Kişisel özel alan sınırı nereye kadar olmalı ?

AYMaseratiCA

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2021
2
11
Bir akrabamızın başından geçen bir olayı sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak isterim.
Olay güvenmek güvenmemek meselesine geliyor ve kimse nuh diyor peygamber demiyor, burada kim haklı kim haksız bu konuda genel görüş nedir bilgi almak isterim.
Erkek ve kadın bir yılı aşkın bir süredir çalkantılı bir ilişki yaşıyorlar. Geçmişte de bir nişan bozulması olayı yaşandı aralarında ve birbirlerini çok sevdikleei için tekrar bir araya geldiler. Kadın sosyal medyada oldukça aktif ve dikkatleri üzerine topluyor. Erkek ise kıskanç ve sosyal medyanın kişisel özel olmadığını söylüyor, yakında karısı olacağı insanın sosyal medyada dikkat çektiğini, bazı hesapların sadece kadını takip ettiğini, gelen direk mesajlardan birini kadının kendisine gösterdiğini bunlara karşı kadına güvendiğini ama bunlara çözüm bulmak gerektiğini söylerdi. İlk öncce bu sebeple ayrıldılar, Sonrasında kadın sosyal medyada daha dikkatli olmaya başladı. Tekrar bir araya geldiler derken.. Geçen gün yaşanan bir hadise bu ilişkiyi bitirmiş gözüküyor. Olay şu şekilde oluşmuş..

Erkek kadına gün içinde sürekli gelen bir kadın akrabasının aramalarına kadının hiç cevap vermeyişi üzerine telefonu almış ve o kadın akrabası olan kişinin aslında kadın akrabası olmadığını aynı numarayı whatsapp a eklediğinde bir erkek profil resmi görünce anlamış. Bunun üzerine araba ile bir yere giderken kadından arar mısın benim yanımda bu ablamı neden merak ediyormuş seni, hem iyi olduğunu söylere hem benimle de tanıştırmış olursun demiş. Kadın ise inatla aramamış..Erkek bu kişinin aslında bir erkek olduğunu bildiğini bu sebeple aramıyor olduğunu söyleyince kadın bu numara aslında bir şirket hattı o sebeple ben onu ablamın adı ile kaydediyorum demiş.. Arayanda bu ablamın şirketinin diğer ortağı oda benim abim sayılır ismi de şu demiş.

Bunun üzerine erkek gittikleri yerden aynı numaraya mesaj atmış ekran görüntülerini benimle paylaştı.
Ekliyorum.
Karşı tarafta ki, sözde abinin iki resim attığını söylüyor erkek, görür görmez silinmiş bu resimler, ve bu resimlerde sözde abi ile kadının sarmaş dolaş fotoğrafları olduğunu söylüyor.. bir kez görebildiğini söylüyor. Ve karşı taraftaki sözde abinin sanki sevgilisi elindenj çalınan bir ergen gibi davrandığını belirtiyor.

Ayrıca kadının whatsapp ına binbir rica ile baktığı zaman sözde abiden gelen mesaj , kendisinin kadınla birlikte whatsapp profiline koyduğunu kadınla olan fotoğrafının alıntılanıp altına ancak bir sevgilinin yazabileceği sözler olan bu ekran görüntüsünü de paylaştı..

Bunun üzerine erkek kadından ... eğer bu kişi gerçekten aile dostun ve abin ise , onunla geçmişte mutlaka bir kaç toplu ailece çekilmiş fotoların vardır, yada ver bakalım whatsapp kayıtlarına hep beraber görelim dediğini ancak kadının asla buna yanaşmadığını söylüyor

Ben artık bu noktada söylenecek bir şey kalmadığını gizleyecek saklayacak birşeyi olmayanın whatsapp geçmişini saklama gereği duymayacağını düşünüyorum.. Ortada inkar edilemeyecek gerçekler var.. adam gördüğüne mi inansın yoksa kabul edip boynuzlarını mı parlatsın..

İşin acı tarafı bunun kadın tarafından psikolojik şiddet olarak adlandırılması.. ve kişisel alana tecavüz olarak sunulması

Sahi sınırlar nereden başlıyor ?

Eklentiler

• Tamamı.jpg
    199,3 KB · Görüntüleme: 543
Bu kişinin karşılıklı uyumu ile alakalı
Kimi eşine telefon bile kullandırmaz kimisi eşini başkası ile paylaşır
Ama genel kanı ilişkilerde gizliliğin pek sevilmediği ile ilgilidir

En nefret ettiğim şeydir telefon karıştırılması yada sürekli kontrol etme/edilme güdüsü. Güven yoksa defolup gidersin ama şu duruma dusmezsin/düşürmesin. Belki hiç okumamasi gereken birşeyi okuyacak,belki birine ait sır var ortada? Herşeyi kontrol edemezsiniz,sadakat içten gelir

kadının annesiyle konuşmaları bence kişiseldir , başka erkekele konuşmaları adamıda ilgilendirdiği için kişisel olmaz. eşimin görümcemle olan konuşmalarını okumama ama başka bi kadından şüpheleniyorsam okurum. konu beni ilgilendiriri. o zaman herkes kişisel alan diyerek önne gelenle konuşsun foto atsın.

Sosyal medyayi aktif kullandigi icin rahatsiz oldugu biriyle birlikte olmakta neden israr ediyor akrabaniz.

Mesajlari okumadim ama yazdiklarinizdan midem bulandi, karsi taraf hassasiyetlerini söyledikten sonra israrla gizemli seyler yapiyorsa kestirip atmak gerek ve kisisel alan denilen sey böyle bir sey degil.

