• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok büyük cahilim ne yapabilirim

Yani benim 15 yaşında 17 yaşında yeğenlerim var siyasette bilmedikleri şey yok, kendi fikirleri var ve bunu her şeyi göze alarak cevaplıyorlar hatta geçen bi tanesi soksk röportajına denk gelmiş mis gibi konuşmuş. Yani 23 yaş küçük mü? Bana konu hala çok tuhaf geliyor.
Yani mesela şöyle bir siyasi görüşüm yok. Çünkü ben muhafazakar değilim ve hangi siyasi partiyi tutmalıyım tam olarak bilmiyorum.
İdeoloji olarakta nasıl bir görüşüm olmalı bilmiyorum. Misal ülkücülük gibi ideolojiler var ama hangisi bana göre

Küçük demedim ki geç kalmışsın dedim zaten. 15 yaşındaki çocuk ailesinden görmediyse siyaset bilmez. Konu sahibi de belli ki aileden alamamış eğitimi. Yargılamak yerine yol göstermek gerek bence.
Ya çok teşekkür ederim beni anladınız. Herkes yargıladı trol dedi sadece fikir almak istedim.

Bu başlığı açmanız ne iyi oldu🥰 ben de 21 yaşındayım ve son zamanlarda hayatımın çok tekdüze geçmesinden, hobilerimin olmamasından bunalıyordum. Size önerilenleri kendim için de takip edeceğim. Bu arada müzik konusunda genre olarak araştırmalar yapıp, o genre'ların temel sanatçılarını dinleyerek kendi zevkinizi bulabilirsiniz. Youtube'da müzik tarihi konusunda çok güzel videolar var. İnsanın kendi müzik tarzını bulması gerçekten çok iyi oluyor; üzgün olduğunuzda, sıkıldığınızda ya da çok mutlu olduğunuzda müzik dinlemek hoş bir sığınak oluyor adeta.
Yaşıtlarımla burada karşılaşmak ne güzel ama keşke hiç böyle bir konu açmasaydım. Troll diye alay edileceğimi bilmiyordum.
Demek ki burada kendini geliştirmek isteyen her konuya trol diye cevap veriyorlar

Aile yapım muhafazakar değil. Ailemin siyasete karşı pek ilgisi yoktur. Doğrusu ailem nadiren siyaset konuşurlar. Fakat ben hiç dikkate almazdım. Siyaseti sıkıcı bulurdum. Şimdi kendimi geliştirmek istediğim için konu açmıştım trol değilim

Merhaba. Burada çok akıllı kadınlar var.
23 yaşında kendini geliştirmek isteyen bir gence tavsiyeleriniz ne olurdu?

Ben bir çok konuda gerideyim. Siyaset, tarih, ekonomi, genel kültür vs.
Misal siyasetçi tanımam, bir ideolojim ve siyasi görüşüm yok.
Yazar, sanatçı, yönetmen tanımam.

Elimde ki parayı nasıl yatırım yapacağimi, hangi banka, nasıl değerlendireceğimi bilmem.

Yani dünyadan bi haberim, kendi küçük dünyam da yaşıyormuş gibi.

Sohbetlere dahil olamıyorum, çünkü bir fikrim ve kendime ait düşünce şeklim yok.

Benim bir duruşum yok. Hani öyle belli bir müzik zevki, kitap, hobi, film zevki, giyim tarzı, hayat görüşüm yok.

Hiç bir fikri, bilgi birikimi, tarzı olmayan dümdüz insanım. Bir insanın sevdiği bir yazar sanatçı, bir siyasi görüşü vs olur değil mi ama

Nerede nasıl kiminle ne konuşulur, davranılır, giyinilir, yenilir içilir bilmiyorum.
İnsan ilişkilerinde, iletişimde iyi değilim.

İyi yanım asosyal değilim, kendimi geliştirmeye açığım. Okumayı, araştırmayı severim. İlla evde değil, dışarıda da gelişmeye açığım.

Doğma büyüme büyükşehirdeyim, burada imkanlarım çok geniş. Ama nereden başlamalıyım?

