Smear negatif hpv 18 pozitif

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bende hpv siğil ile mücadele eden biri olarak gerek birebir görüştüğüm kişilerden gerek edindiğim bilgilerden nacizene yüzde yüz dogrulu olmayabilir paylaşmak istiyorum.Bir kere muane sırasında kullanılan aletlerden geçmesi imkansız deresinde.Sonucunu tekrar yaptir hpv pozitif olan bir arkadaşımın 1 ay sonra negatif geldi testlere çok da guvendigimi söylemem bagisikligini güçlendir eğer sigilin varsa ve işlem yapıldıktan sonra hpv alındıysa böylede negatif gelebiliyor

Merhabalar googleda araştırmalarım sonucu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar hpv sürecimde yardımınızı istiyorum.. öncelikle yaşım 25 bekarım sadece 10 aylık cinsel hayatım var geçenlerde regl dışı ilişki sırasında kanama ile gittiğimde doktorum smear ve hpv testi aldı smear negatif hpv 18, 35, 39,51,53 pozitif çıktı doktorum Kolposkopi önerdi yarın gideceğim fakat ben bu kolposkopiyi yapmadan aşı tedavisine başlarsam bu virüsü atabilir miyim kolposkopi sonucu beni aşırı korkutuyor eğer pozitif çıkarsa korkmalı mıyım nasıl bir süreç izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim
Arkadaşlar kolposkopi sonucum çıktı bu ne demek bi yardımcı olur musunuz ne anlama geliyor bu ?

Eklentiler

• IMG_3933.jpeg
    IMG_3933.jpeg
    105 KB · Görüntüleme: 65
Merhabalar googleda araştırmalarım sonucu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar hpv sürecimde yardımınızı istiyorum.. öncelikle yaşım 25 bekarım sadece 10 aylık cinsel hayatım var geçenlerde regl dışı ilişki sırasında kanama ile gittiğimde doktorum smear ve hpv testi aldı smear negatif hpv 18, 35, 39,51,53 pozitif çıktı doktorum Kolposkopi önerdi yarın gideceğim fakat ben bu kolposkopiyi yapmadan aşı tedavisine başlarsam bu virüsü atabilir miyim kolposkopi sonucu beni aşırı korkutuyor eğer pozitif çıkarsa korkmalı mıyım nasıl bir süreç izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim
Tekrar merhaba arkadaşlar kolposkopi sonucum düşük dereceli lezyon çıktı doktorum aşı tedavisi ve takip edeceğiz dedi 1 yıl sonra smear ve hpv testi alacağını söyledi şimdi size sorum şu ahcc diye bir ilaç varmış yan etkileri var mı sizce almalı mıyım yardımı olur mu ya da bunun yerine de bildiğiniz çok iyi gelir dediğiniz takviyeler, besinler var mı ? Yazarsanız çok sevinirim

Merhabalar googleda araştırmalarım sonucu kafayı yemek üzereyim arkadaşlar hpv sürecimde yardımınızı istiyorum.. öncelikle yaşım 25 bekarım sadece 10 aylık cinsel hayatım var geçenlerde regl dışı ilişki sırasında kanama ile gittiğimde doktorum smear ve hpv testi aldı smear negatif hpv 18, 35, 39,51,53 pozitif çıktı doktorum Kolposkopi önerdi yarın gideceğim fakat ben bu kolposkopiyiyapmadan aşı tedavisine başlarsam bu virüsü atabilir miyim kolposkopi sonucu beni aşırı korkutuyor eğer pozitif çıkarsa korkmalı mıyım nasıl bir süreç izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür

Kızlar merhaba , Ekim 2024 de vajinada cıkan pürüzlerin büyüyüp doktora gitmemle öğrendim .bu zamana kadar hiçbir bilgim yoktu . Özel bir hastaneye gidip tekrar muayene oldum hpv testi verdim. Sonuç sadece tip 6 çıktı ve düşük riskli oldıgu için biraz da olsa sevinmiştim . Sonrasında yaktırmak için biraz bekledim o süreçte ciddi derecede arttı . 30 Kasım da ilk defa yaktırdım . O sırada smear da alındı . İyileşmesini beklerken smear sonucum ascus geldi doktor Kolposkopi önerdi . Ve bu süreçte tekrar siğillerim çıktı . Doktordan pek memnun değildim . Özel bir klinik buldum ve oraya muayeneye gittim . 11 kasım da 1. Doz aşıyı da olmustum . 2. Gittiğim doktor da 20 aralıkta tekrardan yaktı ve siğillerden de hpv testi alalım dedi ben de rahim ağzından verdiğimde sadece tip 6 çıktı dedim . Farklı çıkabiliyormuş neyse ne gerekiyorsa yaptırdım tekrar test verdim ve test sonucu beni şoka soktu tip 18 6 ve diğer düşük riskli tipler de çıktı . Bu nasıl oldu bilen var mı ? Çok moralim bozuldu .bu süreçte 3 Ocak 2025 te ahcc ye başladım ve 3 ocakta doktor çıkan siğilleri tekrsr yaktı . Sürekli durmadan çıkıyor Dokularım harap olmuş durumda ve şuan tekrar çıktı

