• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskanç eltim kıskanç kızı

Merhaba.Yan dairede eltim var.Kızı 9 yaşında benim kızım 7 yaşında.Mesela kızıma birşey aldığımda , şimdi benim kızımda isteyecek diye dertlenip almamam için laf kalabalıklığı yapıyor.Kızıma bayramda beyaz elbise aldım onlarda beyaz istedi.Kızıma tişort, pantolon aldım aynısını hatta aynı rengi aldılar.Bahçıvan aldım , koşa koşa gidip sırf kızı istedi diye aldı.Bisiklet aldık, koşa koşa gidip aldılar.Kızımı sadece 1 defa tenise yolladım ,birden tenis merakları ortaya çıktı.Satranca yazdırdım , kızının satranç hevesi ortaya çıktı.Eve çiçek aldım, camlarının önüne çiçek koyma hayali ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki o çocuktur, küçüktür ister. İsteyebilir ama sırf surat yapıp ağlıyor diye bir çocuğun her istediği koştura koştura yapılır mi?Kendi hayatlarını değil bizim hayatımızı yaşıyorlar.Sıkıldım artık.Birşey söylesem ben suçlu olacağım.😕
Şöyle düşünün aynı evde yaşayan 2 kız kardeş olsaydılar aynı şekilde olacaktı. Ona alırken onada alınacaktı.

eltinizi muthis takinti haline getirmissiniz cocugun bindigi bisiklet sayisini kurs sayisina kadar takip etmissiniz ve bunlarin hicbirinin size zarari yok yani hani desem sonu size dokunuyor o da yok. Buraya konuyu acarken cidden 9 yasindaki bi cocugu lincleyecegimizi falan mi dusundunuz kizinizi asla kendiniz gibi yetistirmeyin aksi takdirde “herkes beni kiskaniyo benim hayatimi yasamaya calisiyo “ gibi bi kafaya girmesin cok dislanir yoksa bilginuz olsun

Merhaba.Yan dairede eltim var.Kızı 9 yaşında benim kızım 7 yaşında.Mesela kızıma birşey aldığımda , şimdi benim kızımda isteyecek diye dertlenip almamam için laf kalabalıklığı yapıyor.Kızıma bayramda beyaz elbise aldım onlarda beyaz istedi.Kızıma tişort, pantolon aldım aynısını hatta aynı rengi aldılar.Bahçıvan aldım , koşa koşa gidip sırf kızı istedi diye aldı.Bisiklet aldık, koşa koşa gidip aldılar.Kızımı sadece 1 defa tenise yolladım ,birden tenis merakları ortaya çıktı.Satranca yazdırdım , kızının satranç hevesi ortaya çıktı.Eve çiçek aldım, camlarının önüne çiçek koyma hayali ortaya çıktı.Şimdi diyeceksiniz ki o çocuktur, küçüktür ister. İsteyebilir ama sırf surat yapıp ağlıyor diye bir çocuğun her istediği koştura koştura yapılır mi?Kendi hayatlarını değil bizim hayatımızı yaşıyorlar.Sıkıldım artık.Birşey söylesem ben suçlu olacağım.😕
O yaş çocuklarda bu çok normal bir davranış. 10 yaşında kızım var elindeki daha güzel bile olsa arkadaşında gördüğünü istiyor. Çocuk onlar bu kadar takmaya değmez bence. Ayrıca bir annenin çocuğunun her istediğini yapmaya çalışması da sizi ilgilendirmez
O kadın da bu durumdan çok memnun değildir sanırım.

Eğer bu kadar dert ediyorsanız söylemeyin siz de ne yaptığınızı? Aldıklarınızın da bazılarını giyin mesela diğerlerini özel günler için saklayın. Kızınızın gittiği sporları söylemeyin; kızınıza da tembih edin o da söylemesin ama eğer kişisel fikrimi soruyorsanız en son takılacağım şey bu olurdu. Aynı kıyafet herkeste aynı durmaz; herkes her sporu yapamaz; herkes her müzik aletini çalamaz. Takılmayın bu kadar.

Aklıma geldi.
Sizin kızınızın yaşlarında kuzenim gitar kursuna yüzme kursuna falan giderdi, çok özenirdim. Bana keman alalım diye yalvar yakar olurdum.
Onların maddi imkanları bizden iyiydi, ama biz de aç açık değildik. Ucuzundan bir şey alıp gönlümü edebilirlerdi. Yapmadılar ne gerek var diye, olsun ne diyelim onlar da öyleydi var olsunlar. Şimdi istediğim şeyi almak için taşı sıksam suyuna çorba yaparım. Keman geçti gitti tabi, ama istediğim diğer enstrümanları hem aldım hem çalmayı öğrendim, kütüphane aldım kurdum, heveslerimi kendim karşılar yaşa geldim. Hala annemi darlarım bana keman almadınız diye. İstesem şu an gidip kendime alırım ama o zamanki gibi olmaz.
Yani bazı şeyler yaşında ve o an güzel. Çocuklara sidik yarıştırmayın izleri geçmiyor.

