• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanç eltim kıskanç kızı

Bir çocuğun her istediğinin yapılmasını nda doğru olduğunu burada okudum

Çocuk absürd birşey istememiş
Elbise istemiş, bisiklet istemiş. Çocukların isteyeceği normal şeyler istemiş.
Gidinde bana araba alın dememiş. Ailenin imkanı varsa arabada alır zamanı gelince o ayrı bir konu.
Bunun için size hesap vermeleri gerekmiyor.
Siz almassınız çocuğunuza o sizin bileceğiniz iş

Sizde aldiginizi yaptığınızı söylemeyin karşı komşum bile olsa eltim hayatimdan haberi olmazdı ben yada eşim söylemese,görüşmeleri sık sık yapmayın derim çocuk bu ister ailede alır yapar doğru değil ama bazen mutlu olsun diye yaparız,sizde görmezden gelin.

benim kuzenimde küçükken böyleydi , büyüyünce karakteri fesat , hırsız , herkesi izleyip taklit eden , sidik yarıştıran , insanların yüzüne gülüp hayatlarında iyi bir şey olduğunda fesatlanan abuk sabuk, özenti bir tip oldu (33 yaşında )

biz küçükken oyuncaklarımı çalar götürür annesi ay ne var ki çocuktur almış derdi, ben tayt alırdım bir hafta sonra aynısını alır gelirdi vs aynı sizin dediğiniz gibi.

küçükken bir şeylere özenmek normal ama bu daha farklı bir şey olabilir. annesi yanında sürekli sizinle ilgili konuşuyor kıskançlık yapıyor ve bunu model alıyor olabilir. bir kez iki kez normal ama her şeyi taklit etmeleri hastalıklı ve o çocuğua üzüldüm annesi yüzünden ileride nasıl biri olacak kimbilir.

hayatınızı özel yaşayın hiçbir şeyinizi göstermeyin. çok net.

Merhaba.Yan dairede eltim var.Kızı 9 yaşında benim kızım 7 yaşında.Mesela kızıma birşey aldığımda , şimdi benim kızımda isteyecek diye dertlenip almamam için laf kalabalıklığı yapıyor.Kızıma bayramda beyaz elbise aldım onlarda beyaz istedi.Kızıma tişort, pantolon aldım aynısını hatta aynı rengi aldılar.Bahçıvan aldım , koşa koşa gidip sırf kızı istedi diye aldı.Bisiklet aldık, koşa koşa gidip aldılar.Kızımı sadece 1 defa tenise yolladım ,birden tenis merakları ortaya çıktı.Satranca yazdırdım , kızının satranç hevesi ortaya çıktı.Eve çiçek aldım, camlarının önüne çiçek koyma hayali ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki o çocuktur, küçüktür ister. İsteyebilir ama sırf surat yapıp ağlıyor diye bir çocuğun her istediği koştura koştura yapılır mi?Kendi hayatlarını değil bizim hayatımızı yaşıyorlar.Sıkıldım artık.Birşey söylesem ben suçlu olacağım.😕
[/
O yaşlarda normal bence, okul arkadaşlarında gördüklerini de ister çocuklar. Bunu kıskançlık olarak algılamanız gereksiz olmuş.

Bir çocuğun her istediğinin yapılmasını nda doğru olduğunu burada okudum
Siz sanırım fakir bir çocukluk geçirmişsiniz. O yüzden kendi çocuğunuzu gonderdiginiz bir belediye kursunu aldığınız kabarık bir elbiseyi bile gözünüzde buyutuyosunuz ve başka ailelerin de bunu çok zor şekilde karsiliycagini dusunuyosunuz. Ama bunlar zaten her çocuğun sahip olabilicegi sıradan haklar. Bir çocuğu sanata ya da spora teşvik etmek her anne babanın yapmak zorunda olduğu bisiydir. Ben neden param yetiyoken çocuğumun tenise gitmesine ya da elbise almasına engel olayım? Siz niye çocuğunuza engel olmadınız ?

