• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlıktan çatlıyorum 😜

Muhtemelen teyzeniz sizin şu an yaptığınız şeyi yapmayan biridir. O yüzden ilgi görüyordur. Kimsenin hayatıyla, ne yaptığıyla, ne düşündüğüyle ilgilenmeyip, mutlu ve huzurlu olduğu şekilde yaşıyordur. Kendine kıymet veren, elalem için yaşamayan ve dahi özsaygısı olan insanlar saygı ve sevgi görürler her daim. Zira zaten kendisini sevdiği için insanlar da onun sevgiye layık olduğunu düşünüyor.

Kendimden örnek vereyim. Tam dört yıl boyunca kendimi yok saydım. Zor bir oğlum olduğu için biraz mecburiyetten, biraz da depresif halden kaynaklı bir yok olma hali söz konusuydu. Kendimin haricinde her şeye yetişmeye uğraştım. Bu süreçte bir Allahın kulu bile nasılsın, iyi misin neye ihtiyacın var demedi.

Yaklaşık iki haftadır kendime özen gösteriyorum. Her anlamda. Diğer her şeyle de gerektiği kadar ilgileniyorum. Dün annem arayıp "hayırdır kızım aramadın iki gündür merak ettim" dedi kadına fırsat vermiyorum ki merak etsin. Hep ben arayıp sormalıyım çünkü. Bugün ise eşim "bir haftadır sürekli koşturuyorsun evde değilsin neler yapıyorsun" diye sordu. Yeni fark etti dangalak. İdrak yolları tıkalı çünkü. Ne değişti? Ben aynı benim aslında. Değişen şu ki, artık ben varım. Gözlerine soka soka, beyinlerine kazıya kazıya varlığımı hatırlatıyorum. Şunu anladım ki, evlada bile lüzumundan fazla fedakarlık yapmaya gerek yok. Faydası değil zararı oluyor o hallerin. Çocuğa da, sana da.

Umarım anlatabilmişimdir değer görmenin sebeplerini. Diyorum ki, sen kendine değer verirsen insanlar senin değerli olduğunu düşünür. Sen kendine değer vermezsen, kendini bile düşünmeyen insanı biz niye düşünelim derler. İşin özü bu.

Aynı sizin gb düşünüyorum. Çevrem hep söyler sen neden bu kadar herkes tarafından değerlisin die çünkü ben hep önce kendimi mutlu ederim. Ben mutluysam herkes mutlu olur. Mutsuzsam mutlaka etrafıma yansır ve öyle ortamda fazla durmam. Şu hayatta önceliğim evladım ama onunla düzgün ilgilenmem için gene kendimi mutlu edip yaşamam lazım. Yani öncelik herzaman kendimindir. İnsanlarsa huyumu suyumu bildikleri için genelde hep el üstünde tutulurum.

Hangi türbeye gidiyor yemeklere gizli bişey koyuyormu bi takibe alsanda buradan bizim gibileri haberdar etsen diyorum
Yemek yapmıyor ki içine birşey atsin :) evde kimse yoksa ac ac bekler biri gelsin diye. Eşim çok güzel yemek yapar , annesi yapmadıkça her türlü ev işini öğrenmiş. Kimsede şikayetçi olmaz bu durumdan ağzının içine bakarlar o ne derse o olur

Bende hep bunu düşünürüm ama kıskanmak değilde yadırgayıp şaşırıyorum
benim komşum var mesela kız asla cam silmem, onu yapamam bunu yapamam, ben elimi ona sürmem halı yıkamam, yıkatırım, ayda bir temizlikçi tutarım falan diye geriniyor evine gittik pislik götürüyor ama elini bir çöp birşeye sürmüyor,, saç doluydu heryer baharatlıklarının üzeri bir batman yağ bağlamış, mutfakta kötü bir koku, artı kendiside kokuyor terli terli
yaptığı pastaları bir Allahın kulu beğenmedi çünkü özenmeden yaptığını kendisi de belirtti ama gördüğü değeri bir görseniz sürekli tatiller de, çarşıda pazarda,sürekli alışverişte

