Slm bacılar ...
Nabersiniz bakalım ? Ramazan yoğun geçiyor sanırım pek ilerlememiş sayfalar..
Gerçi hamileler olarak tutmuyoruz da diğerleride bebişlerden giremiyor sanırım..
Uff zmn geçmek bilmiyor ..ben şimdiden karnımı taşımakta zorlanıyorum zaten iyice aşağıya indiler hissediyorum rahmim nasıl ağrıyor bazen..kasık ağrıları sancılar giriyor...kaskatı kesiliyorum..nerdeyse yarım saat sürüyor o şekil..
İyiki alışverişlerimi vs. işlerimi hallettm ..yoksa bu saattn sonra mümkün değildi..Artık tek korkum erken doğmaları..
Ben ağrıya sancıya dayanırımda onlar içerde durmuyor mübarekler..fıldır fıldırlar hep..en azndan bi buçuk ay daha dayansalar çok güzel olacak..
Özge zayıflama durumları nasıl gidiyor kıs başladınmı diyete ?
Bu arada millandan da bayadır haber yok..naptı acaba..
Kız eylül maşallah işini gücünü görebilion demek senin hamileliğin güzel geçicek..
Ben bırak iş yapmayı kendi şahsi işlerimi bile göremiyorum başı da böyleydi hamileliğin s0nuda böle oldu neyse en sonu güzel olur inş : )
Canim hosgeldin. Arada geliyosun yazuyosun sende kaciyosun :) topik sakin arada yazisiyoz cikiyoz :) saatlet sonra goruyoruz yazilanlari. Millan 3hafta once internet baglatinca burda olcam diodu daha baglatmadi demekki.
Canim benim suan cok sukur bisey yok sadece sicaktan bunaliyorum uyutmuyor gece sicaklari. Bugun iftara 10 dk kalan titrefi heryerim tansiyonum dustu ssnirim dun yorulmustum bayaoructa titmuyorum nie bole oldum bilemedim.
Eslem yatak işini ne yaptin sen? Ben kararsizim 2yatak almayi dusunuyorum bir dolap birde 4cekmeceli o seyden :) 20 haftalik olim insallah baslicam alisverise. Buyukleri alip odiyelim diyorum :) bide dogumu nadil nerde yapacam kararsizim devlette mi yapsam ozeldemi karar veremedim ; (
Canim hosgeldin. Arada geliyosun yazuyosun sende kaciyosun :) topik sakin arada yazisiyoz cikiyoz :) saatlet sonra goruyoruz yazilanlari. Millan 3hafta once internet baglatinca burda olcam diodu daha baglatmadi demekki.
Canim benim suan cok sukur bisey yok sadece sicaktan bunaliyorum uyutmuyor gece sicaklari. Bugun iftara 10 dk kalan titrefi heryerim tansiyonum dustu ssnirim dun yorulmustum bayaoructa titmuyorum nie bole oldum bilemedim.
Eslem yatak işini ne yaptin sen? Ben kararsizim 2yatak almayi dusunuyorum bir dolap birde 4cekmeceli o seyden :) 20 haftalik olim insallah baslicam alisverise. Buyukleri alip odiyelim diyorum :) bide dogumu nadil nerde yapacam kararsizim devlette mi yapsam ozeldemi karar veremedim ; (
Kız benm hamilelik sürecim biraz sıkıntılı geçtiği için öle bilgisayarın başına oturayımda yazışayım durumu olmuyor maalesef..
İlk başında da kötüydü şimdi de sıkıntılı tek fark yemek yiyiorum..Çok şükret valla haline ne güzel geçiyor seninki..
Sıcakları hiç sorma valla evim okadar sıcak olmamasına rağmen ben yanıyorum resmen ..ayaklarımı bi kova soğuk suya sokuyom arada öle rahatliom..
Yatak işinide etrafımda biraz araştırma yaptım..ilk başta tek beşikte yatırmak daha uygun(anne karnında sürekli beraber oldukları için dünyaya geldiklerinde de hemen ayırmicakmışsın onları) ama dönmeye başladıktan sonra birbirlerini uyandırmaya başladıkları için ikinci beşik almak gerekiyor..bu bebekten bebeğe değişiyor..bazıları diyor 6 ay zor beraber yatırdım bazıları 9 ay yatırdım beraber..
Bende her ihtimale karşı iki tane park yatak aldım ..ilk başta yatak odamda durcak bi tane onda yatacaklar nasipse..Ne zaman birbirlerini uyandırmya başlarlarsa ikinci beşiği ozman kurucam bebek odasına..Dolap işini de mecbur oda takımı alıcam (gardolabı ve çekmeceliği) çünkü iki bebeğin eşyalarını koyacak yer yok evimde mecburum almaya..