Her tavsiyenizi dikkate alacağım, lütfen aklınıza gelen her şeyi yazın. Üniversite de özellikle gelişmek istiyorum.
Siyaseti boşverin .Nerde me konuşulur nasıl davranılır diyorsanız , Bol bol kitap okuyun şimdiki gençler maalesef okumuyor . Böyle güzel bi şeyden mahrum kalıyorlar.yazarların imza günlerine katılabilirsiniz.Okuya okuya roman zevkiniz gelişecek.Mesela ben içinde olalyların dolu dolu olduğu kitaplara bayılırım.Dergiler alabilirsiniz.Yaşadğınız şehirde kitap kulüpleri varsa onlara katılabilirsiniz bu sayede sosyalleşirsiniz de .Film dizi izleyin .Herkesin bildiği filmler ya da dizilerle başlayabilirsiniz esaretin bedeli ,yeşil yol , akıl oyunları vb.Bunlara internetten ulaşabilirsiniz.Hatta bilmediğimiz her şeye internet sayesindw öğrenebiliriz.Ben kimseye bi şey sormakla uğraşmam hemen kendim araştırırım mesela hiç bilmediğim bi yere gideceksem haritaları açarım ordan giderim . Pratik olmaya çalışın bu hemen olmaz.Bi iki arkadaşınız varsa tiyatroya konsere gidebilirsiniz.Yavaş yavaş kendinizi geliştirirsiniz

Siyaseti boşverin .Nerde me konuşulur nasıl davranılır diyorsanız , Bol bol kitap okuyun şimdiki gençler maalesef okumuyor . Böyle güzel bi şeyden mahrum kalıyorlar.yazarların imza günlerine katılabilirsiniz.Okuya okuya roman zevkiniz gelişecek.Mesela ben içinde olalyların dolu dolu olduğu kitaplara bayılırım.Dergiler alabilirsiniz.Yaşadğınız şehirde kitap kulüpleri varsa onlara katılabilirsiniz bu sayede sosyalleşirsiniz de .Film dizi izleyin .Herkesin bildiği filmler ya da dizilerle başlayabilirsiniz esaretin bedeli ,yeşil yol , akıl oyunları vb.Bunlara internetten ulaşabilirsiniz.Hatta bilmediğimiz her şeye internet sayesindw öğrenebiliriz.Ben kimseye bi şey sormakla uğraşmam hemen kendim araştırırım mesela hiç bilmediğim bi yere gideceksem haritaları açarım ordan giderim . Pratik olmaya çalışın bu hemen olmaz.Bi iki arkadaşınız varsa tiyatroya konsere gidebilirsiniz.Yavaş yavaş kendinizi geliştirirsiniz
Güzelce cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ☺️

Yani mesela şöyle bir siyasi görüşüm yok. Çünkü ben muhafazakar değilim ve hangi siyasi partiyi tutmalıyım tam olarak bilmiyorum.
İdeoloji olarakta nasıl bir görüşüm olmalı bilmiyorum. Misal ülkücülük gibi ideolojiler var ama hangisi bana göre
Ahmet Ümit okumanı tavsiye ediyorum. Ülkücülük vs bu tarz şeylerden uzak dur. Muhafazakarlıkla siyasetin alakasını çözemedim. Muhafazakarlar mı siyasi parti tutuyor? Ülkenin haline bakın vs vs insan bir fikir edinir diye düşünüyorum.

Ahmet Ümit okumanı tavsiye ediyorum. Ülkücülük vs bu tarz şeylerden uzak dur. Muhafazakarlıkla siyasetin alakasını çözemedim. Muhafazakarlar mı siyasi parti tutuyor? Ülkenin haline bakın vs vs insan bir fikir edinir diye düşünüyorum.
Mesela muhafazakar kesimin belli bir siyasi partisi vardır ya o anlamda dedim.

Yaşıtlarımla burada karşılaşmak ne güzel ama keşke hiç böyle bir konu açmasaydım. Troll diye alay edileceğimi bilmiyordum.
Demek ki burada kendini geliştirmek isteyen her konuya trol diye cevap veriyorlar
Sana bir abla tavsiyesi, her fikir hoşuna gitmeyebilir, sen işine yarayacak bilgileri kullan geri kalanı sadece başkasının fikri de ve geç

Ya çok teşekkür ederim beni anladınız. Herkes yargıladı trol dedi sadece fikir almak istedim.
Açıkçası bana kalırsa kendimi geliştirmeliyim diye başlanmaz işe. Gelişmek zaten doğal gelişen bir süreçtir. Bana çevrem ayaklı ansiklopedi ya da gereksiz bilgiler ansiklopedisi falan der. Ama hiçbir zaman bir şeyi öğrenmeliyim diye yola çıkmadım. Bu çok sıkıcı ve sürdürülebilir değil bence.