eşinin bile işi gücü hanımını övmek iyikimsin, birtanemsin, kıymetlimsin vs. Vs. öyle memur eşiyim yoluma bakayım falan da yok herşeyin ennn ama enn pahalısını aldırır gittiği oteller bile denize nazır manzaralı, bende tam tersi borçlanmayalım kimseye der kısmaya çalışırım, işim gücüm temizlik, çoluk çocuk, eşimle de ilgilenirim,herşeyin pahalısına elim gitmez, daha bir gün evime gündelikçi almadım ki zaten beğenmiyorum da yaptıkları işi nitekim kimse elimizden tutup o cafe senin bu cafe benim gezdirmiyor, her ay tatillere götürmüyor artı öyle pis bir evde eşim yaşasa kırk tane laf yerim çok titizdir, öyle ter falan kokmam banyoma dikkat ederim, yemeğimi hazırlarım o ise sürekli işten gelen kocasına yemek yaptırıyor kocamın elinden diye paylaşıyor nitekim her dediği oluyor ama nasıl böyle ilgisiz evinden bir haber ve pasaklı insanların el üstünde tutulduğunu anlayamıyorum gerçekten deveye diken atasözü doğru mu hanımlar? Burada yazılanlar doğru bencede soğuk, eşiyle çocuğuyla az ilgilenen, umursamaz kişiler daha bir cezbedici galiba zira kimse k*çlarından ayrılmıyor

Evi pis, kendi kokuyor kısmına gelene kadar ben miyim bu komşu acaba dedim. Cam silmem, halı yıkamam, haftada bir yardımcı abla gelir gerekenleri yapar. Ev işiyle kendimi yıpratamam ki sağlığım da el vermiyor zaten. Eşim düzenli titiz bir adamdır ama ellerini öptüğümde çamaşır suyu kokan bir kadın istemiyorum der. Hafta içi genelde yemekleri ben yaparım ama hafta sonu karın doyurmak onun işi. Ev işini kadın işi olarak görmeyen, yapılması gereken bir şey varsa kalkıp yapan, evde yalnız bıraktığımda evin içine mıçmayan aynı zamanda gözümün içine bakan bir eşim var çok şükür.

Bunları elde etmek için hiç bir şey yapmadım. Ben buyum, kendim oldum sadece. Eşim de ben böyle olduğum için öyle davranmıyor, o da kendisi gibi davranıyor sadece. Ev temizlemek birlikte geçireceğimiz zamandan daha önemli değil bize göre.

Yıllar önce kuzenlerimle bir tatilde buluşmuştuk. Biz birkaç gün erken çıkacaktık otelden. Çıkacağımız gün sahilde oturuyoruz hadi gidelim toplanalım dedik. Eşim "sen kuzenlerinle biraz daha zaman geçir, ben eşyaları toplar, arabaya yerleştirir sonra gelir seni alırım" dedi. Yıllardır bizim sülalede hala bu konuşulur. Evlilikleri bizden eski olan kuzenler bir kudra kadar olamadık der. Benim duymadığım daha ne diyorlar bilmiyorum artık.

Yani özetle her insanın farklı bir kişiliği olduğu gibi her evliliğin de farklı bir dinamiği vardır. Genelde nasıl başladıysa öyle gider. Sonradan değişenleri de gördüm ama nadir.

Ya kızlar aşırı merak ettiğim bir şey var, ve oturup gerçekten bunu kıskandım. Daha çok özendim ama yine de kıskandım da diyebilirim. Sonuçta her kıskançlık kötü olacak diye bir şey yok.

