- 18 Temmuz 2016
- 341
- 1.041
- 113
- 37
- Konu Sahibi Turuncuyaprak
Muhtemelen teyzeniz sizin şu an yaptığınız şeyi yapmayan biridir. O yüzden ilgi görüyordur. Kimsenin hayatıyla, ne yaptığıyla, ne düşündüğüyle ilgilenmeyip, mutlu ve huzurlu olduğu şekilde yaşıyordur. Kendine kıymet veren, elalem için yaşamayan ve dahi özsaygısı olan insanlar saygı ve sevgi görürler her daim. Zira zaten kendisini sevdiği için insanlar da onun sevgiye layık olduğunu düşünüyor.
Kendimden örnek vereyim. Tam dört yıl boyunca kendimi yok saydım. Zor bir oğlum olduğu için biraz mecburiyetten, biraz da depresif halden kaynaklı bir yok olma hali söz konusuydu. Kendimin haricinde her şeye yetişmeye uğraştım. Bu süreçte bir Allahın kulu bile nasılsın, iyi misin neye ihtiyacın var demedi.
Yaklaşık iki haftadır kendime özen gösteriyorum. Her anlamda. Diğer her şeyle de gerektiği kadar ilgileniyorum. Dün annem arayıp "hayırdır kızım aramadın iki gündür merak ettim" dedi kadına fırsat vermiyorum ki merak etsin. Hep ben arayıp sormalıyım çünkü. Bugün ise eşim "bir haftadır sürekli koşturuyorsun evde değilsin neler yapıyorsun" diye sordu. Yeni fark etti dangalak. İdrak yolları tıkalı çünkü. Ne değişti? Ben aynı benim aslında. Değişen şu ki, artık ben varım. Gözlerine soka soka, beyinlerine kazıya kazıya varlığımı hatırlatıyorum. Şunu anladım ki, evlada bile lüzumundan fazla fedakarlık yapmaya gerek yok. Faydası değil zararı oluyor o hallerin. Çocuğa da, sana da.
Umarım anlatabilmişimdir değer görmenin sebeplerini. Diyorum ki, sen kendine değer verirsen insanlar senin değerli olduğunu düşünür. Sen kendine değer vermezsen, kendini bile düşünmeyen insanı biz niye düşünelim derler. İşin özü bu.
Aynı sizin gb düşünüyorum. Çevrem hep söyler sen neden bu kadar herkes tarafından değerlisin die çünkü ben hep önce kendimi mutlu ederim. Ben mutluysam herkes mutlu olur. Mutsuzsam mutlaka etrafıma yansır ve öyle ortamda fazla durmam. Şu hayatta önceliğim evladım ama onunla düzgün ilgilenmem için gene kendimi mutlu edip yaşamam lazım. Yani öncelik herzaman kendimindir. İnsanlarsa huyumu suyumu bildikleri için genelde hep el üstünde tutulurum.