• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok büyük cahilim ne yapabilirim

Ne kadar güzel yazdınız, dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim🥰
Rica ederim bir de İlber Ortaylı'nın İnsan Geleceğini Nasıl Kurar ve Bir Ömür Nasıl Yaşanır kitapları var. Bunlar nereden başlayacağın hakkında bir fikir oluşturabilir popüler kitaplardır. Bol şans🤩

Hayr rahatsızlık değil ama bana çok ilginç geldiniz. Cam fanusta mı büyüdünüz? Nasıl bir çevreniz var yani 2024 Türkiyesinde siyasetten anlamayan benim 1 yaşmda bebem vardır herhalde absnsks
Neden gülüyorsunuz çok mu komik. Zaten sağlık problemim vardı, oturupta bir şeyler hakkında siyaset olsun tarih olsun kendimi gelistiremedim, belki ailem eğitim vermedi olamaz mı. Burada sizler gibi okumuş akıllı kadınlar varken sadece ufak bir fikir almak istedim o kadar

Belli konulara ilgin,meyilin illaki vardır ama sen farkında değilsindir.Kendini bu kadar aşağıda görmemekle işe başla bence.Herkes her konudan anlayacak diye bir şey yok.Söz gelimi ben de eğitimciyim ama mesela siyaset pek ilgimi çekmez ve anlamam da.Her konuda bilgimiz de olamaz,ilgimiz de.İlgini hissettiğin şeyleri öğrenmeye,araştırmaya çalış derim.Ayrıca kendini ifade ediş şeklin hiç de boş, cahil insan hissi vermedi bana😆
Kendimi iyi ifade ediyor muyum bilmiyorum ama ben kendimi boş görüyorum 😔 baksanıza yorumlarda birisinin 15 yaşındaki yeğeni bile siyasetten anlıyormuş.
Benim de siyaset ilgimi çekmiyor, bana karışık geliyor, burada dalga geçildim ama biraz belki fikir alırım demiştim.
Yine de bilinçli bir Türk gençi olmak için siyasette temel bilgi sahibi olmalıyım

Konu sahibesi adeta linçlenmiş, neden anlayamadım🙄herkes sizlerin überrrr kültürlü 15lik yegeniniz gibi her seyi bilmek zorunda mı🤐🤐varsa tavsiyeniz verin yoksa yazmayın olsun bitsin
Çok moralim bozuldu. Birisinin 15 yaşındaki yeğeni bile siyasetten anlıyormuş😔 Bilinçli bir Türk gençi olmak için siyasetten anlamam gerektiğinin farkındayım.
Burada akıllı okumuş kadınlar vardir, fikir verirler diye düşünmüştüm. Trol değilim.

Herkes iyi niyetli fikir vermiş de bir kaç üyenin yorumu ilgimi çekti.Onlara katılıyorum demek fazla ilginiz ve yok.Temis oynuyorum yazmışsınız seviyormuşsunuz pek ucuz spor degildir o kaç set oymamayi seversiniz? Banada çok inandırıcı gelmediniz neyse başarılar olur gider diyelim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Bu cümleleri yazan biri olduğunuza göre cahil falan değilsiniz.
Kendini geliştirmek istiyorsanda önce ne istediğinize ve nasıl bir insan olmak istediğinize karar verin sonra azar azar geliştirmeye çalıştırın kendinizi.

Bu cümleleri yazan biri olduğunuza göre cahil falan değilsiniz.
Kendisini geliştirmek istiyorsanda önce ne istediğini ve nasıl bir insan olmak istediğine karar verin sonra azar azar geliştirmeye çalıştırın kendinizi.
Ama bana göre siyasetten eksik kalmak, nerede nasıl davranması gerektiğini bilmemek biraz cahillik geliyor :)

hepsini anladık da insanın siyasi görüşü nasıl olmaz
zaten siyasi görüşün hayat tarzını belirliyor

