• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Listeniz Var mı?

bende çok kitap okurum
sabah uykum kitabını alıcaktım en son ama yaz geldi artık ve benim yazın canım hiç kitap okumak istemez gezmekten tabi:1:
kışa artık bir liste yaparım:32:

Son düzenleme:
Kitap okumayı çok severim en çok sevdiğim etkisinden çıkamadığım iki kitap var ikisininde yazarı aynı Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş. Ayrım yapamadığım diğer kitaplarsa : Şah ve Sultan,Od,Çalıkuşu,Moskof Cariye Hürrem ve serisi, Boleyn Kızı ve serisi,Gülünün Solduğu Akşam hepsini şiddetle tavsiye ediyorum harikalar :))

elif şafak - aşk
kabirde ilk gece- ahmet uzun
damladan deryaya - osman nuri topbaş

bu kitaplar bana çok farklı bakış açıları kazandırdı :) tavsiye ederim

Olasılıksız - Adam Fawer
Aklından bir sayı tut - John Verdon
Jane Eyre - Charlotte Bronté
Çalıkuşu - Reşat Nuri Güntekin
Yıldızlı ve yağmurlu geceler - Maeve Binchy

George Orwell - 1984
Khaleed Hosseini - Bin Muhteşem Güneş
Gerald Green - Soykırım
Sabahattin Ali - Kürk Mantolu Madonna
Dave Pelzer - Dave Adında Bir Adam
Hakan Günday - Kinyas ve Kayra
Hakan Günday - AZ
Hakan Günday - Daha
Grigory Petrov - Beyaz Zambaklar Ülkesinde
Franz Kafka - Değişim
Franz Kafka - Dava
Franz Kafka - Milena'ya Mektuplar
Zülfü Livaneli - Kardeşimin Hikayesi
Zülfü Livaneli - Serenad
Adam Fawer - Olasılıksız
G.Flaubert - Madam Bovary
Giovanni Arpino - Kadın Kokusu
Horca Jim Greasley - Kuşlar Cehennemde de Şarkı Söyler mi
F.Bacon - Yeni Atlantis
Tolstoy - Kadının Ruhu

Kızlar ben sürekli olmasa da kitap okumaya özen gösteririm. Bir liste yapmak istiyorum. Romantik olur, bilim kurgu olur, klasik olur. En beğendiğiniz 5 romanı önerseniz de ben derleyip liste yapsam kendime :KK15::KK16:
Dublorun dilemmasi-Murat menteş
Korkma ben varım-Murat menteş
Ruhi mucerret-Murat mentes
Uçurtmayı vurmasınlar
Bin muhteşem gunes
Ve daglar yankılandı.
Bu altı kitabı verdigim sırayla okuyun beni bulup yeni kitap ismi isteyeceksiniz garanti veririm. Son uc kitabın yazarı aynı adam ama adı yabancı tam
Yazamiyorum su an netten bakın. Ama mutlaka hemen yarın baslayin

Kızlar ben sürekli olmasa da kitap okumaya özen gösteririm. Bir liste yapmak istiyorum. Romantik olur, bilim kurgu olur, klasik olur. En beğendiğiniz 5 romanı önerseniz de ben derleyip liste yapsam kendime :KK15::KK16:
öncelikle bir başucu kitabı olarak Ali ural'ın Posta kutusundaki mızıka sını
Türk edebiyatından Sabahattin Ali'nin Kürk mantolu madonna sı veya onu okuduysanız saatleri ayarlama enstitüsü
Haruki murakami'den haşlanmış harikalar diyarı ve dünyanın sonu
Romantik olarak ise Zaman Yolcusunun karısı veya piedra ırmağının kıyısında oturdum ağladım (paulo coelho)
Açlık oyunlarını okumadıysan hiç durma başla derim
ve son olarak nietsche ağladığında

Semerkant
1984
Puslu kitalar atlasi
Bir gun tek basina
Daha
Ruhi mucerret
Kurt mantolu madonna
Dokuzuncu hariciye kogusu
Kinyas ve kayra
Az
Saatleri ayarlama enstitusu
Karilar kogusu
Yuksek topuklar
Kar
...

Kitap kurtları için yararlı bir konu olmuş. Tebrik ediyorum. :KK68:

Benim takintili olduğum yazarlar var
Bunların tüm kitaplar ini okurum ciktikca
Tesadüf eseri aldiklarimda çoktur
Ama sana tutkunu olduğum yazarları yaziyorum
Ayse kulin
İskender pala
Canan tan
Ahmet ümit
Philipra Gregory (kraliçenin soytarisi serisi)
John verdon (4. Kitabi cikti onu almadim hala ilk 3 kitabi muhteşem)
Chris cleave
Simdilik bunlar aklimda :KK28:

Kızlar Ahmet günbay Yıldız' ın "Kendimi unutup sana Ağladım "diye bir Kitabı'nı okuyorum şuan, bayıldım bu tarz kitap öneriniz var mı ?? Hem olay hem durum hikayesi Tarzı :))

Merhaba Herkes!

