Kitabn Kapak Tasarm Sizin iin nemli midir?

Önemli genelde Kapak resimlerdeki kişileri hıkayedekı kahramain yüzü olur benim icin..

Önemli genelde Kapak resimlerdeki kişileri hıkayedekı kahramain yüzü olur benim icin..

benim içinde öyle ve kitabı kapaktaki kahramanın yüzünü hayal ederek okurum . Ayrıca arka kapaktaki yazıyı da mutlaka okurum .

tabikide önemli kapağına baktığım zaman o kitap ilgimi çekmeli,içerik hakkında fikir yürütmemi sağlamalı.

ilgimi çeker tabi ki ama hiç kapağı güzelmiş diye de kitap almadım açıkçası :78:

evet benim için oldukça önemliydi. 1 yıldır kitaplığımda ihsan oktay anar' ın puslu kıtalar atlası vardı, kapağını beğenmediğim için hep okumayı erteliyordum sonunda kitabı istemeden okumaya başladım ve harika bir dünyaya girdim. ihsan oktay anar' ın kitap tasarımlarını hiç beğenmesem de puslu kıtalardan sonra bütün kitaplarını alıp, okudum. kapak tasarımının önemli olmadığını sonunda anladım. herkese de ihsan oktay anar' ın bütün kitaplarını tavsiye ediyorum.

Bencede kapak önemli ,kitabın kapağı çağırır resmen insanı tabiii ardındanda kitabın arkasındaki genel özeti...ama sırf kapak tabikide işi kurtarmaz kapak işin ilk kısmı yani...

Seçme ve satın alma aşamasında belirleyici olmasa da etkileyici bir rol oynayabilir. Özellikle alırken hangi kitabı alacağınız konusunda hiçbir fikriniz yoksa.

Tabikide .... Dışı güzel olmayan bir kitapın içinede bakmazlar ama güzel olanınkine bakarlar . ve fikirlerini uygularlar.

Kitap alırken kitabın dışı beni etkilemez kesinlikle,ona göre almaya karar verdiğim veya almaktan vazgeçtiğim kitap olmadı şimdiye kadar ama kitabı okuduktan sonra çok beğendiysem,keşke dışı da içine yakışacak güçte ve etkileyicilikte olsaydı diye düşünürüm.

tabii kii hem de nasıl önemli, kapağını sevmeyince tam olarak hayal kuramıyorum o kitap hakkında çünkü kitabı okurken sürekli kitap kapağına bakarım.
Örneğin ; Moskof Cariye Hürrem kitabının tasarımını muhteşem yapmışlar , aynı zamanda Mihrimah ve Nurbanu'nunda kapak tsarımları çok güzel. En azından karakteri hayalimde canlandırabiliyorum

hayır önemli değil. ama beyaz kağıda basılmış kitapları daha keyifle okurum

Evet önemlidir, kitabı okurken kurduğum hayallere katkısı olur. Kitap tasarımları çok ilgimi çekmiştir. Diyorum ki ah biri de beni keşfetse hep ben de tasarlasam kapaklardan.
:))

Çocuk kitapları kapakları, fantastik-kurgu roman kapakları hep favorim olmuştur. Dijital illustrasyon hep ilgimi çeken yapmaktan keyif aldığım bir konudur ve çok çok iyi yerlere gelmiş arkadaşlarımı da hep takip etmişimdir. Çok güzel tasarımları oldu.

Ama işin müşteri kısmında ne zorluklar yaşadıklarını tahmin edebiliyorum, bir illustrasyonu onların isteyeceği gibi yapmak, başka şekilde düzeltmeler istediklerinde düzeltmenin ne kadar da zor olacağını tahmin edebiliyorum. Başedebilir miydim bilemiyorum.

Çizgi roman ve manga biriktirmeyi de seviyorum. Ama manga biraz pahalı bir hobi, yurt dışından gelen kitapların seri halinde herbiri 9-12 olsa fiyatları bir seriyi tamamlamak için bir bakmışsınız 120-250 tl gitmiş :)

kesinlikle önemli değil
hatta ne kadar eski paspal görünürse o kadar çekici gelir

Back