Eniştem evinden uzak başka bir şehirde ameliyat oldu, başka sehirde olma nedeni anneannemlerin daha çok imkanı ve tam teşekküllü hastanelerin olduğu bir şehirde yaşaması. Ciddi bir ameliyat geçirdi, doktor güzel bakılması gerektiğini söyledi, buna rağmen daha ameliyatın 1. Günü teyzem anneannemlerde kalıyor, teyzemin 20 li yaşlardaki oğlu enisteme bakmak için hastanede kalmış. Diyeceksin ki ee bunda ne var? Ben anlatayım siz de bakin bakalım ne var.

Eniştemin durumu gayet iyi, teyzemin dolap dolap ayakkabısı elbisesi kişisel eşyaları bir çok evi kısacası herşeyi var. Birbirlerini seviyorlar, ufak-tefek hataları oldu ama bu hatalar çift taraflı yapıldı. O yüzden de iki taraf çok sorun etmedi. Ben bilmiyorum ya eşimi çok seviyorum. O bir ameliyat geçirmiş olsa oğlumu bak diye gönderip annemin evinde yatamazdım. Oğluna da genç yaşta anne olduğu için ısınamamış babannesi bakmıştı. Ama şimdi Teyzemin oğlu anne anne diye peşinde dolanır, kocası karım karım der bir dediğini iki yapmaz. Hatta eşini yönlendirir. Teyzemin istediği karar alinir sonunda

Teyzem nasıl olur da bu kadar umursamaz ve soğuk davranırken bu kadar çok seviliyor değer görüyor? Aslında inanın çok özeniyorum gördüğü bu yuksek değere. Ama saçını süpürge eden annelerin eşlerin bu kadar değer görmemesi de bir miktar beni üzüyor.

Ben kisa süredir evliyim çocuğum da yok. Yani sizce teyzem ne yaparak kazanıyor. Inanın onun ulaştığı bu mertebeye ulaşmak istiyorum. Emek vermeden bu yemek nasıl oluyor biri bana açıklasın?
Teyzenizin bu yaptığı herkese işlemez ama genelde etkili bı tavir her zaman daha soğuk kendini ağırdan satan insanların dikkatini cekme isteği oluyor teyzeniz oglunada bakmasa kocasına da yine onlar için en değerli olacak saçını süpürge edenlerde görüyoruz ne eşten ne evlattan hayır gördükleri yok ben bile bunu fark ediyorum bazen eşime daha az yaknlk gosteriyorm aaa hemen o yakın davranmaya başlıyor işliyor yani bu taktik 😁😉

Valla o erkeğine göre de değişiyor bence
Bende neler görüyorum .kadın neler yapıyor ama adam ağzı açık hayran hayran bakıyor.biz ağzımızla kuş tutsak yinede yaranamıyoruz

Vallahi öyle ama sabrın mükafatı Allahtan, çoluğum cocuğum var borç harç içinde yaşamayayım birikimimiz olsun çocuklarımız iyi yerlerde okusun, iyi yesin, düzgün giysinler diye çabam, çünkü ben memur çocuğuydum durumumuz belliydi çoook başkalarının üstünü giydim öyle büyüdük biz, alışmışız şımartılmamaya saolsun kimsenin ezdiği yada laf ettiği yok ama şunlar kadar da şımartılmadığımız, minnoş olamadığımıs kesin :KK70: Allah emeklerinizin karşılığını versin her daim :)
Ezmekten kastım aslında çokta kıymet bilinmiyor demek istedim kendime adıma :)

Yemek yapmıyor ki içine birşey atsin :) evde kimse yoksa ac ac bekler biri gelsin diye. Eşim çok güzel yemek yapar , annesi yapmadıkça her türlü ev işini öğrenmiş. Kimsede şikayetçi olmaz bu durumdan ağzının içine bakarlar o ne derse o olur
Yeminle hala aynısını tarif ediyorsun daha bi ciddi şüphelendim bizim gelin olduğuna 🤣 kp ameliyat olmadi demi eminsin 🤣🤣🤣