Ne dememi istiyorsun.ne sorduydanız yazdım
size zararı dokunmayan masumca kıskançlıklar bunlar ne sakıncası var?
E size ne peki bundan? Yani sizi rahatsız edecek ne var bunda? Ebeveynleri problem etmiyorsa size dokunan ne? Çok fesat gördüm sizi.
Alınmasının size ne zararı var ben onu anlayamadım. Dünyada bir tane var da ikinizden biri almıyor yani sonuçta. Acaba siz aslında eltiniz kıskanıyor çocuğunuzu diye mi düşünüyorsunuz??
e peki bundan size ne?
satranca 2 defa gitmiş tenise 1 defa.
nesini kıskanıyosunuz eltinizin lutfen doğru söyleyin
sizden guzel mi eğitimli mi eşi mi daha iyi davranıyor.
farkında değilsiniz ama buram buram kıskançlık kokuyor konunuz

velev ki siz yapıyorsunuz diye yapmışlaar, onların çocuğu size ne? belki şımarık buyutmek istiyolar.
Siz bundan neden rahatsız oluyorsunuz? Gerçekten anlamadığım için soruyorum
Kırl kere falan soruldu bu konuda sizi etkileyen, rahatsız eden ne? Ne oluyor aldığınızı alınca yaptığınızı yapınca yani? Ne eksiliyor sizden? Buna da cevap gelmez muhtemelen.

Aynı soruyu kırk kere sorduk farklı farklı üyeler.

Yanyana oturuyoruz..kapıda yüksek sesle konuşulursa duyulur.dinleme cihazı koymadım😊

Neden taşınmıyorsunuz?
Eltimle değil aynı apartmanda aynı semtde bile oturmazdım madem bukadar kötü, fesat, kıskanç.
Bu arada elti dostu sanmasın beni kimse.
Benimkini 1 senedir görmedim sanırım 🤔 daha fazlada olabilir, ama 10 sene daha görmessem özlemem, aramam sormam.
Ama beni kiskaniyor diye ortalarda dolanıp 7/24 de dipdibe olmam oda ayrı konu

Çocuk bu ister yani niye bu kadar sorun ettiniz ki hem her aldığınızı nerden görüyorlar. Madem çocuk özenip sürekli istiyor bi kere de çocuğunuza aldığınız kıyafetin aynısını o çocuğa da alın görün bakın nasıl mutlu olacak, o çocuğu kıskandırmak yerine mutlu etmeye çalışın.

Ne var bunda benim oğlumda arkadaşını çok kıskanıyor aslında kıskanmak değil çok seviyor arkadaşını o ne yaparsa ne isterse benim oğlumda aynısını istiyor. Hatta ben kendim söyledim arkadaşıma bizimki sizin oğlanı çok seviyor sanırım birazda kıskanıyor diye. Sanki siz kıskanıyormuşsunuz gibi geldi bana bu kadar dikkat ettiğinize göre şahsen benim hiç aklıma gelmez aldığım şeylerin aynısını alması birilerinin.

Pardon ama kıskanç olmam için benim onların aldığını almam beğendiğini beğenmem lazım.siz yanlış anladınız herhalde

Kıskançlık böyle ölçülmez, düşünceniz bile yeter bazı şeyleri belli eder. Hesap kitap işlerine girmişseniz ki aşikar kıskançlık söz konusu. Herşeyi gözlerine sokarak yapmayın sizde bir zahmet madem güvenmiyorsun eltine çiçeğini böceğini konuşmanı tartlatan olup olmamasını konuşmak zorunda değilsin mesafeli ol, böyle mırç mırç olursanız her türlü sorun yaşanır

İsteyebilir ama sırf surat yapıp ağlıyor diye bir çocuğun her istediği koştura koştura yapılır mi?
Çocuğum arkadaşında ya da kuzeninde görüp heves edip istemişse alırım, yaparım. Gayet normal bir şey bu. Nedir yani bir elbise, bir bisiklet. Bu kadar fesatlık sizce de yorucu değil mi? Sanki tenisi ilk siz keşfettiniz, gören de atom parçaladınız sanır.

Arkadaşım cevap belli.sidik yarıştırmaları hoşuma gitmiyor..

Tamam söyleyelim hemen eltiye sizin hoşunuza gitmiyor diye el kadar çocuğun isteklerini yapmasın heveslerini kursağında bıraksın. Dünyadaki en önemli varlık sizsiniz çünkü aman canınız sıkılmasın.

Back