• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlıktan çatlıyorum 😜

Ya kızlar aşırı merak ettiğim bir şey var, ve oturup gerçekten bunu kıskandım. Daha çok özendim ama yine de kıskandım da diyebilirim. Sonuçta her kıskançlık kötü olacak diye bir şey yok.

Eniştem evinden uzak başka bir şehirde ameliyat oldu, başka sehirde olma nedeni anneannemlerin daha çok imkanı ve tam teşekküllü hastanelerin olduğu bir şehirde yaşaması. Ciddi bir ameliyat geçirdi, doktor güzel bakılması gerektiğini söyledi, buna rağmen daha ameliyatın 1. Günü teyzem anneannemlerde kalıyor, teyzemin 20 li yaşlardaki oğlu enisteme bakmak için hastanede kalmış. Diyeceksin ki ee bunda ne var? Ben anlatayım siz de bakin bakalım ne var.

Eniştemin durumu gayet iyi, teyzemin dolap dolap ayakkabısı elbisesi kişisel eşyaları bir çok evi kısacası herşeyi var. Birbirlerini seviyorlar, ufak-tefek hataları oldu ama bu hatalar çift taraflı yapıldı. O yüzden de iki taraf çok sorun etmedi. Ben bilmiyorum ya eşimi çok seviyorum. O bir ameliyat geçirmiş olsa oğlumu bak diye gönderip annemin evinde yatamazdım. Oğluna da genç yaşta anne olduğu için ısınamamış babannesi bakmıştı. Ama şimdi Teyzemin oğlu anne anne diye peşinde dolanır, kocası karım karım der bir dediğini iki yapmaz. Hatta eşini yönlendirir. Teyzemin istediği karar alinir sonunda
Renk
Teyzem nasıl olur da bu kadar umursamaz ve soğuk davranırken bu kadar çok seviliyor değer görüyor? Aslında inanın çok özeniyorum gördüğü bu yuksek değere. Ama saçını süpürge eden annelerin eşlerin bu kadar değer görmemesi de bir miktar beni üzüyor.

Ben kisa süredir evliyim çocuğum da yok. Yani sizce teyzem ne yaparak kazanıyor. Inanın onun ulaştığı bu mertebeye ulaşmak istiyorum. Emek vermeden bu yemek nasıl oluyor biri bana açıklasın?
Renkli belirttiğim kısım var ya, işte zaten öyle yaptığı için o değeri görüyordur. Herkes bir değil elbette ki ama genel olarak saçını süpürge eden,her fedakarlığı yapan kıymet görmüyor, ama iki yumurtayı zor kıran çok kıymetli oluyor, gerçi hoş kadın yumurta kırabilmek zorunda da değil, teşbihte hata olmaz. 😊
Aklıma Yasemin Sakallıoğlu'nun bir videosu geldi. Orada şey diyordu;''Yapmıyorum, burda yiyorum burada s...yorum bundan sonra, ben herşeye koşa koşa adam herşeyi bana bırakır oldu, alemin kapasitesiz kadınlarının peşinde kocası pervane, yalandan aptalı oynayacam bundan sonra''😂😂😂
Benim gözlemim kendine saygı duyduğunu dışarı yansıtan,''Önce ben''diyebilen, kendini düşünenler daha kıymetli oluyor 😊

Direk kendimden örnek vereyim.
Biraz karakterle de alakalı. Bence karşındaki kişi biraz sevgi, saygı ve merhamet sahibi de olmalı..

Öncelikle gerek sevgililikte, gerek nişanlılıkta zırt pırt arayarak darlamadım. Onun müsait olup aramasını beklerken "ben aramasam aramıyorsun" lafını çok duydum.

Bazı konularda kıskansam da totosunu kaldırmamak adına lafını etmedim.

Tatil beldesinde birine gözucuyla baktığını anladığım anda "evet fiziği güzelmiş" diyecek kadar özgüvenimin olduğunu belirttim.

Kuzeniyle, arkadaşıyla tatil yapmasına bikbik söylenmedim. Bu konuda ona güvendiğimi gösterdim.

Kendi arkadaşlarımla buluşmama laf ettirmedim.
Ondan öncesinde de bir hayatım olduğu mesajını alt metinde verdim.

Nişanlıyken bayram ziyaretinde giydiğim elbisenin dekoltesini açık bulup oğlu aracılığıyla ileten kv yi umursamadığımı, nerede ne giyeceğimi bildiğimi düzgün bir üslupla belirttim.

İlgiyi, şefkati dozunda sundum.
Kavga esnasında ve sonrasında haklıysam sırf aramız düzelsin, uzamasın diye özür dilemedim.