Bende süreç nasıl işliyor anlatayım. Bir kitap okuyorum diyelim hikaye ikinci dünya savaşında geçiyor. Çoğu insan kitabı okur hikayeyi anlar geçer. Ama ben ikinci dünya savaşıyla ilgili okulda öğrendiklerim dışında bir şey bilmediğimi farkediyorum. Ordan sarıyorum konuya deliler gibi ne bulursam okuyorum, izliyorum. Böylece o konu oturuyor, konuşabiliyorum, tartışabiliyorum. Bu alevilik olur, mayalar olur, bir sanat akımı olur vs. Dönem dönem bişeye sarıyorum. Bu ara D vitaminine sardım mesela, 20-25 makale okumuşumdur bir haftada.

Öyle öğreneyim diye hap bilgi almak mantıklı gelmiyor bana. Her şeyi bildiğini sanan ama her şeyi yarım yamalak bilen bir sürü insan var ortalıkta bu sebepten. Yarı cahil insan cahilden beter bence.

Sana bir abla tavsiyesi, her fikir hoşuna gitmeyebilir, sen işine yarayacak bilgileri kullan geri kalanı sadece başkasının fikri de ve geç
Kötü bir niyetimin yoktu. Sitenin yaş ortalaması büyük diye "abla" diye hitap ettim, onu bile linçlediler ya. Zaten konumda yazmıştım, insanlarla iletişimim iyi değil diye.
Yorumunuz için sağolun, zaten bir kaç güzel yorum harici pekte fikir gelmedi. Sevmediler herhalde konumu🙂

Bak şimdi kim ne yazdı ne tavsiye verdi bilmiyorum ama birkaç yorumunu gördüm. Bunlara istinaden birkaç şey söyleyeceğim öncelikle kendini geliştirmek zor zanaattir. Her şeyden önce emek ister zaman ister. Kim olmak istiyorsun, nasıl bir ideal kadın profili var kafanda bunu iyi düşünmek gerekir.

Çok bilgili, kültürlü ya da güzel olabilirsin ama hepsini taçlandıran bir şey vardır ki o da zarafet ve nezakettir. Bu öyle bir kavram ki her alanın temelleri onun üstüne kuruluyor. Diplomaside bile nezaket sınırları vardır mesela. Ya da önemli insanlarla bir yemek yediğinde bile uyman gereken protokol kuralları. Senin bunları çok detaylı bilmene gerek yok fakat kaliteli bilgili önemsenen biri olmak istiyorsan ilk başlaman gereken yer üslup.
Birinden akıl almak istiyorsun ve yaşça senden büyük. Hiç tanımadığın insanlara abla şeklinde hitap edilmez. Bu basit bir kavramdır. Karşındakini yerdiğini zannederken üslubunla kendini aşağı çekersin.

Kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değilsin pekala tartışabilirsin de fakat nezaket sınırını aşmadan. Bunu geçtik şimdi gelelim tavsiyelere. Öncelikle youtube'da diksiyon eğitimleri oluyor sosyal medyadakiler ücretli en basitinden youtube'dan başla ücretsiz olanlara mesela. Bildiklerin kadar onları anlatma biçimin de çok değerli.

Giyim kuşam konusunda ilham almak için pinterest ya da sevdiğin bir oyuncu, sanatçıyı googledan aratabilirsin. Sanat, siyaset, tarih edebiyat konularının sonu yok. Bir başlangıç yapmak istiyorsan "Kudret Emiroğlu'nun Gündelik Hayatımızın Tarihi" diye bir kitabı var. Hemen hemen her konuda bilgi sahibi olursun fazlasıyla güzeldir. Bulamazsan yaz bana pdf'ini göndereyim.
Montaigne - Denemeler yine birçok konuda yazarın görüşlerini içeren, hayata bakış açını geliştirecek bir kitap. Kurtlarla Koşan Kadınlar her kadına önerebileceğim bir kitap. Şiir olarak Atilla İlhan, Murathan Mungan, Özdemir Asaf, Nazım Hikmet en basitinden bunların kitaplarını al oku. Bir estetik zevk katar ya da aç internetten bütün şiirlerini oku. Türk Edebiyatı klasiklerine bak.

Bir de youtube'da khan academy en popüler sanat eserleri yazarsan bir liste var onu komple izle bir fikrin olur sanat hakkında bakış açısı kazanırsın. Başka Evrim Ağacı var mesela o da güzeldir. Tarih için ben Halil İnalcık Osmanlı’da ve Avrupa’da Kadın kitabını okudum mesela çok güzeldi. Cemil Merç'in Tarihe Düşülen Notlar, İlber Ortaylı Türkiye'nin Yakın Tarihi bunlar okuduklarım ve bana çok bakış açısı kattılar.