Tekrardan yakılması içşn biraz iyileşmesini bekleyelim dedi doktor ve Kolposkopi de yaptırmam lazım ama bu halde yapamayız dedi çok iyi bir halde değil çünkü vajinam .Kolposkopiui anestezisiz olmaktan korkuyorum çünkü normal muayene ederken bile çok kasılıyorum nasıl yaptırıcam bilmiyorum onun sonucundan da çok korkuyorum . Siğillerim bitmek bilmiyor 1 buçuk ay içinde 3 kere yaktırdım ama yine çıktı iyileşmeden çıkıyor ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolojik olarak çökmüş durumdayım . Bugün de 2.doz aşımı oldum . Bir an önce bu süreçten kurtulup negatife dönmek istiyorum 😞😞

Merhaba öncelikle geçmiş olsun bende hpv siğil ile mücadele eden biri olarak gerek birebir görüştüğüm kişilerden gerek edindiğim bilgilerden nacizene yüzde yüz dogrulu olmayabilir paylaşmak istiyorum.Bir kere muane sırasında kullanılan aletlerden geçmesi imkansız deresinde.Sonucunu tekrar yaptir hpv pozitif olan bir arkadaşımın 1 ay sonra negatif geldi testlere çok da guvendigimi söylemem bagisikligini güçlendir eğer sigilin varsa ve işlem yapıldıktan sonra hpv alındıysa böylede negatif gelebiliyor
Merhaba kaç kere çıktı siğilleriniz ? Ne durumdasınız ? Benim 3 kere yakıldı 1 buçuk ay içinde ve yine çıkıyor :(((

Kolposkopi
Tekrardan yakılması içşn biraz iyileşmesini bekleyelim dedi doktor ve Kolposkopi de yaptırmam lazım ama bu halde yapamayız dedi çok iyi bir halde değil çünkü vajinam .Kolposkopiui anestezisiz olmaktan korkuyorum çünkü normal muayene ederken bile çok kasılıyorum nasıl yaptırıcam bilmiyorum onun sonucundan da çok korkuyorum . Siğillerim bitmek bilmiyor 1 buçuk ay içinde 3 kere yaktırdım ama yine çıktı iyileşmeden çıkıyor ne yapacağımı bilmiyorum. Psikolojik olarak çökmüş durumdayım . Bugün de 2.doz aşımı oldum . Bir an önce bu süreçten kurtulup negatife dönmek istiyorum 😞😞
kolposkopinin sandığınız gibi bir acısı yok benim canım çok tatlıdır muayene de bende sizin gibi kasılırım ama inanın çok az açıyor hiç anestezi yaptırmadan yaptırdım ben bence bir an önce kolposkopi yaptırın çıkan sonuca göre takip takviye ya da leep işlemi yapılır

Kolposkopi

kolposkopinin sandığınız gibi bir acısı yok benim canım çok tatlıdır muayene de bende sizin gibi kasılırım ama inanın çok az açıyor hiç anestezi yaptırmadan yaptırdım ben bence bir an önce kolposkopi yaptırın çıkan sonuca göre takip takviye ya da leep işlemi yapılır
Yaralarım iyileşse yaptırıcam ama iyileşmeden yenisi çıkıyor ve tekrar yakılıyo. Doktor önce bunlardan kurtulalım dedi. Daha 22 yaşındayım ve bekarım leep gibi bir işlem olmak asla istemiyorum :(

Siğilim geçti ama bende 16 da var

Yaralarım iyileşse yaptırıcam ama iyileşmeden yenisi çıkıyor ve tekrar yakılıyo. Doktor önce bunlardan kurtulalım dedi. Daha 22 yaşındayım ve bekarım leep gibi bir işlem olmak asla istemiyorum :(

İyileşsin hemen Kolposkopi yaptır zaten yaptırmazsın büyük ihtimalle leep düşük dereceli lezyon çıkarsa ama yüksek dereceli çıkarsa yaptır hiçbir problem olmuyor zaten gebe de kalabiliyorsun ufak bir doku alınıyor leeple yani önemli değil bende korktum ama doktorumla konuşunca rahatladım merak etme geçecek yaşın daha küçük bağışıklığını çok yüksek tut atlatacaksın

Back