Bunları taktik olsun diye hesap ederek yapmadım. Bunlar evlilik hayatının gerekleridir bana göre..

He ameliyat olan eşin yanında kalmama meselesi tuhafmış bana göre..

Benim kv evlendi evleneli hastayım diyip kılını kipirdatmamis, akşama kadar tv izler kimseye faydası yok. Ama kp ve çocuklar etrafında pervane olurlar , o ne derse o olur. Yanı bu kadar değer görmeyi nasıl başarıyor bilmiyorum şans bence:)
Hangi türbeye gidiyor yemeklere gizli bişey koyuyormu bi takibe alsanda buradan bizim gibileri haberdar etsen diyorum

Şans bence. Böyle iyi, kıymet bilen erkeklere rastlamak. Ben kendimden örnek vereyim, birşey yapılacak mesela ev işi eşim der ki aman sen yapamazsın dur ben yaparım.ütü yapılacak sen çift çizgi yaparsın ben yaparım dedi 12 yıldır ütü onda. Evi güzel silemezmişim ohh canıma minnet bir güzel temizlik yapar haftasonu. Ben biraz yavaşımdır ve rahatıma düşkünümdür , öyle olun herşeyi bilirim herşeyi yaparım demeyin. böylelerine de herşeye yetişen minnoşş kalpli erkekler düşüyor galiba.

belki de o kimsenin malini mulkunu saymiyor, kimse hakkinda boyle yargilara varmiyor kimseyi kiskanmiyordur da oyuzden boyledir olamaz mi?

Lider ruhu vardır. Mantıklı konuşan, düşünen oturduğu yerden işleri kolaylıkla halleden pratik bir zekaya sahiptir, uyanıktır belki:))))

Bende hep bunu düşünürüm ama kıskanmak değilde yadırgayıp şaşırıyorum
benim komşum var mesela kız asla cam silmem, onu yapamam bunu yapamam, ben elimi ona sürmem halı yıkamam, yıkatırım, ayda bir temizlikçi tutarım falan diye geriniyor evine gittik pislik götürüyor ama elini bir çöp birşeye sürmüyor,, saç doluydu heryer baharatlıklarının üzeri bir batman yağ bağlamış, mutfakta kötü bir koku, artı kendiside kokuyor terli terli
yaptığı pastaları bir Allahın kulu beğenmedi çünkü özenmeden yaptığını kendisi de belirtti ama gördüğü değeri bir görseniz sürekli tatiller de, çarşıda pazarda,sürekli alışverişte

eşinin bile işi gücü hanımını övmek iyikimsin, birtanemsin, kıymetlimsin vs. Vs. öyle memur eşiyim yoluma bakayım falan da yok herşeyin ennn ama enn pahalısını aldırır gittiği oteller bile denize nazır manzaralı, bende tam tersi borçlanmayalım kimseye der kısmaya çalışırım, işim gücüm temizlik, çoluk çocuk, eşimle de ilgilenirim,herşeyin pahalısına elim gitmez, daha bir gün evime gündelikçi almadım ki zaten beğenmiyorum da yaptıkları işi nitekim kimse elimizden tutup o cafe senin bu cafe benim gezdirmiyor, her ay tatillere götürmüyor artı öyle pis bir evde eşim yaşasa kırk tane laf yerim çok titizdir, öyle ter falan kokmam banyoma dikkat ederim, yemeğimi hazırlarım o ise sürekli işten gelen kocasına yemek yaptırıyor kocamın elinden diye paylaşıyor nitekim her dediği oluyor ama nasıl böyle ilgisiz evinden bir haber ve pasaklı insanların el üstünde tutulduğunu anlayamıyorum gerçekten deveye diken atasözü doğru mu hanımlar? Burada yazılanlar doğru bencede soğuk, eşiyle çocuğuyla az ilgilenen, umursamaz kişiler daha bir cezbedici galiba zira kimse k*çlarından ayrılmıyor

Cevabi konuda vermissiniz
Sacini supurge eden kadinlar bu degeri gormuyor diye

Fedakarlik yapmayacaksiniz , kimse icin sacinizi supurge etmeyeceksiniz , once ben diyeceksiniz

