Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Şirket bilg giriyorum resim çıkmıyor ki canım. kaçıncı sayfadan bahsediyorsun ?
Bu ara da mesaim bitecek. Eve gittiğimde msjına cevap yazabilirim.

205. Sayfa

Ya çok üzülüyorum ya, okuyorum kitabı, biliyorum da çok kıymetli bir kitap olduğunu ama gel gör ki bırakmak istemiyorum. Ve sonunda kitabı çok sevmek iyiki okumuşum demek istiyorum

Spoiler

Cnm burda Selimin yazdığı 600 misralik bi şiir var böylece okunduğunda pek bişe anlaşılmıyor Selim sonradan 100-150 sayfa kadar açıklamasını yazmış evde durmasın diye Hilmi diye bir arkadaşı var ona vermiş . Turgut hilminin evinde gülmeye Selim'i soruyor oda yazdığı bi şiir var ve açıklaması var diyor o u veriyor o şiir bu

Selimin kişiliğine dair ve yaşadıklarına dair ilk ip ucu bu şiir....

Sakın bırakma bu şiir ve açıklaması bitince kitap oldukça akıcı ilerliyor

Ben busefer de bırakmam
buranın gazıyla başladım, bıraksak mı düşüncesine kapılırsam bir daha okuyamam yazık olur.
ben kitabı 82. sayfadan sonra anlamaya başladım yani anlaşılır yazmış,
aralık sonuna daha 20 gün var sindire sindire olmadı geri dönüp bir daha okuyacağım ama bitecek....

:) tutunamayanlar 540 bugün 600 e gelmeyi hedefliyorum inşallah:)
Oh senin yolun cogunu gitmissin. Canim sen ne zaman basladin kitaba?

Yilbasi hediyesi mi Yeni evli oldugunuz nasil da belli Hic boyle seyler yapmadim ben. Cok mu odunum acep

Bunu gostermeyeydin iyiydi Huni nerde huniBu sayfalara gelince ben de takicam. Papatya birlikte takiliriz artik.

ben dde daha bu şiire gelmedim, madem ileriki sayfalarda şiirin açıklaması var gerçekten bura atlansa olur mu :)

Bu arada ven de basladim bugun. 102. sayfadayim. Ben hangi konusma kime ait diye anlamakta sikinti cekmedim. Ama anlamini bilmedigim kelime cok. Bir de bazi cumleler cok uzun geldi bana. Bazen cumlenin sonuna geldigimde, "Basinda ne diyordu yav" diye dusunurken buldum kendimi. Bilemiyorum belki de ben balik hafizaliyimdir. Turgut'un o ic sesleri hosuma gitti. O kadar kayboluyoruz ki o ic seslerden, pat diye gunluk hayatina donunce tam da boyle şaplak yemis gibi oluyorum. Ne yapmali bolumunu cok begendim. Neredeyse herseyin altini cizdim. Bugunluk iyiydi. bakalim ilerleyen sayfalarda bizi neler bekliyor.

Gerçekten haklısın ama 100. Sayfalar itibariyle daha anlaşılır

Gerçekten haklısın ama 100. Sayfalar itibariyle daha anlaşılır
bırakma canım
200 küsür sayfa az değil emeğine yazık
hep birlikte istişare ede ede gidiyoruz bak, ilk defa bir kitapta böyle yapıyoruz okurken hem sorup hem devam ediyoruz birlikte bu fırsatı kaçırma.

Kasıma yetiştiremediğim gazap üzümlerine başladım bugün.Daha başındayım

205. Sayfa

Ya çok üzülüyorum ya, okuyorum kitabı, biliyorum da çok kıymetli bir kitap olduğunu ama gel gör ki bırakmak istemiyorum. Ve sonunda kitabı çok sevmek iyiki okumuşum demek istiyorum
Sayfaya bakınca bir şok geçirdiğimi inkar edemem. Ama bırakmayı düşünmüyorum. bu sayfalar zorluyor sonra akıp gidiyor dedi bizim bilgeler. Güvenerek ilerleyeyim
Ama bu kadar için soğuduysa başka zaman okumak için ertele biraz istersen. İlk okumam da iyi ki yarım bırakmışım şimdi keyif alıyorum okurken. Gerçi daha çok başındayım ben.

bir üstteki fotoğraflı mesajıma bakar mısın?

ya bir de okuyanlar, siz de benim gibi 100 lü sayfalarda anlamamaktan şikayetçi olup sonra beğendiniz mi nasıl oluyor o?
Ben baştan sona her anını çok sevdim kitabın
Sadece kimş yerleri daha durağan kimi yerleri daha karışık vs geldi

elenaferrante rahatsizsin . hastane gibi bir surecten ciktin.. biraz zihnini bosalt bence.
Bu sartlandirma ile okursan hic keyif alamazsin kendini de veremezsin.. Dinlen birkac gun su hastane yorgunlugunu at uzerinden.

Bende ilk sayfalardan itibaren anlasilmama durumu olmadi. icsel konusmalari cok hosuma gitti. daha onceden de animsiyorum . bir de bende icsel cok konusurum kendimle ondan.mi bilemedim

Furuğ Ferruhzad__Dünya Sevmek İçin Çok Küçük bitti.

Kitap yazarın mektupları, söyleşileri ve Anılarından oluşuyor. Bu tarz kitapları çok seviyorum. Yazar hakkında bilgileri, yaşam tarzını, hayata dair anlarını kendi ağzından okumak sanki onla konuşuyormuş havası yaratıyor bende.
Yazarın yaşadığı döneme göre bu kadar cesur davranmasını hayretle okudum diyebilirim, benim gerçekleştiremeyeceğim bir yaşam tarzı. Yaşadığı toplumu ne kadar çok sevse de onu eleştirmeden kabul etmeyen, kadınların kimliğini hiçe sayan ataerkil bakışa karşı duran bir şair. En başta da babasına karşı duruyor.
Oğlundan uzakta bir hayat yaşamaya göz yumması bile ne kadar köşeye sıkışıp çaresiz kaldığı düşüncesini uyandırdı ben de.
32 yaşında trafik kazasında ölmesinin ardında bir tarihte oğluyla yapılan röportajda 'Şair yağmurdan konuşmaz, yağar ' dizesine atıfta bulunarak yani yağmur olup yağıyordu der, toplamdan 2-3 yıl görmüş olduğu annesi hakkında.
Yazarı ilk kendi ağzından bu kitapla tanıdım, şiirlerini de okuma isteği uyandı ben de.
Değişik bir tat oldu benim için bu kitap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…