- 30 Kasım 2018
- 166
- 267
- 18
- 34
- Konu Sahibi Gelinlerce
-
selam canım,
bende 2 yıldır uğraşıyorum.. bu süreçte çevremdeki herkesin bebeği oldu.. Hemen hemen ayda bir hamile haberi aldım.. sonra sırayla doğum haberlerini aldım.. sevindim ama gönlüm hep bi buruldu.. Hayırlı olsuna bile bazılarına gidebildim.. bazılarına gidemedim.. çocuk sahibi olan arkadaşlarımın sürekli çocuklarını yaptıklarını anlatmasıyla geçiyor günlerim.. bunları duyamamak için iş yerimi değiştirmem lazım yani o derece.. bazen olgunlukla karşılıyorum, bazen de çok üzülüyorum ve hemen ortamdan uzaklaşıyorum.. maalesef toplum arasında da, arkadaş çevresinde de aile içerisinde de bazen insanlar bunu yüzüne vurabiliyor.. ama isteyerek ama bilmeyerek.. sana tavsiyem, kimsenin çocuğunun yaptığıyla ilgili yorum yapma.. bişi anlattıklarında kısa cümle demiyorum kısa kelimelerle onayla.. ama bu arkadaşlar görüşme.. en son tedavimde hamile kaldım fakat dış gebelik olduğu için apar topar ameliyat oldum.. şu kısacık hamileliğim sürecinde, sağlıklı mı beta değerim katlanacak mı diye düşünmekten hamileliğin nasıl bir şey olduğunu fark edememiştim bile..
görüşme böyle densizlerle.. kırıp döktüklerinin farkında bile olmuyorlar..
bana da ''sen anne değilsin ne anlarsın'' demediler belki ama, ''ben anneyim anlarım'' lafını çok duymuşluğum vardır..
sanırım seni en iyi anlayanlardan birisiyim bende 14 aydır deniyorum ve henüz gebe kalamadım malesef, senin bunları yapan arkadaşınmış arana mesafeni koy cevap verme mesajlarına, görüşme benim de benimle aynı zamanda evlenen bir kuzenim var 2 kez hamile kaldı ve malesef ikisinide düşürdü benle her konuştuğunda çocuk yok mu daha, bak ben iki tane yaptım ama düştü, affedersiniz ama benim eşim attığını tutturuyo senin ki becermiyo tarzında konuşmaları yapıyor bende üzülüyorum ama bilerek canımı acıttığının farkındayım, onu umursamıyorum artık hatta en son whatsapp durumumda bir çikolata paylaşmıştım bana ye ye kilo al sen böyle gidersen zor doğurursun tarzında bir cümle kullandı ( ki çok aşırı bir kilom yok) bu konuşmanın üzerine bende biraz ters ve ağır konuştum sana da tavsiye ederimMerhabalar k.k.
anne olmak istiyorum, daha yolun başındayım 1,5 yıldır deniyoruz ama olmuyor olmuyor olmuyor.. çünkü bende gitmek bilmeyen bir çikolata kisti var.. artık heyecanla beklemiyorum da adet dönemlerini sonunda salya sümük ağlayacağım belli duruyor çünkü.
neyse eşimin bir arkadaşı var evli, normal de eşiyle çok sorunlulardı aralarını düzeltmek için elimizden geleni yaptık maşallah şimdi çok iyiler ama bir çok şeyi bize inat yapıyorlar gibi mesela biz eşimle o an tartışıyorsak birden birbirlerine sarılıyorlar vs vs.. bunlar falan sorun edilecek şeyler değil eşimle gülüp geçiyorduk.
asıl sorun bu çift bizim çocuk istediğimizi benim tedaviye başladığımı biliyor. kız hamileymiş düşük tehlikesi varmış hemen yazdım canım çok sevindim falan bildiğiniz tebrik cümlelerini sıraladım (gerçekten sevindim orası ayrı) sonra biraz destek verdim düşük tehlikesi için yani elimden geldiğince yanında olmak istedim. kızın bana yazdığı şey "hamilelik çok güzel bir şey".. yani hanımlar bu arkadaş 5 haftalık hamile, geçenlerde burada birisi konu açmış 5-6 aylık hamileymiş ama heyecanlanmıyorum ben iyi bir anne olamayacak mıyım diye dertleniyordu yani nasıl 5 hafta da bu hamilelik bu kızın bana övdüğü gibi çok güzel oluyor? şimdi yazmış kalp atışlarını duyduk çok güzel diye. ya evet bu çok güzel bir şey ama sen niye çocuğu olmayan birine bunları ballandıra ballandıra anlatıyorsun?