Benim ev ahalisi de bana pervane oluyor , bu sekilde davranirsaniz ezilmezsiniz

Bende hep bunu düşünürüm ama kıskanmak değilde yadırgayıp şaşırıyorum
benim komşum var mesela kız asla cam silmem, onu yapamam bunu yapamam, ben elimi ona sürmem halı yıkamam, yıkatırım, ayda bir temizlikçi tutarım falan diye geriniyor evine gittik pislik götürüyor ama elini bir çöp birşeye sürmüyor,, saç doluydu heryer baharatlıklarının üzeri bir batman yağ bağlamış, mutfakta kötü bir koku, artı kendiside kokuyor terli terli
yaptığı pastaları bir Allahın kulu beğenmedi çünkü özenmeden yaptığını kendisi de belirtti ama gördüğü değeri bir görseniz sürekli tatiller de, çarşıda pazarda,sürekli alışverişte

eşinin bile işi gücü hanımını övmek iyikimsin, birtanemsin, kıymetlimsin vs. Vs. öyle memur eşiyim yoluma bakayım falan da yok herşeyin ennn ama enn pahalısını aldırır gittiği oteller bile denize nazır manzaralı, bende tam tersi borçlanmayalım kimseye der kısmaya çalışırım, işim gücüm temizlik, çoluk çocuk, eşimle de ilgilenirim,herşeyin pahalısına elim gitmez, daha bir gün evime gündelikçi almadım ki zaten beğenmiyorum da yaptıkları işi nitekim kimse elimizden tutup o cafe senin bu cafe benim gezdirmiyor, her ay tatillere götürmüyor artı öyle pis bir evde eşim yaşasa kırk tane laf yerim çok titizdir, öyle ter falan kokmam banyoma dikkat ederim, yemeğimi hazırlarım o ise sürekli işten gelen kocasına yemek yaptırıyor kocamın elinden diye paylaşıyor nitekim her dediği oluyor ama nasıl böyle ilgisiz evinden bir haber ve pasaklı insanların el üstünde tutulduğunu anlayamıyorum gerçekten deveye diken atasözü doğru mu hanımlar? Burada yazılanlar doğru bencede soğuk, eşiyle çocuğuyla az ilgilenen, umursamaz kişiler daha bir cezbedici galiba zira kimse k*çlarından ayrılmıyor
Böyleleri el üstünde tutulur zaten bizim gibi emekçiler de yerden yere vurulur

Böyleleri el üstünde tutulur zaten bizim gibi emekçiler de yerden yere vurulur
Vallahi öyle ama sabrın mükafatı Allahtan, çoluğum cocuğum var borç harç içinde yaşamayayım birikimimiz olsun çocuklarımız iyi yerlerde okusun, iyi yesin, düzgün giysinler diye çabam, çünkü ben memur çocuğuydum durumumuz belliydi çoook başkalarının üstünü giydim öyle büyüdük biz, alışmışız şımartılmamaya saolsun kimsenin ezdiği yada laf ettiği yok ama şunlar kadar da şımartılmadığımız, minnoş olamadığımıs kesin :KK70: Allah emeklerinizin karşılığını versin her daim :)

Ben de merak ediyorum bunu.
Şahsen harika bir eş olduğumu düşünüyorum.
Daima bakımlı olmaya çalışırım evim tertemizdir,dolabımda yemeğim hep bulunur,çamaşırları topladığım gibi bekletmeden ütülerim,eşimi onore ederim AMAAAA kv ile ilgili bir durumda eleştiri yapsam hemen en kötü eş oluyorum... nasıl yapıyorlar acaba,ben de çok kıskanıyorum :olamaz:
bunlari yapma sadece kv yi ov :D o zaman tersi olacak demekki :D

biri yazmis ama kopekleyen kazanir arkadasim...bizzat denedigim oldu bunu evliligim icinde..ben zaten karakter olarak dominant biriyim. hersey kontrol altinda olsun isterim..baskasina guvenmem kolay kolay esim dahil buna. cocuklarimi imkanim varsa esimle hic doktora gondermedim mesela. ya yanimizda gelir ya da ben gotururum. bu hep boyle oldu. guvenmiyorum cunku. benim dusunduklerimi dusunemiyor ve ben incigini cincigini sorup ogrenirim. ben yumusasam bakiyorum ters tepiyor..diyorlar ya, bazilarinin tirnagi kirilsa dunyayi koparir...bazi seyler kader kismet.

sahsen ben hic bir evlilige ozenmem, neden biliyor musun? elimde olani biliyorum ama disardaki hic bir evlilik mukemmel degil. komsunun tavugu kaz gorunur derler dogru. bak gece gece burdayiz..kimi belki kocasiyla sevisti mola verdi, kimi cocuguna uyandi, kimiside benim gibi gece calismaya kalkti...

mukemmel evlilik yoktur, kusurlariyla kabul edilen evlilikler vardir.

