu Livaneli nin tum kitaplari derim.

Ahmet Ümit: kırlangıç çığlığı (en güzeli bence) ve tüm serisi
Zülfü Livaneli:kardeşimin hikayesi, serenad
Stieghl Larsson: Ejderha Dövmeli Kız ve iki serisi
Jose Saramago: Körlük
Robert Galbraith: Guguk kuşu
Alper Canıgüz: Kan ve gül
Paulo Coelho: Veronika Ölmek istiyor
Christina Baker Kline: Öksüzler treni
L.M.Montgomery: Yeşilin Kızı Anne
Sabahattin Ali tüm serisi
İskender Pala tüm serisi

Bana kitap önerisinde bulunur musunuz ? Okurken sıkılmamak ve merak uyandıracak kitap olsun istiyorum. Bı de Meyra diye bi kitap var onu okuyan var mı aranızda merak ediyorum nasıl bı kitap

Gülün Adı- Umberto Eco
Foucault Sarkacı - Umberto Eco
Ada hikayeleri - Yaşar Kemal ( 4 kitap)
Heykeltraş - Gregory Funaro
Karılar Koğuşu - Kemal Tahir
Alamut - Vladimir Bartol
Gazap Üzümleri - John Steinbeck
Serenad - Zülfü Livaneli
Dişi kurdun rüyaları - Cengiz Aytmatov

Bunlar ilk aklıma gelenler , Gülün Adı’ nı tek geçerim muhteşemdir

Sanirim en iyi fiyatlari kitapyurdu.com da bulabilirsiniz.kitap onerisi de ucurtma avcisini tavsiye edebilirim,hem cok surukleyici,hem duygusal bir kitap.Aglama olasiliginiz oldukca kuvvetli.Ayni yazarin bin muhtesem gunes kitabida cok guzelmis henuz okumadim ama listemde.
Ucurtma avcisini begenerek okudum. Sonra yazarin bin muhtesem gunesine basladim. Ancak yuregim dayanmadi. Yarida biraktim. Sanirim okuyamayacagim da.

Boris Vian - Günlerin Köpüğü (İmgesel anlatımın böylesini çok az okumuşsunuzdur. Bu kitabı ilk okuduğumda "ne okudum ben ya" şokuna girmiş, bir çok şeyi kaçırdığım hissiyle tekrar okumuştum. Nitekim öyleymiş de. Çok etkileyicidir.)

Cornelius Medvei - Caroline (Acayip akıllı bir eşeğin hikayesi, öyle ki insanların dünyasında kendi sosyal hayatı filan var. Çok eğlenmiştim.)

Jerzy Kosinski - Boyalı Kuş (Kosinski'yi komple severim de, bu kitabı kültler arasındadır, mutlaka okuyun)

Knut Hamson - Açlık (Yazarak para kazanmaya çalışırken ayakkabısını kemirmeyi düşünecek kadar sefalet içinde yaşayan bir adamın hikayesi.. Öyle etkileyici bir üslupla anlatılmış ki kitabı açmış gibi midenizde ağrı, ağzınızda tuhaf bir tatla bitiriyorsunuz.)

Tolkien -Hobbit (Bunu hala okumayan da ne bileyim... Benim başucu kitaplarımdan biridir. Tolkien'e taparım ama Hobbit meditasyon dünyam gibi bir şey...)

Ferenc Molnar - Pal Sokağı Çocukları (Çocukluk aşklarımdan biridir. Her yaş için bir kitap bence. Çok acıklı ve etkileyici bir öykü.)

John Boyne - Çizgili Pijamalı Çocuk (Nazi dönemini bir çocuğun gözünden anlatıyor. O kadar etkileyici ki, keşke okumasaydım diye bile düşünmüştüm. Hof :KK43: )

Stefan Zweig - Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu (aslında Zweig'ın her eseri okunmalı, özellikle en bilindik kitabı Satranç. Bu kitap saplantılı bir kadının aşkını anlatıyor. Güzeldir.)

George Orwell demeye gerek var mı bilmiyorum. Ama varsa Hayvan Çiftliği ve 1984...

Neil Gaiman'a taparım. Mezarlık Kitabı, Yolun Sonundaki Okyanus, Yokyer'i özellikle seviyorum, tavsiye ederim.

Ursula K. Le Guin - Dünyaya Orman Denir, Yaban Kızar (Le Guin komple severim ama bu iki kitabını bence mutlaka okuyun.)

Konu kitap önerisi olunca kendimi durdurmam gerektiği için burada kesiyorum. :confused: Keyifli okumalar. Eve iyice kapandığımız şu günlerde yapılacak daha iyi bir şey yok.

Ucurtma avcisini begenerek okudum. Sonra yazarin bin muhtesem gunesine basladim. Ancak yuregim dayanmadi. Yarida biraktim. Sanirim okuyamayacagim da.
O kadar mi duygusal?ben internetten bir kac sayfasini indirip goz attim guzel bir kitaba benziyor.suan okudugum kisisel gelisim kitabi beni biraz baydi yavas ilerliyorum,baslayamadim henuz.Bitirir bitirmez hemen baslarim,peki sizin onebileceginiz kitap varmi?bu arada seker portakalini okudunuz mu?cocuklugumun kitabidir,tekrar okuyacagim bende.

O kadar mi duygusal?ben internetten bir kac sayfasini indirip goz attim guzel bir kitaba benziyor.suan okudugum kisisel gelisim kitabi beni biraz baydi yavas ilerliyorum,baslayamadim henuz.Bitirir bitirmez hemen baslarim,peki sizin onebileceginiz kitap varmi?bu arada seker portakalini okudunuz mu?cocuklugumun kitabidir,tekrar okuyacagim bende.
Seker portakali da huzunlu ancak okunabilwcek kivamda. Bin muhtesem gunese yuregim dayanmadi benim.
Yasamin anlamini ogrenmek icin sinyaciyi tavsiye ederim.
Naside Gokbudak in feraye kitabini da cok severek okumustum.
Gulseren Budayicioglu'nun Krak kaybederse- tavsiye ederim. Gercek bir hikaye. Gulseren hanim psikiyatrist ve kendisine gelen bazi hastalarin hikayelerini isimleri degistirerek kaleme aliyor.
Kucuk prens. Bunlar begenerek okuduklarim.

Mesela 1984 de super bir kitap ama ben onu da okuyamayip yarida biraktim. Kitap aslinda 1948 yilinda yazilmis ama sanki gunumuzu anlatiyor ama benim sinirlerim bozuldu daha fazla okuyamayip yarida biraktigim ikinci kitap da odur.

Uygulama adı paylaşabilir misiniz
E kitap oku. Lacivert kitaplar var uygulama resminde. İnşallah beğenirsiniz. Not alma kısımları, okurken çeşitli bölümlere gitme gibi avantajları da var.
Bir de beğendiğiniz kitap varsa onun adını yazıp yanına PDF yazın, nette kitabı bulma olasılığınız var, çok yeni değilse.

E kitap oku. Lacivert kitaplar var uygulama resminde. İnşallah beğenirsiniz. Not alma kısımları, okurken çeşitli bölümlere gitme gibi avantajları da var.
Bir de beğendiğiniz kitap varsa onun adını yazıp yanına PDF yazın, nette kitabı bulma olasılığınız var, çok yeni değilse.
Evet bende onu kullanıyorum çok yeni kitaplar bulunmuyor klasikler daha çok. Teşekkür ederim 😉

X