Hastane işide valla ikiz doğum biraz daha hassas bi mevzu olduğu için çok iyi araştırmak lazım ..öncelikle hastanede yeni doğan ünitesi ve en önmlisi küvez olayı nasıl onu bilmek lazm..ben bi kere devlete gittim o da ilk aylarda kanamam olmuştu en yakın orasydı mecbur kalmıştım aman Allahm gitmez olaydım hiç memnun kalmadım hastaneyi birbirine katmıştım hiç ilgi yok muameleyi hiç anlatmayım ztn..yani bana sorarsan tavsiye etmem sen bilirsin..
İkiz gebelikte herşeyi düşünmek lazım erken doğum riski var vs. vs.. oyüzden iyi araştır ve kararını ver cnm ..hakkında hayırlısı olsn..
Canim sen bilirsin ama bence devlette yapma. Suanda doktorundan memnun deilmisin? Iyi bir doktor bul onunla devam et ve onun gozetiminde yap.
Beni biliyosun israrla normal doum istiyodum Allaha sukurde yaptim ama devlete gitmeyi ben bile goze alamadim. Normal doum konusunda cok zorluyolarmis diye duydum.
Buarada ben doum yaparken ayni anda baska biride ikizlerini doguruyormus hemde normal dogumla. Cok gipta ettim masallah ikizleride normal doumla dogurmus. Insallah sizler icinde hayirlisi olur.
En onemlisi doktor. Buarada son ana kadarda doktor bulursun merak etme. Secenekleri belirle arada dene o doktorlari son ayindada karar ver. Bende isi biraktiim hafta yani 36.haftada doktor deistirdim iyikide deistirmisim. Cok memnun kaldim. Dierdoktorda acabalarim vardi onunla doumda neyle karsilasacaim konusunda tereddutlerim vardi. Bu doktorun dedigi hersey guven verdi bana. Dedigi gb normalde yaptim. 41.haftada
Anladim canim saolasin. Bende ilk 1 yatakta 2 sini birden yatiririm sonra dedigin gibi ayiririm. Hastane isinide donanimli bir yerde yapcam canim hem yeni dogan hemde yetiskin yogun bakimi bir yer olan istiyorum. En son calistigim yer yeni acildi tam teşekküllü anladirsam orda yaparim napalim :)
Senin dogum yaklasti masallah heyecan vardir sende simdi. Yürüyüş yapiyorsun dimi? Bebekler dönümü? Amma soru sordum hee bide sezeryan mi normal mi nadil yapcan dogumu?
Valla hem heyecan hem korku var..karnım aşağıda duruyor ..en son birinin kafası aşağıda birininki yukarda duruyordu şimdi bilmiyorum..Yürüyüş bana bştan beri yasak zaten ..sana önerdimiki doktorun ? Hatta son gittiğimde artık riskli aylara giriyosun bırak yürüyüşü ayakta uzun süre bile kalmamaya çalış dedi..ikiz gebeliklerde genelde yürüyüş önerilmiyormuş..
Zaten yürüyüş yapamam ki ben bebekler resmen rahmimin üstünde duruyor pırtlayıverirler sonrayani şaka bi yana çok ağrı veriolar baskıdan dolayı istesemde bi süreden sonra ayakta duramiorum..
Doğum işi de doktorum ikiz gebeliklerde genelde sezeryan oluyor dedi riskli oldukları için ..hadi biri doğum kanalına girmiş diğeri tersse napıcaz dedi hem normal hem sezeryan mı ? sanırım son duruma göre bakılacak ama büyük ihtimal sezeryan anladığım kadarıyla..