Ya kızlar aşırı merak ettiğim bir şey var, ve oturup gerçekten bunu kıskandım. Daha çok özendim ama yine de kıskandım da diyebilirim. Sonuçta her kıskançlık kötü olacak diye bir şey yok.

Eniştem evinden uzak başka bir şehirde ameliyat oldu, başka sehirde olma nedeni anneannemlerin daha çok imkanı ve tam teşekküllü hastanelerin olduğu bir şehirde yaşaması. Ciddi bir ameliyat geçirdi, doktor güzel bakılması gerektiğini söyledi, buna rağmen daha ameliyatın 1. Günü teyzem anneannemlerde kalıyor, teyzemin 20 li yaşlardaki oğlu enisteme bakmak için hastanede kalmış. Diyeceksin ki ee bunda ne var? Ben anlatayım siz de bakin bakalım ne var.

Eniştemin durumu gayet iyi, teyzemin dolap dolap ayakkabısı elbisesi kişisel eşyaları bir çok evi kısacası herşeyi var. Birbirlerini seviyorlar, ufak-tefek hataları oldu ama bu hatalar çift taraflı yapıldı. O yüzden de iki taraf çok sorun etmedi. Ben bilmiyorum ya eşimi çok seviyorum. O bir ameliyat geçirmiş olsa oğlumu bak diye gönderip annemin evinde yatamazdım. Oğluna da genç yaşta anne olduğu için ısınamamış babannesi bakmıştı. Ama şimdi Teyzemin oğlu anne anne diye peşinde dolanır, kocası karım karım der bir dediğini iki yapmaz. Hatta eşini yönlendirir. Teyzemin istediği karar alinir sonunda

Teyzem nasıl olur da bu kadar umursamaz ve soğuk davranırken bu kadar çok seviliyor değer görüyor? Aslında inanın çok özeniyorum gördüğü bu yuksek değere. Ama saçını süpürge eden annelerin eşlerin bu kadar değer görmemesi de bir miktar beni üzüyor.

Ben kisa süredir evliyim çocuğum da yok. Yani sizce teyzem ne yaparak kazanıyor. Inanın onun ulaştığı bu mertebeye ulaşmak istiyorum. Emek vermeden bu yemek nasıl oluyor biri bana açıklasın?
Öncelikle madem evlisiniz iki kişi arasında verilen emeği sadece iki kişi bilebilir. Ayrıca anlattiklarinjz bana çok normal geldi . Erken evlenmiş hamile kalmış sonrasında lohusalık sürecini sağlıklı geciremeyip evladiyla ilgilenememjs olması onu kötü anne yapmaz , kötü kadın yapmaz . 20 yaşında bir oğlum varsa ve babası amelyat olmuşsa oğlumun ona bakabilecek yegkinlikte olması beni mutlu bile eder.
erkek hastaların odalarında tıpkı kadınlarda olduğu gibi baska hastalar da olabilir bir kadın olarak benden rahatsızlık duyabilirler bir erkeğin kalması daha doğru olur bu tip durumlarda. Ayrıca benim en sevdiğim insan tipidir erken yaşta sorumluluk alanlar .

Kiskanclik gibi gelmedi bu bana. Hepimiz de zaman zaman diyoruz bu tarz seyleri vay be xe bak,ne guzel hayat diye. Imrenmek diyelim biz ona ;)

bende varım! hatta eşimin kuzeni var eşini nasıl el üstünde tutar nasıl. Resmen imreniyorum hatta kıskançlıktan deliriyorum. Hayır yani insanları fiziksel,kültürel özellikleriyle tabi ki değerlendirmiyorum ama bazen diyorum ki ulan üniversite mezunuyum,belli bir maddi durumum var ee elim yüzüm düzgün birde şu kadına bak adamın karısına yaşattığı hayata ve tavra bak diye.. Neyse yazarsam roman olur. Bunu nasıl yapıldğını bilen bayanlar varsa mümkünse yazsın ..

Biz buna marketing diyoruz sayın konu sahibesi. Elinizde ne olduğunun hiçbi önemi yok, hatta elinizde bi şey olmasına da gerek yok... Önemli olan ne sattığınız degil nasıl sattığınız... fiziksel ihtiyaçlar için de bu boyle duygusal ihtiyaçlar için de.

İnsan ilişkilerinden market raflarına kadar 2019'a hoşgeldiniz ne diyeyim. (Ki aslında konu yıldan bagımsız aslında, teyzenizi de dogaçlama psikoloji sosyoloji ve ekonomi bilgisinden ötürü kutluyorum, biraz acı ama gerçek)

Back
X