Toplumumuzda kuzenlerin evlendirilmesi söz konusu olunca ne deriz " onlar kardeş" deriz. Sizin çocuklarınız yan yana dairelerde,muhtemelen tüm gün beraber oynayan çocuklar ve onlar kardeş gibiler, aynı giyinsinler, aynı kurslara gitsinler nolur ki?
Ama siz ve eltiniz, elticilik yaparak çocukları hırslarınıza kurban ediyorsunuz.

Merhaba.Yan dairede eltim var.Kızı 9 yaşında benim kızım 7 yaşında.Mesela kızıma birşey aldığımda , şimdi benim kızımda isteyecek diye dertlenip almamam için laf kalabalıklığı yapıyor.Kızıma bayramda beyaz elbise aldım onlarda beyaz istedi.Kızıma tişort, pantolon aldım aynısını hatta aynı rengi aldılar.Bahçıvan aldım , koşa koşa gidip sırf kızı istedi diye aldı.Bisiklet aldık, koşa koşa gidip aldılar.Kızımı sadece 1 defa tenise yolladım ,birden tenis merakları ortaya çıktı.Satranca yazdırdım , kızının satranç hevesi ortaya çıktı.Eve çiçek aldım, camlarının önüne çiçek koyma hayali ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki o çocuktur, küçüktür ister. İsteyebilir ama sırf surat yapıp ağlıyor diye bir çocuğun her istediği koştura koştura yapılır mi?Kendi hayatlarını değil bizim hayatımızı yaşıyorlar.Sıkıldım artık.Birşey söylesem ben suçlu olacağım.😕
Sanki siz o saydıklarınızı kendiniz heves edip yaptınız. Sizin de kızınız istemedi mi onları?? Aaa çok ayıp neden kızınızın her istediğini yapıyorsunuz? Ne diyeceksiniz eltinize. Neden benim kızımın pantolonu aldınız? Neden sen de satranç kursuna gidiyorsun mu? Yahu 30 yaşındaki kadınla yarışanı anlarım da 9 yaşındaki çocukla yarışmak nedir

O yaşlarda normal bence, okul arkadaşlarında gördüklerini de ister çocuklar. Bunu kıskançlık olarak algılamanız gereksiz olmuş.

Böyle düşünemiyorum çünkü yaptıklarının gerisi gelmiyor.Mesela hevesle alınan bisikletle topla dan 3 yılda 10 kere binmiştir. Yada tenise 3 -5 kere gitmiştir.Satranç ise le hevesi yok.
Peki bundan size ne? Siz neden bisiklet adına dert ediyorsunuz bu durumu? Binilmeyen şey bisiklet, binmeyen kişi küçük bir çocuk

bırakın eltiyi vs yi

komşu diye düşünün

sitenin bahçesinde çocuklar su savaşı yaptılar

komşu da gidip oğluna su tabancası aldı

ne yani bizden görüp aldı almasın mı

çocuk onlar birlikte oynayacaklar

geçen yıllarda yüzmeye gitti çocuklar birbirlerinde görüp tüm sitedeki akranlar gitti

bisiklete biniyorlardı geçen gitmiş alt komşum da kızına büyük bisiklet almış onunki küçük diğerlerininki büyüktü

acaba kızı bizimkilerden görüp istemiş olabilir mi

almasa mıydı

çevrelerinde siz varsanız sizden görmesi olağan değil mi

bir de piyasa zaten benzer ürün dolu

geçen yıl kursa gidiyordum herkes yetişkin ve değişik yaş aralıklarında

hepimiz beyaz tişört ve kot giymişiz kadın erkek sözleşmiş gibi oluyor takılmayın böyle şeylere

bırakın eltiyi vs yi

komşu diye düşünün

sitenin bahçesinde çocuklar su savaşı yaptılar

komşu da gidip oğluna su tabancası aldı

ne yani bizden görüp aldı almasın mı

çocuk onlar birlikte oynayacaklar

geçen yıllarda yüzmeye gitti çocuklar birbirlerinde görüp tüm sitedeki akranlar gitti

bisiklete biniyorlardı geçen gitmiş alt komşum da kızına büyük bisiklet almış onunki küçük diğerlerininki büyüktü