Hayatta kimseye eyvallahım yoktur.Ne kendi aileme ne eşimin ailesine ne de çevreye.İşime gelmeyen herşeyi sallarım.Kimseye kendimi sevdirmeye uğraşmam,seven sever sevmeyen çeker gider.Daima kendi başımın çaresine baktım ve bu sebeple çabuk olgunlaştım.Eşimde kimseye eyvallahım olmadığını çok iyi bilir çok şahit olmuştur.O yuzden ustume gelmez genelde de benim dediğimi yapar.Sevgimi saygımı eşime belli ederim ama yanlışı olursa arkama asla bakmayacağımı bilir.Ne bileyim bir şekilde oluyor işte :KK48:
aynen bu şekildeyim kimseye eyvallahınız olmayınca insanlar çaba gösteriyorlar galiba :kahve:

dilin çalışsın valla çeneyle millet neler yapıyor canım gülüm işi götürüyor şahsen ben odun kısmında olduğum için bir şey yapamıyorum :D

İlk evlendiğimde sessiz sakin kendi halinde biriydim nişanlıykende öyle hiç zorluk cıkaramayan uysal bir kız. Eşim elinden geldiğince istediklerimi yapıyordı ama kırıldıgım kırdıgı noktalar da oldu. Çocuk dogdu benim gözüm acıldı bir değiştim bir değiştim zamanla tabi oluyor bu. Sevmediğim istemediğim ne varsa söyledim kibar dille de değil carladım ailesinin yatılı kalmasını istemiyordum evimde sonuc ailesi yatılı gelmiyor 😂 memlekete gitmek istiyordum bekle bekle diye oyalıyordu yine bir cazgırlık yaptım ve istediğim tarihte gittim. Bu iyi bir sey değil belki ama simdi her istediğim oluyor evliliğim ilk ayları sıkıntılıydı simdi el üstündeyim cünkü esim huzursuzluk istemiyor bu benim eşimde işe yaradı seninkinin huyu nasıl bilmiyorum deneme yanılmayla yavas yavas öğrenirsin 😂😂

Onu yapmam bunu yapmam deyip herseyi esine yikan piremses kadinlardan degilim ammalakin herseyi de ustlenmem.
Evimi ben temizlerim. Guc isteyen seylerde yardim isterim. Itme, cekme,kaldirma gibi. Kucuk bebegimiz var. Pazara esim cikar cogunlukla. Markete bazen birlikte bazen esim.
Haftasonu kahvaltiyi hazirlamaya kim once kalkarsa baslar. Oturup sofra beklemez ucundan kosesinden tutar. Haftasonu yemek yaptigi da olur.
Biz de iki tarafta ne cok gamsiz ne cok fedakar. Kim fazla yuklenmeye basladiysa digeri farkedip sen bi dur diyor. Boyle boyle dengelemeye calisiyoruz.
Hicbirseye elini surmeyen, yemek yapmayan cocuklara bakmayan biri olsaydim da esimden deger gormezdim, sacimi supurge edip kendimi unutsam da.

soğuk duran,sınırlı, ulaşılmaz duran insanlar merak uyandırır :KK70: beni sonradan tanıyanlarda oyle der..çok soğuk gıcık ama tanıdıktan sonra çok tatlıymışsın derler ve sonra verdiğim değerin içine edip giderler.
ya da baştan kendi tanıştığım insanlara nezaket,saygı,iş olsun, dertleşme ,yardımlaşma her şeyi yaparım karşılıksız. tabi ağızlarına bal çalıyorsun ya. böyle yapınca salak oluyorsun ne istesem yapar çünkü bu mal!mal yalnız iyi bir insan değil. bir olur affet ıkı olur affet üçüncüde susar gıderım ve suskunluğumda koyar.sonrada yaranmaya çalışırlar yağ yakarlar ulaşmaya çalışırlar sana .ama duvardan geçmelerine imkan yoktur...yani keser döner sap döner bir gün gelir hesap döner.