Herkes iyi niyetli fikir vermiş de bir kaç üyenin yorumu ilgimi çekti.Onlara katılıyorum demek fazla ilginiz ve yok.Temis oynuyorum yazmışsınız seviyormuşsunuz pek ucuz spor degildir o kaç set oymamayi seversiniz? Banada çok inandırıcı gelmediniz neyse başarılar olur gider diyelim.
Tenise beni arkadaşlarım dahil etti. Eylül ayından beridir oynuyorum, fakat sınavım olduğu için arkadaşlarıma katilamiyorum ve çok ciddi bir şekilde oynamıyorum.
Arkadaşlarım 3 set oynuyor, ben de o şekilde oynuyorum.
Doğrusu pek bilgim olmasa da tenisi sevdim, sınavım olmasa eğlencesine değil de daha çok yoğunlaşmak isterdim

hepsini anladık da insanın siyasi görüşü nasıl olmaz
zaten siyasi görüşün hayat tarzını belirliyor
Hangi partiyi taraf tutacağımı ve hangi ideolojiyi benimseyecegimi bilemiyorum. Siyaset çok ilgimi çekmedigi için dikkate almazdım fakat sizin de dediğiniz gibi hayat görüşünü belirlediği için önemli

Konu sahibesi adeta linçlenmiş, neden anlayamadım🙄herkes sizlerin überrrr kültürlü 15lik yegeniniz gibi her seyi bilmek zorunda mı🤐🤐varsa tavsiyeniz verin yoksa yazmayın olsun bitsin
Ya evet cherry, bak şeyi anlarım, gelip burada kendini bir şey sananlara laf sokulmasını ama böyleyken böyle şimdiye kadar kendime bir istediğim kadar şey katamadım öneriniz var mı diyene daha ne laf ediliyor ki? Böyle gelip böyle gitse daha mı iyiydi? Ya da trol diyelim, ilgi çekici bir konu bile değil niye troll olsun? Ya da trol varsayalım sen önerin varsa yaz, bir başka gören faydalansın yani. Geri kalan yorumum sana değil.

Yukarıda bi yazdım sonra konu aklımda kaldı biraz daha açmak istedim. Her ortamda her daim gelişime değişime muazzam kapalı, işin illa en eski ve zor seklini yapmakla övünen birileri vardır. İnternet yeni çıktığında kütüphaneye gidip araştırırdık derlerdi halbuki sonraki nesil onların on katı bilgiye sahip artık. E-book çıktı normal kitap gibi olmaz illa eline alacaksın koklayacaksin falan romantizmi yapıldı. Halbuki ben 1 kere onu aldım şimdi her ortamda onlarca kitabı çok daha uyguna yanımda gezdirip bir de bilmediğin kelimeleri anında çevirebiliyorum.

Şimdi bi de muazzam kaliteli YouTube kanalları var ama kendisi aşırı kültürlü hanımefendiye onlarca kişinin çeşitli kaynaklardan araştırma yapıp, belki uzmanları konuk ettiği, olayı yerinde gösterdiği belki sunumlarla desteklediği bu kaynak cennetini begendiremiyoruz. Daha bu işler yaygın değilken benim de katkı yaptığım için bildiğim, arka planında çok emek olan arkadaşımın kanalı vardı mesela evrim ağacı, o zaman için muazzamdı, şimdi daha iyileri de var. Ne var yani şöyle açıp yarım saat izleyip iki ilginç konu öğrenilse fena mı? Yok illa kitap okunacak çünkü aşırı kültürlü insanlar öyle yapar.

Son düzenleme:
Hangi partiyi taraf tutacağımı ve hangi ideolojiyi benimseyecegimi bilemiyorum. Siyaset çok ilgimi çekmedigi için dikkate almazdım fakat sizin de dediğiniz gibi hayat görüşünü belirlediği için önemli
Ya yesilgunes siyasete ilgin olmaz anladım da hangi partiyi tutacağımı bilmiyorum kısmı gerçekten komikmiş 😅 böyle 40 50 soruluk testler oluyor çözüyorsun sana hangi partili olduğunu söylüyor, biz almanyaya ilk geldiğimizde yapıp abuk sabuk %1lik bir partili çıkmıştık mesela😂 yine de aman ben olaylara karismayayim arada kaynayıp gidelim çok da fikrim yok ama muhafazakar dehilim diyorsan onları tahmin etmen zor olmasa gerek, çoğunluğa uy gec. Hatta isim vermeyeyim bir partinin sloganiydi zamanında, siz hala babanizin partisine mi oy veriyorsunuz diye, hah işte o parti 😅

Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?

Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.

Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.

Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.

Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.

Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.

Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama

Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?

Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.

Tabi ki var. En çok psikolojiyle ilgileniyorum. Sonra sanat tarihi, gastronomiye ilgim var. Ayda bir tiyatroya giderim. Hobi olarak resim çiziyorum, tenisi severim öyle işte. Pek dolu dolu değil :/
Bu iki mesaj çok çelişiyor👎

Back