kıskançlık..

Benim de bu şekilde bir arkadaşım var 2 senedir evli ve hamile kalamıyor, bebekleri gördüğünde içi gidiyor. Ben ondan sonra evlendim ancak hamileyim, bunu ona söyleyip söylememe konusunda çok tereddüt ettim. Karşımda üzüleceğini hissediyordum. Uzun sohbetler sonucunda söyledim ve çok mutlu oldu. Bu gibi durumlar da insan ne diyeceğini bilemiyor, sanki ondan birşey çalmış gibi hissediyorsun. Bu nedenle ben dikkat ediyorum onunla konuşmalarıma, çok fazla bebek konusu açmıyorum. İnsan kendini biraz karşındakinin yerine koyabilse olay çözülecek sanırım. Eğer bebek çok isteyip hamile kaldıysa bu nedenle heyecanla bir anda söylemiş olabilir, bundan sonraki süreçte de bu şekilde devam ederse mesafe koyabilirsin.

ya ben bunun bu kadar zor olabileceğini bilmiyordum. aslında ilk aylarda da olur yeaaaa kafasındaydım. öyle ilişki sonrası ayaklarını kaldıranları, uzananları anlamazdım olacaksa zaten olur derdim şimdi kendim yataktan kalkmıyorum.
çok seviniyorum çocukları olacakları için sonra işte bi içim buruluyor.. çocuklu arkadaşlar gelince böyle bi eşimle duruluyoruz gittiklerinde biz sessizliğimizle kalıyoruz falan.. ne bileyim ya çok zormuş

sanırım seni en iyi anlayanlardan birisiyim bende 14 aydır deniyorum ve henüz gebe kalamadım malesef, senin bunları yapan arkadaşınmış arana mesafeni koy cevap verme mesajlarına, görüşme benim de benimle aynı zamanda evlenen bir kuzenim var 2 kez hamile kaldı ve malesef ikisinide düşürdü benle her konuştuğunda çocuk yok mu daha, bak ben iki tane yaptım ama düştü, affedersiniz ama benim eşim attığını tutturuyo senin ki becermiyo tarzında konuşmaları yapıyor bende üzülüyorum ama bilerek canımı acıttığının farkındayım, onu umursamıyorum artık hatta en son whatsapp durumumda bir çikolata paylaşmıştım bana ye ye kilo al sen böyle gidersen zor doğurursun tarzında bir cümle kullandı ( ki çok aşırı bir kilom yok) bu konuşmanın üzerine bende biraz ters ve ağır konuştum sana da tavsiye ederim sanırım artık bu konuda konuşmaz benimle ( Rabbim tez zamanda hayırlı evlat versin isteyen herkese)

Bak guzelim. Veren allah alan allah.
Benim de ayni 6 senedir cocugu olmayan komsum war. Kızın yaninda ben hic birsey konusmam hamilelikle cocukla alakali cunku bilirim ki uzulur belli etmese de icinden uzulur diye.Yan yana geldigimizde genelde onun konularini konusuruz.Tedavi surecini olsun. İlaç tedavisini olsun. Öyle arkadaslik dostluk olmaz. O senin acına ortak olmuyosa sende onun sewincine ortak olmak zorunda falan degilsin.Sen kiskanc biri degilsin. Sadece kirilgan bi konuda hakkin olarak kiriliyosun. İrtibati kes yada azalt daha bunun allah nasip ederse dogumu falan sana daha nelerin havasini atmaya cebellesir patavatsiz arkadasin

onlar 3-4 aydır istiyordu ve oldu..

aynı şekilde çok hassas davranan arkadaşlarım da var, gerçekten çocuğundan çok bahsetmez benim tedavi sürecimden konuşur hatta şuan gittiğim doktoru önerdi... bir tarafta da hamileliğin güzelliğinden kalp atışından bahseden biri var.. bilmiyor ki ben her ay adet günü eşimin kollarında ağlarım..

Ya konudan alakasız ama cahilliğime verin arkadaşlar neden 'çikolata' kisti ?
Çikolata ile alakası nedir

Ben gorumcemin yanında hamilelik yan etkilerimi bile belli etmemeye çalışıyorum acaba sizin mesaj atmanızdan böyle davraniyor olabilir mi bide en güzeli mesafe sizin için de
Allah'ım en yakın zamanda nasip etsin size de Allah'ım gönlünüze göre versin

7 seneden sonra 5.tedAvimle hamile kaldım ve bu süreçte tüm arkadaşlarım ve akrabalarımın akbaba olduğunu ögrendim

Defalarca tedavi. Gördüğümü bildikleri halde dalga geçer gibi sizde tembel çıktinız niye cocuk yapmiyosunuz yaşlanincami yapicaksiniz derlerdi insanlar fesat olmuş