kötü düşünmezsek eğer kadın tatlı serttir..aile içi fedakarlığı çoktur.
ve sevildiği için çöpler batmaz..
okumuyor musun hiç!KK da 'kocam beni bır duvardan bir duvara fırlattı.duvara fırlatırken bileği incildi çok üzüldüm ödüm koptu birşey olacak dıye hemen sargı alıp sardım.bıleklerını acısı gidince kaldığı yerden devam etti ama çoooookkk seviyorum halan daha .napıyım kızlar'diyorlarya AŞK,SEVGİ.

Adam seviyor demek ki. Ayrıca ben sizi hiç iyi niyetli bulmadım bence siz kendinizi bi düzeltin. Kadına kötü davranılsa mutlu olacak gibi bi haliniz var ki kadın da teyzeniz yani. Ne diyorlardı herkes kalbinin ekmeğini yer mi belki o gelip bulmuştur sizi :)

Ya kızlar aşırı merak ettiğim bir şey var, ve oturup gerçekten bunu kıskandım. Daha çok özendim ama yine de kıskandım da diyebilirim. Sonuçta her kıskançlık kötü olacak diye bir şey yok.

Eniştem evinden uzak başka bir şehirde ameliyat oldu, başka sehirde olma nedeni anneannemlerin daha çok imkanı ve tam teşekküllü hastanelerin olduğu bir şehirde yaşaması. Ciddi bir ameliyat geçirdi, doktor güzel bakılması gerektiğini söyledi, buna rağmen daha ameliyatın 1. Günü teyzem anneannemlerde kalıyor, teyzemin 20 li yaşlardaki oğlu enisteme bakmak için hastanede kalmış. Diyeceksin ki ee bunda ne var? Ben anlatayım siz de bakin bakalım ne var.

Eniştemin durumu gayet iyi, teyzemin dolap dolap ayakkabısı elbisesi kişisel eşyaları bir çok evi kısacası herşeyi var. Birbirlerini seviyorlar, ufak-tefek hataları oldu ama bu hatalar çift taraflı yapıldı. O yüzden de iki taraf çok sorun etmedi. Ben bilmiyorum ya eşimi çok seviyorum. O bir ameliyat geçirmiş olsa oğlumu bak diye gönderip annemin evinde yatamazdım. Oğluna da genç yaşta anne olduğu için ısınamamış babannesi bakmıştı. Ama şimdi Teyzemin oğlu anne anne diye peşinde dolanır, kocası karım karım der bir dediğini iki yapmaz. Hatta eşini yönlendirir. Teyzemin istediği karar alinir sonunda

Teyzem nasıl olur da bu kadar umursamaz ve soğuk davranırken bu kadar çok seviliyor değer görüyor? Aslında inanın çok özeniyorum gördüğü bu yuksek değere. Ama saçını süpürge eden annelerin eşlerin bu kadar değer görmemesi de bir miktar beni üzüyor.

Ben kisa süredir evliyim çocuğum da yok. Yani sizce teyzem ne yaparak kazanıyor. Inanın onun ulaştığı bu mertebeye ulaşmak istiyorum. Emek vermeden bu yemek nasıl oluyor biri bana açıklasın?
Aynen bızde de ole arkasında donuyoruz ama ılgı yok neden acaba

Adam seviyor demek ki. Ayrıca ben sizi hiç iyi niyetli bulmadım bence siz kendinizi bi düzeltin. Kadına kötü davranılsa mutlu olacak gibi bi haliniz var ki kadın da teyzeniz yani. Ne diyorlardı herkes kalbinin ekmeğini yer mi belki o gelip bulmuştur sizi :)

Ben o mutsuz olsun istemiyorum, bence çok yanlış anlamışsınız. Ben sadece bir adaletsizlik olduğunu düşünüyorum. Cok daha fedakar anneler bunu hakediyor diyorum.

Back
X