kıskançlık..

Aynısını yaşadım. 5. Yılımızda doğdu oğlumuz. Sizin çok çok erken çok üzüp kendinizi yıprstmayın. Geliyo gelsin bayarsa bir daha görüşmeyin

Arkadaşımın birisi bana surekli evlilikle hava atip evlenemedin edebiyati yapti nisanliyken. Simdi evlendi. Cocugu olan ortak baska bir arkadasimiz o arkadasima cocuktan dolayi nispey yapiyor. Hos banada evlilikten laf soyleyip duruyor, sen evlenemedin artik evlenemezsin en azindan cocugun yok sevgisini bilmedigin icin kaybetme korkun yok gibi cahilce konustu simdiye kadar. Ben onlara gereken cevabi veriyorum verecegim. Cunku benim bir eksigim yok ve ustune alinmiyorum. Bu onlarin dengesizligi. Senin cocugun olmamasi bir eksiklik degil once bunu kabul et. Yoksa millet susmuyor o bitse baskasi cikar. Once kendini inandir bazi seylere zaten sen takmayinca onlarda bisey diyemeyecektir emin ol. Hissediyorlar o yuzden konusuyorlar. Ben evlilikten konu acildiginda espiriye vuruyorum zaten kendileri susuyo takmadigimi gorunce. Onemli nokta takmamak.

Ayrıca eski konularınıza denk geldim de,çocuk sevmeyen biriymişsiniz. Çocuk sevmeyen birisinin de çocuk sahibi olmak için bu kadar çırpınması enteresan gerçekten.

şimdi ne desem ban yicem usturupluca söyliyim hem yanındayım deyip hem sevincini paylaşamıyorsan yanındayım diye boş yapma öylese..

Belki size öyle geliyordur, hasas olduğunuz için nispet gibi algılıyorsunuzdur. Bilmiyorum ki, ben ilk hamileliğimde çok erken öğrenmiştim 4haftalık falan. Çok farklı bi duyguydu Allah hayırlısıyla sizede yaşatsın. Yani heyecanlanmıştır hoşuna gitmiştir o duygu olabilir. Sizinde çok uzun bi zaman değil inşallah olur. Ben bikaç ay önce ilk aydan hamile kalmak isteyen görümcemle bebek hakkında konuşurken o ay hamile olduğumu öğrendim ama onun olmadı. 2,5aylık boş gebelikten kürtaj oldum ben o berbat duyguyu üzerimden atamadan bir hafta sonra görümcem hamilelik testinin fotografını attı. Ki benim hamilelik belirtilerim bulantılarım bile yeni yeni geciyordu hiç tuhaf karşılamadım, bildiğim bütün bilgileri ona anlattım. Ama cok gerildm nefes alamadım gün boyu, sanki ondanda kötü haber alcakmışız gibi hissettim. Hatta diğer görümcem neden sana söyledi bu ne düşüncesizlik dedi. Bence biraz rahatlayın farklı acılardan bakmayı deneyin. Sizin için söylüyorum size daha iyi gelecektir.

Bize de doktor bu rahatsızlığımdan dolayı çocuğumuzun olamayacağını söylemişti ama ben 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim. Ve öğrendiğimde 10 haftalik olmuştu. Ben hissetmedim bile hamile olduğumu. Hatta 4. Aydan sonra hamileliği benimsedim bir bebek tasidigimi hissettim. 5 haftalıkken nasıl hissedilir anlamadım. Ben de vardı bir sıkıntı sanırım.

Neden evlat edinmeyi düşünmüyorsunuz?

düşüncelerimiz arasında var ama bu kendi çocuğumuzdan daha büyük bir sorumluluk.. ona kızsam kendimi kötü hissederim, nasıl ilerleyen dönemlerde ailen seni bırakmış derim? kendi anne - babasını aramak istediğinde üzülürmüyüz? hadi kendi çocuğum olursa, kendi doğurduğuma azıcık fazla ilgi gösterdiğimi düşünüp üzülürse o zaman ne yaparız? o kadar çok soru var ki bu konuyla ilgili kafamızda...

Ayrıca eski konularınıza denk geldim de,çocuk sevmeyen biriymişsiniz. Çocuk sevmeyen birisinin de çocuk sahibi olmak için bu kadar çırpınması enteresan gerçekten.

pardon çocuk sevmeyen birisimiymişim? acaba hangi konudan hangi cümlemi cımbızla çekip aldınız da bana bunu söylediniz? milletin çocuğuna bayılma mecburiyetimiz yok ama kendi yeğenlerim için canımı verebilirim. arsız çocukları, terbiyesiz çocukları zaten sevmiyorum zaten kim sever ki anne babasından başka?

şimdi ne desem ban yicem usturupluca söyliyim hem yanındayım deyip hem sevincini paylaşamıyorsan yanındayım diye boş yapma öylese..

zaten sevincini paylaşmak adına kendisine yazıyorum amaaaa o tutupta benim hassas noktama vurursa bende kendimi düşünüp yanında olmam. ve lütfen eğer bu durumu yaşamadıysanız uzaktan davulun sesi olmayın..

sizi hassas noktanızdan vurayım bakalım derdime ortak olabilecekmisiniz?

İlk 4 ay hamile kaldığına pişman olmuş biri olarak (mide bulantısı ve halsizlik, genel rahatsızlık hali, gerçi 5 değil 6. haftadan sonra başlamıştı) bu şekilde abartılı anlatımları özellikle size karşı (belki kafaya bu kadar taktığınızın farkında değildir onu bilemiyorum) pek mantıklı bulmadım.

Bu arada benim de 1-1,5 sene sonra oldu hamileliğim, böyle insanlara takılmayın. Çikolata kisti için ameliyat olmanız gerekmiyor mu?

boşver gelinlerce millet anca konuşur
ee ne yaptınız gelmek istediler mi?
eşinize de durumu bildirip uzak durmanızı tavsiye ederim.

allah sağlıkla büyütmek nasip etsin :) ilk 1 sene biliyorsunuz doğal yollarla hamile kalmamız bekleniyor. olmazsa aşılama deneniyor o da olmazsa tüp bebek :) tüp bebekte olmazsa sanırım en son ameliyat. bir de yumurtalıklar tıkalıysa bu işlemlerin hiç birisi olmadan ameliyat ediliyor. benim tüpler açık

son yazdıkları da hamilelikle bebekle ilgili mi
tabiki tepki vermeyin...

Evet hamilelik ve bebekle ilgili. ya tabi ki konuşulur bu konular samimi bir şekilde anlatırsın nasıl olacak merak ediyorum dersin falan ne bileyim özendirmeden kıskandırmadan anlatmanın bin yolu bulunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…