Simdi çok şükür hamileyim ve kimseye söylemedim bebek dogduğunda öğrensinler

canım sende hiç canını sıkma rabbim en kısa zamanda sana çift çift evlatlar nasip etsin inşallah

Merhaba. Bahsettiğin konudan bende açtım :)) 3 aylık hamileyim ama şuana kadar bir kez olsun hamilelik çok güzel diye düşünmedim. Hatta bazen erken mi davrandım çocuk için diye düşünmüyor değilim. Yani öyle söylendiği gibi abartılacak hiçbir şey yok. Ki arkadaşın 5 haftalık hamileymiş. Henüz 5 haftalıkken ne gibi güzelliğini görmüş merak ettim doğrusu.
Belli ki seni hareketleriyle üzecek bu arkadaş mesafe koy derim kafan rahat olur en azından. Kendini de üzme Allah en doğru zamanı bekliyordur emin ol..

Empati yapmak çok mu zor bi duygu acaba? bizde 10 aydır bebek bekliyoruz her adette ağlamanın her ay yeni umut besleyip hüsrana uğramanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum keşke arkadaşınız da biraz empati yapabilse. Ama yine de iyi yönünden bakın sizde bebek doğduğunda o uykusuz geceler geçirip bakımsızlıktan şikayet ederse rahat rahat uyumanın ve gezmenin çok güzel birşey olduğunu anlatırsınız

o gün hamilelik çok güzel dedi benim için konuşma bitti çünkü bütün gün gözlerim doldu durdu akşamında da çok ağladım.. bugün kendisi yazdı bende sordum tehlike geçti mi diye doktora gittik kalp atışlarını dinledik 4. aya kadar tehlike var ama dedi.. şimdi herkes aynı değildir ama ben birini bu konuda üzmek istemiyorsam " gittim canım 4. aya kadar tehlike var ama Allah büyük" der geçerdim..

Kızın yaptıklarında absürt bişe göremedim,sizin hassasiyetiniz sizi üzüyor kıskanıyorsunuz sanırım..

canım, ne yaparsak yapalım Rabbim nasip ettiyse olacak.. benim ilk tedavimde döllenme olmadı.. amannn herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok diyenler oldu.. 2. tedavimde dış gebelik oldu herkesin çocuğu olacak diye bir şey yok diyen kişi ve eşi geçmiş olsuna geldiler.. bu kişi çıktı eşi arabayı park ediyormuş.. zili çalmadı bu kişiyi aradı kapıyı açın diye.. bu kişinin bağıra bağıra dediği cümle '' sanki evde bebek var zili niye çalmıyorsun'' oldu.. o an saçını başını yolasım geldi..
zaten ameliyatlıyım ölümden dönmüşüm, yaşadığıma mı sevineyim, bebeğin gitmesine mi üzüleyim..

artık kendi köşeme çekildim.. kimsenin çocuğu hakkında hiç bir yorum yapmıyorum.. bişi olduğunda ayy ne güzelmiş deyip geçiştiriyorum..

vallaha öyleler.. amcamın eşi de biliyor olmadığını baya zaman önce 1-2 söyledi üstüne birde merve hamile hadi sende kal dedi sanki benim elimdeymiş gibi, gelini varken anneme dedim yengem de bana sürekli aynı muhabbeti yapıyor haberi yok kızacam dedim bir daha kimse sormadı :) güzel dualarınız için tesekkür ederim. sizde sağlıkla alın kucağınıza

kesinlikle eşimle bizde öyle diyoruz, Allah büyük hayırlı sağlıklı evlat versin. belki de vermeyecek bilemeyiz sadece insanlar biraz düşünsün isterdim.
ya 5 haftalık hamile düşük tehlikesi var ben olsam güzel demek yerine gelinlerce korkuyorum falan derdim herhalde

çikolata kıvamında olduğu için :)) ve sanırım koyu renkli
Ha anladım, teşekkür ederim.

Konunuzu da okudum.
Sanırım arkadaşınız hayatı boyunca övünecek, birilerinin imreneceği hiç bi vasıfa sahip olamadığı için üremeyi üstünlük görecek kadar zavallı biri.
Umarım hayırlısı ile siz de bi evlat sahibi olursunuz.

5.haftada kusmaktan hastanede yatmaya başlamıştım leş gibi aylar geçirdim yani bu yüzden erken daha ne hamileliği diye düşünmeyin demek ki onun hormonları da iyi şeyler hissettirmiş mutlu etmiş onu. Zaten hamilelik insanın zeka seviyesini düşürüyor bilinçli yapmıyor olabilir ama normalde de nispet seven biriyse kat kat artmıştır. Size gelince çocuğum olmuyor diye düşünmeyin daha 1.5 yıl olmuş tedavinize devam edin stres yapmayın kafanızı boşaltın ki süreç daha kolay ilerlesin ve Allah şifa versin inşallah en kısa zamanda güzel haberi alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…