• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışın ne giydirmeli

E bebek uyku tulumcusu geeeldii. Ben geçen sene kullandım bu sene de kullanacağım yine aynısından aldım. Asssla örtülmüyor çünkü. Bizim ev 21 22 derece daha fazla da yaptık aşıri terleyen bebemde buna karar kıldık. Yoksa kesinlikle bir derece edinin hangi sıcaklıkta ne giydirdiğinizi bilin ilerde de o alıskanlık sürer bence yani bizde öyle oluyo. Bizim ev dedecesinde 2.5 togla mışıl mışıl uyudu terlemedi diyen de var. Ben 1 tog olanını kullanıyorum ebebek. Içte sadece kolsuz çıtçıtlı body. Şu an 22 ay olmak üzere 14 kilo 92 cm 4 yaş aldım paylı ve rahat giyecek. 3ü aldım tam oldu hemen küçülecek gibi değiştirdim. Siz 9 ay alsanız yeter. Şimdi Bol da olsa giyer yaza kadar. Ilk zamanlar belki içe bir şey giydirir zamanla birakırsınız.

İşte benim bebe 2aylık olunca korktum en azından arkadaşımın verdiği 9aylığı giydireyim daha iyi .
Bence giydir dene bi imkanın varsa 2 yaşta al zaten ilerde lazım olacak seneye ve diğer sene giyer. Ama bu bacak kısmı dizden aşağısı dar olanlar ne kadar kullanışlı bilmiyorum içine alt üst birşey giydirebilir misiniz öğrenin bendeki e bebekteki modellere benziyordu andy wawa nın

Ya bence tuluma gerek yok 4aylık olana kadar uzun kollu zıbın altına ince bi tayt giydirip yarım kundak yaptım ben. Kundaktan sonrada 1tog ergopunch tulumdan aldım ondan giydirdim mesela 3tane bedeni var indirimden hepsini almıştım yazında sadece paçalı tulumla uyuyor.

E bebek uyku tulumcusu geeeldii. Ben geçen sene kullandım bu sene de kullanacağım yine aynısından aldım. Asssla örtülmüyor çünkü. Bizim ev 21 22 derece daha fazla da yaptık aşıri terleyen bebemde buna karar kıldık. Yoksa kesinlikle bir derece edinin hangi sıcaklıkta ne giydirdiğinizi bilin ilerde de o alıskanlık sürer bence yani bizde öyle oluyo. Bizim ev dedecesinde 2.5 togla mışıl mışıl uyudu terlemedi diyen de var. Ben 1 tog olanını kullanıyorum ebebek. Içte sadece kolsuz çıtçıtlı body. Şu an 22 ay olmak üzere 14 kilo 92 cm 4 yaş aldım paylı ve rahat giyecek. 3ü aldım tam oldu hemen küçülecek gibi değiştirdim. Siz 9 ay alsanız yeter. Şimdi Bol da olsa giyer yaza kadar. Ilk zamanlar belki içe bir şey giydirir zamanla birakırsınız.
Ben görünmezim herhalde. 🥲

Yenidoğanken ne giydirdirniz peki kaç aylık aldınız

Yenidoğanken ne giydirdirniz peki kaç aylık aldınız
Kasım 30 doğumlu banyo yaptığı günler çift kat uzun kollu. Yarım kundak gibi bir şey üste nohut battaniye bele kadar. Kollar durmuyodu sarmak da istemedim. Örtsem de tehlikeli olurdu. 40a kadar böyle Sonra da sweat takımlar pijamadan daha kalın. Üste nohut yine bele göğse kadar filan. Ev hep 23tü. Sonra 3 4 aydan sonra 21 22lere düştük daha tepinmeli daha hareketli diye. Ama bunlar benim elimde olanlardan uydurduklarım. 8 10 aya kadar ortalama uykuda pek dönemiyolar yüzüstü sırt üstü filan daha kontrol edilebilir. Terledikçe yatakta yer değiştirme üzeri açıksa örtme filan yaptım bolca. Uyku tulumu sonra kullandım. 1 1.5 tog tulum iyidir. Üşüyecek olursa içe ince pijama giydirirsiniz. O serinliklte yatması yeterli. Şu an tulum şart değil. Elinizde varsa kullanın tabi büyükse içe takım giydirirsiniz.