hayirlisi canim stress yapma dusundukce gecikir...poofff kızlar..ne adet oluyorum ne testte bişey çıkıyor..sabah test yaptım bişey çıkmadı....ama sago gibi olursa daha umut var
özgecim hakkınızda hayırlısı olsun canım. senin diyet işe yarıyor maşallah. hadi azkaldı. yengende inşallah muradına erer tedavinin sonunda. tabiki sende morelini yüksek tut. kaynananıda tiiiye all boş ver eşin farkında herseyin muhim olan o... dualarımız seninle canım öpüyorum seni.Selam bacılarım yengem geldı samsundan onunla ılgılenıyorum cok gıremıyorum o burda tup bebek tedavısıne başladı onunlayım hep onunkı bitecek benımkı başlayacak ınsallah ınsan yasamayınca bılemez benı en ıyı o anlıyor onuda ben destek oluyorum ona yası 40 ınsallah tutar 3.denemesı olacak rabbım ınsallah nasıp eder Ben dıyete devam 8/9 gun oldu başlayalı 2 kılo gıttı dıkkat etmeye çalışıyorum saolsun dun kaynanamları ıftara davet etmıstım moralımın ıcıne s... gıttıler allahıma havale edıyorum artık ben bu kadınla mücadele edecek halım sabrım kalmadı Eşim en buyuk hazınem onlar gıttıkten sonra ıyıkı senınle evlenmısım dedı yengemın yanında sarıldı öptü sen tas atana ekmek atıyosun senı cok sevıyorum dedı bu herseye bedeldı Allahım ıslah etsın eşimın aılesını artık tiksindim Şu süreç benım ıcın önemlı hassasım maddı manevı yıpranıyoruz kımın umrunda bana ıyı davransa günaha gırecekler sankı Yanı benım surecım böyle canlar haftaya memlekete gıdıyoruz 10 gun kalıcaz yengem amcam bızde olacak tedavı surecınde oldukları ıcın yoksa otelde kalıcaklardı şu mübarek ayda sevap işlemek lazım ne gerek var anahtarı bırakalım kalın bızde dedık eşimle,her gun dua edıyolar o yeter bıze Öpüyorum sızı allaha emanet olun sizi sevıyorum görüşmek üzere
Slm kışlar nabersiniz bakalım ?
Bende durumlar pek iyi değildi..az daha doğuruodum haberiniz yok :18:
Geçen eylülle konuştuğumuzun gecesi acilden hastaneye gittim benim bu kasılmalar falan artınca..bi de işiin garibi sürekli sanki idrar kaçırıyomuşum gibi altım ıslaniodu acaba dedim suyum falan geliyor olmasn diye işkillendim gece kalktık gittik bizim doktor nöbetçiydi bilerek geceden gittik...
Sonra ilk defa nst ye bağladılar beni..sonuçlara göre sancım çıkıyor..doktor bi de ultrasonda bakalım bebeklere dedi..sonra suyunda azalma var dedi.. bende dedim zaten sürekli çamaşırımda ıslaklık hissediyorum..doktor da dedi test yapalım bakalım o gelen su bebeklerin suyumu diye..sonra alttan yapılan bi testle pozitif çıktı yani bebeklerin suyuymuş..suyum gelmeye başlamış..
Doktor dedi ne zamandır beri böylesin ..dedim o ıslaklık bi haftadır var ama kasılma,ağrı 7.aya girdiğimizden beri var son zamnlarda daha çok sıklaştı ..tabi kızdı bana nasıl daha önce gelmezsin dedi ..
Herneyse hemen yatış yapıldı tabi..serumlar,ciğer geliştirici iğneler,kan idrar tahlilleri,sürekli nst..vs iki gün hastanede kaldım..Doktor dedi eğer 8 aylık olsaydın alıcaktm bebekleri ama 7 aylık daha çok küçükler..hastanede uzun bi süre kalabilirsn haberin olsun dedi..yani 8.ayı doldurana kadar orda kalıcaktım..eve gidip eşya falan almama bile izin vermedi..
Sonra bu sabah iki günün raporlarıyla çok şükür (dua üstüne duayla) bebeklerin durumu çok iyi olduğu için ve herhangi bişeyde bi sıkıntı olmadığı için taburcu olmama izin verdi..ama bol su ve istirahat dedi kesinlikle hiç kalkmicaksın diye bastırarak..
Nasıl sevindim anlatamam..hamileliğimde imtihan üstüne imtihan elhamdülillah..evi öylece bırakıp çıkmıştım bi küçük çantayla o da kimliğim ve telefonum var içinde..ama gittiğmde iki ihtimal vardı ya doğurtucaktı beni bebeklerde bi sıkıntı çıksaydı ya da bi ay orda kalcaktım..çok şükür bu da geçti..
Bi de ev taşıncak diye karman çorman aklım evde heryer her yerde...hurçlar,kutular..ben olmadan kim ne bilcek neyi nasıl yapacağını..kabus gibiydi geçti çok şükür ..ama delik deşik oldum iğnelerden tabi..alttan suyuma baktıklarında da çok cnm acımıştı..ama bebişlerim iyi olsunda herşeye dayananrm napim kolay bulmadım onları..
Bu arada bizim ikinci bebiş yine göstermedi teyzeleri ..nasıl bi inat ben anlamadım şaka maka doğumda öğrenicez cinsiyeti..doktor suyum az olduğu için net değil hiç bişe gözükmüyor dedi..haftaya bi daha randevum var ayrıntılı ultrasona giricem yine bakalım artık..
Neyse benm şimdi çıkmam lazım.. uzanıcam yine kasılmalarım başladı..hadi Allaha emanet olun kızlar dualarımdasınız..Sizde beni unutmayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?