Politikaya hâkim olmak için gündemi sık takip et. Yabancı dilin mutlaka olsun. Müzik için youtube'a 90'lar pop yaz, klasik müzik yaz, fransızca müziklere bak hepsini dinle o listelerden. Her türün en popüler şarkıları vardır orada böylece zevkin oluşur. Kendin de zamanla keşfedersin. Bir de tavdiyem muhakkak iyi bir bölüm ve üniversite kazanmaya çalış. Bakınırken önceki konunu gördüm şu an için hedefin üniversiteyi kazanmak olsun. Sevdiğin bölümde birçok fırsatın olur kendini geliştirmek için hepsinden öte bir mesleğin olur para kazanıp keyifle yaptığın. Benim tavsiyelerim bunlar:)

Son düzenleme:
Açıkçası bana kalırsa kendimi geliştirmeliyim diye başlanmaz işe. Gelişmek zaten doğal gelişen bir süreçtir. Bana çevrem ayaklı ansiklopedi ya da gereksiz bilgiler ansiklopedisi falan der. Ama hiçbir zaman bir şeyi öğrenmeliyim diye yola çıkmadım. Bu çok sıkıcı ve sürdürülebilir değil bence.

Bende süreç nasıl işliyor anlatayım. Bir kitap okuyorum diyelim hikaye ikinci dünya savaşında geçiyor. Çoğu insan kitabı okur hikayeyi anlar geçer. Ama ben ikinci dünya savaşıyla ilgili okulda öğrendiklerim dışında bir şey bilmediğimi farkediyorum. Ordan sarıyorum konuya deliler gibi ne bulursam okuyorum, izliyorum. Böylece o konu oturuyor, konulabiliyorum tartışabiliyorum. Bu alevilik olur, mayalar olur, bir sanat akımı olur vs. Dönem dönem bişeye sarıyorum. Bu ara D vitaminine sardım mesela, 20-25 makale okumuşumdur bir haftada.

Öyle öğreneyim diye hap bilgi almak mantıklı gelmiyor bana. Her şeyi bildiğini sanan ama her şeyi yarım yamalak bilen bir sürü insan var ortalıkta bu sebepten. Yarı cahil insan cahilden beter bence.
Ne anlatmak istediğinizi çok iyi anladım. Zaten amacım her konuda bilgili olmak vs değildi. Bir kaç alanda derin bilgi sahibi olmak benim de tercihim. Şöyle genel olarak fikir almak istemiştim sadece 🙂

Siyasi tarihi anlamda gelişmek istiyorsan ben kpss calisirken ramazan Yetginin YouTube videolarini izlerdim.onun sayesinde bilgi birikimim genel kültürün aşırı derecede arttı.bir ortamda siyasetten tarihten konu açılınca konuların neredeyse hepsine hakimim.onun dışında cografyayla ilgili kitaplar okumak genel kültür anlamında çok şey katar.guncel olayları yakından takip etmek yeni çıkan kitapları okumak.100 temel eserleri okumakla baslayabilirsin.her konuda illa mükemmel olacaksın diye bişey yok bu dediklerimi yaparsan baya ilerleme kaydedersin.

Bak şimdi kim ne yazdı ne tavsiye verdi bilmiyorum ama birkaç yorumunu gördüm. Bunlara istinaden birkaç şey söyleyeceğim öncelikle kendini geliştirmek zor zanaattir. Her şeyden önce emek ister zaman ister. Kim olmak istiyorsun, nasıl bir ideal kadın profili var kafanda bunu iyi düşünmek gerekir.

Çok bilgili, kültürlü ya da güzel olabilirsin ama hepsini taçlandıran bir şey vardır ki o da zarafet ve nezakettir. Bu öyle bir kavram ki her alanın temelleri onun üstüne kuruluyor. Diplomatiside bile nezaket sınırları vardır mesela. Ya da önemli insanlarla bir yemek yediğinde bile uyman gereken protokol kuralları. Senin bunları çok detaylı bilmene gerek yok fakat kaliteli bilgili önemsenen biri olmak istiyorsan ilk başlaman gereken yer üslup.
Birinden akıl almak istiyorsun ve yaşça senden büyük. Hiç tanımadığın insanlara abla şeklinde hitap edilmez. Bu basit bir kavramdır. Karşındakini yerdiğini zannederken üslubunla kendini aşağı çekersin.