kızla her konuştuğumda gözlerim doluyor, ben böyle kıskançlık yapmazdım ama anlamadım. aslında kıskançlık da değil de ne bileyim o böyle anlatınca benim enerjim düşüyor moralim bozuluyor gönlüm kırılıyor hanımlar, allah sağlıklı evlat versin, evlatlarında gözüm yok ama böyle anlatması gerekir mi illa? bilmiyorum çok mu kötü bir insanım sevinçlerine ortak olamadığım için?
şimdi bu çiftimizin bize gelmek istemeleri yakındır, ben ne yapayım? kabul edip tüm gücümle kızın hamilelik güzelliklerini dinleyip hayallerine destek mi olayım yoksa müsait değiliz deyip küsmeleri pahasına kesip atayım mı?
Benim de bu şekilde bir arkadaşım var 2 senedir evli ve hamile kalamıyor, bebekleri gördüğünde içi gidiyor. Ben ondan sonra evlendim ancak hamileyim, bunu ona söyleyip söylememe konusunda çok tereddüt ettim. Karşımda üzüleceğini hissediyordum. Uzun sohbetler sonucunda söyledim ve çok mutlu oldu. Bu gibi durumlar da insan ne diyeceğini bilemiyor, sanki ondan birşey çalmış gibi hissediyorsun. Bu nedenle ben dikkat ediyorum onunla konuşmalarıma, çok fazla bebek konusu açmıyorum. İnsan kendini biraz karşındakinin yerine koyabilse olay çözülecek sanırım. Eğer bebek çok isteyip hamile kaldıysa bu nedenle heyecanla bir anda söylemiş olabilir, bundan sonraki süreçte de bu şekilde devam ederse mesafe koyabilirsin.
Bak guzelim. Veren allah alan allah.
Benim de ayni 6 senedir cocugu olmayan komsum war. Kızın yaninda ben hic birsey konusmam hamilelikle cocukla alakali cunku bilirim ki uzulur belli etmese de icinden uzulur diye.Yan yana geldigimizde genelde onun konularini konusuruz.Tedavi surecini olsun. İlaç tedavisini olsun. Öyle arkadaslik dostluk olmaz. O senin acına ortak olmuyosa sende onun sewincine ortak olmak zorunda falan degilsin.Sen kiskanc biri degilsin. Sadece kirilgan bi konuda hakkin olarak kiriliyosun. İrtibati kes yada azalt daha bunun allah nasip ederse dogumu falan sana daha nelerin havasini atmaya cebellesir patavatsiz arkadasin
Ben gorumcemin yanında hamilelik yan etkilerimi bile belli etmemeye çalışıyorum acaba sizin mesaj atmanızdan böyle davraniyor olabilir mi bide en güzeli mesafe sizin için deMerhabalar k.k.
anne olmak istiyorum, daha yolun başındayım 1,5 yıldır deniyoruz ama olmuyor olmuyor olmuyor.. çünkü bende gitmek bilmeyen bir çikolata kisti var.. artık heyecanla beklemiyorum da adet dönemlerini sonunda salya sümük ağlayacağım belli duruyor çünkü.
neyse eşimin bir arkadaşı var evli, normal de eşiyle çok sorunlulardı aralarını düzeltmek için elimizden geleni yaptık maşallah şimdi çok iyiler ama bir çok şeyi bize inat yapıyorlar gibi mesela biz eşimle o an tartışıyorsak birden birbirlerine sarılıyorlar vs vs.. bunlar falan sorun edilecek şeyler değil eşimle gülüp geçiyorduk.