Selam kızlar
Eylül de doğum yaptım . Şimdiden uyku tulumu araştırmasına girdim . E bebekten bakayım dedim Ekim sonuna doğru kasımda kışın yani giydiririm diye .. yaşadığım şehir bol rüzgarlı bi şehir ama evim muhafazalı yani korunaklı önde ve arkada 2 kapalı balkon olduğundan fazla soğuk olmuyor eviminiçi.. e bebekten tog değeri 1 ve 2 olan uyku tulumu alayım dedim 2 tane .. Annem büyük al dedi şimdi kasım da 2 aylık olacak ama annem 2 yaş al diyor .. sizce gerek var mı ya o kadar büyüğüne . Annem 2 aylık bebeğe kalın eşofman alırız onu giydirirsin diyor üzerine battaniye örteriz diyor . Sizce nasıl yapmalı ??
Ben Ankara’da yaşıyorum oğlum Ocak ayında doğdu felaket bir ayaz vardı adı da Ayaz oldu zaten :)) uyku tulumu giydirmedim ben hiç bilemiyorum çok kalın olanlar rahat gelmiyor bana polar olmayan pamuklu bir pijama takımı ve üzerine battaniye örttük , çok da büyük almayın bence , 2 aylıksa 4-6 ay iyi olur , minik bebekte çok büyük kıyafet rahat olmaz bence

Selam kızlar
Eylül de doğum yaptım . Şimdiden uyku tulumu araştırmasına girdim . E bebekten bakayım dedim Ekim sonuna doğru kasımda kışın yani giydiririm diye .. yaşadığım şehir bol rüzgarlı bi şehir ama evim muhafazalı yani korunaklı önde ve arkada 2 kapalı balkon olduğundan fazla soğuk olmuyor eviminiçi.. e bebekten tog değeri 1 ve 2 olan uyku tulumu alayım dedim 2 tane .. Annem büyük al dedi şimdi kasım da 2 aylık olacak ama annem 2 yaş al diyor .. sizce gerek var mı ya o kadar büyüğüne . Annem 2 aylık bebeğe kalın eşofman alırız onu giydirirsin diyor üzerine battaniye örteriz diyor . Sizce nasıl yapmalı ??
bebek battaniyesi ve tulum çözer canım

Selam kızlar
Canım uyku tulumu çok rahat kullanılıyor üşüme derdi yok 🥰 ben kızıma kullanıyorum üstünü açtığında üşüdümü diye tasalanmıyorum sıcacık tutuyor .

Ben Ankara’da yaşıyorum oğlum Ocak ayında doğdu felaket bir ayaz vardı adı da Ayaz oldu zaten :)) uyku tulumu giydirmedim ben hiç bilemiyorum çok kalın olanlar rahat gelmiyor bana polar olmayan pamuklu bir pijama takımı ve üzerine battaniye örttük , çok da büyük almayın bence , 2 aylıksa 4-6 ay iyi olur , minik bebekte çok büyük kıyafet rahat olmaz bence
Zaten kış geldiğinde 2aylık olacak falan 3-6 aylık olur oda sıcaklığı şuan 25 derece ..

Acilin tecrubeli anneyim :)

Boyle bir torba tulum tavsiye ederim. Maddi durumunuza gore ya 6-9 ay alin ya seneyede kullansin diye 2 yas. Ama yikandikca da yipraniyor, rengi soluyor. Anneniz soyle hakki ilk 6 ay uyurken hareket etmesigi icin uzerine battaniye ortunce acilma soz konusu olmuyor. Buyuyup hareketlenince tulum rahat oluyor.

Eger ege bolgesinde yasamiyorsaniz bence tog 2 iyidir.

Ben fiyat/performansa gpre aldim hep cocuklarima. Genelde lcw kullandik. Senelerce kullandik hic bir sikayetimiz olmasi solma disinda. Cocuk buyudukce degistirdim hep.

Güzel de yeni doğan için gönderdiğinizde. Aldım diyelim kolları açıkta mı kalacak 🙈

Bu yenidoğan için mi ? Peki . .
Beden beden, yenidoğan için de vardır ama indirim var bitmiş de olabilir. Trendyolda da satış vardı galiba oraya bi bakın. Şu havalar için ideal. ben olsam yenidoğan almam, iki ay sonra kullanamaz en az 9 ay alırım birden büyüyor.
Ekleme: oğlum 2 yaşında, uyku tulumunu en az iki beden büyük aldım sareden aldığım 4-5 yaş çünkü çok rahat oluyor, içine giydir-çıkar uyurken vs daha rahat oluyor bu zaten çift fermuar ve kollar çıt çıt çok iyi.

Beden beden, yenidoğan için de vardır ama indirim var bitmiş de olabilir. Trendyolda da satış vardı galiba oraya bi bakın. Şu havalar için ideal. ben olsam yenidoğan almam, iki ay sonra kullanamaz en az 9 ay alırım birden büyüyor.
Ekleme: oğlum 2 yaşında, uyku tulumunu en az iki beden büyük aldım sareden aldığım 4-5 yaş çünkü çok rahat oluyor, içine giydir-çıkar uyurken vs daha rahat oluyor bu zaten çift fermuar ve kollar çıt çıt çok iyi.
9aylık uyku tulumu var arkadaşımın verdiği . Yenidoğanda olursa onu kullanırım 2aylık olmuş olacak .. sonrasında alırım o zaman

9aylık uyku tulumu var ayaklı almama gerek yok o Zaman 2aylıkken de kullanabileceksem sıkıntı olmaz ise .. sonrasında alırım ..

Back