-Eğer benim gibi son zamanlarda Türk yazarlara yöneldiyseniz ve henüz Emrah Serbes ile tanışmadıysanız kesinlikle okumanızı öneririm. Özellikle Erken Kaybedenler kitabı gerçekten çok samimi, çok güzel bir kitap.

-Eğer biyografi seviyorsanız boyutu biraz korkutsa da Hillary Clinton'ın Yaşayan Tarih kitabı gerçekten insanı çok şaşırtan ve bilgilendiren, sürükleyici bir biyografi. Türünün güzel örneklerinden.

-Eğer deneysel bir şeyler isterseniz günümüzde değişik akım ve tarzlarda yorumları bulunan vampir mitini edebiyattaki en primitif haliyle okumak için Bram Stoker'ın Dracula'sını okuyabilirsiniz. Çeviriye göre kolay bir okuması olsa da yer yer ağır ilerleyen ancak vampir mitinin orijini ile ilgili sizi şaşırtan ilginç bir kitap.

-Son olarak, size yazarlık kariyerine ilk adımım olan kitabım Maskeli Kedi'yi tavsiye etmek isterim. Romantik komedi türünde beni yazarken çok eğlendiren, samimi bir macera oldu Maskeli Kedi, geçen ay Pena Yayınları tarafından basıldı. Eğer bu tarzda kitaplar okumayı seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum, umuyorum. Henüz üniversite ikinci sınıftayım ve yazmaktan inanılmaz keyif alıyorum, bu alanda ilerleyebilmek adına destekten çok olumlu olumsuz eleştirinize ihtiyacım var. Okur ve bana kitap içindeki iletişim bilgilerinden ulaşırsanız çok çok sevinirim, yüzünüzü gülümsetmesi dileğiyle, sevgiyle kalın :)

Merhaba Herkes!

-Eğer benim gibi son zamanlarda Türk yazarlara yöneldiyseniz ve henüz Emrah Serbes ile tanışmadıysanız kesinlikle okumanızı öneririm. Özellikle Erken Kaybedenler kitabı gerçekten çok samimi, çok güzel bir kitap.

-Eğer biyografi seviyorsanız boyutu biraz korkutsa da Hillary Clinton'ın Yaşayan Tarih kitabı gerçekten insanı çok şaşırtan ve bilgilendiren, sürükleyici bir biyografi. Türünün güzel örneklerinden.

-Eğer deneysel bir şeyler isterseniz günümüzde değişik akım ve tarzlarda yorumları bulunan vampir mitini edebiyattaki en primitif haliyle okumak için Bram Stoker'ın Dracula'sını okuyabilirsiniz. Çeviriye göre kolay bir okuması olsa da yer yer ağır ilerleyen ancak vampir mitinin orijini ile ilgili sizi şaşırtan ilginç bir kitap.

-Son olarak, size yazarlık kariyerine ilk adımım olan kitabım Maskeli Kedi'yi tavsiye etmek isterim. Romantik komedi türünde beni yazarken çok eğlendiren, samimi bir macera oldu Maskeli Kedi, geçen ay Pena Yayınları tarafından basıldı. Eğer bu tarzda kitaplar okumayı seviyorsanız beğeneceğinizi düşünüyorum, umuyorum. Henüz üniversite ikinci sınıftayım ve yazmaktan inanılmaz keyif alıyorum, bu alanda ilerleyebilmek adına destekten çok olumlu olumsuz eleştirinize ihtiyacım var. Okur ve bana kitap içindeki iletişim bilgilerinden ulaşırsanız çok çok sevinirim, yüzünüzü gülümsetmesi dileğiyle, sevgiyle kalın :)
Çok teşekkürler kitabım hayırlı olsun bu arada :) aşk ya da deneme Tarzı okuyorum ben Erken kaybedenlerler bu tarz sanırım..bir kaç tane bu tarz önerebilir misin :)

Çok teşekkürler kitabım hayırlı olsun bu arada :) aşk ya da deneme Tarzı okuyorum ben Erken kaybedenlerler bu tarz sanırım..bir kaç tane bu tarz önerebilir misin :)
Erken Kaybedenler biraz daha dram ağırlıklı, aşk ilişkisi çok yok. Aşk romanı seviyorsan Jojo Motes veya Maeve Binchy'nin Türkçe çevirilerini okuyabilirsin. Daha romantik komedi tarzında Sophie Kinsella veya yeni Türk yazarlardan da Şebnem Burcuoğlu'nun üslubu çok güzel. Benim kitabım da bir aşk hikayesi anlatıyor, tavsiye ederim beğeneceğini umuyorum :)

sabahattin ali - kürk mantolu madonna
evangeline collins - yedi gün yedi gece
jilly amy rosenblatt - aşk mutfağında
eleanor moran - aşkım sana ait
babacan pesenkurdu - aşeka

Back