Kimseyle aynı fikirde olmak zorunda değilsin pekala tartışabilirsin de fakat nezaket sınırını aşmadan. Bunu geçtik şimdi gelelim tavsiyelere. Öncelikle uoutube'da diksiyon eğitimleri oluyor sosyal medtadakiler ücretli en bssitinden youtube'dan başla ücretsiz olanlara mesela. Bildiklerin kadar onları anlatma biçimin de çok değerli.

Giyim kuşam konusunda ilham almak için pinterest ya da sevdiğin bir oyuncu sanatçıyı googledan aratabilirsin. Sanat, siyaset, tarih edebiyat konularının sonu yok. Bir başlangıç yapmak istiyorsan "Kudret Emiroğlu'nun Gündelik Hayatımızın Tarihi" diye bir kitabı var. Hemen hemen her konuda bilgi sahibi olursun fazlasıyla güzeldir. Bulamazsan yaz bana pdf'ini göndereyim.
Montaigne - Denemeler yine birçok konuda yazarın görüşlerini içeren, hayata bakış açını geliştirecek bir kitap. Kurtlarla Koşan Kadınlar her kadına önerebileceğim bir kitap. Şiir olarak Atilla İlhan, Murathan Mungan, Özdemir Asaf, Nazım Hikmet en basitinden bunların kitaplarını al oku. Bir estetik zevk katar ya da aç internetten bütün şiirlerini oku. Türk Edebiyatı klasiklerine bak.

Bir de youtube'da khan academy en popüler sanat eserleri yazarsan bir liste var onu komple izle bir fikrin olur sanat hakkında bakış açısı kazanırsın. Başka Evrim Ağacı var mesela o da güzeldir. Tarih için ben Halil İnalcık Osmanlı’da ve Avrupa’da Kadın kitabını okudum mesela çok güzeldi. Cemil Merç'in Tarihe Düşülen Notlar, İlber Ortaylı Türkiye'nin Yakın Tarihi bunlar okuduklarım ve bana çok bakış açısı kattılar.

Politikaya hâkim olmak için gündemi sık takip et. Yabancı dilin mutlaka olsun. Müzik için youtube'da 90'lar pop yaz, klasik müzik yaz, fransızca müziklere bak hepsini dinle o listelerden. Her türün en popüler şarkıları vardır orada böylece zevkin oluşur. Kendin de zamanla keşfedersin. Bir de tavdiyem muhakkak iyi bir bölüm ve üniversite kazanmaya çalış. Bakınırken önceki konunu gördüm şu an için hedefin üniversiteyi kazanmak olsun. Sevdiğin bölümde birçok fırsatın olur kendini geliştirmek için hepsinden öte bir mesleğin olur para kazanıp keyifle yaptığın. Benim tavsiyelerim bunlar:)
Ne kadar güzel yazdınız, dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim🥰

Mesela muhafazakar kesimin belli bir siyasi partisi vardır ya o anlamda dedim.
İyi de bütün muhafazakarlar o partiyi mi destekliyor sanıyorsunuz? Solcu olan ya da muhafazakar olup her şeyin farkında olanların desteklemesi için bir sürü parti var onlardan haberiniz yok mu? Tek bir parti yok ki ülkemizde.

Siyasi tarihi anlamda gelişmek istiyorsan ben kpss calisirken ramazan Yetginin YouTube videolarini izlerdim.onun sayesinde bilgi birikimim genel kültürün aşırı derecede arttı.bir ortamda siyasetten tarihten konu açılınca konuların neredeyse hepsine hakimim.onun dışında cografyayla ilgili kitaplar okumak genel kültür anlamında çok şey katar.guncel olayları yakından takip etmek yeni çıkan kitapları okumak.100 temel eserleri okumakla baslayabilirsin.her konuda illa mükemmel olacaksın diye bişey yok bu dediklerimi yaparsan baya ilerleme kaydedersin.
Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ☺️ dikkate alacağım. Yakında bir sınavım olduğu için zaten düzenli 100 temel eser okumaya başlamıştım, kitap okumak bile çok iyi geliyor.

İyi de bütün muhafazakarlar o partiyi mi destekliyor sanıyorsunuz? Solcu olan ya da muhafazakar olup her şeyin farkında olanların desteklemesi için bir sürü parti var onlardan haberiniz yok mu? Tek bir parti yok ki ülkemizde.
Konumda belirttiğim gibi ben cahil bir kızım. Hiç bir bilmediğimi yazmıştım. Ailem siyaset konuşsa dahi ben sıkıcı bulurdum ama şimdi bilinçlendiğim için öğrenmek istiyorum

Back