Onu bilmem ama bu lanet olasi sosyal medya nin aileleri, nısanlilari, sevgilileri ,arkadaşliklari cok kolay bitirdiği bir gercek :/
He suç sosyal medyada yani ? İrada diye bir şey var. Eskiden de yapan yapıyordu ama bu kadar kolay ortaya çıkmıyordu.

He suç sosyal medyada yani ? İrada diye bir şey var. Eskiden de yapan yapıyordu ama bu kadar kolay ortaya çıkmıyordu.
Görumceyim ben bak üzme beni çogu insan gordugum kadariyla sosyal medyaya karşı iradesiz mâalesef ..bu kadar kolay herseyin ortaya cikmasi bu elimizdeki telefonlar iradesizce kullanılan sosyal medya degil mi ..ama haklisin suclu sosyal medya degil evet bende onu demek istedim onu kullanmayi bilmeyenler

Görümceysen tamam sana bişi demiycem
Ama iradesi olmayan 4 duvar arasında da flash tv de altta geçen numaraları arayıp sevgili buluyordu nereden mi biliyorum KUZENİM yapmış jdjsjjd

Milana Esra Erol ve Müge anlı izle
Aldatılıp , geri dön senin aklına girmiş diyenler var. Hatta kadınlar hamile kalmış, boynuzlanan adamlar hala kabulum diyor.
Hayatta izlemem, sinir krizi geçiririm ben ayol , normal yaşantımda bile tahammül edemiyorum IQ derecesi üç basamaklı hane altindakilere hele bir de ekranda açıp göremem .
Şaka gibi madem aldatilip yaşamak istiyorlar niye başkasıyla paylaşıyorlar , yaşayıp gitsinler öyle

ben telefonumun karıştırılmasından hiç hoşlanmam. bunun en önemli nedeni de benim sözüme güven duyulmamasıdır. işim gereği benim telefonumda bir sürü sosyal medya hesabı açık ve bunlar benim müşterilerim. dolayısı ile telefonu eline aldığı an benim telaşım benimle alakalı kötü bişey bulacaktan ziyade yanlışlıkla müşterilerimin hesabına girip yanlış bir yere dokunup başıma çorap örmesi olur. ayrıca bir sürü şifre bilgisi de telefonumda mevcut. işle alakalı yazışmalarımız da cabası. bu yüzden benim telefonumda birkaç güvenlik koruması vardır ki telefon kaybolur ya da çalınırsa müşterilerin hesapları zarar görmesin... aynı zamanda annemin ve benim banka hesaplarımız da bu telefonda mevcut. telefonun içindeki bilgiler başkasıyla paylaşılmayacak kadar özel bu açıdan benim için. mesela ben eski flörtümle daha tanışma aşamasındayken konu whatsapptan açıldığında, son görülmem ve mavi tikimin neden kapalı olduğunu anlattım. iş için mesai dışında yazdıklarında ben o işi canım istemezse yapmıyorum. ama mavi tik ve son görülme aracılığı ile iş arkadaşlarım tarafından da izlenmek istemiyorum bak wp'a girdi ama benim işi yapmadı gibi bir konudan tartışma çıkarma potansiyelleri var zira. ben işime gelmediği zaman atılan mesajı görmediğimi söyleyip geçen biriyim. aynen böyle anlatmıştım. onun da bayağı güven sorunu vardı. ha sonra en büyük yalancı kendisiymiş o ayrı konu. dolayısı ile telefon karıştırma gibi şeylerin olması için çok ciddi bir güvensizlik nedeni olmalı. bişeyden şüphelenmiş olmam lazım karıştırmayı düşünmem için. karşı tarafın da aynı niyette olması gerekir.

sosyal medyaya gelince... o instagramdaki takipleşmeler falan genelde öylesine olmuyor. son ilişkimde bunu da deneyimledim. benim aman canım iş içindir, çevresi geniş, öylesine ekleşmiştir dediğim kişilerin hiç de öylesine eklenmediğini anladım mesela çok sonradan. bana gerekli gelmiyor anlamsız yere takipleşmek falan, saçma yani. yakın çevren takip etsin yeter. hesapta ne paylaşıldığına da bağlı. benim iş için adımı duyurmak maksatlı bir hesabım var mesela isteyen herkes takip eder ama takibe alma amacı benden bişeyler öğrenmek ya da benimle iş yapmaktır. fotoğraflarımı ve hayatımı paylaştığım kişisel hesabım var orada tanımadığım kimseyle ekleşmiyorum. öte yandan youtube kanalım da var tanımadığım birçok insan çalışmak için bana ulaşmaya çalışıyor. hayatımdaki kişi bunları problem edecekse uzasın gitsin zamanımı çalmasın kafasındayım. zira bu sektörel bişey ve oradan bana yürüyen insan sayısı pek pek az. doğru düzgün güvenin olduğu ilişkilerde böyle şeyler sorun olmaz. ama güven olmayınca ya da kaybedilince işler iyice laçka oluyor. benim eski bir konum var mesela flörtüm bir konuda yalan söylemişti. ve ben bu insanla tüm iletişimimi kestim sonra başka nedenden. dün akşam ise kendisinin koca bir yalancı olduğunu öğrendim tesadüfen. gerçekten bana kendisiyle ilgili söylemesi gereken önemli şeyleri söylememiş, söylediklerinin de ne kadarı doğru allah bilir. yani güven gitti mi sosyal medyaymış whatsappmış bunlar anlamsız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…