yazınızda çok detay bana garip geldi.
Eltinizle kendinizi kıyaslamayın, sizin huyunuz farklı, onun huyu farklı.
Ben o yüzden sizde gördüğüm hatalı davranışlar üzerinden yorum yapacağım.
1- Ziniyi kaldırma meselesi: Eğer ki çok ağır ben kaldıramam dedi ise herkes, siz de kaldırmayacaksınız. Kaynınız oradaymış, ona söyleyeceksiniz.
2- Sofra henüz kalkmamış siz 15 dakika odadan ayrılmanıza rağmen: Tam odaya girdiğinizde lafı çarpacaksınız. Bu sofra bu kadar bekler mi diye. Sonuçta hamilelik şüphesi olan eltinin sofrayı kaldırmaması için sözde bir bahanesi varsa, odadaki diğer 4 kişinin elleri armut mu topluyor.
3- Çocuğunuzla daha fazla ilgileneceksiniz, her ihtiyaacını siz göreceksiniz, o arada işler aksıyorsa aksasın boşvereceksiniz.
4- Eşiniz işten gelmiş, elbette ona hizmet etmek istersiniz, ama diğerlerine de hizmet etmek zorunda kalıyorsanız, o zaman eşinizle konuşacaksınız ve daha az akşam yemeği ziyaretlerine gideceksiniz.
5- Maddi durumunuza göre kp nin aldığı eşyaları peyder pey evden atacaksınız. Sorarlarsa bu kadar sabrettiğim yeter o eşyalara diyeceksiniz.
Ve maalesef şunu unutmayın, ailelerde genelde problemi ilk gelin, ilk çocuk, ilk damat çekiyor. Sonrakiler daha kıymetli oluyor. Bunu da aklınızda bulundurarak çok dertlenmeyin derim.