acaba kızı bizimkilerden görüp istemiş olabilir mi

almasa mıydı

çevrelerinde siz varsanız sizden görmesi olağan değil mi

bir de piyasa zaten benzer ürün dolu

geçen yıl kursa gidiyordum herkes yetişkin ve değişik yaş aralıklarında

hepimiz beyaz tişört ve kot giymişiz kadın erkek sözleşmiş gibi oluyor takılmayın böyle şeylere
Dun aksamustu sitedeki cocuklar beraber bisiklete binmeye cikti,oglum iclerinde en buyuk olan cocuk. Digerleri bir ay ,iki ay arayla daha kucukler. Karsi komsum kizina buyuk bisiklet almis,benim oglan bisikleti gorunce kafaya takti ben de buyuk isterim diye ;) kizdan izin istedi kendisi bindi buyuk bisiklete. Kizcagiz zaten babasinin yardimiyla binebiliyordu benim oglan daha uzun tabi aldi gitti bisikleti ;) mecbur alacaz zaten zamani da gelmisti. Simdi o komsum beni gorunce selam dahi vermemeli ;)

Benim soruma da cevap gelmedi
Ben de meslek,is guc ve evi nasil aldiklarini sormustum. Kiskancliktan goz de gormuyor herhal

Ev aile apartmanı, babadan kalma. Profilde öğretmen yazıyor ama öğretmen olmadığına yüzde bi milyon eminim. Konu sahibi çalışmıyor, eltiden emin değilim. Kocalar muhtemelen birlikte çalışan esnaf.

Adı üstünde çocuk çocuk.Özenir yani.Ailesi de üzülmesin özenmesin diye elinden geleni yapmış.Sizin elinizdekini almış sanki.Bu durumda kıskanç olan siz oluyorsunuz,yaptıklarınız da dünyada tek sanki.Siz mi buldunuz tüm o etkinleri.Allah’ım ya.Böyle art niyetten gına geldi artık.İnsallah cocugunuza bunları empoze etmiyorsunuzdur etrafındakilere sizin gibi negatif bakmasın

Dun aksamustu sitedeki cocuklar beraber bisiklete binmeye cikti,oglum iclerinde en buyuk olan cocuk. Digerleri bir ay ,iki ay arayla daha kucukler. Karsi komsum kizina buyuk bisiklet almis,benim oglan bisikleti gorunce kafaya takti ben de buyuk isterim diye :KK66: kizdan izin istedi kendisi bindi buyuk bisiklete. Kizcagiz zaten babasinin yardimiyla binebiliyordu benim oglan daha uzun tabi aldi gitti bisikleti :KK66: mecbur alacaz zaten zamani da gelmisti. Simdi o komsum beni gorunce selam dahi vermemeli :KK66:

bak anlat çocuğa

olmaz çocuğum alınmaz komşu X teyze üzülür hakkımızda konu açar de

şaka bir yana çocuğun özenmesinden doğal ne olabilir ki

hiçbirşey söylemeyin. çocuk imreniyor olabilir. ailesi de üzmek istemiyordur. kıskançlık değil bu.

9 yaşındaki çocuğa neden kıskanç dediniz anlamadım,oğluma bir araba almıştık bütün yaz üstünden inmeyince sitedeki birlikte oynadığı arkadaşlarına da alındı sonraki yaz hep birlikte binip oynadılar çocuklar mutlu biz mutluyduk,lütfen çocuğunuza da kuzenin seni kıskanıyor gibi bir fesatlik empoze etmeyin ilerde hayatı da böyle yaşayan mutsuz bir insan olabilir

Siz niye yaptınız o zaman bunları ? Aa ama sizinki piremses, bunlara sadece o sahip olabilir, elti nasıl alıyor fakir olmalıydı ve alamamalıydı. Zevkten uçardınız.
Düşünüyorum şimdi. Gidip konuşsa, kaynı da akılsızın teki olsa ve hak verse. Artık bir şey alınmayacak moduna girip yaptığı masrafı azaltsa. Bir insanın fedatlığı 9 yaşındaki bir çocuğu etkileyecek. Allah korusun böyle insanlardan

Back