asıl sorun bu çift bizim çocuk istediğimizi benim tedaviye başladığımı biliyor. kız hamileymiş düşük tehlikesi varmış hemen yazdım canım çok sevindim falan bildiğiniz tebrik cümlelerini sıraladım (gerçekten sevindim orası ayrı) sonra biraz destek verdim düşük tehlikesi için yani elimden geldiğince yanında olmak istedim. kızın bana yazdığı şey "hamilelik çok güzel bir şey".. yani hanımlar bu arkadaş 5 haftalık hamile, geçenlerde burada birisi konu açmış 5-6 aylık hamileymiş ama heyecanlanmıyorum ben iyi bir anne olamayacak mıyım diye dertleniyordu yani nasıl 5 hafta da bu hamilelik bu kızın bana övdüğü gibi çok güzel oluyor? şimdi yazmış kalp atışlarını duyduk çok güzel diye. ya evet bu çok güzel bir şey ama sen niye çocuğu olmayan birine bunları ballandıra ballandıra anlatıyorsun?
kızla her konuştuğumda gözlerim doluyor, ben böyle kıskançlık yapmazdım ama anlamadım. aslında kıskançlık da değil de ne bileyim o böyle anlatınca benim enerjim düşüyor moralim bozuluyor gönlüm kırılıyor hanımlar, allah sağlıklı evlat versin, evlatlarında gözüm yok ama böyle anlatması gerekir mi illa? bilmiyorum çok mu kötü bir insanım sevinçlerine ortak olamadığım için?
şimdi bu çiftimizin bize gelmek istemeleri yakındır, ben ne yapayım? kabul edip tüm gücümle kızın hamilelik güzelliklerini dinleyip hayallerine destek mi olayım yoksa müsait değiliz deyip küsmeleri pahasına kesip atayım mı?
Ya konudan alakasız ama cahilliğime verin arkadaşlar neden 'çikolata' kisti ?
Çikolata ile alakası nedir
Merhabalar k.k.
Ben gorumcemin yanında hamilelik yan etkilerimi bile belli etmemeye çalışıyorum acaba sizin mesaj atmanızdan böyle davraniyor olabilir mi bide en güzeli mesafe sizin için de
Allah'ım en yakın zamanda nasip etsin size de Allah'ım gönlünüze göre versin
Merhabalar k.k.
ya ben bunun bu kadar zor olabileceğini bilmiyordum. aslında ilk aylarda da olur yeaaaa kafasındaydım. öyle ilişki sonrası ayaklarını kaldıranları, uzananları anlamazdım olacaksa zaten olur derdim şimdi kendim yataktan kalkmıyorum.
çok seviniyorum çocukları olacakları için sonra işte bi içim buruluyor.. çocuklu arkadaşlar gelince böyle bi eşimle duruluyoruz gittiklerinde biz sessizliğimizle kalıyoruz falan.. ne bileyim ya çok zormuş
7 seneden sonra 5.tedAvimle hamile kaldım ve bu süreçte tüm arkadaşlarım ve akrabalarımın akbaba olduğunu ögrendim
Defalarca tedavi. Gördüğümü bildikleri halde dalga geçer gibi sizde tembel çıktinız niye cocuk yapmiyosunuz yaşlanincami yapicaksiniz derlerdi insanlar fesat olmuş
Simdi çok şükür hamileyim ve kimseye söylemedim bebek dogduğunda öğrensinler
canım sende hiç canını sıkma rabbim en kısa zamanda sana çift çift evlatlar nasip etsin inşallah
Merhaba. Bahsettiğin konudan bende açtım :)) 3 aylık hamileyim ama şuana kadar bir kez olsun hamilelik çok güzel diye düşünmedim. Hatta bazen erken mi davrandım çocuk için diye düşünmüyor değilim. Yani öyle söylendiği gibi abartılacak hiçbir şey yok. Ki arkadaşın 5 haftalık hamileymiş. Henüz 5 haftalıkken ne gibi güzelliğini görmüş merak ettim doğrusu.
Belli ki seni hareketleriyle üzecek bu arkadaş mesafe koy derim kafan rahat olur en azından. Kendini de üzme Allah en doğru zamanı bekliyordur emin ol..
Ha anladım, teşekkür ederim.çikolata kıvamında olduğu için :)) ve sanırım koyu renkli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?